Reseptit

Pöytä on katettu – ideoita pääsiäisruokiin + ARVONTA

50 Comments

  1. Leena

    Arvonnassa mukana! Kun ei voi oikein muutakaan tehdä, niin suunnittelen pääsiäisruoat huolella. Lammasta on varmasti, miten se on vielä vaiheessä. Sinun kukkakaali- ja paprikajutut taitavat löytyä myös meidän pääsiäispöydästä. Jokin rahkapiirakka jälkiruoaksi. Pääsiäiskoristeet on haettu kellarista…

    1. Maarit / Sopusointuja

      Toivottavasti maistuivat sielläkin! Rahkapiirakkaa en ole tehnyt vuosiin; mikäpä estää tekemästä nyt kevään mittaan.
      Tein taas viikonloppuna ison satsin näitä molempia lisukkeita ja meillä ne menevät aina kuin kuumille kiville 🙂

  2. Mari

    Noi ehdottamasi kasvisruuat menevät varmasti kokeiluun. Muuten pääsiäisenä syödään hyvin ja varmaan koronan tappamisrajoitteiden vuoksi pidetään joku leffamaratooni (potterit vahvoilla). Vähän kävelyä ja ehkä puuhommia, jos saadaan pari pihapuuta nurin.

    Kiitos ihanasta blogista, jonne on kiva tulla lueskelemaan itselle sopivassa välissä.

    Mukana arvonnassa.

    1. Maarit / Sopusointuja

      Kiitos itsellesi, että olet täällä mukanani – on niin ihanaa saada tällaista palautetta <3
      Teillä on kotoisia pihapuuhia, vaikka on puuhommissa urakkaakin!

  3. Hippohiiri

    Ihania ruokia ja kuvia! Ruokaa laittaessa ja retkeillessä menee meilläkin varmasti pääsiäinen. 🙂 Mukana arvonnassa!

    [email protected]

    1. Maarit / Sopusointuja

      Kiitos paljon 🙂 Mitäpä sitä muuta kaipaakaan – hyvää ruokaa ja viinitilkka ehkä. Toivottavasti säät suosivat ulkoilua, kun on ollut niin epävakaista!

  4. Kati

    Hei! Olemme täällä kaaoksen keskellä Madridissa mutta aiomme nauttia pääsiäisen herkuista ehdottomasti niin saamme siitä iloa tämän keskelle. Tänä vuonna pääpaino on erilaisissa kasvisruuiassa, lammasta toki myös mukana. Nämä sinun reseptisi tulevat taatusti mukaan jonkun pvn minulle! Mukana arvonnassa, [email protected]

    1. Maarit / Sopusointuja

      Hei! Varmasti on vaikeat ja haastavat olosuhteet siellä, oletpa lomailemassa tai asutte siellä. Mutta onneksi on ruoka – aina niin ihana asia ja tuo lohtua ja iloa, kuten sanoit. Tsemppiä teille, jos olette siellä vielä!

  5. Anonyymi

    Oi, miten herkullisen näköisiä ruokia sinulla ja kauniita astioita. Pääsiäisenä teen mausteista Kabulin lammasta, siinä paljon valkosipulia ;).Muuta en vielä tiedä, suunnittelu kesken. Mukaan kivaan arvontaan. Iloista pääsiäistä sinulle ja perheellesi!
    nelliina(@)yahoo.com

    1. Maarit / Sopusointuja

      Kabulin lammas kuulostaa täydelliseltä – mun pitää googlata jos tuo löytyisi netistä. Nam!
      Kiitos paljon – pääsiäinen meni kotoillessa kaksin kuten tyyliin nyt kuuluu, mutta hyvän ruoan kera 🙂

  6. Maiju

    Aah, mitä innostavia reseptejä taas, tekoon menee, kiitos! Nuo kantikkaat kannelliset uunivuoat kiinnostavat kovasti, hintakin mukava. Helpottaisivat elämää vaikkapa jouluna! Minkä kokoiset vuoat sulla on, esim tuo perunoille? Ja kyllä, rakkaita läheisiä on kova ikävä täälläkin, olisi ihanaa istahtaa yhdessä herkkupöydän ääreen.

    1. Maarit / Sopusointuja

      Saitkin jo hinta- ja kokotiedot 🙂 Taidan itsekin hakea vielä pienen kannellisen vuoan, koska sillekin on paljon käyttöä. Perunoilla oli isoin uunivuoka, 3 litraa. Kyllä on pitoja tiedossa sitten joskus kun uskalletaan kokoontua, vaikka on lupa. Kyllä on tullut niin varovaiseksi.

  7. Salli M

    Kivoja kuvia ja ruokia. Teen varmaan karitsanpaistia ainakin. Meitäkin vähempi koolla tänä vuonna. Mukaan arvontaan myös. [email protected]

    1. Maarit / Sopusointuja

      Karitsanpaistia saakin hyvin kaupoista – olen huomannut sen, koska se maistuu muulloinkin kuin pääsiäisenä. Muita lampaiden osia esimerkiksi karetta, ei niinkään löydy. Toivottavasti teillä oli mukava pääsiäinen!

  8. Unknown

    Ihania kuvia! Näitä kaivataan vaikeina aikoina. Olemme miehen kanssa kaksin kotona, mutta se ei haittaa. Herkutellaan aj otetaan rennosti.

    1. Maarit / Sopusointuja

      Kiitos niin paljon! Olenkin miettinyt, että nyt on hyvä pitää positiivista fiilistä yllä – sitä toista tulee tuutin täydeltä, pyytämättä. Sama oli meilläkin, kaksi kotona – mutta kivaa yhdessäoloa.

  9. Sara

    Arvonnassa mukana. Yleensä pääsiäisenä kokoonnutaan koko perhe, mutta vallitseva tilanne tekee sen mahdottomaksi. Puolisoni kanssa tehdään kahdestaan vähän parempaa ruokaa ja nautitaan kotoilusta. [email protected]

  10. Outi Krimou/Outi's life

    Aivan ihania herkkuja olet tehnyt! Olen jo pitkään ihastellut Maku kitchenin astioita ja aterimia. Ne on ajattoman tyylikkäitä ja mielestäni myös hyvin kohtuuhintaisia.
    Pääsiäisenä ollaan yleensä käyty äidilläni, mutta tänä vuonna ollaan vaan kotosalla ja mies varmasti tekee lammaspataa.
    Mukana arvonnassa <3
    [email protected]

  11. Anonyymi

    Tulen hienon palkinnon arvontaan mukaan. Me emme syö lammasta mutta teen Merimiespataa, alkupaloina on kalapöytä johon teen useita eri kalalajeja: on silakkaa monin eritavoin, savustettuja kaloja; lohta, kuhaa ja madetta sekä suolasiikaa ja graavilohta. Salaatteja ja jälkruokakakku, se voisi olla persikka/mangojuustokakku ja tietysti paljon suklaamunia.
    aiholapp at lailanet.fi

  12. Tuuli - Lumo Lifestyle

    Kivoja astioita, uuden ja vanhan sekoittelu kattauksessa on minunkin mieleeni.

    Olen järjestänyt pääsiäislounaan pitkäperjantaina perheelle monena vuonna ja loppu päiviksi on matkatt anoppilaan. Nyt voi vain haaveilla seuraavasta tapaamisesta.

  13. Teija

    Taitaa tänä vuonna jäädä pääsiäisateria väliin, mutta ajateltiin lähteä vaeltamaan ja grillailla nuotiolla.
    Maku kitchenin tuotteet ovat kauniita.
    Mukaan arvontaan.
    hamalainentmatgmail.com

  14. Jannna

    Täytyy sanoa, ettei pääsiäiseksi ole vielä suunnitelmia… Toivottavasti pari suklaamunaa ainakin saisin!

    Hyvää pääsiäistä!

  15. Sokerivaltakunta

    Ehdottomasti mukana. Nuori muuta syksyllä pois, joten olisi tarvetta. Pääsiäisenä juhlitaan oma (13.4) ja tyttären (14.4) synttäreitä

  16. Suvi C -blogi

    Pääsiäisen ohjelma ja menu ovat vielä vähän auki. Jos vietämme pääsiäisen kotona, pöydästä löytyy todennäköisesti ainakin lammasta (miehen ikisuosikki) ja kasviksia. Ja tietysti myös jotakin ihanaa jälkiruokaa! Jos päädymme lähtemään mökille, on menu yksinkertaisempi. Saattaapi olla, että grillaamme rannassa 🙂

  17. pirjo

    Me vietämme pääsiäisen mökillämme kahdestaan. Vielä en ole ruokailu suunnitelmia tehnyt, mutta nuo kasvisruoat kiehtovat. Niitä varmasti laitan.
    Ihania kuvia ja kauniita kattauksia. Hyvää pääsiäisen aikaa! Arvonnassa mukana.

  18. souliina

    Sinä olet kyllä mieletön velho tuolla keittiössä! Aivan hurmaavat kuvat ja ruoat sekä kattaukset kaikkineen.
    Minä olen ostanut noita Maku Kitchenin tuotteita monesti lahjaksi, mutta enpä ole omaan kotiin niitä hankkinut, mikähän mielenhäiriö siinäkin on ollut.

    Meillä pääsiäinen menee aika rauhallisissa merkeissä osa kotona ja minä tietty taas töissä 🙂

  19. Emilia

    Meillä jää tänä vuonna perinteinen koko perheen pääsiäisateria väliin. Mutta avomiehen kanssa ajateltiin tehdä vähän parempaa ruokaa ja taidan myös leipoa jotain. Ihania ja kauniita kuvia! Mukavaa Pääsiäisen aikaa! 🙂

  20. Nea

    Vietetään perheen kanssa ja kokataan yhdessä hyvä ateria ��

    [email protected]

  21. Anonyymi

    Varmaankin enempi keskitytään leivontapuoleen.Ruoka varmaan broiskusta,meillä lammasta ei osata arvostaa.Muuten eipä ihmeempiä.Kaikille hyvää pääsiäistä!terv.Marjo [email protected]

  22. Anonyymi

    Mukana ihanassa arvonnassa. Meillä broileri korvaa lampaan. Valmistan lisäksi erilaisia salaatteja ja paahdettu kukkakaali sekä chevretäytteiset pikkupaprikat löytynevät myös pöydästä. Ja kotikaranteenissa kun ollaan niin voin panostaa kauniiseen kattaukseen. Aurinkoista pääsiäisaikaa! – Seijahannele [email protected]

  23. EevaM

    Pääsiäistä on yleensä vietetty vanhempieni luona, mutta tänä vuonna se jää väliin. Ohjelmassa on rentoutumista kotona, voi olla että en suuremmin panosta ruokaan. Jotain hyvää salaattia voisi tehdä!
    [email protected]

  24. Jutta

    Pääsiäisen vietän perheen kanssa, jälkkärinä ainakin rahkapiirakkaa.

    Muita ruokia en ole vielä päättänyt! 🙂

    Sähköposti: [email protected]

  25. Marita

    Kyllä pääsiäiseen kuuluu meilläkin lammas jossakin muodossa. Kerran laitoin karitsasta lihapullia kun lapset oli pieniä, nekös maistuivat kaikille! Ja mämmi on ollut minun herkku lapsesta lähtien. [email protected]

  26. M A R I K A

    Mukana kivassa arvonnassa joten tarvetta olisi. Mukava olisi saada isommatkin lapset saman pöydän ääreen. Ehkä sitten kesällä. Pääsiäinen kun menee töissä.

  27. Riitta

    Ihania kuvia ja ihania ruokia! Testaan heti tällä viikolla ras-el-hanout kukkakaalin, kuulosti aivan ihanalta.

    Ja kyllä mä ajattelin yrittää tehdä pääsiäisestä tänäkin vuonna kivan juhlan, ehkä kokoonnumme siskon perheen kanssa virtuaalisesti. Ruokia en ole vielä miettinyt tarkemmin, mutta yhtenä päivänä olisi kiva saada karitsankaretta, tai sitten lammasmakkaraa. Enkä ole koskaan tehnyt pashaa, joten sitä voisi kokeilla.

    Mukana arvonnassa: [email protected]

  28. Anonyymi

    Olipas inspiroiva postaus!
    Pääsiäinen menee sattuneesta syystä kaksin miehen kanssa, eikä meillä ole normaalisti kovin paljon pääsiäistä juhlittu, joten luulen että ruokien suhteen mennään aika arkiruoalla. Jotain kivaa voisin kuitenkin leipoa, vaikkapa mangojuustokakku maistuisi 🙂

    -saya
    sayav (at) hotmail.fi

  29. Unknown

    Kotona rauhallisesti yksin laitan vähän lammasruokaa ja tietysti pashaa. Vähän ulkoilu ja ehdottomasti sauna lämpiää harvase päivä.
    Mukana arvonnassa.

