sunnuntai 23. helmikuuta 2020

Hetkiä viikolta - voimalause, terapiaa ja aurinkoa

HIDAS HETKI
/ Lempi Day Spa - tutustumiskäynti /

Astuin harmaana päivänä pienestä porttikongista Kalevankadulla. Tuli mieleen lapsuuteni suljetut sisäpihat, jolloin asuttiin ydinkeskustassa - eikä niin kaukanakaan näiltä kulmilta. Rautaportti oli portti hiljaisuuteen. Lempi Day Span pysähtyneeseen tunnelmaan ja maailmaan. Keskellä Helsinkiä, silti kaukana kaikesta. Siellä hoidetaan holistisesti räätälöiden hoidot kunkin tarpeen mukaan. Lempi yhdistää vanhat hoitoperinteet idästä ja lännestä sekä modernit tekniikat. 

Olin menossa rentoutumaan ja tutustumaan kokonaisvaltaiseen japanilaiseen jalkojen sokushindo-vyöhyketerapiaan. Hetki oli mitä parhain, sillä olin ollut liikkeellä jo aamuvarhaisesta ja kävellyt paljon. Jalat tuntuvat ottavan itseensä nykyään yhä herkemmin, ne turpoavat herkemmin ja päkiät kipeytyvät kävelystä kengillä mitä ei kovin usein pidä jaloissa. 

Vyöhyketerapia hoitaa ja rentouttaa väsyneitä jalkoja. Sokushindo aloitetaan lämpimällä, aromaattisella kylvyllä. Jo siihen olisi helposti nukahtanut. Hoidossa käytettiin ihanan yrttiseltä tuoksuvaa Bamfort luonnonkosmetiikkasarjaa ja kuulin, että Lempi on ainoa paikka Suomessa, missä tätä luksussarjaa käytetään. 
Vyöhyketerapeuttinen hieronta tehtiin hoitopedillä jaloille ja säärille. Tämä oli elämäni ensimmäinen kokemus ja siksi kyselin hoitajalta kaikenlaista siihen liittyvää. Jalkaterässä on heijastealueita, joita käsittelemällä vaikutetaan vastaavien kehon järjestelmien toimintaan. Pisteitä käsitellään hierovin, sivelevin ja painelevin ottein. Olimme hoidon aluksi käyneet läpi mahdollisia kiputiloja tai ongelmakohtia kropassani. Kun hoitaja paineli jalkapohjan kaarta, säpsähdin voimakkaasti kivusta. Sen kohdan linkki on vatsassa - ja juuri sen olin maininnut olevan ongelmakohtani. Hoito ei silti ollut kovakouraista, päinvastoin. Energistä ja rauhoittavaa. Rentouttavaa ja virkistävää. Ja juuri sitä jalkani tarvitsivat. Tästä hoidosta jäi hyvä mieli - Lempi tosiaan jättää jäljen.
Jos jalat pitivät tästä, niin kroppa tätä varmaan rakastaisi.

60 min, 79 e

Oletko sinä käynyt vyöhyketerapiassa? Olisi mukava kuulla minkälainen kokemus se oli?


AURINKOINEN HETKI
Menneen viikon valopilkku oli tiedotustilaisuus ACOn uusien aurinkotuotteiden puitteissa. Ravintola Espan värikkään ja herkullisen aamiaisen parissa kuulimme tärkeää asiaa aurinkovoiteista.
Kuiva- ja herkkäihoisille, atooppisille, helposti punoittaville ja aurinkoihottumasta kärsiville on tullut apteekkeihin uudet erikoisaurinkovoiteet. Aurinkovoiteet ovat itselläni lähellä sydäntä oman rosacean vuoksi, joten otan ilolla vastaan kaiken tiedon uutuuksista ja jaan mielelläni näitä myös täällä blogissa.
ACO Sun Intolerance Lotion SPF50 sisältää korostetun UVA-suojan ja on erityisesti niille, jotka saavat herkästi aurinkoihottumaa tai on aurinkoallergiaa. Voide sopii hyvin kasvoille sekä vartalolle.
100 ml, voh 18,85

ACO Sun AtoProtect Lotion SPF50+ on syväkosteuttava suoja kuivalle ja atooppiselle iholle. Se vahvistaa ihon suojakerrosta tehden siitä pehmeän. Se sopii 3-vuotiaasta ylöspäin. Vedenkestävä voide imeytyy nopeasti ja se voidaan levittää myös märälle iholle.
100 ml, voh 23,60

Lapsille on sarjassa oma voide Kids Sensitive Cream SPF30. Siinä on vedenkestävä 100 % mineraalisuoja, mikä pysyy hyvin ihon pinnalla ja on myös helppo levittää.
100 ml, voh 18,45

Nämä tuotteet tunnistaa raitakuviosta tuubissa, kaikki ovat hajusteettomia, väriaineettomia ja alkoholittomia.
Tiesitkö, että ACO on apteekeissa eniten myyty aurinkosarja?
VOIMAHETKI

Luin Hyvä Terveys -lehdestä kolumnin voimalauseista. Jutun kirjoittaja oli pyytänyt lukijoilta heidän voimalauseitaan sekä pieniä tarinoita siitä, missä he käyttävät näitä lauseita. 'Tää on tää hetki', 'Ei haittaa mitään'. Aloin miettimään onko itselläni voimalausetta. Ensin löi ihan tyhjää enkä saanut mieleeni mitään. Mutta sitten tajusin, että käytän silloin tällöin, sopivissa tilanteissa lausetta: (koska) mulla on siihen oikeus.

