perjantai 22. marraskuuta 2019

Kirkasta ihosi - karkota kuivuus


*sisältää ilmaistuotteita

Nyt voisi toivoa kirkastusta myös ilmaan! Kuten tässä viime kesän kuvassa laituriltamme. Jestas että täällä maisema on tällä hetkellä harmaa ja ankea.

Samaa voisi sanoa ihostakin - kun siinä ei ole valoa, se on vähän harmaa ja ankea. Kävin Darphin-hoidossa ennen tänne lähtöä ja iho oli pitkään heleä ja kepeä. Nyt alkaa tuntumaan siltä, että tehopuhdistus olisi jälleen paikallaan. Heleyteenkin tottuu ja sitä oppii kaipaamaan, mikä on hyvä asia. 

Niin moni kommentoi aikaisempaan juttuuni miten iho on jo nyt alkanut kuivumaan ja kiristämään ilmojen viilentyessä. Siihen pika-apu ovat hyvä puhdistus ja kuorinta. Vasta sen jälkeen kun pinnalta on raivattu esteet pois, se pystyy vastaanottamaan hoitavat aineet.


Heleyttäkin iholle saa nopeimmin puhdistamalla ja kuorimalla sitä säännöllisesti. Kuivalle iholle säännöllisyys tarkoittaa kuorintaa noin parin viikon välein kun taas rasvoittuva iho sietää sitä jopa viikottain. Hyvin kuivalle, herkälle tai ohuelle iholle suositellaan yleensä rakeetonta entsyymikuorintaa. Kokeilemalla löytää oman tahtinsa. Kaikille ihotyypeille se tekee silti hyvää. Se on kuin pesisi ikkunat tai jos miehiä ajatellaan kuin auton kiillotus. Harmaa, kuiva pinta - ihon tapauksessa kuollut solukko - puhdistetaan, jolloin kirkkaus putkahtaa taas esiin. 

Yksinkertainen ohje on puhdista > kuori > kosteuta. Tässä muutamia uusia ja innostavia tuotteita kuorintaan ja ihon puhdistamiseen:


Shiseidon Complete Cleansing Microfoam - puhdistusvaahto* on tiivis ja pehmeä vaahto, kuin laadukas tyyny. Se pysyy kuosissaan myös iholla, kun pyörittelee veden kanssa epäpuhtauksia pois. Jos kasvoilla on vahvempi meikki, sitä suositellaan levitettäväksi kuivalle iholle ja vesi otetaan mukaan vasta sitten, kun sitä on kotva pyöritelty iholla. Tämä sopii kaikille ihotyypeille - myös kuivalle, sillä se sisältää runsaasti kosteutta.

Sokos ja Stockmann, myös verkkokaupat, 180 ml, voh 49,50 


Toisen hintakategorian laadukas puhdistus Skin Treat Multi-Action Face Cleanser* puhdistaa pitkäkestoisen ja myös vedenkestävän meikin. On tärkeää käyttää riittävän tehokasta puhdistusainetta, jos kasvoilla on vähänkään enemmän meikkiä. Tämä on öljytön ja sopii myös niille, joilla on ripsienpidennykset. 

Kicks, 150 ml, 12,90


Clarinsin uudessa kuorintasarjassa* on kolme eri ratkaisua ihon erilaisiin tarpeisiin: Fresh, Pure ja Comfort - jo nimet kertovat selkeästi mistä on kyse, mitä arvostan kuluttajana. Tiesitkö, että jos ihoa ei kuori se alkaa tuntumaan karhealta ja myös epäpuhtauksia alkaa kertymään vähitellen? Mutta liian usein ei pidä kuoria ja jos oma iho on herkässä kunnossa, rakeellista kuorintaa ei suositella lainkaan. Vanhenevan ihon kuorinta on tärkeää, sillä ihon uusiutuminen on hitaampaa kuin nuoren.

Fresh Scrub (sininen) on kosteutta kaipaavalle iholle. Virkistävä ja raikkaan tuoksuinen kuorinta sisältää kahden kokoisia puuselluloosarakeita , joista isommat kuorivat kuollutta solukkoa ja pienemmät tasoittavat ihon pinnan rakennetta. Hyaluronihappo aktivoituu kuoriessa kosteuttamaan ihoa.

Pure Scrub (vihreä) geelimäinen kuorinta sopii seka- ja rasvoittuvalle iholle syväpuhdistamaan ja hillitsemään talintuotantoa, ja muuttuu vaahtomaiseksi kun sitä pyrittelee veden kanssa. Tämä tekee ihosta mattapintaisen ja pienentää ihohuokosia.

Combfort Scrub (keltainen) on voidemainen, hoitavaa öljyä sisältävä kuorinta. Se on ensin öljymäinen mutta muuttuu iholla miellyttävästi maitomaiseksi pehmeäksi voiteeksi. Punajuuresta saatuja sokerikiteitä on käytetty kuorivina elementteinä, joten ne eivät ärsytä herkkääkään ihoa. Mangovoi tuo ravinteita kuivalle iholle.

Sokos, Kicks, verkkokaupat, 50 ml, voh 30 eNaamiota suositellaan kuorinnan jälkeen, kun iho on vastaanottavainen hoito- ja kosteutustuotteille. Naamio pestään yleensä pois ja sen jälkeen tulevat hoitotuotteet, mutta sen voi hyvin jättää yöksikin. Suomalainen Ekopharman Vadelma Kasvonaamio* on ihanan tuoksuinen kosteuttava ja kirkastava voidemainen naamio. Se on oikea tehohoito kuivalle ja kosteusköyhälle iholle, sillä sitä voi käyttää naamio-ominaisuuden lisäksi myös pintakuivan ihon yövoiteena. 

Oletko jo kokeillut näitä yön yli kasvoille jätettäviä superkosteuttavia naamioita? Iho on käsittämättömän pehmeän ja notkean tuntuinen aamulla. Ne siis laitetaan kasvoille kuten yövoide ja aamulla pestään huolella pois, sillä jos sitä jää iholle ja levittää sitten kosteusvoiteen, se saattaa alkaa rullaamaan. Se johtuu useinmiten reippaasta kerroksesta, ei tuotteesta.

Hoitoloista ja nettikaupoista, 50 ml, voh 24,50


Kuoritko sinä ihoasi säännöllisesti ja minkälaisia tuotteita käytät? Ovatko nämä sinulle tuttuja?

Taisin itse tehdä virheen kun jätin kuorinnan pois matkasta, mutta kaikkea ei voinut ottaa mukaan ja toisaalta iho oli niin hyvässä kunnossa. Silti huomaa, että näin pian tulee tarve ihon perusteellisempaan puhdistukseen.

Maarit

2 kommenttia:

 1. Mä käytän pari kertaa viikossa yöksi jätettävää naamioita ja iho rakastaa! Kuorinnoissa olen siirtynyt entsyymikuorintaan, se on tehokas mutta hellä iholle.

  Ihanaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yönaamiosta on tullut mullekin tapa, siihen jää koukkuun - se on yksi tehokkaimmista ihon pinnan pehmeyttäjistä ja siihen sopii monenlaiset naamiot.
   Auringonsäteitä sunnuntai-iltapäivääsi <3

   Poista