  30. Nappi

    Kotona perheen kesken syödään pääsiäisateria,jonka meidän perheessä mies valmistaa, sillä itse en ole kovin kummoinen kokki 😀 Minä useimmin teen jälkiruoan, ja tänä vuonna olenkin pohtinut key lime-piirakan tai jonkun sitruunaisen jälkiruoan väliltä. Meillä on vähän vaihdellen ollut joko karitsaa tai broileria pääsiäispöydässä, tänä vuonna luultavimmin broileria ja ainakin nuo valkosipuliperunat sekä maustetut kukkakaalit 🙂

    janina.tuominen(at)hotmail.com

  31. Tiia Koivusalo

    Perheen kesken syödään jotain hyvää, mutta ei niinkään perinteistä pääsiäisruokaa. <3 Tämä postaus on aivan huikea, ensinnäkin toki ihmiset ja riemu ihmiskohtaamisista, mutta kaikki kuvat, reseptit, tuotteet, voi itku miten kaunista. Omaat upean maun, tämä postaus on huippuhieno. <3

    Sydämellistä viikon jatkoa Maarit. <3

  32. Eve_

    Pääsiäisenä ajattelin leipoa jotakin hyviä leivonnaisia, rahkapullia ainakin! 🙂

    [email protected]

  33. KastehelmiB

    Olipa täällä paljon herkkuohjeita ja tosi kivat astiat. Olen viimeaikoina panostanut pienempiin uunivuokiin ja muihinkin astioihin, koska usein syödään vain kaksistaan. Neliskanttiset astiat vievät kaapissa myös vähemmän tilaa, samoin uuniin mahtuu useampi vuoka kerralla. Kiva, että kuvan vuoissa on myös kannet. Aionkin laittaa kiertoon osan meidän pyöreistä uunivuoista. Ne ovat roikkuneet kaapissa vuosia käyttämättä. En ehtinyt tehdä sitä ennen muuttoa.

    Mies pyysi aamulla karitsanpaistia pääsiäiseksi, joten sitä on yritettävä tehdä. Minulle kelpaisi nuo kuvien uunikasvikset. Ehkä teen molempia (vuorotellen, kun täällä on vain yksi uunivuoka/eikä pataa). Kovin runsas ei tänä vuonna pääsiäispöytä kuitenkaan tule olemaan. Jotain pientä kivaa täytyy keksiä. Ostin parvekkeelle ruukkunarsissin ja se piristää keltaisella värillään kivasti. Kivaa pääsiäistä ja aurinkoa kevätpäiviin <3

  34. Anonyymi

    En aivan samalla tavalla panosta pääsiäisruokiin, mutta makeaa tulee ainakin leivottua. 🙂
    saraana.makela(at)gmail.com

  35. Sanna P

    Nyt ei voimavarat riitä kunnolliseen kattaukseen, mutta jotain kivaa pääsiäsaiheista aiotaan kyllä koko perheen voimin leipoa nyt viikonloppuna 🙂 Ja tärkeintä yhdessä olo kuitenkin. Kauniita kuviasi oli ilo katsella.
    [email protected]

  36. Anonyymi

    Hyvää pääsiäsistä, olen töissä koko pääsiäisen mutta silti syödään hyvin ja nyt voin sanoa, että tyrnihyytelöä on ainakin, ehkä paistan lohta uunissa ja sen kanssa pinaattimuusia ja uunikasviksia. Palkinto olisi juuri hyvä minulle koska en omista vielä ainuttakaan pataa.
    [email protected]

  37. Heli-Hannele - Beach House Kitchen

    Upeat kuvat & reseptit – niin kauniisti olet laittanut kattaukset ja ihania ihmiskohtaamisia, joita arvostaa (ja ikävöi) juuri nyt enemmän kuin koskaan! Meiltä löytyy mm. samoja laseja, niin kauniita juuri jälkiruoka-astioinakin! Kaunista pääsiäisen aikaa <3

  38. Anonyymi

    Hauskaa kun voi leikitellä eri ruokalajeilla vallankin nyt pääsiäisenä, laitan kalaa savustukseen anakin.
    peholapp(at)lailanet.fi

  39. Riiti

    Kotona ollaan oltu rauhallisesti perheen kesken. Mitään erityisiä pääsiäisruokiakaan ei olla valmistettu, mutta leivottiin lasten kanssa sentään vähän pääsiäisherkkuja. riiti81(At)gmail.com

  40. Kaura

    Kotosalla, ja ulkoillen. Meksikolaista ruokaa oli eilen. 🙂 [email protected]

  41. Tuija

    Kiitos kivoista vinkeistä! Tämä oli kuin olisin hienoa ruokalehteä selaillut. vesi herahti kielelle ja padat kiinnittivät huomioni. Terveisin Tuija

Leave a Reply