sunnuntai 26. tammikuuta 2020

Kotimainen BTB13 - apua ruusufinnin ja punoituksen hoitoon


/ Kaupallinen yhteistyö /


Te, jotka olette seuranneet ihonhoidosta kirjoittamiani postauksia, olette ehkä tietoisia siitä että minulla on diagnosoitu ruusufinni muutamia vuosia sitten. Kerron tässä jutussa ihoni tämänhetkisestä kunnosta sekä siihen liittyvistä hoitorutiineista ja uusista BTB13™-täsmätuotteista ruusufinnin ja punoituksen hoitoon. Lopusta löytyy myös muutamia omia vinkkejäni tuotteiden käyttöön.
Mikä on BTB13™

Kotimaisen Naviter Oy:n kehittämässä BTB13™-sarjassa on kolme hoitolinjaa: kiinteyttävä Pro Age (ikääntyvälle), korjaava Medical (epäpuhtaalle) ja rauhoittava Sensitive (herkälle) ja jokaisessa on tämän innovaatioyhdisteen lisäksi luonnon parhaita öljyjä ja uutteita auttamaan ja korjaamaan ihoa kohdistetusti.
BTB13™ -nimen takana on suomalainen, maailmanlaajuisesti patentoitu BTB13™-yhdiste ja se on päävaikuttavana aineena kaikissa BTB13™ -sarjan hoitolinjoissa. 

Suomalainen tieteellinen innovaatio, patentoitu kantasoluteknologia, BTB13™-yhdiste, muodostuu l-karnitiini(BT) aminohaposta ja vitamiininkaltaisesta oroottihaposta (B13). Tämä tehoyhdiste aktivoi ihosolujen uusiutumista ja on elintärkeä eritysesti ikääntyvälle iholle. 
Ruusufinni ja punoitus ihollani

Kävin tämän yhteistyön puitteissa BTB13™-kasvohoidossa Kauneushoitola Beauty-Pointissa Espoonlahdessa. Arkistosta löytyikin kortti, mihin oli kirjattu noin kymmenen vuoden takaiset tietoni ja silloin ihoni oli ollut ohut ja vain hieman couperosaa näkyi poskipäillä. 
Nyt SKY-Cidesco kosmetologi Eija Haakana aloitti hoidon tutkimalla tarkasti ihoni kunnon. 

Couperosa on lisääntynyt selkeästi poskipäillä - muutoksen huomaan kyllä itsekin niin selvästi. Ruusufinni on lisääntynyt omastakin mielestäni näkyvästi, näppylöitä on poskipäillä (painottuu oikeaan puoleen), pitkin nenää ja viimeisimmät ovat otsalla kulmakarvojen välissä. Iho on kaiken kaikkiaan hyvin ohut.
Jotain positiivistakin Eija havaitsi - kuulemma olen yllättävän rypytön ja ikäisekseni siinä mielessä ihoni on todella hyvä. Siihen vaikuttaa äidin kautta peritty hyvä iho (hänellä on paksu ja vahva iho kylläkin, mutta edelleen aika rypytön) sekä säännöllinen ja perinpohjainen ihoni hoitaminen kautta vuosien.
Viime syksynä ihoni oli paljon huonommassa kunnossa johtuen raskaasta syksystä sekä mahdollisesti kuukauden auringossaolosta, vaikka suojasinkin ihoani hyvin. Aina ei tiedä, mikä sen saa rehottamaan ja ärhäkköitymään. 
Olen itse päätynyt siihen, että leukaperissä viime keväänä ollut ihottuma oli myös ruusufinniä eikä POD'ia, mitä silloin pohdiskelin.
BTB13™ - uudet tuotteet ruusufinnin ja punoituksen hoitoon

BTB13™ -sarjan Medical hoitolinja on kehitetty tasapainottamaan ja korjaamaan ihon ongelmia sekä estämään ihon epäpuhtauksien syntymistä. Ruusufinni on myös ihon epäpuhtautta, sillä näppylät muistuttavat finnejä ja ne pitää saada nitistettyä ihoa kuivattamatta.
Sarjan tehoaineina BT:n ja B13:n lisäksi on kosteuttavaa hyaluronihappoa sekä keramideja, ihon hyvinvoinnille tärkeimpiä vitamiineja A, B, C ja E. Epäpuhtaan ihon hoidossa on olennaista myös ihon pinnan vahvistaminen sekä suojaaminen - näihin on lisätty sen vuoksi prebiootteja ja probiootteja.
Medical Rosacea + Acne Treatment Gel on paikallisesti käytettävä tehotuote ihon ruusufinni- ja aknealueille. Hajusteeton voidegeeli rauhoittaa ärtyneitä ihoalueita, tasapainottaa talintuotantoa ja vähentää punoitusta. Monipuolisesti hoitavalla tuotteella on myös antimikrobisia ja keratolyyttisiä (ihon pinnan kemiallinen kuorinta) ominaisuuksia.
Käyttö: Tätä laitetaan puhtaalle iholle, hoitoveden jälkeen, vain paikallisesti ennen päivävoidetta. Mutta vain ruusufinnialueille, ei couperosan päälle. Sopii myös meikin alle. Muualle käytetään ihotyypin mukaista hoitotuotetta.
Sopii naisille ja miehille, kaikille ihotyypeille.
15 ml pumppupullo, voh noin 29,50 eMedical Anti-Rednesss Cream on koko kasvoille tarkoitettu hajusteeton voide eri syistä johtuvan punoituksen ja couperosan hoitoon. Se on rauhoittava ja tasapainottava ja sitä suositellaan myös atooppiselle iholle. Se aktivoi ihosoluja, vahvistaa ja suojaa ärtynyttä ihoa.
Käyttö: Seerumin, esimerkiksi Medical Seerumin päälle / Sensitive Seerumin päälle (ks vinkit), koko kasvoille.
Sopii punoittavalle iholle, naisille ja miehille.
30 ml pumppupullo, voh noin 38 e


BTB13-myyntipisteet

Sarjaa myyvät kosmetologit, muutamat verkkokaupat ja kampaamot kautta maan - täältä löydät lisätietoa sekä listan jälleenmyyjistä ja hoitoloista www.naviter.fi
Näin Eija Beauty-Pointista suositteli hoitamaan ihoani BTB13 -tuotteilla

1. Aamulla tai miksei illallakin, ellei ole paljoa meikkiä kasvoilla, puhdistus hellävaraisella Misellivedellä, mikä sopii hyvin epäpuhtaalle, ruusufinniselle sekä couperoottiselle iholle. Se on hellävaraisempi kuin vesipesu ja auttaa säilyttämään paremmin ihon oman suojavaipan.

2. Pari kertaa viikossa kuorinta rakeettomalla Enzyme Peelillä. Tämä oli yllätys, sillä olin ajatellut että vain pari kertaa kuukaudessa olisi sopiva kuorintatahti. Mutta - kannattaa katsoa mitä iho siitä tykkää ja toimia sen mukaan.

3. Hoidossa ihoani hierottiin todella hellävaraisesti Berry Oililla - ja se tuntui aivan ihanalta. Iho tarvitsee suojakseen myös öljyä, joten laitan silloin tällöin yöksi tätä kasvoille seerumin päälle.

4. Säännöllinen naamion käyttö on oleellista rauhoittamaan ja lisäravitsemaan ihoani. Eija laittoi iholleni seerumin päälle Sensitive Naamiota punoittaviin kohtiin ja Vitamiini Naamiota muualle. Olen käyttänyt näitä molempia myös yönaamioina silloin, kun iho tarvitsee enemmän 'tuhdimpaa' hoitoa ja tuntuu kuivemmalta.

5. Päivähoidoksi sain ohjeen laittaa puhtaalle iholle punoittaviin ruusufinnikohtiin Medical Rosacea+Acne -hoitogeeliä. Muualle kasvoille Sensitive Seerumia. Ja näiden päälle koko kasvoille Medical Anti-Redness Creamin.

6. Rosacea-iholle A-vitamiini ja antioksidantit ovat tärkeitä suojaamaan ihoa ulkoisilta haittatekijöiltä.
Vinkkejä

- Punoittavaa ihoa ei saisi päästää kuivumaan ja sen suojapeitteestä on pidettävä huolta. Sen kosteuspitoisuudesta on huolehdittava juomalla riittävästi, mutta myös käyttämällä kerroksellista kosteuttamista hoitovedellä. Sarjasta löytyy geelimäinen Sensitive Facial Toner-kasvovesi ja sitä voi taputella pari-kolmekin kerrosta puhdistuksen jälkeen antaen välillä kuivahtaa. Käy hörppäämässä aamulla vaikka kahvia välillä, niin ehdit tekemään sen :)
Tämän kasvoveden sekaan voi laittaa pari pisaraa myös seerumia, jolloin hoitoteho lisääntyy, neuvoi Eija.

- Probiotic Balm on uusi tuote sarjassa. Se on sopivan öljyinen ja pehmeä monikäyttöbalmi, joka rauhoittaa kuivuutta ja ärsytystiloja ja joka sopii kasvoille, huulille ja kynsinauhoillekin. Jos vielä pakkasta pukkaa, niin myös pakkasvoiteeksi kasvoille.
Tätä voi laittaa myös saunaan suojaamaan couperosaa ja ruusufinniä kuumuudelta.

- Joskus tipautan pari Berry Oil -pisaraa kosteusvoiteen sekaan antamaan 'rasvaa' iholle.

- Muistathan peittää punoitusta - ihosi näyttää heti paljon paremmalta ja tottakai myös tasaisemmalta, kun laitat vaikka kevyenkin meikkivoiteen, esimerkiksi BTB13 Mineraalimeikkivoiteen.
Edelleen itselleni on mysteeri se, mikä tai mitkä kaikki vaikuttavat ruusufinnin ärhäköitymiseen. Ihan selviä omalla kohdallani ovat aurinko - siitäkin huolimatta, että suojaan nykyään kasvot pääsääntöisesti SPF50-suojalla, kun olen = istun enemmän auringossa, vaikka suojaan varjolla tai lierihatulla kasvojani. Sauna on pahasta, sen olen huomannut. Siitä en pysty luopumaan, joten pyrin suojaamaan arimmat kohdat kostealla liinalla - ei ole kyllä helppoa sekään! Ruoka, vahvat mausteeet sekä suoliston tila ovat asioita, mihin haen tietoa nykyään. Uskon niilläkin olevan merkitystä.

Tällä hetkellä ihoni voi hyvin. Näppylöitä on ja ruusufinniröhelmää, mutta ne ovat hallinnassa, sillä olen käyttänyt nyt melko pitkään vain näitä BTB13 tuotteita. Valitettavasti mieleen on tullut sekin, että monien sarjojen testaaminen blogin aikana on varmasti saattanut pahentaa tilannetta.

Kärsitkö sinä punoituksesta ja/tai ruusufinnistä? Miten hoidat sitä ja oletko saanut apua? Olisiko sinulla kenties jotain lisävinkkejä jakaa meille muillekin? Entäs, onko BTB13 jo tuttu sarja sinulle?

Sunnuntaiterkuin Maarit
18 kommenttia:

 1. Ei ole kokemusta, kuullut hurjan paljon positiivista BTB13 -tuotteista. Olen kokeillut liian monta sarjaa vuoden aikana ja iho on tuntunut ottavan nokkiinsa monista tuotekokeiluista. Flown ruusuvesi hurjasti rauhoittanut couperosaa ja tasoittanut väriä. Patykan hydra seerumi olen kokenut hyväksi/ vesimäinen kevyt koostumus ja ei tuki. Mutta paraikaa etsinnässä hyvä päivävoide, joka sopisi eikä iho reagoisi. Itsellä hyvin samantapainen iho (ohut, couperosaa poskissa ja ruusufinniä ajottain. Aurinko itsellä myös paha triggeri. Hieman hintava sarja, jos ei toimikaan. Itse mietin Olivia Kleinin tuotteita, myös kotimainen sarja. Tätä sarjaa hypetetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ikävä kuulla, mutta olen itsekin ainakin tällä hetkellä taipuvainen ajattelemaan, että iho ei pidä tuotekokeiluista. Mutta mitenpä pääsee asiassa eteenpäin jos ei kokeile. Ja kun vielä olisi hyvä käyttää vähän pidempään nähdäkseen ja kokeakseen onko niistä hyötyä.
   Kuten kirjoitit, ihomme tarvitsee rauhoittamista ja sen olen myös ymmärtänyt, että kaikki liian 'tehokkaat' tuoteet (ja hoidot) ovat pannassa - ei liftausta, kiinteytystä ja muuta. Viime viikon kauneusmatkalla juttelin asiasta kahden tunnetun meikkaajan kanssa ja he olivat saaneet erinomaisen avun LED-valohoidosta; googlaamalla löytyy varmasti tietoa siitä.

   Kiitos paljon kommentistasi ja mukavaa tiistaita sinulle!

   Poista
 2. Tuotteet ovat tuttuja blogien jutuista ja sinäkin olet näistä aiemmin puhunut hyvää.
  Couperosaa on vähän poskissa, mutta siihen sain hyviä vinkkejä yhdestä meikki-illasta.
  Kaunista sunnuntai-iltaa sinulle Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on nyt ollut vahvasti esillä, mistä olen niin iloinen - kotimainen kosmetiikka on vahvassa nousussa. Onneksi on apuja pienen couperosan peittämiseen, itsekin käytän päivittäin peitevoidetta poskipäille ja punoituksen saa lähes näkymättömäksi.

   Iloa päivääsi Outi ja kiva kun kommentoit! <3

   Poista
 3. Mulla on ilmeisesti myös ruusufinni, mutta en ole (vielä) jaksanut käydä näyttämässä kasvojani missään. Pitäisi kyllä! Toistaiseksi olen yrittänyt selvitä sen kanssa itse ja ottanut käyttöön mm. La Roche-Posayn voiteen rosacea-iholle. Samoin käytän Acon sarjasta aikuiselle epäpuhtaalle iholle tarkoitettuja voiteita. Muutenkin käytän mahdollisimman hellävaraisia tuotteita.
  Kunhan tätä kommenttia pääsen kirjoittamasta, voisin alkaa katsella kosmetologeja.. Siitä onkin noin viitisen vuotta, kun viimeksi olen käynyt kasvohoidossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa käydä näyttämässä ja ainakin omalla kohdallani kosmetologit ovat myös osanneet kertoa alkuarvioinnin kohdalla heti, mistä on kysymys. Lääkärissäkäynti oli siinä mielessä hyvä aikoinaan, että sain myös reseptivoiteen, mitä laitetaan heti päälle, kun ärhäkkä, märkivä finni pukkaa ja se kuivattaa sitä heti. Muuten olen saanut pidettyä sen ihan ok kurissa hoitamalla hellävaraisesti. Sitä kaikki ovat painottaneet, että pitää huolehtia ihon suojapeitteestä - iho ei saa kuivua niin että menee siitä rikki, sitä ei saa 'näplätä' eikä myöskään hangata vaan kuivataan taputellen. Kaiken kaikkiaan taputtelua ja voiteetkin pitäisi levittää ihan kevyellä kädellä sivellen. Katso hei allaovan Anne W:n kommentti!

