torstai 31. lokakuuta 2019

Näin lyhennät paidan hihat ilman ompeluaOnko siellä samaa haastetta yläosien kanssa - paitojen hihat ovat usein suhteettoman pitkät? Vaikka koko olisi muuten ihan sopiva, niin hihat menevät peukoloiden päälle. Se on ärsyttävää enkä itse ainakaan osaa olla sellaisten kanssa. Ne ovat tiellä syödessä, ja muutenkin on ikävää nykiä niitä alvariinsa ylöspäin.

Yleensä käy niin että hätä keinot keksii, vaikkei tässä nyt hädästä olekaan kysymys, lähinnä epämukavuudesta.


Olen kääntänyt paitiksien mansetteja, rullannut reunoja, mutta ne eivät aina näytä siisteiltä. Niinpä keksin ratkaisun juuri tämän leopaidan kohdalla. Teen vekin nurjalle puolelle sisäsauman kohdalle ja kiinnitän sen pienellä hakaneulalla. Sitten paita oikein päin ja lyhennys on valmis. Alakuvassa näkyy miltä se näyttää - ei juurikaan huomaa mitään eroa. 


Sain tyttäreltä tämän alakuvien kuviollisen trikooopaidan ja sen kohdalla oli vielä isompi haaste, koska hihat ovat todella leveät ja pitkät. Sen takia pusero onkin jäänyt hänellä vähälle käytölle. Tein siihen todella isot vekit - sitä voi sanoa hyvinkin myös laskokseksi. Koska paita on niin leveä ja vähän lerppu, isokaan laskos ei pistä silmään kun pusero on päällä.


Näissä kaikissa kuvissa on siis hihat lyhennettyinä tällä 'laskostussysteemillä' - eikös olekin aika toimiva juttu. Nämä voi myös ommella parilla pistolla joko käsin tai koneella, mutta hätäratkaisuna toimii myös hakaneula. Parhaiten tämä toimii kuosillisissa ja kirjavissa paidoissa, koska niistä ei juuri erota jälkeä. Ja sitten kun pusero on päällä, sitä ei näy ollenkaan.

Ja jos hei kaipaat tarkempaa neuvoa, miten tein sen, niin heitä kommentti - käydään sitten läpi.

Valoisaa torstaita!

Maarit

4 kommenttia:

 1. Tosi kätevä keino! Minulla on muuten pieniä hakaneuloja yleensä aina mukana, niillä voi fiksata vaikka mitä :)
  Kivaa iltaa sinulle Maarit <3

  VastaaPoista
 2. Hyvä idea - sujautanpa lompakkoon yhden :)
  Ihanaista viikonloppua Outi <3

  VastaaPoista
 3. Erittäin näppärä vinkki! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pika-apu tosiaan, kun aina ei jaksa korjailla vimpan päälle :)

   Poista