Se kuulostaa ehkä vähän kovalta, jyrkältäkin. Eikä sillä ole mitään tekemistä lakiasioiden kanssa. Sen sijaan se pitää sisällään armollisuutta itseään kohtaan. Kun tulee ikää lisää, voi hyvällä omalla tunnolla tehdä asioita, mitä olisi ehkä halveksinut nuorempana. Tai ei kehdannut. Sitä voi jopa pitää terapeuttisenakin, koska antaa itselleen luvan. Luvan tehdä asioita. Luvan nauttia asioista. Tai luvan olla tekemättä. Sanon sen usein leikkisästi, joskus vitsillä, mutta usein siinä on syvällisempi ajatus taustalla - ja usein tarkoitan sitä myös. Ja noudatan. Monesti voimalauseet ovat sellaisia, että niitä hoetaan, mutta toimeentuminen jää.

Onko sinulla voimalausetta, minkä huomaat putkahtavan suustasi tuon tuosta?

Tässä oli lyhyt ote viikon hetkistä. Siihen sisältyi myös kivat kahvitteluhetket ja kampaajallakäynti (olen nyt aika lyhythiuksinen sitten...) sekä maanantain kuntosalitreeni, missä onnistuin saamaan lihakseni niin kipeiksi, että olin vielä torstainakin ihan jumissa. 

Mukavaa alkavaa viikkoa!

Maarit

8 kommenttia:

 1. 'This too shall pass.' Siinä voimalauseeni tilanteisiin, joissa koen negatiivisia tunteita, ahdistusta. On helpottavaa, kun tiedostaa, että olen elänyt läpi haasteiden aiemminkin ja jokaisesta niistä on selvitty.

  Vyöhyketerapiassa olen käynyt muutaman kerran. On uskomatonta, mitä kaikkea terapeutti osaa lukea kehosta. Yksi totesi jalkapohjia painellessani, että taidan syödä aika paljon sokeria... Toisella kertaa vyöhyketerapeutti piti käsiään pääni ympärillä, ei edes koskenut, kun oikea jalkani alkoi sätkiä. Potkin kuulemma entisiä heiloja pois elämästäni. Elelin tuolloin siis sinkkuelämää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah tuo kuulostaa niin mahtavalta - täynnä voimaa ja uskoa!
   Tuota juuri niin moni on sanonut vyöhyketerapiasta ja kiinnostaisi kyllä mennä kokonaisvaltaisempaan hoitoon. Vähän pisti naurattamaan tuo sätkiminen, mutta taisi olla tarpeen silloin :o)

   Poista
 2. Mun voimalause taitaa olla "yritän olla parempi itselleni".
  Jotenkin nyt tuntuu, että pitäisi voimaannuttaa itseään enemmän ja uskoa omiin kykyihinsä enemmän. No kohti uutta ja positiivisella asenteella, vai mitä?
  Ihanaa viikkoa sinulle Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin samaa mieltä - meidän pitää uskoa itseemme ja kehua itseämme sopivasti. Antaa itselle, omille tarpeilleen aikaa ja tilaa. Ja huolehtia siitä, ettei meitä pidetä itsestäänselvyytenä. Tällä en tarkoita Outi sinua, vaan pidän tätä meille naisille tärkeänä juttuna <3
   Leppoisaa maanantai-iltaa sinulle <3

   Poista
 3. Ne stadin porttikongit, isä asuu Kalevankadulla. <3 Mun voimalause välillä on heh kuin erään ruotsalaisen elokuvan henkilön Brit-Marien eli kun oikein nyppii "päivä kerrallaan ja hengitä syvään." Mutta olen ehkä aika huono näissä ja varsinkin kehumaan itseäni.

  Ihanaa tiistaita Maarit. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stadin porttikongeissa on pyöritty ja Kalevankatuakin kävelty nuoruudessa kohti Kirkkopuiston tyttökoulua, mitä kävin.
   Sulla olisi monta syytä kehua itseäsi ja pieni, nöyrä kehuminen tekee vain hyvää itsetunnollekin <3
   Ihanaa sunnuntaita Tiia <3

   Poista
 4. Voimalause. Se on Tuntemattomasta sotilaasta: ”Ei saa jäädä tuleen makaamaan.” Ajattattelen sen näin, että aina kannattaa yrittää ja jatkaa, vaikka olisi keskellä vastoinkäymisiä.
  Mukavaa loppuviikkoa, Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä todellinen voimalause! Itsekin monia, syviäkin, vastoinkäymisiä eläneenä, ajattelen ihan samoin. Katse tulevaisuuteen ja pyrin etsimään positiivisia puolia niinäkin hetkinä. Se kyllä auttaa!
   Leppoisaa lepopäivää Tuula <3

   Poista