torstai 26. syyskuuta 2019

Pinaattiohukaiset ja chèvre-salaattia - melkein liian hyvää


Yksi kesän kohokohtakokkauksista oli pinaattiohukaiset. En ole tehnyt niitä itse vuosiin, mutta törmäsin tähän ohjeeseen kesällä Beach House Kitchenin blogissa ja ihastuin niihin oitis. Tein ohukaistaikinan Helin ohjeella, mutta salaatin niiden päälle sävelsin itse, vähän sen mukaan mitä paikallisessa puodissa oli tarjolla. Tämä ohje, salaatin lisääminen ohukaisten päälle, oli niin mainio idea! Ja päälle voi laittaa melkeinpä mitä vaan - oman maun mukaan. Itse laitoin sekaan myös espanjanherkkua eli pimientos de padron -paprikoita, sillä niitäkin saa mökkikaupasta nykyään - minun aloitteestani, jes!

Toivotin näillä pinaattiohukaisilla eräät kesävieraat tervetulleiksi, tein takinan etukäteen ja pilkoin salaattiainekset myös valmiiksi, joten koko homma valmistui nopeasti.
Graavasin lohta monen monta kertaa kesänkin mittaan ja sitä oli tarjolla myös ohukaisten lisäksi. Teen nykyään muuten aina rosépippurilla maustettua graavia ja sen ohje löytyy täältä. Kannattaa kokeilla sitäkin...




PINAATTILETTUTAIKINA (tästä tuli 4 isoa lättyä)

3-4 dl tuoretta pinaattia tai 150 g pakastepinaattia
6 dl nestettä (esim 3 dl vichyä ja 3 dl maitoa)
3 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja (laitoin pienen osan ohrajauhoja)
1 tl suolaa
1/2 dl sulatettua margariinia tai voita
sekä juoksevaa margariinia paistamiseen

Kaikki ainekset sekoitetaan kulhossa ja annetaan tekeentyä puolisen tuntia.


SALAATTIKIMARA

Salaattia, eri laatuja ja eri värisiä
Pimientos de padron -paprikoita paistettuna pannulla
Herkkusieniä viipaloituna ja paistettuna pannulla; nyt tietysti metsäsieniä!
Suippopaprikaa
Porkkanaa höyrytettynä tai pannulla paistettuna (antamaan makeutta)
Chèvre-siivuja, näitäkin voi paistaa vähän, niin että saavat väriä sekä
hunajaa niiden päälle
Salaattikastiketta sen verran että kasvikset saavat makua
Silppusin myös basilikaa koristeeksi

Salaatti kasataan jokaisen lautaselle valmiin ohukaisen päälle.

Pinaattiohukaiset sopivat niin hyvin myös lohturuoaksi pimeneviin syysiltoihin. Siitä saa mitä parhaimman arkiruoankin, kun tekee taikinan valmiiksi edellisenä päivänä.

Makoisia syyshetkiä!

Maarit





10 kommenttia:

  1. Voi apua mitä herkkuruokaa, nam! Kaunista viikonloppua sinulle Maarit <3

    VastaaPoista
  2. Mmm... näyttää herkulliselta ja kuulostaa helpolta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja se on! Kunhan saa taikinan liikuteltua ja paistettua...

      Poista
  3. Pimentokset kuuluu meidänkin kesään ja ovat tosi kiva lisä vaikkapa juuri salaattiin!

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin rakastetaan pimientoseja! Ja ne sopii myös talvipöytään - muistuttamaan kesästä
      ja Espanjan auringosta :)
      Kivaa viikkoa sinulle!

      Poista
  4. Pinaattilettuja meillä tehdään viikoittain ja niiden kanssa voi todellakin tarjoilla salaattia, grillattuja vihanneksia tai mitä tahansa jääkaapista löytyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten ihmeessä en ole koskaan tajunnut, että näidenkin päälle voi tehdä täytteen tai salaatin - tai mitä vaan!

      Poista
  5. Oi, miten herkullisen näköinen annos! Tuohon tapaan Tiirinkosken Tehtaan vohveliannoksissa on tarjolla lisukkeet. Eipähän olen itsellä pälkähtänyt päähän tehdä samoin. Jospa nuo kaupan eineshyllystä pahan päivän varalle nappaamani pinaattiletut muuntuisivatkin pikalounaan sijasta herkkuateriaksi. Sinä olet taitava kokkaaja, joka selvästi nauttii ruoan valmistamisesta. Graavikala rosepippurilla höystettynä maistuisi minulle. Jospa muistaisin sen joulupöydän tarjottaviin.
    Syysterveisin Tuija
    ps. Piti vielä kirjoittaa, että ihailen blogisi loistavaa komboa: kuvat ja tekstit ovat ehjä kokonaisuus. Nautinnollista! Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun muistutit Tiirinkoskesta, en ole nimittäin koskaan käynyt ja aina vaan pitäisi... Voi kiitos paljon, nämä ruokakuvat ei vedä yhtään vertoja kollegoiden ihanille kuville, mutta niistä ilmenee asia, heh. Pyörin kyllä päivittäin ruokateeman ympärillä, kun etsin uusia ideoita tai plärään vanhoja reseptejä tulevia päiviä varten - on kiva harrastuskin.
      Graavia joulupöytään nam! Niin tulee meillekin...
      Kuulaita syyspäiviä!

      Poista