lauantai 19. lokakuuta 2019

Lauantain lempiruoka: lehtikaali-pekonipasta


Kokkaamismieliala vaihtelee milloin mistäkin syystä. Välillä on kiire ja pitää saada nopeasti valmiiksi. Joskus palat halusta valmistaa jotain uutta, monimutkaistakin eikä siihen uhratulla ajalla ole niinkään merkitystä. Tänään oli sellainen päivä, että aikaa olisi ollut, mutta halusin tehdä kaikkea muuta täällä kotona kuin kokata. Olin tosin varautunut asiaan jo toissapäivänä, jolloin kävin isommin kaupassa ja olin suunnitellut viikonlopun ruokalistan, sillä näitä aineksia ei ole aina jääkaapissa. 

Tänään syötiin lehtikaali-pekonispagettia, jonka höystin vielä tuoreella pinaatillakin. Tämä on melko suolainen, mutta välillä sellaistakin tekee mieli enemmän kuin mitään. Jos haluaa täyteläisemmän annoksen, päälle voi pyöräyttää uppomunan. Miksei kananmunaa voi lisätä sekaankin carbonaran tyyliin...



LEHTIKAALI-PEKONIPASTA (2:lle)

Keitä haluamasi määrä täysjyväspagettia ohjeen mukaan.
Ota keitinlientä sivuun 1-2 dl, jos haluat kastikkeesta nestemäisemmän.

Kastike:

1 paketti pekonia, silputtuna
1 lehtikaalin oksa leikeltynä pieneksi silpuksi
1 rasia tuoretta pinaattia
öljyä
suolaa
mustapippuria
parmesaania maun mukaan, juustohöylällä vedeltynä

1. Paista pekonipalat rapeahkoiksi ja siirrä pois paistinpannulta.
2. Paista lehtikaalit niin että saavat vähän väriä, siirrä sivuun.
3. Paista pinaattia hiukan, mutta varo polttamasta.
4. Yhdistä paistinpannulla sitten kaikki ja lisää joukkoon kypsä pasta. Lisää nestettä halutessasi.
Jos lisäät kananmunaa, riko ne pastan sekaan ja käytä hetki hellalla, niin että se hyytyy hieman. Tarkista tässä vaiheessa suola.
5. Raasta isoja paloja parmesaania päälle ja rouhi vielä mustapippuria.

Maarit



14 kommenttia:

  1. Kiitos - rakastan nopeita ja helppoja reseptejä;)
    Ihanaa viikonloppua, Maarit <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tämä on just sellainen - pitää vain käväistä kaupassa... :)
      Aurinkoista maanantaita sinulle Lady <3

      Poista
  2. Oi, kuulostaa hyvältä - täytyy kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa - vaikka pekoni on tuhtia ja suolaista, siihen saa ympättyä niin terveellisiä
      kasviksia vastapainoksi!

      Poista
  3. Nyt valuu kuola suupielistä, tätä on pakko kokeilla! :p

    VastaaPoista
  4. Näyttää herkulliselta, tätä täytyy ehkä kokeilla jossain vaiheessa jos saisin miehellekin pekonin myötä lehtikaalin maistumaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli kuule ihan sama tilanne; ei tykätty kummatkaan vielä pari vuotta sitten. Mutta erään ohjeen myötä aloin lisäämään sitä uunikasvisten päälle pikku silppuna, jolloin se ei ole niin sitkeää. Sitten hiukan merisuolaa päälle, ja siitä onkin tullut meille herkku. Nykyään paahdan sitä pienessä öljytilkassa (kuten tässäkin kastikkeessa) paistinpannulla niin, että siitä tulee ihan rapea ja sitten suolaan. Se on tajuttoman hyvää, vähän sipsimäistä. Mutta kannattaa vaikka saksia se ihan ohueksi silpuksi. Onnea kokeiluun!

      Poista
  5. Herkullista ja helppoa. Lehtikaali kerkesi hetken vaipua unholaan, nyt sitä taas näkee ravintoloissakin vuodrn rai parin tauon jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ollaan käytetty sitä säännöllisesti siitä lähtien, kun löysin oikean tavan valmistaa sitä - kirjoitin Maikun vastaukseen tavan. Nyt sitä on aina kaapissa ja lisään vaikka mihin antamaan lisäravinteita ja väriä.

      Poista
  6. Apua mikä herkku, todellakin testataan tätä😍

    Kivaa tätä viikkoa Maarit❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua miten hyvääkin se on - takuulla tykkäät <3

      Samoin sinulle Tiia <3

      Poista