sunnuntai 17. marraskuuta 2019

Kohti tuttua valkoista kylää


Aurinkorannikko viileni ja pilvet muuttivat taivaan harmaanpuhuvaksi, joten tämä päivä oli sopiva pienelle road-tripille. Vuokraamme auton aina koko kuukaudeksi, mikä mahdollistaa myös ennalta suunnittelemattomat lähdöt, jolloin keli sanelee päivän ohjelmaa. Emme ole vielä juuri liikkuneetkaan lähiympäristöä kauempana, joten nyt oli jo aika. Suuntasimme kohti Marbellaa ja kävimme matkan varrella Capobino Beachilla. Siellä tuulee usein ja vaikka matkaa meiltä oli parikymmentä kilometriä, puhuri siellä oli aivan eri luokkaa. Surffaajien leijat poukkoilivat tuulessa ja vaahtopäät täplittivät meren.Suuntasimme kohti Marbellaa, sillä olen käynyt siellä vain kerran, kävelemässä satamassa. Mielikuva paikasta oli turistivoittoinen ja se osoittautui oikeaksi. Keskusaukio oli täynnä ravintoloita, tuoleja vieri vieressä, ruokailijoita vielä tiheämmässä. Paikka ei poikennut mitenkään muista vanhoista kaupunginosista, missä olemme täällä käyneet. Kiertelimme nyt vain vanhassa kaupungissa emmekä näin alkumatkasta poikenneet istumaankaan mihinkään, koska matka jatkui kohti vuoristoisempia seutuja. Jäin ihmettelemään kohteen suosiota.

Marbella


Marbellasta matka jatkui pohjoiseen ja kohti hyvin autenttista Ojenin pientä valkoista kylää. Olemme käyneet siellä aiemminkin, mutta sen viehätyksestä kertonee se, että se veti puoleensa uudelleen. Lounas Ojenissa - ei pöllömpi ajatus. Matkaa sinne on vain kymmenisen kilometriä, ilmapiiri täysin toinen. Taidettiin olla ainoita turisteja lähes autiolla aukiolla. Vanhassa keskustassa rinteen alaosassa ei juuri ole muuta kuin kirkkoaukio ja reunoilla muutama kuppila. Kirkon seinällä kiipeilee sitkeästi sitruspuu vuodesta vuoteen. On lohduttavaa nähdä pysyvyyttä ja että myös litteä puu tuottaa sitkeästi hedelmää. 

Aukion baareissa istuskeli vain muutamia paikallisia pyhätamineissa ja olo oli oli vähän outo, kun me olimme liikkeellä farkuissa ja fleeceissä. Silti meinasi tulla kylmä kosteanviileillä tuoleilla istuessa. Tilanne parani tuntuvasti, kun tirisevät cambas pil pil -annokset kiikutettiin pöytään. Niitä jouduttiin odottamaan kotva, mutta aika meni rattoisasti kun seurattiin pikkiriikkisen paikan isäntäparin touhuja ja juttelua asiakkaiden kanssa, jotka kaikki olivat ilmiselvästi naapurustoa. Ehkä meitäkin seurattiin, sillä kuulin sanan 'finlandia'. Odottamisen antoi helposti anteeksi, sillä näillä autenttisilla hetkillä ei ole hintaa eikä saa kiire painaa. Rouva raapusti paperille hinnaksi 24 euroa (alkupalat (talolta), 2 annosta rapuja, 3 pientä olutta, espresso sekä cortado; molemmat kahvit aateloitiin vielä Baileys'illä, jotka talo tarjosi). Rapujen listahinta oli 12 euroa kappale, joten joko rouva oli erittäin höveli tai laskussa sattui jokin finlandia-fiba. Tai sitten oli vaan hyvä päivä. 


Ojenista palasimme huikean mutkaista vuoristotietä Mijas Pueblon -kylän yläpuolelta. Näille teille ei kannata lähteä mutkittelemaan kiireessä, sillä paikalliset ajavat tottuneesti kovaa ja kurvit tuntien. Turistien kannattaa olla nöyriä ja jarrutella mutkissa, ettei jää toiseksi. Sieltä selvittiin kuitenkin ja neljän tunnin reissu oli virkistävää vaihtelua peruspäivään. Meille ainakin tämä oli hyvä päivä.

Oletko sinä käynyt näissä paikoissa ja minkälaisia ajatuksia sinulla on? Onko muita kivoja reissukohteita, mihin täältä Aurinkorannikolta kannattaisi suunnata?

Maarit


22 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä Riikka! Olemme käyneet ja se on yksi vaikuttavimmista nähtävyyksistä täällä - ja oikeastaan muuallakin. Sitä voi suositella kaikille tänne tulijoille.

   Poista
 2. Setenil de las Bodegas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt piti googlata tämä paikka, sillä en tunnistanut paikkaa nimestä. Upea kallioon louhittu kylä! Emme ole käyneet täällä - vielä.
   Harvinainen ja kiinnostava käymisen arvoinen kohde; kiitos sinulle!

   Poista
 3. Ihanaa. Kuulemma ihan edullinen Shoppailupaikka. ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kuule sitäkin! Hintataso on selvästi edullisempi kuin Suomessa myös ketjuliikkeissä.
   Kivaa päivää Maiju! <3

   Poista
 4. Ihanan näköisiä paikkoja! <3 Jos nyt vain pystyisin, niin karkaisin jonnekin aurinkoon ja lämpöön.
  Mukavia reissukäänteitä sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula! Onhan tää valon määrä ihan superihanaa. Mutta, jottei olisi liian auvoista, pitää sanoa että täällä on ihan sairas tuuli ollut jo ties monettako päivää. Se tekee ihan jäätävän kylmäksi ilman varjopaikossa...
   Valoisia terkkuja sinne <3

   Poista
 5. Turvallisia seikkailuja kiharaisilla teillä ja lomanautinoja runsain mitoin! Terveisin Tuija

  VastaaPoista
 6. En ole tuolla käynytkään, mutta ihanan idyllisen näköinen paikka. Ihana tuo ruokapaikan emäntä <3
  Mukava oli taas lukea teidän lomapäivästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylä on hirmu pieni, mutta juuri se tekee siitä niin viehättävän. Ruokapaikka oli niin autenttinen kuin voi olla,
   ihana kokemus.
   Tervetuloa seuraan jatkossakin Outi! <3

   Poista
 7. Aivan ihana tunnelma välittyy kuvista ja hetkeksi taisin jo mielessäni siellä piipahtaa:)
  Mukavia lomapäiviä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piipahdapa uudelleen - nyt on juttu ruokakassista, mitä toivoit :)

   Poista
 8. Kyllä näinä marraskuun päivinä tekisi itsekin mieli lähteä jonnekin valoisampaan. Kivoja kuvia ja houkuttelevan näköisiä paikkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terveisiä lonkeronharmaasta maisemasta! On ollut aika koleaa ja nyt sataa vettäkin...talvi se on täälläkin...
   Mutta silti valoa on enemmän kuin Suomessa :)

   Poista
 9. Onpa herkilisen mäköistä -ja edullista! Espanjaa tekisi kierrellä vähän enemmänkin, hiemam olemme sellaista reissua suunnitelleetkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi täällä on niin mahtavia paikkoja, rantoja ja vuoria automatkailuun! Minusta Espanja on erinomaisen monipuolinen lomakohde, edullinen ja ruoka hyvää.

   Poista
 10. Espanjassa on tullut käytyä monesti, muttei nuissa paikoissa ja harvoin tulee autoa vuokrattua, pitäisikin joskus, että näkisi enemmän ja pääsisi kiertelemään.

  Kaunista seutua, hyvää lomaa teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelemme auton vuokraamista vaikka lyhyemmällekin reissulle, koska silloin on vapaus lähteä ja tulla, ja täällä on todella paljon mukavia käyntikohteita. Ja aina hyvää ruokaa!
   Kiitos Sari ja leppoisaa marraskuuta - teillä taitaa olla jo valkoinen maisema! <3

   Poista
 11. Tuttuja paikkoja. Viime kerralla kävimme Setenil de las Bodegas -kylässä ja vuoristossa kylässä nimeltä Comares. Molemmat olivat upeita ja vähän erilaisia paikkoja.

  Hyvää loman jatkoa teille, me kotiudumme tänne harmauden keskelle eilen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin tsekata tuo Comares, ei muistu mieleen millainen ja missä se on. Jos yhtään lohduttaa, lonkeronharmaata on täälläkin tänään ja varsin koleaa; muistuu hyvin mieleen miksei talvikuukaudet täällä sovi meille.
   Kynttilänvalosta lohtua marraskuuhun!

   Poista