sunnuntai 1. joulukuuta 2019

Vuokra-asumista Espanjassa - vähän tuuria ja vähän vaivaa


Tämä on viides vuosi, kun vietämme marraskuun pimeyttä paossa. Ja joka vuosi olemme tehneet aikamoisen työn etsiessämme asuntoa. Olen kirjoittanut asunnon vuokraamiseen liittyvistä asioista parina vuonna, ja ne jutut löytyvät täältä ja täältä. En sen vuoksi mene sen kummemmin yksityiskohtiin, totean vain, että se ei ole sinänsä vaikeaa. 
Moni on todennut, että vuokraa mielellään vain suomalaisilta välitysfirmoilta - miksi? Me olemme saaneet ehdottomasti parasta palvelua tämänvuotiselta vuokrayritykseltä, joka on espanjalainen. 


Olemme luopuneet siitä ajatuksesta, että asunnon pitäisi sijaita meren rannalla. Niinpä aloimme katselemaan vähän ylempää. Vuorten rinteet alkavat nousta kohta rantakadun jälkeen, tiet muuttuvat kapeammiksi ja mutkia valkoisten talojen lomassa riittää. Tämmöisen tien varrelta löytyi tämä vuokra-asuntomme, kolmikerroksisen talon ylimmästä kerroksesta. Olemme talon merenpuoleisella kulmalla, mistä on näkymät sekä merelle että vuorille. Se ei ole pelkästään näköalakysymys, auringonvalo toimii myös erinomaisena ja ilmaisena lämmittäjänä. Pilvisellä ilmalla asunnot viilenevät todella nopeasti, koska niissä ei ole minkäänlaisia eristyksiä. Kun iltaisin lämpötila laski jopa 8 asteeseen, asunto viileni samaa tahtia.

Tästä on neljä kilometriä Fuengirolan keskustaan, ja olemme Torreblancan kaupunginosassa. Rantaan on matkaa noin 400 metriä. Fugessa asuminen on siis myös tätä.

Vuokrasimme asunnon Espanjanloma.fi -portaalin kautta. Vuokraajafirma on espanjalainen Rincon Rent ja hinta kuukaudelta oli noin 1400 euroa sisältäen vesimaksun, sähkön, rajattoman netinkäytön sekä loppusiivouksen. Meillä on ollut täällä aiempina vuosina niin paljon harmia sisäilmaongelmien vuoksi, että olemme valmiit panostamaan hieman enemmän asuntoon vaikkei sekään tietenkään aina takaa mitään.

Täällä on 3 huonetta ja keittiö, kylppäri ja erillinen wc. Lisäksi olohuoneen yhteydessä on pieni terassi meren suuntaan ja siitä lähtee portaat katolle, missä on koko asunnon kokoinen oleskelutila - ja grilli! Ah ja voih - sitä on käytetty lähes joka päivä kuten Instaani seuraavat ovat ehkä huomanneet :)

Pihalla on iso allas, mitä ei saa kuitenkaan käyttää enää koska on talviaika. Se avataan jälleen kesäkuun puolella, jolloin paikallisille alkaa taas kesäkausi. Omituisesti täällä välillä noudatetaan pilkun tarkkaan sääntöjä, ja joskus niillä ei ole mitään merkitystä.

Vuokrasimme tämän jo keväällä, mutta kun nyt katsoimme vuokrauskalenteria, tämä on varattu kevääseen 2021. Ei ihme. Tämän tasoista asuntoa emme ole näiltä alueilta aiemmin löytäneet, tosin isompia ja myös kalliimpia on tarjolla. Arvelemme, että asunto on vaihtanut omistajaa tämän vuoden puolella, koska vielä silloin oli vapaita kuukausia tarjolla, muttei enää. Ja myös hintataso oli toinen.

Olemme tottuneet täällä siihen, että vuokrattavat asunnot ovat vähän kuin kesämökkejä, niihin on kerätty kaiken maailman tavaroita ja huonekalaut ovat sekalainen keräilyerä. Täällä on kaikki uutta, huonekalut, astiat ja tekstiilit. Myös ulkokalusteet ovat asialliset ja niitä on riittävästi. Monet asiat viittaavat skandiomistajiin, sillä täällä on kuivausrumpu, hyvä pressokeitin, pölynimuri (sitä ei todellakaan ole ollut kaikissa), kylppärissä infrapunalämmitin ja lämmitettävä peili joka poistaa höyryn, kynttilöitä... Myös säilytystilaa on riittävästi. Kattoterassilla on Weberin grilli, grillauslastat ja muut tilpehöörit.

