lauantai 30. toukokuuta 2020

Kesän suosikkimekko


Sen vaan huomaa, kun se oikea osuus kohdalle. Eikä mekkokaan tee poikkeusta. Viime viikon ystävämyynnistä tehty löytö tulee olemaan kesän suosikkimekko. Tiedän sen jo nyt. Se on paksuhkoa, upeasti laskeutuvaa stretch-kangasta, joka solahti päälle kuin unelma ja tuntui maailman mukavimmalta. Kankaasta tuli mieleen mummon satiiniaamutakki - tiedättekö sellainen aasialaishenkinen ja kuviollinen. No, mummihan tässä ollaan ja mummokangasta saa luvalla pitää.
Jotenkin tämä kuosikin on kaikkien kukkien jälkeen kivalla tavalla erilainen, virkistävä. Pehmeät sävyt, pinkkiä, korallia ja oranssia, on kuin tehty kesämenoon ja niitä kaappini kaipasikin. Ja käytännöllisenä ihmisenä rakastuin myös pitkiin hihoihin, sillä Suomen kesä on aina jonain hetkenä viileä. Niitä päiviä ei ole paljon, milloin voi käyttää hihattomia mekkoja. Enemmän on käyttöä lämpimämmille asuille. Jos tulee juhlat, voin mennä myös niihin tällä - isot korvikset korviin ja tolppakorkosandaalit jalkaan. Pientä fiksausta pitää tehdä liian pitkille hihoille, kuten aina, mutta ne lyhennän näppärästi näin.

Sitäpaitsi tätä mekkoa voi pitää hyvin myös talviaikaan saappaiden ja ison villatakin kanssa, koska kangas on sopivasti raskasta. Hyvin perusteltu ostos siis. 

Nautitaan lämmöstä ja mekkokeleistä!

Maarittorstai 28. toukokuuta 2020

Soulwalk ja seesteisyys

Kävelimme Lauttasaaren rantoja pitkin aistien meren ja kesän tuoksua, ihastelimme valon leikkiä lehvästöissä. Kuuntelimme hiljaisuutta. Jaoimme ajatuksia. Olimme läsnä. 

Näin kirjoitin toissapäivänä Instafeediini. Vietin silloin varhaisaamun SoulWalkHelsingin (lanseeraustilaisuus) järjestämällä ihka ensimmäisellä tiedostavan elämän luontokävelyllä suomalaisessa maisemassa. Kävelimme pitkin Lauttasaaren rantoja 8 km - meren tuoksu nenässämme joka metrillä. Rauhoittava luontokävely vei meidät välillä rantakiville ja -kallioille, mistä pujahdimme aarniometsään ja sitten taas laskeuduimme helppokulkuiselle kävelytielle heleänvihreiden lehtipuiden siimekseen.

SoulWalkHelsinki -kävelyiden ydin on pyrkimys kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja läsnäoloon. Näistä aamukävelyistä muodostuu uusi luksus, tämän ajan normaali. Autetaan itseämme kohtaamaan hetki ja elämään siinä.

Oli miellyttävää, ettei tarvinnut suorittaa eikä kertoa kuka on ja mistä tulee. Raitis ilma ja suomalainen kaunis luonto ympärillä. Sai jutella jos halusi tai oli lupa olla hiljaa. Juttu lähti hiljalleen liikkeelle huumaavan ihanan aamiaisen siivin rantakallioilla. Luonnolla on ihmeellinen vaikutus mieleen, sillä siellä huolet asettuvat mittakaavaan ja henkiset akut latautuvat. 
Teimme pienen mielikuvaharjoituksen, jolla oli itselleni merkittävä vaikutus ja joka kirvoitti monenlaisia ajatuksia mieleeni - jopa niin, että juteltiin miehen kanssa aiheesta vielä eilen automatkalla mökillekin. Sekin oli hyvä hetki.

Uskon, että luonnossa otetut rauhalliset askeleet kuljettavat kohti parempaa hyvinvointia ja onnellisuutta.
Seesteisyyttä ei kannata vängätä luokseen, se tulee kun sen hetki on ja kun sille antaa mahdollisuuden.
SoulWalkHelsinkiä voi seurata sosiaalisessa mediassa (FB ja IG) ja ilmoittautumiset näille noin 3 tunnin kävelyille tapahtuvat sitä kautta.
Minulla oli ajatus olla iltapäivällä kotona pakkaamassa mökkitavaroita ja hoitaa muitakin asioita, mutta päätin tarttua hetkeen ja lähdin äidin luokse iltapäiväkahville heidän mökilleen, koska hän on siellä nyt yksin muutaman yön - ensimmäistä kertaa elämässään. Tämmöinen extempore-matka on mahdollista, koska sinne on vain vartin matka kotoamme. 

Mökkikalliot hohkasivat lämpöä ja istuimme pihalla kahvimukiemme kanssa - äiti (88v) malttoi näin pitää pienen tauon pihahommissa. Oli ilo nähdä hänet niin onnellisena siellä rakkaassa paikassaan pihaa kuopsuttamassa.
Kotiinlähtiessäni menin vielä järvelle mukaan, kun äiti lähti uimaan ja jäi niin harmittamaan, ettei itsellä ollut uikkaria mukana. Siellä ei tosin ollut muita, joten olisi voinut hyvin pulahtaa ilkosillaankin. Peilityyni kirkkaan sininen järven pinta näytti suorastaan lumoavalta ja vesikin oli kuulemma niiiiin lämmintä.


Löysitkö äidin?


On paljon asioita, mihin voimme vaikuttaa. Myös onnellisuuden ja hyvinvointimme eteen voimme itse tehdä paljon. Olen itse nauttinut aina hiljaisuudesta ja yksinolosta, ja tarvitsen niitä molempia. Iän myötä kestän yhä vähemmän kovia ääniä, meteliä ja jopa liian kovaäänisesti meuhkaavaa puhetta. Työssäolon aikana ja itse asiassa nyt kun kirjoitan tätä blogiakin, huomaan miten luovuus ja innostuskin kumpuavat hiljaisuudesta. 

Nämä ovat aiheita, mitä pohdin nykyään paljon, sillä haluan elää hyvää elämää ja nauttia siitä. Oma vahvuusalueeni ei ole näistä kirjoittaminen, kuten olen aiemminkin maininnut. Toivon, että saitte silti kiinni ajatuksistani.

Tämä päivä oli merkityksellinen monella tavalla - aamun valaiseva kävely upeiden naisten seurassa sekä hetkeen heittäytyminen ja ajelu mökille. 
Mitä hiljaisuus merkitsee sinulle? Kaipaatko sitä? Juttelemme ystävien kanssa myös terveestä itsekkyydestä, omasta itsestä huolehtimisesta. Miten sinä koet, osaatko olla hyvällä tavalla itsekäs? Haluatko kertoa miten ja missä tilanteessa se onnistuu, tulee esille - oletko kenties opetellut itsekkyyttä?

Maarit

PS Äiti oli trimmeröinyt vielä illan päätteeksi häiritsevät heinät ja rikkaruohot...sunnuntai 24. toukokuuta 2020

Lasiasetelmia - uutta ja vanhaa


En keräile lasia eikä se ole muutenkaan ykkösjuttumme kotona tai sisustuksessa. Meille on silti pesiytynyt muutamia lasimaljakoita ja -esineitä, monet kirppiksiltä, jokunen ostettu ihan kaupasta ja muutama kaunis maljakko on periytynyt vanhemmiltamme.

Lasi on kauneinta mielestäni ryhmissä ja kun on monia eri mallisia ja tyylisiä, niistä saa kiinnostavia asetelmia. Valo leikkii myös lasin pinnalla ja jokainen lasiesine näyttää erilaiselta valon säteen osuessa siihen. 

Teen niistä uusia asetelmia tuon tuosta - joskus se lähtee siitä, kun etsin kukille maljakkoa. Se kaipaa sitten kaverikseen jotain muuta ja niin vaihtavat esineet paikkaa käden käänteessä.
Iso pyöreä lasinen lampunjalka on mieheni tehnyt jättimäisestä lasipullosta ja se on olohuoneessa paraatipaikalla, ikkunan edessä. Se jättäisi valtavan tyhjiön ellei se tönöttäisi omalla paikallaan - sillä aavistuksen vihertävä lasi heijastelee hienosti valossa.

Lampe Bergerin sisäilmanpuhdistaja on aina esillä jossain kohdin. Pidän sen varsinaisen roolin lisäksi sen askeettisesta muotokielestä. Pyöreä ruutukuvioinen lasikulho on löytö jostain kirppikseltä, en edes muista mistä. Pienen painavan lasisen mustepullon on äitini löytänyt kirppikseltä lähes 40 vuotta sitten (me ollaan varmaan kirppistelyn edelläkävijöitä, heh).
Kuten olen aiemmin kirjoittanutkin, olen talvehdittanut muratteja kukkamaljakossa talven yli. Ne on aivan ihastuttavia viherkasveja roitikkavarsineen. Välillä ne ovat saaneet kirva-armeijan heti sisälle tultuaan, mutta useimpina vuosina ne ovat kasvattaneet mehevät juuret ja olen istuttanut ne sitten keväällä ulos kukkien kaveriksi.

Osa näistä on uusia kaupasta ostettuja, mm pyöreälinjainen pullo, missä on muratinoksa, on Ikeasta. Vihertävä pitkäkaulainen maljakko on Habitatin.
Lasipurkkimuotoiset ovat kirppislöytöjä sekä kotinurkilta että mökiltä. Etenkin kesäaikaan tykkään noista isoista Riihimäen purkeista, kun täyttää ne rehevillä lupiininipuilla tai sekalaisilla luonnonkukilla.

Kohta onkin kukkien poiminnan aika - valkoiset koiranputket kukkivat jo!

Maarit

perjantai 22. toukokuuta 2020

Astetta juhlavampi pusero


Jos nyt olisi menoa, jos lähtisin terassille, jos olisi juhlat - laittaisin päälleni tämän raidallisen puseron. Nyt ei ole juhlia tiedossa, mutta kyllä niitä vielä tulee - ainakin pienimuotoisina.

Tämä Karen Miller -pusero ei ole peruspusero vaan se, minkä puen silloin kun tarvitsen päälleni astetta siistimpää. Olen käyttänyt sitä kapeiden farkkujen kanssa jolloin se muuntuu astetta rennommaksi. Mustien culottes-housujen kanssa olen juhlinut yo-juhlia - silloin oli mustat matalat slingback -sandaalit jalassa. Värikkäiden kukkahousujen kanssa tästä tulee ehkä trendikkäin (siitä tulee kuvia tuonnempana).

