torstai 6. helmikuuta 2020

Hotelli, mihin palataan

Tämä on jo seitsemäs kerta, kun olemme täällä Pranburin kylässä Thaimaassa - ja tässä samassa hotellissa. Tiedämme ja tunnemme seudun, eikä mene aikaa asioiden selvittämiseen. Tiedämme mistä vuokrataan mopo ja missä ovat kaupat ja muut palvelut.

Päätimme siis tulla jälleen tänne tuttuun Praseban Resortiin. Täällä kulminoituvat kaikki ne, mitä me lomalta haemme: rauhallisuutta ja autioita rantoja ilman aurinkotuolirivistöjä. Tästä Pranburin kylästä voi sanoa, että se on todellinen 'hidden secret'. Mies löysi tämän paikan ja hotellin seitsemän vuotta sitten etsimällä kitesurffaukseen sopivia tuulisia rantakohteita. 
Praseban boutique -hotelli on pieni, vain 14 huonetta, ja se yksityisomistuksessa. Kirjoitan mielelläni tällaisista löydöistä, sillä nämä paikat ovat harvassa, missä tuntee olonsa kotoisaksi ja aina tervetulleeksi.
Olemme pohtineet paljon sitä, mihin muualle lähtisimme Thaimaassa ja sitä mietittiin jälleen viime vuonna, kun matkan varaaminen tuli ajankohtaiseksi. Jos lähdemme Thaimaahan, miksi hakisimme uutta paikkaa? Olemme etsineet, haravoineet google-mapsista kaikki mahdolliset pienet kylät ja pienet hotellit Bangkokin 'lähettyviltä'. Monet saaret ja mantereen lomapaikat on koettu ja nähty. Samoin riittävästi nähtävyyksiä. Haemme vain takuuvarmaa lämpöä ja nykyään myös mahdollisuutta leijasurffailuun, mikä vaatii tuuliset olosuhteet - niitä on takuuvarmasti vain tietyillä rannoilla.

Balilaistyylinen pieni puutarha, tuulikellojen kalkatus ja meren kohina. Kahvikupponen vehreiden puunoksien alla aamiaisen jälkeen. Siitä on muodostunut päivän kohokohta. Siinä vaiheessa mies on jo virittelemässä surffivälineitään. Näitä hetkiä olen kaivannut kotona ollessa ehkä eniten. 

Hotelli on myös niin pieni ettei ainakaan toistaiseksi ole ollut ruuhkaa. Olemme usein olleet ainoita asiakkaita ainakin muutamina päivinä. Missä muualla voi kokea tällaista?
Pranburiin on Bangkokista reilun kolmen tunnin taksimatka Hua Hinin suuntaan. Olemme ihmetelleet sitä, miten tämä paikka voi olla edelleen niin rauhallinen, vaikka matka tänne on näin lyhyt. Rannoilta puuttuu korkeat hotellit, on vain upeita villoja, mihin kuulemma bangkokilaiset tulevat viettämään viikonloppujaan. 

Turisteja ei juurikaan ole, ja se tuo mukanaan myös sen, että palvelut ovat jonkin verran hajallaan. Vaikka Praseban-hotellissa on hyvä ravintola, vaihtelu on silti virkistävää ja me etsimme mielellämme myös uusia ruokapaikkoja. Vuokraamme täällä yleensä koko ajaksi mopon, millä voidaan kierrellä ympäristössä ja käydä iltaisin syömässä kauempanakin. Eräs kaveri ihmetteli kuinka uskallamme mopoilla Thaimaassa - mutta ainoa mitä täällä tarvitsee varoa, on lehmät, koirat ja kanat. Muu liikenne on todella verkkaista.

Olen kuvannut paljon tätä ihanaa rannan autiutta; allaolevat kuvat on otettu hotellin rannalta oikealle ja vasemmalle. Juuri koskaan näköpiirissä ei ole yhtään ihmistä. Paitsi - kun tuuli yltyy, ilmaantuvat leijasurffaajat kuin tyhjästä ja värikkäät leijat täplittävät taivaan. 


Kun on reissannut paljon, arvostaa hotellissa sellaisia asioita kuin huomaavaisuus, ystävällisyys ja palvelualttius. Nämä eivät todellakaan ole itsestäänselvyyksiä, kaikkea on nähty ja koettu. En välitä liian hienosta ja pokkuroivasta meiningistä, rento tyyli on enemmän makuumme. Lomalla pitää saada olla ja nauttia mutkattomasti.

Tänne palaavat muutkin kuin me. Tällä reissulla tapasimme jo toistamiseen saksalaisen perheen sekä ruotsalaisen sporttisen naisen jo peräti kolmatta kertaa. 

Aika näyttää palaammeko me vielä uudelleen.

Maarit14 kommenttia:

 1. Oi, miten hurmaavalta vaikuttaa! Hyvän lomamiljöön olette löytäneet! Lomailoja! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ollut tosiaan löytö, mutta oli kovan työn takana löytää tämä paikka :)
   Kiitos paljon!

   Poista
 2. Aurinkoista lomaa. Omalta kohdaltani taitaa Thaimaa kolmen matkan jälkeen olla koettuna kun en ole oikein rantalomailija, mutta ymmärrän kyllä kuinka rauha ja hyvä palvelu vetävät teitä yhä uudestaan samaan paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuuli :) Tiedätkö, tämä taitaa olla meille jo lähes kahdeskymmenes matka Thaimaahan. Ruoka on myös yksi asia mikä vetää meitä tänne, muiden lisäksi.

   Poista
 3. Ihanalta näyttää ja vaikuttaa. Juurikin sellaiselta, jota minäkin arvostan. En jaksa enää hulinaa ja turistitungosta. Upean helmen olette löytäneet. Hotellialue näyttää myös oikein viihtyisälle ja arvostan hyvää ruokaa. Se on lomalla tärkeää. Kauniita lomapäiviä sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Meillä on ihan sama juttu, ettei suorastaan pysty menemään isoon hotelliin eikä turistihälinään. Tässä hotellissa on myös se mukavaa, että täällä on hyvin paikallinen tunnelma. Thairuoka on ehkä ykkönen, jos pitäisi valita maailman ruoista se maistuvin :) Kivaa sunnuntaita <3

   Poista
 4. Upea paikka. Sellainen, mitä kuvissa muidenkin kohteiden kohdalla usein mainostetaan vaikka todellisuus niissä monissa on toinen - ei ikinä tuollaista autiota hiekkarantaa, omaa tilaa ja rauhaa... Olette löytäneet kätketyn helmen :)
  Mukavaa joutilaisuutta teille sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä sitä tosiaan on, päivästä toiseen. Tämä on meidänkin mielestä outoa, että Pranburi on säilynyt näin rauhallisena kaikki nämä vuodet. Tavallaan toivoo, että tulisi lisää ravintoloita lähemmäksi, mutta se lisää myös liikennettä. Vähän kaksipiippuinen juttu. Kiitos - olen ollut niin joutilas, että alkaa jo kaivata pientä puuhastelua... <3

   Poista
 5. Ihanan rauhalliselta näyttää ja varsinkin kuva yöllä hotellin altaalta oli upea:) Miksipä sitä turhaan sitten vaihtaa paikkaa, jos on jonkun hyväksi kokenut. Jos paljon reissaa, niin varmasti näin käy, että kaikki on nähty, nyt sinne missä tiedetään, että kaikki on mieleen:)Itsellä on vain käynyt niin, että pari kertaa samassa paikassa on jo ollut liikaa, se alkuhuuma on kadonnut. Mutta tämä on vain muutaman kohteen kanssa käynyt ja riippuu paljon siitä onko kyseessä vain rentoutuminen vaiko halu nähdä muutakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se se juuri onkin, mitä odottaa lomalta. On minullakin paikkoja, mitkä on kertakäynnillä nähty eikä enää tee mieli. Sitten on niitä, mihin mieli palaa aina uudelleen kuten Palma, Nizza... :) Tämä Thaimaa on meille takuuvarman lämmön ja ihanan ja edullisen ruoan paratiisi. Mukavaa sunnuntaita Minna <3

   Poista
 6. Ihanan leppoisia lomapäiviä! On kyllä paratiisi ja mikä rauha, tuonne tahtoisin parisuhdelomalle, pienen lapsen kanssa ei ehkä se sopivin vaihtoehto, kun ei ole vesiliukumäkeä tai muuta karnevaalimenoa, hih! Teepä postaus ruoka-annoksista, thairuoka on niin herkkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasten kanssa on hyvä olla enemmän aktiviteetteja - ja näen tämän itsekin enemmän aikuisten kohteena. Suunnitelmissa on tehdä pikku ruokajuttu vähän myöhemmin. Ollaan syöty ihan tajuttoman herkullisia ruokia täällä, ja kuvasin menujakin että muistan kokkailla kotona vähän erityylisiäkin :)

   Poista
 7. On kyllä aivan ihana paikka. Itse arvostan sitä, että lomalla saan halutessani olla myös rauhassa, ilman hälinöitä. Tuolla se todella onnistuisi! Paikka on hyvä, kun sinne haluaa palata <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ja sitäkin arvostaa, ettei ole mitään sen kummempia 'pakkonähtävyyksiä' ja voi vain olla tekemättä mitään. Tai no, uida ja kävellä, uida ja istuskella - onhan siinä hommaa näin kuumassa :o)

   Poista