Kaikissa huoneissa, myös keittiössä, on korkeat ikkunat ja valo tulvii sisään.
Vaikkemme välitä enää rantakadun asumisesta, meren läheisyys on silti tärkeä. Meille se tarkoittaa sitä, että sinne pitää päästä helposti kävellen sillä muuten ei tule lähdettyä. Samoin kahvilat, ravintolat ja ruokakaupat on hyvä olla sen verran lähellä, että niihin pääsee kävellen. Pieni kyläkauppa on tässä lähellä, mutta kaikki isommat ostokset haemme autolla Mercadonasta tai muista isoista marketeista. 
Auto on meille välttämätön, että mies pääsee golf-kentälle ja muutenkin lähtemisen kynnys on matalampi.


Asunnon vuokraaminen on varsin vaivatonta, mutta siihen kannattaa perehtyä kunnolla. Kannattaa katsoa kartasta tarkka sijainti, varustelutaso (ja sisältyykö sähkö), netinkäyttöperiaate ja myös se, onko lähellä ravintoloita ja missä ovat lähimmät kaupat jne. Ehkä kaikkein oleellisinta on olla liikkeellä riittävän aikasin, kuten tämä meidänkin esimerkkimme kertoo. Hyvät asunnot menevät nopeasti. Ja asunnon etsiminen on hidasta puurtamista, ainakin jos kaipaa vähänkin parempaa tasoa. Tarvitaan jonkin verran myös tuuria.

Marraskuu ei ole pelkkää paistetta täälläkään, on satanut ja tuullut vietävästi, eikä silloin huvita mennä ulos. Silloin on miellyttävä hipsiä sisällä kotoisassa asunnossa.

Meille hotelli ei ole vaihtoehto, koska haluamme laittaa itse ruokaa ja elää arkielämää myös täällä.Mikäli haluaa kaikkien olevan kulman takana, keskusta on silloin oikea osoite. Se tuo mukanaan myös enemmän liikennettä ja ruuhkaisuutta. Jos haluaa meren läheisyyttä, mutta myös näkymiä ja avaruutta, silloin suosittelen kapuamista vähän ylemmäksi.

On ihanaa seurata terassilta auringon nousuja ja taivaanrannan värjäytymistä iltaisin, kun aurinko laskee lähivuorten taakse.

Maarit

20 kommenttia:

 1. Hei, kysyisin ihan konkreettisesti, mitä kautta olette asunnon vuokranneet? Ja mitä tuo maksoi per kuukausi? Muuten ei saa kuvaa siitä, että mikä on hinta-laatusuhde.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, hyvä pointti, lisään tämän vielä juttuunkin. Tämä on sivuston/portaalin espanjanloma.fi kautta, ja välitysfirma on espanjalainen Rincon Rent. Hinta kuukaudelta oli n.1400 euroa sisältäen loppusiivouksen, vesimaksut, rajattoman netinkäytön ja sähkön.

   Poista
 2. Asunto näyttää kyllä todella hyvältä upeine maisemineenja varustelukin kuulostaa erinomaiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on löytö, nimenomaan löytö koska tällaisia hinta-laatusuhteiltaan ei edes ole osunut silmiin aiemmin. Kun on joutunut aiemmin ostamaan itse veitsiä ja muuta, osaa arvostaa tämän varusteluakin.

   Poista
 3. Kylläpä teillä oli viihtyisä lomakoti, jossa tosiaan on kivaa viettää aikaa sisälläkin. Valon voima on mahtava. Harmi, että uima-allas ei ollut käytössä. Tervetuloa joulun aikaan! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinkin pitkällä matkalla asunnon viihtyvyydellä on merkitystä, sillä täällä ollaan paljon myös iltaisin. Emme ole juuri hötkyilleet liikenteeseen vaan ollaan yritetty nauttia päivistä rentoillen.
   Kiitos Tuija - kiva on tulla kotiinkin, sillä täällä ei ole joulusta juuri tietoa, ellei mene kauppoihin.
   Valoa maanantaihin!

   Poista
 4. Asunto on kyllä aika helmi, sisustus, terassi ja näkymät. Voin uskoa, ettei ole ihan helppoa löytää, ellei nyt satu olemaan järjettömästi ylimääräistä 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tämä on todellakin! Mun mielestäni näissä vuokra-asioissa pitää olla jokin tolkku - ja tämä taitaa meidän kohdalla olla sitä huippuhintaakin, kun ollaan kaksin liikenteessä. Vaikka olisikin joskus ylimääräistä.
   Mä kyllä jäisinkin tänne vielä!

   Poista
 5. Asunto on upea ja varsinkin tuo terassi. Hinta kuulostaa reilulta, kun siihen kuuluu kaikki lisäjututkin.
  Ihanaa joulukuun alkua sinulle Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme verranneet niin paljon hintoja ja meillä on myöskin kokemus pari sataa euroa edullisemmasta - mutta niiden varustelutaso on ollut mitä sattuu. Eikä niihin ole yleensä kuulunut nettiä ollenkaan, ja olemme joutuneet ostamaan sen. Samoin vesi ja sähkö on laskutettu erikseen. Eli kovin suurta eroa ei loppujen lopuksi ole hinnassa - mutta asumismukavuudessa sitäkin enemmän.
   Samoin sinulle Outi <3

   Poista
 6. Upea asunto tai pitäisikö sanoa lomakoti! Ja hienolla paikalla. Näkyy vuoristoa ja merta komealta terassilta. Ja hintakin kuulostaa kohtuulliselta. Teillä on ollut hieno loma!
  Ihanaa joulukuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkymät on niin hienot ja pidän niin noista vuorenrinteen valkoisista taloistakin!
   Olen monille sanonut, että tämäkin on Fugea - se on niin monipuolinen paikka ja paljon mainettaan parempi.
   Valonsäteitä päivääsi Tuula <3

   Poista
 7. Onhan tuo hieno asunto ja tuollaisessa viihtyy pidempäänkin. Valoisa, kauniit näkymät ja hyvä varustelutaso.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä millään raaskisi lähteä, vaikka aina on kiva mennä silti omaan kotiin :)

   Poista
 8. Vau millainen löytö, pitää varmaan paikkansa että omistaja/t ovat skandeja, sisustus on hyvin skandinaavinen.
  Hinta kuulostaa hyvin kohtuulliseslta, etenkin kun kaikki on uutta, sijainti hyvä ja hintaan sisältyy nuo kaikki.
  Kiva kuulla asunnon vuokrauksesta, sillä sitä on välillä mietitty.

  Mukavaa lomailua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asunnon vuokraaminen ei ole vaikeaa, mutta siihen kannattaa perehtyä ja pyrkiä tutkimaan asunnon lisäksi myös seutu hyvin. Mies on meillä se priimusmoottori, joka jaksaa ja jaksaa etsiä...

   Kiitos ja mukavaa joulukuun ensimmäistä viikkoa sinulle <3

   Poista
 9. Hei Maarit. Onpa upean näköinen asunto. Varmasti viihtyy noin kodikkaassa asunnossa, kaikkihan on viimeisen päälle. Kattoterassihan on ihan huippu, eikä maisemissakaan ole moitittavaa. Kiitti kun jaoit kokemuksesi asunnon vuokrauksesta. Haaveilen, että sitten kun jään työelämästä, niin olisi kiva läheä aurinkoon pidemmäksi aikaa täältä marraskuun pimeydestä. Tänä vuonna syksy on tuntunut entistä pimeämmälle ja voimat ovat hiipuneet. Onneksi nyt on muutamana päivänä saatu aurinkoa, niin sen tuntee heti vireystilassa.

  Vuosia sitten olin muutaman viikon Calahondassa tuttavani asunnossa. Siitä jäi kivat fiilikset. Nautin lomista, joissa pääsee tavallisten asukkaiden sekaan, pois turistivilinästä. Ihanaa loman jatkoa teille <3  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Mari! Se oli yksi syy miksi kirjoitin tästä asunnostakin, sillä niin moni kyselee vuokrauksesta ja myös siitä, onko se vaikeaa jne. Moni on myös sanonut, ettei oikein uskalla vuokrata - siinä ei ole loppujen lopuksi mitään kommervenkkejä. Tärkeintä on mielestäni se, että tutkii asunnon varustelutason ja mitä vuokra pitää sisällään, sekä ympäristön (kauppojen läheisyys, kahvilat jne). Kuvat kertovat muuten itse kohteesta.
   Lokakuun puolella olisi vielä lämpimämpää, täälläkin oli lähes 30 astetta vielä lähes koko lokakuun, mutta sitten se laski. Se on vähän liian kuuma pidempään oleiluun ja Suomessa on myös lokakuu vielä ihan ok aikaa, joten siinä mielessä marraskuussa pimeyttä karkuun lähteminen on hyvä ajatus.
   Toivottavasti joulukuu ja joulun lähestyminen tuovat valoa ja hiukan energiaa - ja hyvää mieltä sinulle <3

   Poista
 10. Miksi uima-altaat on suljettu? Miksi ei voi mennä uimaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on yleistä siellä taloyhtiöissä, kuten tämäkin oli. Hotelleissa ymmärtääkseni altaat on käytössä. Espanjalaiset elävät talvikautta, eikä siellä ole tapana uida 'kylmässä' vedessä. Voi olla toki, että jossakin yhtiössä ylläpidetään läpi kauden, mutta eräässä tämmöisessä asuva tuttava sanoi, ettei siellä silti ui kukaan. Meillä oli heitetty altaaseen monta kanisteria puhdistusainetta/klooria ja meno oli kielletty kylteillä.

   Poista