Comfy chic voisi hyvin kuvata tyyliäni - sillä pyrin rentouttamaan asuni aina jollakin elementillä välttääkseni liiallista leidimäisyyttä. Kun tämän puseron yhdistää hameeseen, silloin voi piileä vaara omalla kohdallani liian tätimäisestä yhdistelmästä.

Tässä kuvan asussa on kuitenkin paljaat sääret ja reippaat tolppakorot sandaaleissa. Hameena on Zaran sivuhalkiollinen trikoohame. Tämä mutkaton hame sekä paljaat sääret tekevät asusta rennomman.
(Ja kun vielä poseeraa jalat sisäänpäin, ei ole vaaraa liiasta eleganttiudestakaan :))

Kun on yksi hyvää materiaalia oleva yläosa, mikä on myös malliltaan ja tyylistään astetta juhlavampi, sillä hoituu monenlaiset tilaisuudet ja menot. Tämäkään pusero ei ole ylijuhlava ja siksi se on niin monikäyttöinen. En itse hanki koskaan mitään uutta pelkästään juhlia varten, sillä kaapissani on aina jotain sellaista, mistä saan kasattua tilanteeseen sopivan asun - vähintään asusteita ja koruja vaihtamalla.

Tämän puseron juju on iso venemallinen kaula-aukko sekä kivat hiha- ja helmaleikkaukset sekä vyö. Laajempi kaula-aukko, joko V-aukko tai venemallinen, pukee aikuista naista, sillä se antaa lisää pituutta ja kohottaa kasvojen piirteitä. Monille sopisi avonaisempi kaula-aukko rennompana paremmin. Se avartaa - kannattaa kokeilla! 

Pusero pysyy myös hyvin päällä, sillä kaula-aukon reunus on ryhdikäs ja siinä on takana kuminauha, mikä kiristää sen sopivasti. Ei ole vaaraa olkien putoamisesta.
Muutama sananen vielä näistä ostopaikoista. Vagabondin sandaalit löysin tammikuussa Tallinnan terminaalissa olevasta Tallink Siljan outlet-myymälästä, joten kun taas joskus päästään reissaamaan, niin sinne kannattaa mennä pyörähtämään.
Hame on löytö Zaran viime talven alesta, maksoin siitä 9,90. Juhla-asun ei tarvitse todellakaan olla kallis. Kirjoitan näistä asioista vielä erikseen, joten ei siitä tässä yhteydessä enempää.

Kuvauspaikka oli ihastuttava Airbnb-asuntomme Nizzassa varhaiskeväällä, minne ehdimme tehdä matkan juuri ja juuri ennen karmivaa koronaa Kristallikimaran Minnan ja Casa Mimin Sarin kanssa - ja kiitos kuvista Sari!

Miten sinä pukeudut, kun on tarvis olla vähän juhlavampi? 

Mukavaa lämpöistä viikonloppua!

Maarit


keskiviikko 20. toukokuuta 2020

Kesämekko ja koronakahvit


Kerättiin maanantaina rohkeutemme ja sovittiin ensimmäiset koronakahvittelut Casa Mimin Sarin kanssa. Enpä ole ollut kahvilla sitten maaliskuun, paitsi äidin kanssa lenkkikahveilla. Otettiin omat kahvit mukaan ja hurautettiin ex-tempore Lauttasaareen haistelemaan merituulta - ja sitä tosiaan olikin! Minä olin tapani mukaan turjustautunut untuvatakkiin mikä tuntui vähän liioitellulta Sarin trenssiin verrattuna - mutta kun pääsi rantaan, niin ei ollut yhtään liikaa. Vaikka aurinko paistoi niin lupaavasti, oli kyllä taas aika koleaa.

Paikkavalinta oli oiva, sillä siellä ei ollut kuin pari ihmistä kävelemässä, joten turvavälit oli helppo pitää. Lauttasaaren kärjessä on kivat kävelytiet rannalla ja edessä aava meri.

Tuli niin kesäinen olo kylmästä huolimatta - aurinko porotti taivaalla ja meri kimmelsi sinisenä.

Lauttasaari valikoitui paikaksi myös siksi, että siellä oli juuri alkanut maahantuojan showroom-myynti. He olivat päätyneet ystiksen sijaan avoimeen myyntiin, koska näin ei oletettavasti tulisi ruuhkaa. Eikä sitä ollutkaan, pari ihmistä isossa hallissa meidän lisäksi. Mekkohan sieltä sitten lähti mukaan - ja perustelin itselleni ostosta sillä, että tämä on sen verran painavaa kangasta että kirkkaista väreistä huolimatta se on myös talvimekko. Taas tuli toteutettua personal shopper Ullan ohjetta 'lisää väriä'. 

Toivotaan, että sille tulisi pian käyttöä!

