Reseptit

Dukkah-lohi uunissa – kevyttä kevättä kohti

18 Comments

  1. Riitta

    Aivan älyttömän hyvän kuuloista! Dukkah on yksi ehdottomasti lempimausteistani. Teen tätä heti kunhan mulla on taas keittiö, samoin kuin sitä sun Lyonin kanaa.

    1. Maarit / Sopusointuja

      Tämä on niin hyvää – ja ihan simppelisti vain vähän toisenlaiset mausteet ja lohi saa uutta potkua!

  2. Celia C / good to be home

    Kiitos, Maarit – kuulostaa ja näyttää niin hyvältä! Pähkinät ja kikherneet ovat myös mieleen.
    Tosiaankin erilaiset lohivinkit ovat erittäin toivottuja – lihan syönti senkun vähenee meilläkin…Tätä testaan heti viikonloppuna 🙂
    Paistakoon aurinko sulle huomennakin <3

    1. Maarit / Sopusointuja

      Tässä saa samalla hyviä öljyjä myös pähkinöistä – ja kivaa purutuntumaa pehmeän lohen kumppaniksi.
      Kiitos samoin <3- nyt onkin taas vaihteeksi tuulta liikenteessä… Että ärsyttää.

  3. KastehelmiB

    Kiitos ohjeesta. Tätä täytyy kokeilla viikonloppuna. Sama ongelma on täälläkin kalaohjeiden kanssa. Tykkään kalasta tosi paljon, mutta vaihteeksi voisi olla muutakin kuin uunilohta tai silakkapihvejä. Välillä ostan sitten pakastekalaa ja paistan sitä "vanhanaikaisesti" ja teen lisukkeeksi pinaattimuhennosta. Siikafileet taas on usein aika hintavia ja sen vuoksi niitä tulee ostettua harvemmin, joten kesää odotellessa.

    Poikani tarjosi jokin aika sitten meille uunilohta, joka oli peitetty paksulla suolakuorella. Kalan vatsassa oli ainakin fenkolia ja yrttejä. Se maistui tosi hyvälle.

    Oliiviöljyn käyttö on minullakin jäänyt vähäisemmäksi. Olen ostanut jo monta pulloa camelinaöljyä, mikä soveltuu ruoanvalmistukseen, leivontaan ja salaattiin. Omegat on siinä oikeassa suhteessa.

    Kivaa viikonloppua sinulle <3

    1. Maarit / Sopusointuja

      Fenkoli ja yrtit sopivat lohen kanssa kivasti, hyvä idea! Ja kiitos myös öljyvinkistä – pitää tutkia ja lueskella siitäkin vähän lisää. Meillä on silakkapihvit nousseet taas ihan kärkeen ruoanlaitossa monen monen vuoden jälkeen. Mies paistaa niitä näin talvellakin ulkona grillin sivukeittimellä, näin vältetään piinaavan kauan kestävä haju sisällä.
      Mukavaa alkavaa viikkos <3

  4. Tiia Koivusalo

    Kyllä vaan maistuisi meille ja täällä taas yritetään meinaan keventää. Todella herkullinen kalaresepti, kiitos tästä. <3 Ihanaa viikon jatkoa Maarit. <3

    1. Maarit / Sopusointuja

      Näitä kalaruokia on niin helppo tehdä, paistuvat itsekseen uunissa 🙂 Ja kala tosiaan on jännää siinäkin mielessä, että se tekee kylläiseksi ja sitä voi syödä hyvällä omalla tunnolla, kun on kevyttä ja terveellistä.
      Tsemppiä Tiia kevennykseen <3

  5. Outi Krimou/Outi's life

    Oi miten hyvältä näyttää tämä ruoka. T: Outin mies
    Juu mies aina kommentoi näitä kalaruokia, kun minä en kuulemma voi, kun on tuo kala-allergia 🙂
    Ihanaa loppuviikkoa sinulle Maarit <3

    1. Maarit / Sopusointuja

      Kiitos paljon sinne isännälle! Kiva kuulla 🙂
      On harmi että sinulla on kala-allergia, mutta onneksi maailmassa on niin paljon muutakin syötävää – hyvää ja herkullista.
      Iloa uuteen viikkoon Outi <3

  6. souliina

    Ai jestas kuinka herkullisen näköistä ja taatusti makuista <3
    Rakastan kalaa ja erityisesti lohta, mutta myönnän että sitä tulee tehtyä ihan liian harvoin.
    Tämän reseptin nappaan kyllä talteen, kiitos <3

    1. Maarit / Sopusointuja

      Tämä on yksi meidän lemppariresepteistä… Lohi on siinä mielessä kiitollista, että sitä on helppo tehdä tällä lailla uunissa ja maustaa voi niin monella lailla. Eikä tosiaan tarvitse kermoja, smetanaa ja muita kaloripitoisia makua antamaan.
      Ihanaa viikkoa sinulle <3

  7. Tiinamaija

    Kiitos reseptistä. Tätä täytyy kokeilla. Itse en ole Kick-herneiden ystävä, murto varmasti voi jättää pois ja hyvää tulee. Dukat on minulle uusi mauste, mielenkiintoista.

    1. Maarit / Sopusointuja

      Eipä kestä 🙂 Ne voi kuule jättää vallan hyvin pois, nehän ei edes anna sillä lailla erityistä makuakaan, vaan ovat proteiinilisä ja antavat ruokaisuutta. Huomasithan että minulla oli dukkahih reseptikin täällä blogissa? Siitä näkyy mitä se pitää sisällään. On ihanan makuinen, mieto mutta aromaattinen.

  8. Maikku / Mansikoitajavaahtokarkkeja

    Olen tehnytkin Dukkah-lohta ja tykkäsin ♥ Mausteseos on ihanan lempeä ja muistan kuinka sitä metsästin ja lopulta Stockan herkusta löysin. Ehkä sitä nykyään on jo laajemminkin valikoimassa.

    1. Maarit / Sopusointuja

      Oletko kokeillut koskaan tehdä sitä itse? Se on todella helppo…mulla oli sen resepti tuon linkin takana. Kuuluun lemppareihini.

  9. Tuuli - Lumo Lifestyle

    Dukkah on niin hyvää. Sitä ja za'ataria teen usein itse ja maustan niillä ruokia, tänäänkin kananmuna sai ripauksen za'ataria päälleen.

    1. Maarit / Sopusointuja

      Piti oikein käydä tarkistamassa za'atarin tilanne; eipä näkynyt olevan kaapissa. Katsonkin seuraavalla kauppareissulla… Kiitos Tuuli vinkistä 🙂 Itsetehty on kyllä usein paremman makuista ja tuoretta.

Leave a Reply