perjantai 22. toukokuuta 2020

Astetta juhlavampi pusero


Jos nyt olisi menoa, jos lähtisin terassille, jos olisi juhlat - laittaisin päälleni tämän raidallisen puseron. Nyt ei ole juhlia tiedossa, mutta kyllä niitä vielä tulee - ainakin pienimuotoisina.

Tämä Karen Miller -pusero ei ole peruspusero vaan se, minkä puen silloin kun tarvitsen päälleni astetta siistimpää. Olen käyttänyt sitä kapeiden farkkujen kanssa jolloin se muuntuu astetta rennommaksi. Mustien culottes-housujen kanssa olen juhlinut yo-juhlia - silloin oli mustat matalat slingback -sandaalit jalassa. Värikkäiden kukkahousujen kanssa tästä tulee ehkä trendikkäin (siitä tulee kuvia tuonnempana).

Comfy chic voisi hyvin kuvata tyyliäni - sillä pyrin rentouttamaan asuni aina jollakin elementillä välttääkseni liiallista leidimäisyyttä. Kun tämän puseron yhdistää hameeseen, silloin voi piileä vaara omalla kohdallani liian tätimäisestä yhdistelmästä.

Tässä kuvan asussa on kuitenkin paljaat sääret ja reippaat tolppakorot sandaaleissa. Hameena on Zaran sivuhalkiollinen trikoohame. Tämä mutkaton hame sekä paljaat sääret tekevät asusta rennomman.
(Ja kun vielä poseeraa jalat sisäänpäin, ei ole vaaraa liiasta eleganttiudestakaan :))

Kun on yksi hyvää materiaalia oleva yläosa, mikä on myös malliltaan ja tyylistään astetta juhlavampi, sillä hoituu monenlaiset tilaisuudet ja menot. Tämäkään pusero ei ole ylijuhlava ja siksi se on niin monikäyttöinen. En itse hanki koskaan mitään uutta pelkästään juhlia varten, sillä kaapissani on aina jotain sellaista, mistä saan kasattua tilanteeseen sopivan asun - vähintään asusteita ja koruja vaihtamalla.

Tämän puseron juju on iso venemallinen kaula-aukko sekä kivat hiha- ja helmaleikkaukset sekä vyö. Laajempi kaula-aukko, joko V-aukko tai venemallinen, pukee aikuista naista, sillä se antaa lisää pituutta ja kohottaa kasvojen piirteitä. Monille sopisi avonaisempi kaula-aukko rennompana paremmin. Se avartaa - kannattaa kokeilla! 

Pusero pysyy myös hyvin päällä, sillä kaula-aukon reunus on ryhdikäs ja siinä on takana kuminauha, mikä kiristää sen sopivasti. Ei ole vaaraa olkien putoamisesta.
Muutama sananen vielä näistä ostopaikoista. Vagabondin sandaalit löysin tammikuussa Tallinnan terminaalissa olevasta Tallink Siljan outlet-myymälästä, joten kun taas joskus päästään reissaamaan, niin sinne kannattaa mennä pyörähtämään.
Hame on löytö Zaran viime talven alesta, maksoin siitä 9,90. Juhla-asun ei tarvitse todellakaan olla kallis. Kirjoitan näistä asioista vielä erikseen, joten ei siitä tässä yhteydessä enempää.

Kuvauspaikka oli ihastuttava Airbnb-asuntomme Nizzassa varhaiskeväällä, minne ehdimme tehdä matkan juuri ja juuri ennen karmivaa koronaa Kristallikimaran Minnan ja Casa Mimin Sarin kanssa - ja kiitos kuvista Sari!

Miten sinä pukeudut, kun on tarvis olla vähän juhlavampi? 

Mukavaa lämpöistä viikonloppua!

Maarit


8 kommenttia:

 1. Sinä olet kyllä yksi minun tyyli-ikoneistani - tykkään taidostasi osata yhdistellä vaatteet juuri noin, ettei kokonaisuudesta tule tätimäinen. Itse en tuota taitoa omaa vaikka olen yrittänyt opetella! Nyt on vielä haasteitakin tulossa, sillä elokuussa saamme ehkä juhlia pojan häitä ja asukriirisä pukkaa. Periaatteessa en olisi ostamassa mitään uutta, mutta nämä perhanan koronakilot saattavat aiheuttaa sen, että ostoksille on ryhdyttävä;)
  Rentoa viikonloppua - pysythän turvassa <3

  VastaaPoista
 2. Minulla on sellaiset lahkeista levenevät mustat housut, joihin lisään jonkin vähän juhlavamman paidan (niitäkin muutama löytyy kaapista) Jos sitten on tosi hienot juhlat niin yleensä laitan päälleni pitkän mekon.
  Ihana asu sinulla ja tuo paita on kyllä kaunis <3 Mukavaa viikonloppua Maarit!

  VastaaPoista
 3. Aivan huikea kokonaisuus ja ihanat tuo taulu ja kukat kuvassa vielä. <3 Tykkään todella paljon näistä of shoulder paidoista ja mekoista ja ne saa näyttämään, että meikäläiselläkin olisi vyötärö. Tuo paita on kyllä ihan suosikki, haluaisin itsellekin.

  Ihanaa viikonloppua Maarit. <3

  VastaaPoista
 4. Valitsen ehdottomasti mekon, sillä saa helposti juhlavampaa, saatan repäistä jopa korvikset korviin, joita en muuten paljoa käytä.

  Ihanaa sunnuntaita. <3

  VastaaPoista
 5. Minulla on useampi asu, joita käytän töissä ja juhlissa, asusteita vaihtamalla asut muokkautuvat. Yksissä juhlissa julistin ehkä vähän liian suureen ääneen vain ottaneeni housut pois töistä lähtiessä, kun lähistöllä seisovien päät kääntyivät.

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana tuo paita ja koko asu!
  Ostin muutama vuosi sitten itselleni punaisen hihattoman haalarin, ja siitä tuli kertaheitolla yksi ehdoton käyttissuosikkini. Ostin sen omille nelikymppisilleni ja juhlissa jalassani on haalarin kanssa nudet korkkarit. Valkoisten tennareiden kanssa asu muuttuu paljon arkisemmaksi ja sen kanssa voi lähteä käymään vaikka kaupungilla tai kaverin luona kylässä.
  Minusta vaatteet, jotka mukautuvat moneen tarkoitukseen, ovat ihania!

  VastaaPoista
 7. Oi että, niin täydellinen kokonaisuus. Minulle tuo olisi sellainen semi-juhlava. Jos haluan pukeutua tosi juhlavasti, niin valintani on silloin mekko. En oikein osaa pukeutua off shoulder -yläosiin. hassua, mutta minusta tuntuu, että olen jotenkin "alasti", vaikka enhän tietenkään ole : )

  VastaaPoista
 8. Sinä olet todellinen tyylitaituri! Kaunis kokonaisuus ja juhlava! Ja puitteet ovat myös hienot, teillä oli ihastuttava Airbnb Nizzassa.
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista