perjantai 30. elokuuta 2019

En ole koskaan - oletteko te?


Viikon verran elokuista mökkeilyä takana ja jo muutaman päivän on pyörinyt päässä erilaisia asioita mitä en ole koskaan tehnyt tai miettinyt - tai uskaltanut. Nämä ajatukset liittyvät jo vuosia blogeissa pyörineesen haasteeseen, joka on nyt taas herännyt henkiin ja sain inspiksen tähän Tuulannelin blogista.

Olen vähän huono tarttumaan haasteisiin, mutta tämä alkoi kutkuttamaan mieltä, sillä rupesi itseänikin kiinnostamaan mitä olen jättänyt tekemättä elämäni varrella, mistä en tykkää, pieniä ja isompia asioita. Syvyyttä asioihin antaa se, kun avaa niitä hiukan. Kertoo tarinan tai perustelut.

En meinannut päästä millään alkuun tässä pohdinnassa ja niinpä kysyin yhtenä iltana mieheltä saunan lauteilla josko hänelle tulisi mieleen mitään. 'No sä et ole ainakaan mikään extreme-tyyppi' tuli kuin apteekin hyllyltä. Joten aloitetaanpas siitä.
En ole koskaan...

... ollut extreme-tyyppi. En vauhdin, vaarallisten tilanteiden enkä outojen (=vaarallisten) matkakohteiden suhteen. Pidän siitä, että tilanteet ovat hallinnassani, mutta en silti koe olevani jämähtänyt tai kaavoihin kangistunut. Ehkä sanonta 'vierivä kivi ei sammaloidu' kuvaa minua hyvin, haluan kokea uutta, parantaa infraa vähän joka puolella, missä olen, ja tehdä ja nähdä uusia asioita - mutta tietyissä rajoissa.

... tehnyt mehua mehumaijalla. Äitini teki mehut, kun lapset olivat pieniä ja muistan miten ihanaa oli saada 'kotona' käydessä mehupullot kainaloon. Lapset kasvoivat, mehut jäivät pois ruokavaliosta ja nyt ollaan kaikki veden juojia. Äidin mehuihin liittyy lämpöisiä muistoja.

... värjännyt hiuksiani mustiksi tai punaisiksi. Sen sijaan raitoja on ollut jo kouluajoista. Jos tätä analysoisi, voisi miettiä enkö ole koskaan kapinoinut, olenko tylsä vai löysinkö tyylini jo silloin, heh.


Kuva: @souliina


...  lukenut Tarua sormusten herrasta tai yhtään Harry Potteria - en edes tiedä, voiko näitä sijoittaa saman teeman alle, mutta mielessäni yhdistän ne molemmat fantasiakirjallisuuteen. On vaikea sujahtaa mielikuvitusmaailman syövereihin, kun haluan uskoa...

... kestänyt liian aikaista jouluhössötystä. Pidän kynttilöistä. Pidän tunnelmallisesta musiikista. Pidän hämärän hämystä. Mutta ei kiitos joululauluja eikä -koristeita ennenkuin pari viikkoa ennen aattoa.

... ottanut täyteaineita tai pistoksia. Katselen mieluummin ryppyjä ja juonteita, ja pyrin häivyttämään niiden olemassaoloa meikin avulla. Meikkivoide ihan ykkönen! Nehän eivät tietenkään häivy mihinkään, mutta yleisilmeen saa pirteäksi ja nuorekkaaksi meikillä; ja myös hiuksilla on iso rooli - nuorentavatko vai vanhentavatko ne. Oletteko samaa mieltä?
... jaksanut ihmisiä, joiden arvomaailmassa on isossa roolissa muiden ihmisten varallisuus, asema tai saavutukset. Arvostan valtavasti ihmisten yritteliäisyyttä, kunnianhimoa, onnistumisia ja saavutuksia, mutta silloin kun henkilöä tuntematta nostetaan esille vain näitä asioita, en ymmärrä. Nostetaanko sillä omaa statusta vai mitä?

... ollut Beatles tai Elvis -fani. Pidän monista heidän kappaleistaan, mutta siinä se.

... käyttänyt mustaa kynsilakkaa - enkä tiedä miksi. Se sopisi ihan hyvin tiettyjen vaatteiden kanssa ja pidän paljon mustia asujakin. Ehkäpä tämä asia pitää korjata.
... käynyt Uudessa Seelannissa, Balilla enkä Australiassa (enkä kyllä monessa muussakaan kaukomaassa). Osittain siksi, että lennot ovat niin pitkät ja hankalat, vaikka nyt olisi ajan puolesta siihen mahdollisuuskin.

... pitänyt tuulesta ja myrskystä. Koen ne jotenkin uhkaavina, vaikka nyt mökin myötä olen joutunut tottumaankin niihin. Mutta, jos et ole mökillä, ja hiukset lentävät ympäriinsä, tarttuvat huulikiiltoon - se on jotenkin ärsyttävää.

... pitänyt toimintaelokuvista. Tämä liittyy varmasti siihen, että nautin hiljaisuudesta, verkkaisuudesta ja hienoista hillityistä hetkistä. Niihin ei kuulu pauke, meteli, liian kova musiikki eikä varsinkaan ampuminen. Haluan mennä leffaan kastomaan jotain sykähdyttävää - littyy se sitten romantiikkaan, elämään tai muuhun.
... arvostanut sitä, että asioita tehdään vähän sinnepäin tai jätetään kesken. Saattaa itselläkin jäädä juttu jos toinenkin kesken, mutta se johtuu usein siitä, että innostun niin että teen montaa asiaa yhtä aikaa, ja kaikki kyllä saatetaan loppuun. En tiedä kumpi oikein on pahempi, tehdä vähän sinnepäin vai jättää kesken...

... fanittanut kauniita poikia. Tarkoitan siis lähinnä näyttelijöissä ;) Pidän karismaattisista ja vähän karun näköisistä miehistä. Tanskalainen Mads Mikkelsen on ihana - no, myönnettäköön että Robert Redford ja Richard Gerekin on kyllä ihan jees, mutta Mads on ykkönen. Mitäpä mieltä siellä ollaan näistä?


Mads Mikkelsen (kuva netistä / Twitter)

... ymmärtänyt, että ihmiset vain tappavat aikaa. Tarkoitan tällä enemmänkin meitä eläkeikää lähestyviä tai jo eläkkeellä olevia. Se on niin harmillista, kun ja jos työelämän taakse jäädessä tuntuu, ettei ole mitään järkevää tekemistä. Mitään mistä saisi mielihyvän ja arvostuksen tunnetta.
Hyvä työkaverini kertoi jo paljon ennen kuin jäi eläkkeelle, että on alkanut tavata ystäviään, myös sellaisia joihin ei tullut pidettyä tiiviisti yhteyttä, aktiivisesti jo etukäteen sen vuoksi että olisi luontevaa sitten eläkkeellä tavata heitä. Tämä kolahti täysillä myös itseeni.
Aloitin itse blogin kirjoittamisen pitkän ja monien kuukausien suunnittelun jälkeen heti, kun lopetin työt. Tämä on tavallaan kuin jatkumoa työelämälle, mukavaa ja inspiroivaa tekemistä, kiinnostavien ihmisten tapaamista. Eikä koskaan ole tunnetta, ettei ole mitään tekemistä. Silti omilla ehdoilla ja aikatauluilla.
Uskon vakaasti siihen, että jokainen voi ainakin jossain määrin vaikuttaa oman elämänsä kulkuun ja sen laatuun. Mitä ajatuksia tämä herättää teissä?

Samaistutteko näistä joihinkin? Onko jokin aivan käsittämättömän typerää? Kaikki mielipiteet otetaan ilolla vastaan...

