tiistai 17. joulukuuta 2019

Näin saat volyymiä hiuksiin - ja säästät aikaasi


*sisältää pr-näytteitä

Tämä ei ole kovin jouluinen juttuaihe, mutta ajankohtainen. En ainakaan itse jaksa lukea alvariinsa ja ainoastaan joulusta. Muutakin elämää onneksi on. Kuten pipokauden alkaminen ja sen myötä lättänähiukset. Juttelen aina kampaajani kanssa koko parituntisen kaiken maailman asioista ja tietysti pääasiasta, hiuksista. Olen saanut häneltä monia kullanarvoisia neuvoja ja vinkkejä volyymihiuksiin. Miten saadaan helposti tuuhean näköiset hiukset ja kuinka ne kestävät vähän paremmin. Olen itse harventanut pesuvälejä reippaasti, mutta silloinkaan en jätä niitä oman onnensa nojaan.

Tässä on muutamia vinkkejä, millä saat hiuksistasi tuuheamman näköiset ja miten ne myös säilyvät muutaman päivän kuohkeampina. Testattu on ja toimii!

1. Leikkauksella liikettä  

Ohuetkin hiukset näyttävät paksummilta kun ne leikataan kerrostaen. Näin niihin saadaan liikettä. Liike syntyy vain siten, että latvoja ei ole leikattu 'tasaisesti poikki'. Kampaajani Riku Butik Helsingistä leikkaa aina allaolevan kuvan mukaisesti latvan, kerrostaen. Ja lopuksi tehdään kissan tassun raapaisuja kuiviin hiuksiin, jolloin latvaosasta saadaan vielä kevyempi ja ilmavampi.
Lyhyissä hiuksissa toimii sama periaate - kun on eripituisia hiuksia, niin niihin saadaan volyymiä föönaamalla.


2. Lisää volyymiä jo pesussa

KMS AddPower* sarja perustuu ajatukseen, että hiusten tuuheuttaminen alkaa jo pesuvaiheessa.
Sillä saadaan hento ja voimaton hius näyttämään vahvemmalta ja paksummalta. Se myös vahvistaa hiuksia kestämään paremmin käsittelyä, föönausta ja muuta muotoilua. Siihen kuuluu kolme tuotetta: shampoo, hoitovoide ja tuuheutussuihke. Shampoolla saa hennotkin hiukset tuntumaan kommoisammilta, Strengthening on hiuksiin jätettävä hoitovoide. Se tuntuu kevyeltä, kosteuttaa, vahvistaa sekä selvittää hiuksia. Thickening Spray saa hennoimmankin hiuksen tuntumaan paksummalta ja se myös auttaa parantamaan hiuksen rakennetta. Se sisältää myös lämpösuojan 200 asteeseen, joten se on oiva myös föönauksen alle.
Kampaamoista, voh 23-27 e.

3. Kestävä pohja föönaamalla

Nimenomaan perusteellisella föönauksella. Ja se muuten kannattaa ja on avainjuttu kestävään kuohkeuteen. Uskon, että olen itse pystynyt pidentämään myös pesuväliä siksi, että föönaan hiukset aina pieteetillä. Nipsulla kiinni päälihiukset ja aloitan kuivaamisen alahiuksista isolla litteällä ns lättäharjalla. Sen jälkeen käsittelen päälihiukset. 
Olen saanut myös muutamia vinkkejä: jakauskohdan saa nousemaan hyvin ja pulleammaksi niin, että föönaa hiukset 'väärään suuntaan' eli täysin vastakkaiseen suuntaan mihin ne lopulta laskeutuvat. Riku sanoo aina, että föönataan vastapäivään, jakauksen yli. 
Kun hiukset ovat lähes kuivat, otetaan vielä iso harja ja kuivataan sen kanssa koko pää, samalla periaatteella. Oma pyöröharjani on halkaisijaltaan noin 7 cm. Kannattaa föönata ensin sisäänpäin ja sitten ulospäin ainakin joitain kohtia - näin saadaan liikettä aikaiseksi.

Remingtonin D5706 Curl&Straight Confidence-föönissä* innovatiivinen muotoiltu suulake, jonka ansiosta föönillä pääsee todella lähelle pyöröharjaa. Sen etuna on mahdollisimman  tarkkaan suunnattu ilma joka pitää harjan - sekä hiukset - tasaisen lämpimänä, jolloin ne taipuvat paremmin. Se taas lisää volyymiä. 
Siinä on kolme lämpö- ja kaksi nopeusasetusta ja leveä suutin myös suoristavaan föönaukseen sekä diffuusorisuutin luonnonkiharalle. Mukana tulee myös 4,5 cm:n pyöröharja.
Tämä on mielestäni myös kiva lahjaidea; föönit eivät kestä loputtomiin ja uutta teknologiaa tulee tuon tuosta, joten niitäkin on välillä hyvä päivittää, mikäli haluaa panostaa hiuksiinsa.
Voh 44,95

4. Kuivatuotteilla kohotusta

Tässä kaksi kiinnostavaa uutuutta hiusten raikastamiseen pesujen välillä sekä yksi kuivahoitoaine.