Maarit


sunnuntai 17. toukokuuta 2020

Hetkiä viikolta - rakas muisto, ompeluhaaveita ja muuta


Mietin vielä illalla, mitä tähän kirjoittaisin, kun viikot tuntuvat olevan niin tapahtumaköyhiä. 
Mutta - heräsin aamulla jo kukonlaulun aikaan ja kun avasin radion, sieltä tuli Maaritin Lainaa vain. Voi että! Mieleen tulvahti ihania muistoja, mihin tämä biisi liittyy. Tämä on tyttäreni ja mun yhteinen kappale. Me ollaan itketty monet itkut tämän siivin. Sisällytin sen myös aikoinaan hääpuheeseeni - ja silloinkin itkettiin. 
Allaoleva kuva on automatkalta jossain Provencen maaseudulla, en muista enää paikkaa sen tarkemmin. Oli kesä 1986, oli kuuma ja olimme pitkällä automatkalla Ranskassa. Tuon hetken pikku-Lindan kanssa ja sen ihanan Etelä-Ranskan tuoksun muistan edelleen. 

Tällähän oli hyvä aloittaa hetkiä viikolta -kooste.
Vaikka on korona, se ei onneksi voi estää meitä nauttimasta jo hyvässä vauhdissa olevasta luonnosta. Pihalla kukkii jo luumupuut ja taas jännitetään montako luumua niihin putkahtaa. Kukkia on yleensä paljon, mutta etenkin toisen puun sato on jäänyt pieneksi. Toiseen on tullut niin hyvin ettei ole muita hedelmiä ostettu. Omenapuun kukat ovat ihan puhkeamaisillaan.
Jälleen katson pihaamme sillä silmällä - olisi suuri polte tehdä siihen remontti. Nurmikot pois ja tilalle vaikka kunttaa, kiveyksiä ja muuta... Se on iso työ, vaatii koneita, suunnittelua ja on hintavaakin. Ehkäpä se onnistuisi, jos esittäisin miehelle konkreettisen kuvasuunnitelman abstraktin valittamisen sijaan...
Viime vuonna sain äidiltä pari kesäkurpitsan taimea ja istutin ne kompostin päälle. Niistä kasvoi valtavan kokoiset lehvästöt ja silloin tein sen virheen että annoin myös kurpitsojen kasvaa liian isoiksi. Nyt - mikäli onnistun kasvattamisessa - valmistetaan ne ruoaksi jo pieninä.
Nyt siis istutin ne siemenistä ja alku ainakin on lupaava. Joskus vuosia sitten alut olivat niin hontelia, että suurin osa katkesi siinä vaiheessa kun koulin ne omiin ruukkuihinsa. 
Oletko sinä kasvattanut itse ja miten onnistuit?
Tämä viikko on ollut näköjään sittenkin puuhakas viikko. Olen herännyt aikaisin - monesti liian aikaisin - eikä se ole ollut tahtotila, vaikka tykkäänkin siitä, että on koko pitkä päivä edessä puuhastella kaikenlaista.
Olen pessyt ja sortteerannut jääkaapin (miten sinne voikin kertyä kaikenlaista vaikka olevinaan on niin tarkka?). Myös pino miehen kavennettavia ja lyhennettäviä farkkuja ja muita housuja oli odottanut jo ties kuinka kauan inspiraatiota. Sain hoidettua ne kaikki ja lisäksi lyhentelin omia mekkojani.


Kuva: Pinterest

Kun olen istunut ompelukoneen äärellä, niin muukin ompeluinnostus on nostanut päätään ja olen päässyt jo niin pitkälle että olen etsinyt ideoita Pinterestistä hameisiin, kasseihin... Palaan näihin erikseen, jos asiat edistyvät. Tässä on kuitenkin yksi kuva, mikä innosti näihin ompeluhommiin. Ihastuin tuohon hameen kuosiin ja siihen, miten se on yhdistetty raitapaitaan.

Kaapista löytyy yksi itseommeltu apinakuvioinen hame - se on lähemmäs 10 vuotta sitten ommeltu. Se on tosin vähän liian leveä ja inasen lyhyt, mutta äkkiäkös sitä kaventaa ja käyttää sen kankaan helman pidentämiseen...Eihän tämäkään viikko ollut lainkaan tapahtumaköyhä - näinä hetkinä tekemiset ovat vain enimmäkseen arkeen ja kotiin liittyviä. 
Nyt ensimmäinen ja ainoa toive olisi, että ilma lämpenisi ja soisi mahdollisuuden viettää aikaa enemmän ulkona. Muutenkin kuin lämpimänä pitävän puuhastelun parissa. Onneksi tulevalla viikolla on parit treffit ystävien kanssa - turvavälikahvien merkeissä.

Mitä teidän viikkoonne on kuulunut? Onko siellä käsityöihmisiä ja mitä on työn alla? 

Maarit

torstai 14. toukokuuta 2020

5 askelta kirkkaaseen kevätihoon

                             
/ Tuotteet saatu /

Iho tuntui taas jotenkin paksulta ja tunkkaiselta, joten tein eilen aamulla jälleen nopean mutta tehokkaan ihon kirkastuksen - kuorinnan ja naamion muun ihonhoidon lisäksi. Niiden merkitys ihon heleyteen on kyllä aikamoinen.

Herkistyneen ihoni takia en kuori enää niin usein kuin ennen, jolloin tein sen kerran viikossa. Nyt riittää parin viikon välein. Sen kyllä huomaa miten usein iho sietää ja kaipaa sitä. 
Miten valtavan pehmeältä ja napakalta iho tuntuukaan, kun sille tekee vähän perusteellisemman hoidon! 

Tässä on napakka ihonhoitorutiinini kauden uusilla ja muutamalla vanhemmalla, tutulla tuotteella. Silmänympärysvoide, seerumi ja hoitovesi kuuluvat itselläni päivittäiseen ihoni hoitamiseen, mutta tässä on nyt tärkeät perusasiat heleämpään ihoon. Jutusta löytyy seuraavat kohdat kirkkaan ja heleän ihon saamiseksi. 

  • kuorinnalla kirkkautta
  • naamiolla kosteutta
  • päivävoiteella suojaa
  • yönaamiolla pehmeyttä
  • itseruskettavalla heleyttä
1. KUORINNALLA KIRKKAUTTA

Ihon kuoriminen on mielestäni kaikkein nopeimmin tuloksia antava tuote ihonhoitorutiinissa, sillä sen aikaansaama ihon heleytyminen näkyy heti. Ja tuntuu - ihanana pehmeytenä. Useimmille ihotyypeille entsyymikuorinta on suositeltavin, sillä siinä kuorinnan hoitaa rakeitten ja palleroisten sijaan entsyymi tai happo. Ne sopivat erinomaisesti myös herkälle iholle, couperoottiselle sekä rosacea-iholle. Mikäli on kovin paljon punoitusta, on syytä olla tarkkana kuorinnan kanssa. 
Itselläni on ruusufinni ja se sietää nyt taas hyvin entsyymikuorintoja, koska iho on nyt hyvässä kunnossa

Unna Nordic Viola PHA-kuorinta

Unna Nordic on suomalainen vegaaninen tuotesarja ja sillä on Fi-Natura -sertifikaatti. Viola PHA -kuorinta on rakeeton kuorinta aikuiselle iholle. Ihosta tulee pehmeä ja kirkkaampi, kun kuorinta poistaa kuolleen solukon ihon pinnalta. Voin sanoa, että sen todellakin tuntee, kun silittää kuorinnan jälkeen poskeaan :) Se on kevyt geelimäinen kuorinta, joka levitetään iholle puhdistuksen jälkeen 15 minuutiksi ja huuhdellaan sen jälkeen. 
PHA-happo on samantyyppinen kuin AHA-happo, mutta sopivampi herkälle iholle. Tuotteessa on lisäksi variksenmarjamehua ja raparperiuutetta kirkastamassa.

Myynnissä hoitoloissa.
Suositushinta: 44 e / 50 ml 
2. NAAMIOLLA KOSTEUTTA

Kuorinnan jälkeen iholle kannattaa levittää kosteuttava ja pehmentävä naamio, koska silloin ihon pinta on erityispuhdas ja naamiot imeytyvät paremmin - iho vastaanottaa kaiken hyödyn niistä. Monet naamioista voidaan jättää myös yöksi iholle, jolloin se pestään aamulla pois.

Lumene SOS Mask Rauhoittava kasvonaamio

Herkän ihon hajusteeton naamio rauhoittaa ihon kuivuudesta johtuvaa punoitusta. Voidemaisen kosteuttavassa naamiossa on mustikkakuitua ja -siemenöljyä. Naamiota levitetään iholle puhdistuksen ja kuorinnan jälkeen, annetaan vaikuttaa vartti ja huuhdotaan pois.
Kehitetty yhteistyössä Astma-, iho- ja allergialiiton kanssa.
Täältä linkistä löytyy Lumenen Nordic Hydra -sarjan superkosteuttava naamio, mistä kirjoitin viime kuussa - se on superkuivan ihon pikapelastaja.

VINKKI: Kädet kuivuvat hurjasti paljosta pesemisestä. Nyt kun olen itsekin kotona suurimman osan päivästä, tulee tehtyä monenlaisia kotitöitä ja kädet on kovilla. Laitan tätä naamiota kämmenselkiin ja niin pehmenevät nekin ja kireys lähtee samantien.

Suositushinta: 9,90 e / 75 ml
3. PÄIVÄVOITEELLA SUOJAA

Nyt viimeistään kannattaa siirtyä käyttämään suojakertoimellista päivävoidetta. Niitä löytyy monilta sarjoilta, kaikissa hintaluokissa, joten valinnanvaraa löytyy. Ellei ihosi vaadi korkeaa suojaa, myös SPF15 on riittävä etenkin pilvisillä ilmoilla mitä nytkin on ollut paljon. 

BTB13 Medical Suojaava päivävoide SPF15 ja Suojaava aurinkovoide SPF30

Koko BTB13 sarja aktivoi ihosolujen uudistumista sekä parantaa ihon koostumusta tehden siitä vahvan. BTB13 Medical -sarjan tuotteet tasapainottavat ja korjaavat ihon ongelmia sekä ehkäisevät epäpuhtauksien syntymistä. Jos iholla on punoitusta ja ruusufinniä, nämä sopivat mainiosti suojaaviksi päivävoiteiksi. Omega 3- ja 6 -rasvahapot ravitsevat auringossa kovalle joutuvaa ihoa. UV-suojana niissä on titaanidioksidia sekä sinkkioksidia.

Myynnissä hoitoloissa, klinikoilla sekä kampaamoissa. 
Suositushinta molemmille 42 e / 50 ml
4. YÖNAAMIOLLA PEHMEYTTÄ

Yönaamio on yön ajaksi kasvoille jätettävä naamio ja siinä on yleensä tehoaineita enemmän kuin yövoiteessa. Sitä voi käyttää mielestäni omien tarpeiden mukaan, mutta yleinen suositus on 2-3 kertaa viikossa. 

Korres Greek Yoghurt Probiotic Nourishing Sleeping Facial

Rauhoittava probioottinen yön yli -hoitonaamio on tehohoito kaikille ihotyypeille. Kreikkalaisesta jogurtista saatavien pre- ja probioottien tehtävä naamiossa on huolehtia siitä, että ihon pinnan mikrobiomi on tasapainossa. Mikrobiomi on kuin kilpi, mikä suojaa ihoa ulkoisilta haittatekijöiltä. Kun ihon pinta, myös herkän ihon, on kunnossa, iho näyttää terveeltä, siinä on vähemmän punoitusta eikä se tunnu kiristävän kuivalta. 
Yön yli -hoitonaamio kosteuttaa ja hoitaa ihoa intensiivisesti yön aikana. Tätä tehohoitoa voi käyttää 2-3 kertaa viikossa yövoiteen korvaajana, tai jos iho on huonossa kunnossa, kuurinakin. Se tuntuu niin hyvältä iholla ja tuoksuu miellyttävästi mantelilta, että houkutus suurkulutukseen on iso.

Myynnissä Korres.fi verkkokaupassa ja Sokoksella.
Suositushinta: 37 e / 40 ml 
3. ITSERUSKETTAVALLA HEHKUA

Kevyt päivetys on myös ilmeen raikastaja. Itseruskettavat ovat nykyään niin hyviä, ettei ole vaaraa rajoiar jos niitä käyttää ohjeen mukaan. On kasvovesimäisiä, mousseja ja suihkeita - jokaiselle jotakin. Olen itse käyttänyt näitä erityisesti kasvoille ja decolteelle jo pitkään ympäri vuoden ja kesän kynnyksellä laitan sitä myös jaloille. Käsivarret tuntuvat saavan väriä luonnollisestikin.

Ida Warg Glow on! Itseruskettavat tuotteet

Uudessa pohjoismaisessa Ida Warg Beauty -sarjassa on hiustenhoitotuotteiden lisäksi kolme itseruskettavaa tuotetta, lotion kasvoille, mousse ja spray sekä kasvoille että vartalolle. Luonnollisesta sokerista saatavan DHA:n avulla saadaan kevyt rusketus noin kolmessa tunnissa. Tuotteen antama kosteus säilyy iholla 48 tuntia. Kaikki ovat 100 % vegaanisia.
Kasvo-lotion on nestemäisen ohutta emulsiota, mitä on helppo levittää kasvoille ja se myös tasoittuu kauniisti, ja lopputulos on todella luonnollinen ja tuoksu on neutraali ilman sitä kaikkien karsastamaa perustuoksua.

Myynnissä Kicks-myymälät ja nettikauppa, nelly.com, nordicfeel.fi ja eleven.fi
Suositushinnat: face lotion 18,90 e / 50 ml; spray ja mousse 18.90 / 150 ml
Oletko sinä muistanut huolehtia ihostasi riittävästi? Olisi kiinnostavaa kuulla käytätkö kuorintaa ja naamioita - ja minkälaisia kokemuksia niistä on.

Maarit


tiistai 12. toukokuuta 2020

Neljä asiaa minusta


On ollut niin ilahduttavaa huomata, miten lukijamäärät ovat kasvaneet hyvää vauhtia täällä blogissani. Siitä lämmin kiitos teille kaikille, jotka yhä uudelleen ja uudelleen palaatte lukemaan juttujani <3
Uusia lukijoita on tullut myös niin paljon, että nyt onkin hyvä aika laittaa tänne uudelleen 'Neljä asiaa minusta' -juttu, minkä julkaisin marraskuussa 2018. Päivitin sitä hieman, mutta pääosin asiat ovat täsmälleen samat.

Tämä haaste toi mukanaan paljon muistoja, kun jouduin välillä kaivelemaan asioita oikein urakalla. En nimittäin halunnut päästää itseäni helpolla, joten päätin listata tähän sellaisia asioita, mitkä ovat sykähdyttäneet mieltäni ja mistä on jäänyt mieleenpainuvia muistoja.NELJÄ PAIKKAA, JOISSA OLEN ASUNUT

1. Kokkola - olen syntynyt Kokkolassa ja asuin siellä 6-vuotiaaksi asti.
2. Helsinki - pääkaupunkiin muutettuamme ensimmäinen, väliaikainen kotimme oli Uudenmaankadulla, ja sen jälkeen Lapinlahdenkadulla useita vuosia. Sieltä suuntasimme perheen kanssa Espoon Soukkaan siinä vaiheessa kun lännessäkin alkoi lähiörakentamisen nousukausi.
3. Kirkkonummi - parin vuoden pyrähdys Masalaan. Se tuntui siihen aikaan kyllä varsin sivussa olevalta paikalta asua.
4. Espoo - täällä asumme edelleenkin ja vuosiin on mahtunut muutama kohde Länsiväylän varrelta enkä muuttaisi täältä minnekään.


Kotikatu Kokkolassa

NELJÄ TYÖPAIKKAA, JOISSA OLEN TYÖSKENNELLYT


Näihin oli pakko ottaa mukaan kaksi nuoruuden kesätyöpaikkaani, sillä olen aikuisiässä ollut töissä ainoastaan kahdessa eri yrityksessä.

1. Ensimmäisiä kesätyöpaikkojani oli Helsingin keskustassa sijainnut Valion Juustotehdas, missä olin juustonpunnitsijana. Muistan kuinka hihnat kuljettivat jättimäisiä emmentalkiekkoja vaa'alle ja minun tärkeä tehtäväni oli kirjata paino muistiin. Palkka maksettiin markkoina ja luovutettiin ruskeassa kirjekuoressa.
2. Tilgmannin Kirjapainossa olin parinakin kesänä siivoojana. Muistan, että tein töitä joskus viikonloppuinakin ja se tiesi siihen aikaan hulppeaa tilipussia nuorelle.
3. Pukevassa aloitin pari vuotta kirjoitusten jälkeen ja olin ensin muutaman kuukauden nuorten farkkuosastolla, Puck'sissa, myyjänä ja sitten pääsin mainososastolle mainossihteeriksi - oi että se oli kiinnostava työpaikka. Kappa-keskus Pukeva eli myöhemmin vain Pukeva oli 70-luvun lopulla Suomen huippumuodin keskus ja monella tavalla edelläkävijä. Kuinka moni teistä muistaa tai tietää Pukevan?
4. Toinen vakituinen työpaikkani on Lumene, mutta kun aloitin v. 1980 tuotepäällikkönä Max Factorilla, yrityksen nimi oli vielä Noiro. 15 vuotta sujahti kansainvälisen meikkimaailman parissa, mutta varsinainen kosmetiikan korkeakoulu itselleni oli Lumene. Olin Lumenella kaikkiaan 21 vuotta.
Ihana ja niin mielenkiintoinen työpaikka meikkien ja trendien parissa!

NELJÄ OHJELMAA, MITÄ OLEN SEURANNUT TV:SSÄ (ei saa olla Netflix tms)


Mies meinasi kuolla nauruun, kun yritin keksiä näitä ohjelmia.
Kaikki 'suosikki'ohjelmat oli jostain 80-luvulta eivätkä todellakaan mitään Netflixejä! :D Näitä oli hirveän vaikea valita, kun en ole mitenkään aktiivinen TV:n katsoja - en koskaan istu sohvalle ja avaa telkkaria katsoakseni mitä tahansa sieltä tulee. En ole myöskään ikinä katsonut yhtään jaksoa Salkkareita tai Kauniita ja Rohkeita...
Tämä ei silti tarkoita ettenkö katsoisi lainkaan, katson valikoiden ja ihan kaikenlaista. Meillä onkin yleinen vitsin aihe se, kun huudahdan miehelle, että tuleeks meille jotain kivaa tänään telkkarista? <3

1. Karppi - katsoin tämän miehen suosituksesta Yle Areenasta ja jäin niin koukkuun,  että seurasin peräkkäisinä päivinä koko sarjan. Tosin tämä nyt meneillään oleva kausi on suuri pettymys. Juoni etenee hitaasti eikä mumisevista puheista saa selvää.
2. Hill Street Blues - suoraan 80-luvulta. Ihana tunnusmusiikki ja tyypit! Muistaako (tai tietääkö) tätä kukaan muu?
3. Vain elämää - eihän tätä voi olla katsomatta. Parasta perjantai-illan kotoilua: loikoilua sohvalla ja pientä naposteltavaa.
4. Taiteilijan tytär - tämä sarja tuli muistaakseni myös 80-luvun alussa. Ehkä mieleenpainuvin tässäkin oli sarjan tunnusmusiikki, Nana Mouskorin laulama Only love. Tarinasta en enää muista paljoakaan, mutta ainakin yltiöromanttinen se oli ja edelleenkin, kun joskus kuulen tuon kappaleen, tulee lähes kylmät väreet.


Halsualla mummolan pihasaunan portailla istuimme aina lauantaisin saunan jälkeen 


NELJÄ PAIKKAA, JOISSA OLEN KÄYNYT


Tässä ei ole sitten mitään logiikkaa, miten nämä neljä valikoituivat, mutta yhdistävänä tekijänä ovat yksinkertaisesti kivat muistot ja ihanat maisemat. Niin monia muitakin ihania paikkoja on tullut koluttua, että oli vaikea valita vain neljää...
Nyt korona-aikaan on erityisen tunteikasta muistella näitä paikkoja ja matkoja, kun ei yhtään voi tietää mihin suuntaan maailma on menossa ja mitä on edessä tämän pandemian jälkeen.

1. Halsua - molemmat vanhempani ovat täältä kotoisin. Vietin kaikki lapsuuteni kesät Halsualla, mutta mummoni kuoleman jälkeen, kun talo myytiin, en ole juurikaan siellä käynyt. Kolme vuotta sitten teimme muistelomatkan niihin maisemiin, kävimme hautausmaalla ja ajelimme kaikki kylätiet läpi. Se oli tärkeä ja haikeakin matka ja ne olivat mielessäni jäähyväiset lapsuus- ja nuoruusajan muistoille.
2. Mallorca ja Palma, Espanja. Mallorca on ihana saari ja Palma yksi viehättävimmistä Euroopan kaupungeista. Rento ja monipuolinen saari, upeat rannat ja hyvä shoppailukohdekin.
3. Bretagne ja Normandia - olen aina rakastanut Ranskaa, vaikkakin viime vuosina lomailu siellä on jäänyt vähemmälle. Teimme automatkoja Atlantin rannoillekin aikoinaan, kun lapset olivat pieniä. Maisemat siellä ovat huikeat, maaseutu kaunista ja seesteistä - ja tietysti se ranskan kieli mitä olen aina rakastanut.
4. Thaimaa - ikisuosikkini, vaikka olen käynyt siellä jo ties kuinka monta kertaa. Arvostan sitä, että sinne pääsee suorilla lennoilla vaikka matka on pitkä. Aina lämmintä, ihanaa ruokaa, upeita rantoja ja edullista. Ja turvallistakin, ainakin niissä kohteissa missä olemme olleet. Emme nykyään enää etsi jännitystä tai elämyksiä vaan takuuvarmaa lämpöä.
NELJÄ RUOKAA, JOISTA PIDÄN


1. Kasvisruoasta ihan yleisesti ja yhä enemmän. Se on värikästä ja terveellistä.
2. Lähi-idän ruokamaailma - sen monipuolisuus, kasvispitoisuus ja ihanat mausteyhdistelmät
3. Kala grillattuna ja erityisesti haluan mainita tässä hauen, sillä sitä vähätellään aivan syyttä. Haukifile hiiligrillillä grillattuna ja päälle vain suolaa ja oliiviöljyä, mihin on pilkottu valkosipulia - yksinkertaisesti taivaallisen hyvää!
4. Thairuoka
NELJÄ JUOMAA, JOISTA PIDÄN


1. Suomalainen hanavesi ja itsetehty raikas kuplavesi; en osta periaatteesta koskaan pullovettä Suomessa.
2. Hyvä täyteläinen punaviini, peittoaa valkkarin ja skumpankin. Samppanja on fiilistelyjuoma joka sopii tiettyihin hetkiin ja heittäytymisiin, mutta jos olen ihan rehellinen, niin ei sen maku ole se juttu...
3. Rakastan hyvää kahvia ja kahvihetkiä.
4. Silloin harvoin, kun tilaan jossain drinkin, se on useinmiten hapokkaan raikas gin tonic tai caipiroska.


Kun vauhtiin pääsi, listaa olisi voinut jatkaa vaikka kuinka ja mietinkin, että tuskin tulisi mietittyä tällaisia asioita, ellen kirjoittaisi tätä blogia.

Mukavaa toukokuun tiistaita kaikille, entisille ja uusille lukijoille - toivotaan, että saisimme vihdoin vähän lämpimämpiä kevätsäitä!


Maaritmaanantai 11. toukokuuta 2020

Maaginen sitruuna-parmesaani salaattikastikeMökillä tulee syötyä paljon kalaa - usein lounaskin korvataan kalaleivillä. Nyt teimme viikolla lounaaksi terveellisemmän vaihtoehdon, savulohi-parsasalaatin jossa se juttu on erityisesti kastike - maagisen ihana valkosipulilta maistuva sitruunakastike, mikä aateloidaan vielä parmesaanilastuilla! 
Salaatti itsessään on samantyylinen, mitä meillä on viime aikona tehty eli sydänsalaattia, viinisuolaheinää, parsaa ja pikkupaprikoita - kaikki nopeasti kuumalla pannulla paahdettuina. Mökkipaikkakunnan kaupoissa on paljon suppeampi valikoima myös salaatteja kuin kotona, joten yleensä tehdään siitä mitä kaupasta saa. Nyt olen tuonut tosin lähes kaiken kotoa, koska vältän kaupassakäyntiä. Tällä kertaa lisäsin salaattiin kylmäsavulohirullia, mitä saimme ihanassa Sannan Savustamon kevättervehdyspaketissa. 

Löysin Lantliv-lehdestä maagisen hyvän salaattikastikkeen ohjeen - sinänsä aika yksinkertaisen ja samantyylisen sitruspohjaisen, mitä olen itsekin tehnyt usein. Mutta siihen tulee valkosipulia ja vielä lautasella parmesaanilastuja. Näin pienellä twistillä tulee suuri ero makuun! Muutin ohjetta sen verran, että lisäsin siihen teelusikallisen sokeria. En itse asiassa ymmärrä miksei sitä ollut ohjeessa, koska se pyöristää ja pehmentää sitruunan hapahkon maun.

Tämmöinen lounassalaatti on nopea tehdä ja sitä voi varioida vaikka kuinka sen mukaan mitä kaapista löytyy.

Kuvissa oleva vanha kahvikuppipari on löytö paikalliselta kirppikseltä. Sitä käytetään kaikkeen muuhun paitsi kahvinjuontiin - nyt siinä oli salaattikastike.SITRUUNA-PARMESAANI SALAATTIKASTIKE -resepti

1/2 luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
1 pieni valkosipulinkynsi murskattuna
3/4 dl öljyä (oliivi tai rypsi)
ripaus suolaa
1 tl sokeria
mustapippuria
parmesaanijuustoa palanen

Sekoita kaikki ainesosat keskenään. Lisää parmesaani lastuina valmiiseen salaattiin, salaattikastikkeen päälle.

Paahdetun salaatin ohje on periaatteessa sama, kuin mitä olen tehnyt aiemmin ja sen ohje löytyy täältä.

* * *

Niin, ja jos lähdette lomalla ajelemaan Länsi-Suomeen, pistäytykää Merikarvian satamassa - Kalaliike Eljan Sannan savustamon tuoksu ohjaa teidät kyllä perille...

Maarit