Maarit


22 kommenttia:

 1. Moneen samaistun, ihan kaikkiin en. En ole koskaan minäkään pitänyt itseäni exterme-tyyppinä, mutta niin vain olen laskenut koskea, ottanut varkaalta laukun pois pariisilaisjunassa ja uinut Rio Granden yli Yhdysvalloista Meksikoon - ja takaisin! Kaikista on tosin aikaa. Näyttävästä ukkosesta pidän, jos vain saan olla sisällä. Täyteaineita en ole otanut enkä osaa kuvitella ottavanikaan. Harry Potterista luin ensimmäisen kirjan, vain tajutakseni mikä siinä innostaa. Ei iskenyt minuun. Australiassakin olen käynyt, mutta reitti piti pätkiä kahteen osaan ja "levätä" Hongkongissa menen tulleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En voi millään uskoa tuota uintirohkeuttasi! Ihan uskomatonta, huh. Kosken olen minäkin (joutunut) laskemaan Kukkolankoskella Torniossa, kun kaikki muuta menivät. Suljin silmäni, puristin turvanarua ja toivoin parasta, haha. Lohduttavaa kuulla että löytyy joku muukin, jota ei Potter innosta; tosin itse en ole edes päässyt lukuasteelle.
   Kivaa viikonloppua Tuuli! <3

   Poista
 2. ... jaksanut ihmisiä, joiden arvomaailmassa on isossa roolissa muiden ihmisten varallisuus, asema tai saavutukset. Arvostan valtavasti ihmisten yritteliäisyyttä, kunnianhimoa, onnistumisia ja saavutuksia, mutta silloin kun henkilöä tuntematta nostetaan esille vain näitä asioita, en ymmärrä. Nostetaanko sillä omaa statusta vai mitä?
  Tämä olisi voinut tulla myös minun kynästä. Itseasiassa vähän aikaa sitten Tiian kanssa tästä juuri puhuttiin myös. Mads on kyllä <3, joten siinäkin ollaan samaa mieltä.
  Tiedätkö, jotenkin olen heti alusta asti saanut sinusta hyviä fiboja ja se tunne vaan voimistuu, kun saan tutustua sinuun paremmin...vaikka näin haasteenkin muodossa.
  Ihanaa viikonloppua Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo piirre on sellainen, että haluan siitä tilanteesta pois välittömästi, en pysty olemaan enkä kestämään. Tiedät varmasti mistä on kyse...
   Kiitos Outi niin paljon <3 Ja tiedädtkö, että ajattelen niin samalla lailla sinusta. Luen sinun kirjoituksiasi aina niin hymyssä suin, miten ihanan lämpimästi kerrot pikkuväestä vaikka varmasti on välillä raskastakin. Ja ehtymätön kykysi taikoa ja askarrella milloin mitäkin - sitä harva osaa eikä edes viitsi. <3
   En ole kovin herkkä avautumaan sielunelämästäni blogissa, mutta tämä haastemuoto on mukava tapa tuoda itsestään vähän uutta lukijillekin. Otappa Outi haaste vastaan sinäkin!
   Aurinkoista viikonloppua sinullekin!

   Poista
 3. Tätä oli kiva lukea, sillä monessa kohtaa olen täysin samanlainen. Etenkin tuo varakkuus ja arvomaailman osui ja upposi, kohtaan jokaisen ihmisen ihmisenä, enkä ansioidensa mukaan.
  En ole koskaan lukenut tai katsonut Tarua sormusten herrasta tai Harry Potteria, liian satuja mulle :) Jouluhössötyksen kanssa olen täysin samaa mieltä, en osaa ollenkaan lähteä mukaan siihen että sitä toitetaan jo lokakuussa.

  Kiiltokuvapojista en ole kiinnostunut koskaan, miehessä pitää olla jotain säröä tai särmää kuten ihmisissä yleensäkin. Liian kaunis on jotenkin persoonaton.

  Mukavaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin se joulu tuntuu vähemmän kuluneelta vai miten sen nyt sanoisi, kun vasta paria viikkoa ennen tekee ja valmistelee joulun ja koristelut - näin siis itse ajattelen :) Ei mene kauaakaan, kun se hössötys taas alkaa!
   Ota kuule sinäkin haaste vastaan - näitä on kiva lukea.
   Kivaa viikonloppua sinullekin <3

   Poista
 4. Tämä pitäisi omassakin blogissa toteuttaa ja varmaan niin teenkin.
  Niin, ja Mads Mikkelsen ON ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee ihmeessä - oli muuten todella antoisaa miettiä näitä sitten kun pääsi alkuun. En halunnut päästää itseäni helpolla ja jätin pois kaikki liian ilmeiset ruokainhokit ja vastaavat :)
   Tulisipa Madsiltä leffa... Oletkohan nähnyt Jahdin? Se oli karmea elokuva sisällöltään, mutta HÄN ihana.
   Mukavaa viikonloppua sinne!

   Poista
 5. Hei, todella paljon samoja ajatuksia, mutta eihän se mikään yllätys ole. Ei hiusten radikaaleja värjäyksiä, ei harrypottereita tai toimintaelokuvia jne. Ainoat erot oikeastaan ovat jouluhössötys (tykkään ja harrastan) ja musta kynsilakka! Mads on tosi jees, luen muuten juuri kirjaa Mikael Persbrandista, joka on työskennellyt Madsin kanssa ja käy ilmi, että Mads on ainakin aikaisemmin elänyt melko hurjaa elämää. Terkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tosiaan ole yllätys! Kyllä Madsin kasvoilta näkee, että on elettyä elämää takana, mutta just se tekeekin hänestä niin charmikkaan. Olisikin kiinnostavaa lukea tyypistä lisää.
   Kivaa syksyä ja mökkeilyä - jouluun on onneksi vielä aikaa :)
   Terkkuja sinnekin!

   Poista
 6. Olitkin jo vastaillut En ole koskaan-postauksen kommentteihin, mutta vastailen hieman näin "myöhässä". Postauksesi oli kiva ja oli mielenkiintoista lukea lisää sinusta. Omalta kohdaltani voin kommentoida esiin ottamiasi aiheita seuraavasti. Extremeä sen verran olen harrastanut, että olen lentänyt kuumailmapallolla. Ja ekalla kerralla mentiin voimajohtoihin Porvoossa. En ole koskaan värjännyt hiuksiani mustiksi. Tosin penkkareissa ne aikoinaan olivat siniset. En ole koskaan lukenut Taru sormusten herrasta enkä yhtään Harry Potteria. Jouluvalmistelut aloitan ajoissa - joskus on joulukortit tehty valmiiksi jo elokuussa. Ihmisissä arvostan heidän sisintään. En voi sietää sellaisia ihmisiä, jotka esittävät parempia kuin ovat. Toimintaelokuvien sijasta katson mieluummin rauhallista draamaa. Myöskin miehissä pitää olla jotain hieman "kirveellä veistettyä". Ja kun jokin homma tehdään niin se tehdään kunnolla, eikö vain? Mukavaa viikonloppua sulle Maarit. 🙃


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kannata yhtään välittää siitä, että olen jo vastaillut. Tämä ei vanhene 😉 Joskus vastailen heti ja joskus vasta kun aikaa on kulunut - olen iloinen joka ikisestä kommentista mitä saan teiltä.
   Kylläpä mekin ajatellaan samoin monista asioista. Rohkea olet kun olet uskaltautunut kuumailmapalloon, ja noin vielä kävi! Onneksi ei tapahtunut pahempaa!
   Lämpöistä viikonloppua sinulle Marja 🙋‍♀️