Klorane on ensimmäinen kuivashampoo mitä olen koskaan käyttänyt. Ostin sitä aina messumatkoilta Ranskasta, monta pullollista kerrallaan. Kauramaito Kuivashampoo* on jauhetta ilman aerosolia. Pulloa puristetaan reippaasti ja jauhetta tulee suuttimesta suoraan hiuksiin. Tämä toimii erinomaisesti ja on mainio vaikkapa vain otsahiusten puhdistamiseen ja fressaamiseen.
50 g, Voh 12,50

Budgie the purifying charcoal dry shampoo* sisältää aktiivihiiltä, joka imee todella tehokkaasti rasvaa päänahasta ja kohottaa hiusta uskomattoman hyvin. Tämä sopii parhaiten vaaleille tai harmahtaville hiuksille, sillä siinä on vaaleaa pigmenttiä. Omien hiusteni väriä se raikasti aivan uskomattomalla tavalla ja voin sykertää niitä vaikka miten, koska se poisti myös liukkauden.
Kicks, 200 ml, voh 9,90

Nämä kaksi tuotetta ovat kova kilpailija Batistelle, mikä on ollut tähänastinen suosikkini. En pidä hiuksia tahmeiksi tekevistä enkä liian voimakkaasti hajustetuista - nämä kaksi lunastivat paikkansa täydellisesti.

Keune No 15 Dry Conditioner* on painoton kuivahoitoaine, jonka ansiosta hiuksista tulee uskomattoman pehmeät ja sileät. Se tekee hiuksista helposti kammattavat.
Kampaamoista voh 21,90
Monet ehkä ajattelevat, ettei ole aikaa perusteelliseen föönaukseen. Olen itse tullut vuosien saatossa siihen tulokseen - kokeilujen kautta - että säästän silti kokonaisuudessaan enemmän aikaa, kun voin pestä harvemmin hiukseni. Teen sen silloin perinpohjaisesti föönauksineen ja fressaan kuivashampoilla välipäivinä. Lopputulema on ajansäästö ja kuohkea kuontalo.

Sen verran tämä kuitenkin liittyy jouluun, että teen usein siten, että pesen hiukset Aatonaattona ja sitten laitan vain kuivashampoota seuraavana päivänä ja voin keskittyä Aattona muihin hommiin.

Kiireettömiä joulunaluspäiviä!

Maarit

*PR-näyte / saatu

9 kommenttia:

 1. Kivan postauksen olet koonnut!

  Itse aina skippaan tuuheuttavat tuotteet ja tartun niihin silottaviin ja kosteuttaviin, kun omat hiukset on jo niin tuuheat ja paksut entuudestaan - mistä toki olen hyvin kiitollinen :) Mutta pörröisyys asettaa toki omat haasteensa, kun hiukset tuntuu kaartuvan heti kun on vähänkin kosteutta, taipuisat kun on. Mutta Keunelta löytyy muuten yksi parhaista hiusöljyistä, siitä olen vinkannut blogissakin!

  Ihanaa joulunaikaa sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Mia!

   No sulla onkin upean paksut hiukset, ymmärrän! :)
   Omat hiukseni ovat aika ohutta hiusta, mutta niitä on paljon ja nekin on aika taipuisat. Saan enemmän pitoa näillä volume-tuotteilla - haen myös karheutta niihin. Jokaisella tuntuu olevan omat haasteensa.

   Kiitos samoin - levollista joulunaikaa!

   Poista
 2. Kuivashampoota käytän ja hiukset pesen vain kaksi kertaa viikossa. Huomasin, että päänahkani ei kestä useampaa pesua. Välillä on ihana föönata hiukset ja täytyy kyllä sanoa, että näyttävät ihanan ilmavilta aina sen jälkeen.
  Kivaa iltaa sinulle Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Föönaus tekee ihmeitä! Jos en tekisi sitä, hiukseni olisivat ihan kikkuralla latvoista ja muuten menisivät päätä pitkin, heh.
   Mukavaa torstai-iltaa sulle Outi <3

   Poista
 3. Kaunis on kuontalo! Ja kuohkea. Itse en föönaa kuin ehkä kerran vuodessa. Yhdistelmä harja ja fööni erikseen on ihan mahdoton yhtälö minulle, en osaa yhtään. Minulla on harjakiharrin, jolla taivutan kuivat hiukset ja tupeeraan sitten hiukset "kuohkeiksi". Näihin kuivashampoisiin täytyy tutustua, niitäkään en ole koskaan käyttänyt. Paljon on uutta opeteltavaa :)
  Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Olen ajatellut, että föönaat niitä aina - ovat aina niin huolitellut ja luonnollisen laitetut. Mutta sulla onkin varmaan niin karhea hius, että tuo systeemi toimii. Omani on pehmeän lötkö, ja vaatii föönin, jämäkät aineet ja pitoa.
   Tupeeraus on kyllä ihan lyömätön juttu, koska nostaa hiukset päänahasta ja antaahan sekin volyymiä. Mun täytyy tutustuttaa sut kuivashampoiden ihmeelliseen maailmaan!

   Poista
 4. Sinulla onkin aina kauniit hiukset. Tuo Kloranen kuivashampoo on ihan paras, olen itsekin tuonut sitä Ranskasta.

  VastaaPoista
 5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista