torstai 17. syyskuuta 2020

Kohti syksyä - hoitovesi antaa iholle lisäkosteutta

                                                        [Tuotteet saatu - PR-näytteitä] 

Kesän jälkeen iho alkaa kaipaamaan kosteutta ja se tapahtuu usein vähän huomaamatta. Siinä vaiheessa, kun ihoa alkaa kiristämään, kosteuspitoisuus on jo heikentynyt. Ei silti hätää, sillä siihen voi varautua hyvin jo nyt.

Hoitovesi on rantautunut Korean suunnalta, missä se on kuulunut ihonhoitorutiiniin jo vuosikausia ja ostin Aasian matkoilta itsekin ensimmäisen hoitoveteni. En kyllä silloin ymmärtänyt niiden merkitystä ja hoitovesi on kunnolla iskenyt tajuntaani vasta kun niitä alkoi tulemaan enemmän markkinoille 3-4 vuotta sitten. Sen jälkeen ei ole ollut varmaan päivääkään, etten olisi käyttänyt niitä.

Hoitoveden tehtävä on antaa iholle lisäkosteutta eli näin myös pehmentää ihoa. Sitä laitetaan iholle aamuin illoin puhdistuksen jälkeen käsin taputellen ja painellen. Hoitovettä lorautetaan kämmenkuppiin ja siitä molemmilla käsillä taputellaan iholle. Pidän itse käsiä kasvoilla aina hetken rauhoittamassa lihaksia ja painelen sitten kasvoja. Monesti lisään vielä toisen kerroksen ja saatan käydä välillä keittämässä kahvin. Joinakin aamuina on päivävoide ja muut hoitotuoteet kokonaan unohtuneet - ja sehän puhuu jo puolestaan! Pesen aamulla kasvot aina vedellä ja silti iho on niin pehmeä ja kiristämätön hoitoveden jälkeen.
Hoitojärjestys menee näin: puhdistus, kasvovesi, hoitovesi, seerumi ja voiteet, eli hoitovesi ei korvaa kasvovettä. 

Hoitovesiä on monentyyppisiä, vesimäisiä, hiukan geeliytettyjä ja maitomaisia. On makuasia ja tietysti myös merkkiasia, minkälaisen hoitoveden valitsee - näitä löytyy onneksi jo lähes kaikilta merkeiltä, kaikista hintaluokista. Tässä on muutamia hyviä vaihtoehtoja.
Clarins Nutri-Lumière Renewing Treatment Essence on suunnattu selkeästi ikäryhmälle +60. Se sisältää kohdennetusti juuri tämänikäisen ihon tarvitsemia ravintoaineita, runsaan määrän erilaisia kasviuutteita elvyttäen ja kirkastaen ihoa. Tämä hoitovesi on kermaisen maitomaista ja sitä on erittäin helppo levittää iholla kerrostaenkin.
Voh 70 e / 200 ml (myynnissä mm Sokos, Stockmann ja monet verkkokaupat)
Lumene Nordic Hydra Kosteuttava hoitovesi on 100% vegaaninen ja siinä kosteuttavana aihesosana on pohjoinen koivunmahla ja lähdevesi sekä erinomaisen kosteuttava hyaluronihappo. Tämä on vesimäinen hoitovesi ja tuoksu on raikas ja mieto, Hydra-tuotelinjalle ominainen.  
Voh 12,90 / 150 ml
Physician Formula The Perfect Matcha 3-in-1 Beauty Water on vihreää matchateetä sisältävä suihke kaikille ihotyypeille. Sitä voi käyttää sekä hoitovetenä että meikin kiinnittäjänä. Miellyttävästi raikkaan teen tuoksuinen vesi.
Voh n 16 e / 100 ml (verkkokaupat ja Citymarket)Lierac Hydragenist Morning Moisturizing Mist on syväkosteuttava ja ihon täyteläisyyden palauttava hoitoneste, joka virkistää ihoa aamuisin puhdistuksen jälkeen. Hyaluronihappo, vitamiinit ja mineraalit ovat tämän geelimäisen suihkeen kosteuttavuuden ja suojaavuuden takana.
Voh n 29 e / 100 ml (apteekit kautta maan) 

*  *  *

Markkinoille tulee monenlaisia uutuuksia ja ratkaisuja erilaisiin ihon ongelmiin, mutta uskon, että hoitovesiasia on vähän sellainen juttu, että kun sitä oppii ja tottuu käyttämään, siitä ei voi enää luopua. 

Käytätkö sinä hoitovettä ja minkälaisia kokemuksia sulla on niistä?

Maarit


12 kommenttia:

 1. Olen vähän huono käyttämään kasvoilla mitään "ylimääräistä", mutta itseasiassa ostin vahingossa hoitovettä kasvoveden sijasta ja koska se kerran tuli ostettua, olen sitä myös käyttänyt. Oli joku luonnonkosmetiikkamerkki Emotionissa, mutta niin huithapeli olen, etten edes muista mikä :D. On sellainen suihkutettava, jota toki varmaan kuuluisi lisäksi jotenkin levitellä tai taputella iholle, mutta sen olen jättänyt väliin. Ja saman todennut silti kuin sinäkin, että välttämättä ei aina edes muista laittaa voidetta lisäksi, kun iho tuntuu valmiiksi pehmeältä.

  Mulla on ollut viimeaikoina kaikenlainen ihonhoito ihan retuperällä ja justiin eilen katselin peilistä kulahtaneen näköisiä kasvojani sillä silmällä, että lienee aika taas ryhdistäytyä. Kasvohoidosta ajattelin aloittaa ja siihen perään sitten joku ampullikuuri, joilla pääsee taas jonkun matkaa eteenpäin ja ehkä inspiroi pitämään itsestään parempaa huolta taas. Hiukset on toinen kammotuksen aihe ja ihailen sun paksua tukkaa, johon viimeisin leikkaus sopii ihan älyttömän hyvin. Näistä hennoista haivenista ei kummoisia loihdita.

  Kaunista syksyä kaikinpuolin Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Annukka,
   monet ovatkin suihkutettavia, mutta tykkään itse laittaa 'käsien kautta' että saan sen osumaan kasvoille eikä mene silmiin. Mutta hei nythän sulla on tämä vaihe jo hoidossa!
   Kasvohoito tekee aina hyvää, se puhdistaa ylimääräisen ihon pinnalta, kirkastaa ja heleyttää, ja sen kyllä huomaa. Olen usein kirjoittanut myös entsyymikuorinnoista ja se on edelleen yksi avaintekijä kotona tehtävästä rutiinihoidosta. Itse vannon myös sen nimeen.
   Kun nyt olen sellainen matkasaarnaaja, niin olen tuonut vuosikausia esille sitä että hoidetun ihon näkee. Meillä jokaisella on erilaiset ihot, johon myös perimä antaa erityispiirteitä, mutta vanhetessaankin iho voi näyttää hyvältä ja fressiltä, kun sitä on hoidettu hyvin eikä se ole kuiva. Eikä se ole rahakysymyskään, sillä edullisillakin sarjoilla on todella hyviä ja tehokkaita, tutkittuja, tuotteita - kuten Lumenella.

   Ihanaista viikonloppua <3

   Poista
 2. Käytän, käytän, rakastan ja siitä lähtien, kun olen nämä löytänyt, niin ei ole paluuta entiseen. Tällä hetkellä käytän just tuota Lumenen ja lätrännyt koko kesän. <3 Sensai on myös yksi lemppari. <3

  Ihanaa viikon jatkoa Maarit. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tiia,
   Niin se vaan koukuttaa, se ei ole pelkkää puhetta!
   Jatketaan läträämistä :))
   Aurinkoista viikkostä <3

   Poista
 3. Rakastan hoitovesiä. Itselläni on nyt käytössä Lumenen hoitovesi, juuri tuo mikä näkyy sinun kuvissa. Todella hyvä ja kosteuttava hoitovesi. Jotenkin kun tätä ikää on tullut lisää on myös iho alkanut olemaan kuivempi, joten kaikki kosteutus on vaan hyvästä.
  Ihanaa iltaa sinulle Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Outi,
   Lumene taitaa olla monen suosikki, erinomainen hinta-laatu -suhde.
   Leppoisaa viikonloppua <3

   Poista
 4. Täytyykin ostaa seuraavaksi Lumenea, kiitos vinkistä.
  - Seijahannele

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Seijahannele,
   Kirjoitinkin tuohon ylös että sillä on erinomainen hinta-laatusuhde. Se jää iholle kosteuden tunteena vaikka onkin vesimäinen koostumukseltaan. Lumenea onneksi saa myös niin laajasti ympäri Suomea.
   Mukavaa viikonloppua <3

   Poista
 5. Hei. Kiitos Maarit,tämä oli hyvä. Olen säntillinen ihonhoitaja,ja kiinnostunut tuotteista,etsin ja kokeilen,monet vinkit on sinulta tullutkin,mutta tämä tuote jäänyt ihan pimentoon. Nyt korjausliike. Vinkeistäsi löytyy kyllä sopiva. Ihanaa viikonloppua 💙yst Marjat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Marjaterttu,
   Niin kiva kuulla - kosteus on avainsana meidän aikuisten iholle jopa niin (omasta mielestäni) että jos pitäisi valita vain yksi ominaisuus, niin se olisi kosteus. Jotkut kiinteyttävät tuotteet tekevät kiristävän tunteen, mitä en siedä lainkaan. Kosteus pehmentää.
   Leppoisaa viikonloppua <3

   Poista
 6. Ensimmäisen hoitoveden ostin vahingossa Tokiosta. Luulin ostaneesi kasvovettä, mutta googlailu paljasti sen hoitovedeksi. Ne jäivätkin päivittäiseen käyttöön. Nyytkin käytössä on japanilainen hoitovesi tai oikeastaan - maito. Mujilla on hyvä paksu hoitomaito, josta pidän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan että olet maininnut siitä aiemminkin ja sen innoittamana ostinkin saman. En ottanut sitä tähän mukaan kun siitä on niin vähän infoa saatavilla, mutta kivan tuntuinen se on.

   Poista