   Kiitos Tuula kun kommentoit - tämä aihe koskettaa niin monia aikuisia <3

   Poista
 4. Hei Maarit!
  Olen aikaisemminkin kommentoinut ruusufinniteemaa, itse n. 20 vuotta sen kanssa elänyt. Rosacea on krooninen ihosairaus joka useimmiten aaltoilee. Välillä on pitkiäkin jopa oireettomia jaksoja ja sitten taas - usein ilman mitään syytä - lehahtelee, kuumottaa, kiristää&kutittaa ja näppyjä nousee :(
  Olen vuosien varrella kokeillut ( varmaan omaisuuden verran )erilaisia tuotteita sekä sisäisesti että ulkoisesti, akupunktiosta kosmetologiin ja pitkiä tetrasykliinikuureja. Rosacea on ajoittain heikentänyt elämänlaatuani merkittävästi. On tuntunut että kaikki pyörii naaman ympärillä...ei voi saunoa, viini saa kasvot lehahtamaan ja kuumottamaan kuin auringossa olisi kärähtänyt, lentokoneen kuiva ilma ja ehkä ilmanpaine ärsyttää, niin myös kylmä viima ja kesähelle jne. jne. Minulle kuitenkin suurin triggeri taitaa olla stressi - sekä positiivinen että negatiivinen. Nyt kun ikää on 60+ en enää jaksa välittää näpyistä&punoituksesta. Ja kas, ihokin tuntuu rauhoittuneen tämän seurauksena ( tai jostain muusta ).
  Minulle ihonhoidossa "less is more" toimii parhaiten. Ei kuorintaa missään muodossa, ei öljyjä/happoja/retinolia, ei kosmetologeja, mahd. vähän ihon koskettelua ( hierontaa/hankausta/puhdistusta. Käytän ohutta puuvillakasvopyyhettä froteepyyhkeen sijaan ). Mekaaninen kosketus mielestäni stressaa ihoa. Tällä hetkellä käytössä ovat seuraavat tuotteet:
  CeRaVe misellivesi puhdistukseen
  Clinque Moisture Surge Supercharged concentrate (kosteusneste )
  Evolve Hyaluronic serum
  Dermalog kosteusvoide ( lila tuubi, apteekista perusvoide )
  Novexpert BB voide & Everyday Minerals meikkipohja
  Nämä tepsivät minulle, useimmat ruusufinniin tarkoitetut tuotteet pahentavat minun ihoani.
  Jännä tauti kyllä on, ja yllättävän yleinen. Tällähän ei ole mitään tekmistä aknen kanssa koska näpyt eivät ole talitukkeumia, vaan kyseessä on tavallaan autoimmuuninen tulehduksellinen reaktio ymmärtääkseni. Jää nähtäväksi jos tähän joskus löytyy parantava hoito :)
  Mukavaa talven jatkoa sinulle ja kiitos kivasta blogista! Kauniit kuvat mm. minunkin rantakävelyreitiltä. Terveisiä Haukilahdesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Anne aivan mahtavasta kommentistasi! Rosacea on haastava ja voisi sanoa pirullinenkin. Kuten kerroit, monenlainen stressi, sekä hyvä että huono pahentavat tilannetta. Kun tuijottelet aamulla peiliin puhdistettuasi kasvot, niin katse kiinnittyy vain automaattisesti niihin punoittaviin kohtiin - se on itselläkin jotenkin keskiössä nykyään, vaikka iho onkin jo paremmassa kunnossa.
   Vaikeaksi tämän kanssa elämisen tekee se, ettei tiedä mikä sen aina saa valloilleen. Kuten kerroit, pakkanen ja kova tuulikin saavat ihon lehahtamaan. Samoin viini, itsellä erityisesti punaviini. Ja mistä tosiaan aina tietää, mikä siihen auttoi - sillä kertaa!
   Kiva kun jaoit myös omat käyttämäsi tuotteet, ne kiinnostavat myös varmasti lukijoita.

   Niin ihanaa kuulla, että viihdyt blogissani; tämä on parasta palautetta ja inspiraatiota kirjoittamiselle <3

   Mukavaa talven jatkoa sinullekin - vaikka nyt sataakin eikä perustalvesta ole tietoakaan!

   Poista
 5. Ruusufinni voi olla kyllä todella ilkeä vaiva ja itseäkin aina pelottaa, että milloin couperosa muuttuu pahemmaksi ja lopulta ruusufinniksi! Nyt kyllä näin leudon talven ilo on ollut se, ettei minun couperosa ole pahentunut, vaan on pysynyt ihmeen rauhallisena. Olen myös todella maltilla testaillut tuotteita, joten ei mitä tahansa, vaan tuotteita, joista tiedän, ettei ihoni reagoi. Eli ei luonnonkosmetiikkaa minulle:) Eikä ihan kaikkea meikkituotettakaan voi laittaa, joten on oltava herkkänä, jos iho vähänkin reagoi.
  Aurinko ja kevätaika on yleensä se pahin ja silloin on todella oltava tarkkana, ettei iho villiinny. Nyt ei pahemmin tuota aurinkoa ole ollut, mutta kohta on syytä kaivella ne aurinkotuotteet laatikon pohjalta:) Saunasta en luovu ja naamioita käytän iholla aina lauteilla:)
  Minulla on myös BTB 13 puhdistusmaito ja kasvovesi odottamassa testausta, eli en voi vielä sanoa miten ihoni niihin reagoi, mutta hienoa, jos ovat tehneet myös oman linjan ruusufinnistä kärsiville:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heissan Minna! Mulla on se käsitys, että couperosa ja ruusufinni ovat ihan eri asioita, ne syntyvät/kehittyvät ihan eri asioista, joten en usko että sitä kannattaa pelätä. Ks edeltä Annen kommentti ruusufinnistä. Couperosa on kiteytettynä laajentuneita hiusverisuonia, mitkä alkavat näkymään ohentuneen ihon alta. Ilmeisesti joskus ruusufinni voi kehittyä myös couperosaksi.

   SPF-voiteet onkin syytä meillä olla päivittäin käytössä myös Suomessa, sillä UVA/UVB-säteitä tulee vaikkei niin paistakaan. Kuten ei tänäkään aamuna, niin ärsyttävän sateista ja harmaata - mutta huomenna ei ole enää ;o)

   Ihanaa viikkoa Minna <3

   Poista
  2. Hei vielä! Minulle on sanottu, että couperosa on ruusufinnin esiaste ja siksi hoitamattomana voi pahentua ruusufinniksi. Samaa kyllä olen itsekin lukenut netistä, mutta hei, mielelläni ottaisin tuon vaihtoehdon, että on eri juttu.☺️ Sitten olen turhaan pelännyt��

   Poista
  3. Voi olla että mullakin väärää tietoa, nämä on niin monimutkaisia asioita :)

   Poista
 6. Erinomainen brändi ja pitää vielä täälläkin kertoa, kun tuo vaikuttaja/tubettaja Ananasraaste kertoikin, että juuri tämä on ainoa sarja, joka on tehnyt hänen kasvoille ja atooppiselle iholle ihmeitä. Kun on vielä suomalainen, niin wow.

  Ruusufinnistä ei kokemusta, mutta couperosaa löytyy ja siihen hellävaraiset tuotteet ovat myös must.

  Kivaa uutta viikkoa Maarit. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun muistutit, käynkin lukemassa hänen kirjoituksensa asiasta. On niin mahtavaa, että kotimainen yritys on kehittänyt tehokasta ihonhoitoa erityisongelmiin, mikä tämäkin viheliäinen ruusufinni on.
   Taitaa couperosa olla meidän suomalaisten yleisimpiä iho-ongelmia ja varmasti sauna sekä suuret lämpötilaerot erityisesti normitalvena ovat meidän riesamme.

   Kiva Tiia kun kommentoit, kiitos ja mukavaa viikkoa sulle <3

   Poista
 7. Kuin myös kiitos Pirteää tiistaita harmaudesta huolimatta! Kiva kun kirjoitat myös ihonhoidosta, eritoten viheliäisestä rosaceasta & couperosasta, jota tuntuu olevan kaikenikäisillä ja jota on haastavaa hoitaa. Led-valohoito kuulostaa kokeilemisen arvoiselta. ja muuten sinulla on ihanan piristävä & monipuolinen blogi. Odotan aina innolla uutta postausta. Monasti olen saanut kivoja hyviä vinkkejä niin kosmetiikan, sisustuksen kuin pukeutumisen saralta. Samat asiat innostavat minua. Ja Mallorcaan lähdimme sinun kivojen matkapostausten innoittamana viime syksynä ja ihastuimme kovin - uusi pyrähdys Palmaan on varattu Toukokuulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valoisaa perjantaita sinulle täältä Thaimaasta! Ja kiva kun jätit kommentin ja niin ihana kuulla, että olet saanut kivaa inspraatiota blogistani.
   Miten hienoa että olet myös löytänyt Mallorcan! Se saari vaan on niin upea ja symppis. Täynnä kauniita paikkoja ja merenrantakyliä. Eikös ole ihanaa, kun on matka taas tiedossa! :)

   Poista
 8. Aivan ihana postaus ja linkkaan tämän ehdottomasti siskolle ja anopille, jotka kumpikin kärsivät couperosasta.
  Kun luin tätä postausta, mietin että kyllä minäkin kuorin ihan liian harvoin kasvojeni ihoa. Öljyjä rakastan ja niitä tulee käytettyä suht tiuhaan.
  Aivan loistava postaus taas kerran Maarit, kiitos tästä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Souliina :) Kuorin sillä entsyymikuorinnalla, mikä on täysin rakeeton ja hellävarainen, kasvot ennen lähtöä ja ihosta tuli mielettömän pehmeä ja se kirkastui taas ihan silmissä.
   Öljyä on mukana täälläkin koko kropalle ja kasvoille...
   Virkistävää viikonloppu - ja toivottavasti varpaat on jo paremmat <3

   Poista