   Poista
 7. No monessa samoilla linjoilla, aika monessa eri. Tunnustan jättäväni monta asiaa kesken, enkä liiemmilti siitä enää kärsi. Kuuntelen musiikkia autossa täysillä, niin, että bassot jumputtaa ulos asti. Fiilistelen Joulua jo ajoissa, hössötä, hmm en ehkä, mutta glögiä juon pitkin syksyä ja usein mehumaijalla itse tehdystä mustaherukkamehusta. Lisäksi fanitan kyllä kauniitakin miehiä, joihin Mads mielestäni kuuluu. Tuossakin kuvassa, jumalainen luusto, kaunis mies!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hienoa että osaa ja voi olla itselleen armollinen - onneksi olen itsekin oppinut sitä joidenkin asioiden suhteen. Välillä siinä onnistuu ja välillä ei sitten millään.
   Eihän glögin juonti ole hössötystä, sehän kuuluu hämärien hetkien hemmotteluun! Mutta kuusen koristelu, joululalulut ja muut.
   Sinäkö se oletkin jonka bassot kaikaa tänne asti ;D

   Poista
 8. Olipa mielenkiintoista luettavaa, tälläiset haasteet ovat kivoja, oppii tuntemaan enemmän toista.
  Moniin asioihin samaistuin, paitsi että joulua alan fiilistellä jo marraskuun lopulla, se on lemppari juhla!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla - otappa koppi tästä ja ala keräämään asioita...
   Tekee niin hyvää itsellekin mietiskellä näitä :)

   Poista
 9. Minä allekirjoitan kyllä kaikki nuo Sinun ajatuksesi, osuikin niin samaan.
  Tosin minä laitan sen Geren ykköseksi:)ja toimintaelokuvia "joudun" miehen kanssa katselemaan:)
  t. Kirsi R Porista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kirsi! No onpas hauskaa - samikset siis; ja Porin suunnilla liikun minäkin tuon tuosta.
   Taitaa Bond olla ainoita toimintaelokuvia mitä olen katsonut - hyvin olen onnistunut väistämään, hih. Me tallennetaan yleensä molemmille sopivat elokuvat ja katsotaan sitten kun molemmille sopii - ja toimintaleffat hän joutuu katsomaan ihan itsekseen :)

   Poista
 10. Täällä toinen, jolle "turvallinen ja tavallinen" on sitä kaikkein parasta.

  Ja todellakin, Mads Mikkelsen ja muut vähän "kirveellä veistetyt" miellyttää silmää paljon enemmän kuin siloposkiset kiiltokuvapojat. Myös James Bondina esiintyvä Daniel Craig on mun mieleen ja tässä muutama päivä sitten just katselin ties kuinka monetta kertaa (koska sattumoisin tuli telkkarista) Casino Royalin, jossa molemmat komistukset esiintyi :).

  Eikä mustaa kynsilakkaa mullekaan. Eikä sen puoleen sinistä, vihreää tai keltaistakaan...

  Ja että nyt tulisi mahdollisimman sekava tästä kommentista, niin kerrassaan ihana tuo Madsin yläpuolella oleva utuinen maisemakuva. Rauhoittaa mieltä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ei, allekirjoitan nuo kaikki! Varsinkin tuon tuuli ja myrsky- kohdan, hiukset sekaisin ja huulissa kiinni :( ja rosacea- ihoni ei pidä ollenkaan viimasta ( oli sitten kesä tai talvi ).
   ....Enkä ole lukenut kumpaakaan kirjaa...mahdatko olla kala horoskoopissa? ;)

   Poista
  2. Voi nyt vasta huomasin että on jäänyt vastaamatta tähän! Niin paljon yhtäläisyyksiä! 🤗Huulikiilto ja tuuli on kyllä niin ärsyttävä yhdistelmä! Ja olen vaaka...
   Mukavaa iltaa sinulle!

   Poista
 11. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista