perjantai 8. marraskuuta 2019

Meikkivärejä ja -vinkkejä aikuisille - nämä sopivat useimmille!

Sisältää PR-näytteitä

Saan paljon kyselyjä erityisesti luomiväreistä-  mikä väri olisi hyvä aikuiselle naiselle? Sellainen, mitä on helppo laittaa ja myös osaisikin? Ymmärrän hyvin, että luomivärin käyttö on vaikeaa eikä meikkijutut helpota kovinkaan paljoa tilannetta - ne ovat jotenkin niin monimutkaisia omastakin mielestäni. 
Suosin itse useinmiten yhden sävyn taktiikkaa. Se on helppoa ja pomminvarmasti jokainen osaa laittaa sen luomilleen, mutta siihen liittyy vain yksi mutta - mikä on oikea väri? Ja kuinka tumma sen pitää olla, niin että se toimii koko luomelle laitettaessa.


Keräsin tähän muutaman idean syksyn uusista väreistä sekä yhden tekemäni löydön, silmieni sävyä korostavan värin.
Tässä on muutama vinkki myös huulimeikille, joten jos suosit luonnollisia sävyjä, tästä saattaa olla iloa sinullekin.


Physician Formulan valikoimissa on monenlaisia paletteja. Erityisesti näissä isoissa sekä 4 sävyn paleteissa on hyvät ja monikäyttöiset aikusille sopivat värit. Niiden sävyt ovat harmonisia ja helppokäyttöisiä. 
Yllä oleva paletti Butter Eyeshadow Palette / Sultry Nights* sisältää luumua, lämpimiä toffeen sävyjä, hyvät beiget, erinomainen siniharmaa, khaki sekä highlighter-sävyjä. Paletissa on monta medium-tummaa sävyä, mitkä sopivat hyvin yhdellä sävyllä tehtävään pikameikkiin. Ja iso plussa siitä, että siinä on mukana myös mattasävyjä ja hohdeväreissäkin on vain vähän tasaisesti hohtavaa pigmenttiä, ei glitteriä eikä poskille varisevia hippusia.
Saatavilla mm. Citymarketeista. Voh n. 24,90.

Isadoran syksyn luomiväri 20 Urban Jungle

Jos kaipaat vähän hohdetta, mutta hillittyjä värejä, Isadoran uusista luomiväripaleteista löytyy molemmat.  Isadoran vahvuus meikeissä on ollut aina upean hillitty ja tarkoin mietitty, monille sopiva värimaailma. Tarkoitan tässä nyt klassisia ja helppokäyttöisiä värejä. Ne on myös meille aikuisille ihan täydellisiä. Sekä luomiväreistä että huulimeikeistä löytyy ihania perusvärejä. Toki juhlaankin, mutta itse en käytä tai tee erikseen juhlalookia - samalla tutulla kaavalla mennään aina. Teen sen vain tarkemmin ja rajaan huolellisemmin ja niin edelleen.

Kauden uudet 4 sävyn paletit* ovat maanläheisiä ja sellaisia 'muted' -sävyjä eli taitettu vähän utuisiksi. Voh n. 16,90

MAC A77 Scene


Värin valinnassa yksi suositus on käyttää omien silmiesi kanssa samanhenkistä sävyä. Toinen suositus on valita vastaväri ja itselleni ne ovat lämpimät ruskeat sekä luumuvärit, sillä omat silmäni ovat siniharmaat ja hailakan väriset. Niiden sävyä korostavat siniset, mutta en koe niitä omakseni. Olen etsinyt sopivaa sinertävää tai inasen harmaaseen tai lilaan menevää sävyä ja nyt olen löytänyt sopivan. Se on MAC'in A77 Scene, harmahtava laventeli. 

Levitän sitä isohkolla siveltimellä koko luomelle. On tärkeää huolehtia siitä, että väriä tulee myös aivan ripsien juureen, mutta hyvin ohuelti ettei kokonaisuudesta tule liian tummaa. Väriä pitää laitaa selvästi myös luomivaon yläpuolelle, häivyttää kohti kulmakarvoja. Näin vältetään se, että silmät näyttävät tummilta ja pieniltä 'viiruilta' - sen sijaan koko silmä näyttää isommalta ja meikki pehmeämmältä.

Tämänkin värisävyn kanssa on oleellista, että tehdään rajaus, ja aivan ripsien juureen ylös sekä alaripsiin. Alaripsiin rajauksen voi tehdä pelkästään luomivärillä ohuella siveltimellä. Tai - tehdä ensin todella ohut rajaus kynällä ja pehmentää sitä tällä samalla luomivärillä.
Isadoran ohut automaattirajauskynä, Intense Eyeliner*, on muuten aivan super tämmöiseen hentoon ja ohueen rajaukseen.

Tässä kuvassa MAC'in harmahtava laventeli luomiväri ja kevyemmät rajaukset

Tässä luumunvärinen luomiväri sekä reilummat rajaukset sekä ylhäällä että alhaalla

Yleisenä vinkkinä sanoisin, että aikuisen ei kannata käyttää liian vaaleita sävyjä luomilla, sillä ne korostavat turhaan roikkuvia luomia ja ryppyjä. Vähän tummempi sävy, kuten kaikki ylläolevat esimerkit ja riittävän ylös häivytettynä, nostaa katsetta uskomattomalla tavalla.

Kiko huulipuna 319 ja huulikiiltokynä 12

Metsästän jatkuvasti sopivia huulimeikkivärejä. Kokeilen, koekäytän ja totean kerta toisensa jälkeen, etten vain osaa olla kirkkaissa väreissä. Nyt metsästin täällä tämmöistä tummempaa nuderoosaa, joka antaisi huulille hiukan enemmän väriä ja löysinkin aika kivat värit Kikosta.
Huulipuna on Velvet Passion Matta, sävy 319. Se näyttää aika tummalta puikossa, mutta levitän sen siveltimellä ja silloin se on aika lailla tuon kuvan mukainen huulten sävyä syventävä. Toinen löytö oli kynämäinen Pencil Lip Gloss sävy 12. Sekin on 'sammutettu' pehmeä roosakanerva. 

Vasemmalta: 54, 64 ja 56

56 Vintage Rose

Isadoran kauden uusissa Metropolitan -väreissä on aivan täydelliset kiiltovärit huulille. Jos haluat vain vähän väriä, mutta paljon kiiltoa, niin tämä on mitä mainioin huulituote. Glossy Lip Treat'issä* on kolme eri tyyppistä väriä: persikkainen 54, lämmin roosa 64 sekä viileämpi roosa 56, minkä otin mukaan matkalle. 
Voh n. 16,90

Miten on, onko sinulle haastavaa löytää luomivärisävyä? Mikä on se suurin ongelma, miksi jätät sen ehkä ostamatta? Vai oletko löytänyt jo huippuvärin itsellesi?

Maarit

* Tuotteet saatu - PR-näytteitä

10 kommenttia:

 1. Ihania juttuja pilvin pimein. Niin niin rakastan Isadoran luomivärejä ja paras aurinkopuuteri tulee Phycisians Formulalta. Olin ihan kääks, kun huomasin, että mun lempiaurinkopuuteri oli mennyt palasiksi. 😭

  Ihanaa viikonloppua Maarit💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on tuo aurinkopuuteri ja se on kyllä hyvä - ja mikä tuoksu!
   Koskahan keksitään rikkoutumaton versio - se kun tuntuu tippuvan kaikilta...
   Aurinkoterkut täältä <3

   Poista
 2. Omat suosikit on jo löytyneet. Yleensä käytän IsaDoran tai Rimmelin luomivärejä, niissä yhdistyy laatu ja edukas hinta. Minulle tärkeää on, että luomiväri pysyy luomilla, eikä varise silmän alle päivän aikana. Oma suosikkisävyni taittaa vähän ruskeaan.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korkea hinta ei todellakaan aina ole tae hyvästä laadusta ja Isadoralla on erinomainen hinta-laatusuhde; pitääpä katsastaa Rimmelin värit!
   Ihanaa uutta viikkoa Outi <3

   Poista
 3. Mulla kävi samoin kuin Tiialla tuon Phycisians Formulan aurinkopuuterin kanssa, harmi mutta ehkä hyvä syy hankkia sama pian uudestaan. Mun on ollut helppo löytää luomivärejä, nykyään uskallan rohkeasti käyttää muitakin sävyjä kuin harmaata ja ruskeaa jotka olivat pitkään ainoita sävyjä mitä käytin.

  Mukavaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse taas tunnustaudun aika varovaiseksi luomivärien suhteen; kun yläluomet roikkuvat jo kiitettäväsi niin niitä pitää yrittää toppuutella ja nostella murretuilla väreillä :D
   Kivaa uutta viikkoa! <3

   Poista
 4. Sinulla on aina ihan parhaat aikuisen naisen meikivinkit❤

  Itselleni omimmilta tuntuvat sävyt ovat harmahtavaan taittavat maanläheiset, mutta myös jotkut luumun sävyt.

  Kikon meikit ovat hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia, reissuista olen hankkinut Kikoista useamman kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos niin paljon Tuuli; tuli niin hyvä mieli <3 Välillä tuntuu, ettei nämä kiinnosta ketään, mutta toisaalta niitä kysellään tuon tuosta... Luumusävyt ovat hyviä silloin kun ne ovat riittävän syviä eivätkä liian punaisia ja niitä on muuten tosi vaikea löytää. Paras väri, mitä olen käyttänyt, oli Lumenen duossa oleva, itse suunnittelemani väri. Se on jo kuitenkin lopetettu uudistuksen yhteydessä eikä niilläkään ole enää juuri aikuisille sopivia värejä, harmi.
   Kikolla pitää käydä aina matkoilla!

   Poista
 5. Onpa upeita sävyjä! Mistä noita Kikoja saa? Niin kauniin sävyinen huulipuna ja huultenrajauskynä. Rakastan ruskean sävyisiä luomivärejä, harmi kun joku ainesosa niissä saa silmät vuotamaan, onkohan se joku kimalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kikoa myydään oman tietämykseni mukaan vain täällä Etelä-Euroopassa, Espanja, Italia ja taitaa olla Ranskassakin. Monet tuovat näitä just matkoiltaan, koska hintataso on aivan uskomattoman edullinen ja laatu siihen nähden tosi hyvä. Huulipunat, kynsilakat, luomivärit 2-5 euroa. Ne valmistetaan Italiassa ja tiedän jonkin verran taustoja, joten laatuun voi luottaa :)
   Yleensä sininen väripigmentti on herkimmin allergisoiva, ja sitä esiintyy myös luumuissa ja liiloissa väreissä. Voi toki olla kimallekin, on niin vaikea päästä jäljille mikä aiheuttaa...

   Poista