torstai 4. kesäkuuta 2020

Kestopigmentointi tuo silmät esille ja helpottaa meikkaamista

Yhteistyössä: Kauneushoitola Benjamiina 

Olen monesti näissä kirjoituksissani kertonut siitä, miten hailakka ilmeeni on ilman meikkausta (katsoppa kuvia!). Syitä on monia: silmien väri on harmaan sininen ja vaalea, ripseni ovat ohuet ja suorat, kulmatkin ovat eläneet parhaat aikansa ja ovat nykyään ohuet ja vaaleat. Meikkaan säännöllisesti, mutta on hetkiä minullakin, jolloin en tule laittaneeksi silmämeikkiä ja katselen silloin mielellään vähän virkeämpää katsetta.

Kestopigmentointi on kevyempi käsittely kuin rajausten tatuointi. Myös lopputulos on pehmeämpi ja luonnollisempi ja siksi mielestäni parempi aikuiselle naiselle. Kestopigmentointi tehdään ihan ripsien juureen, ripsien lomaan, jolloin se tuo silmät esille rajauksen tavoin - mutta aidomman näköisenä. Olen itse sitä mieltä, että ikäisteni naisten ei kannattaisi laittaa ripsienpidennyksiä. Kestopigmentointi ajaa saman asian eli kohottaa ja korostaa piirteitä, tuo silmät esiin, mutta huomattavasti tyylikkäämmin. 

Erityisesti kesällä pysyvät, aamusta iltaan siistinä olevat rajaukset ovat paikallaan, kun muu meikki on luonnostaan kevyempi.


Kestorajaukset, kevyt kasvomeikki, kulmat sekä huulipuna


KESTOPIGMENTOINTI - näin se tehdään

Kauneushoitola Benjamiinan omistaja Tarja Lindell on tehnyt pigmentointeja yli 20 vuotta, joten tunsin olevani luotettavissa käsissä. Hän itse asiassa ehdotti minulle kestovärjäysmenetelmällä tehtäviä rajauksia yläluomiin, kun olin hänen luonaan kasvohoidossa. Tatuoinnilla tulee jyrkän tummat rajaukset ja pohdimme sitä, ettei se ole omaan luonnolliseen tyyliini sopiva ratkaisu. Keskustelemme aina paljon ja vilkkaasti nimenomaan aikuisen naisen 'päivänpolttavista' asioista ja vaikka itselläni on nykyään herkkä iho, päätin rohkaistua ja kokeilla näitä kestorajauksia. 
Rajaukset tehdään normaalioloissain maskin kasvoilla ja suojakäsineillä, joten sitäkään asiaa ei tarvitse pohtia.

Rajausten tekoa suunnitellaan aina yhdessä, katsotaan sen muotoa - halutaanko sen olevan vain ripsilinjassa vai menevän ulkonurkassa pidemmälle. Koska suosin luonnollista lopputulosta, päädyimme rajaukseen, mikä loppuu hiukan ennen ripsiä ulkonurkassa. Myös käytettävän värin tummuus ja rajauksen leveys suunnitellaan asiakkaan kanssa niin, että rajaukset istuvat kokonaisilmeeseen.

Tässä ripsilinjan korostamisessa eli kestovärissä juuri silmän alueelle suunniteltu väripigmentti ujutetaan pigmentointikynällä ihon ylimpiin kerroksiin, kun ripsien tyvi on ensin kevyesti puudutettu vanupuikolla. Itse pigmentointi tuntuu siltä, kuin ihoa hiukan raaputettaisiin eikä kipua tuntunut juurikaan. Kuvailisin itse sitä ihon venyttämiseksi ja kevyeksi raaputukseksi. 

Väri on ensin tumma, mutta muutaman päivän sisällä itse pigmentti lähtee pois ja iholle jää lopullinen neutraalimpi väri. Kosmetologi antaa aina tarkat hoito-ohjeet ja se on hyvä tiedostaa, että iho voi punoittaa jonkin verran sen jälkeen, mutta tasoittuu pian. Itselläni se kesti noin vuorokauden.
Noin 1-2 kk:n kuluttua voidaan tehdä toinen pigmentointi tarvittaessa ja minulle se tehtiin. Aloitimme neutraalilla värillä ja sitä tehostettiin sitten, kun näimme miten rajaus tuli ihollani esiin. 

Alla on kuvat ennen ja jälkeen kestorajausten tekoa. Muu meikki on suunnilleen saman vahvuinen, ennen-kuvissa on myös kulmat meikkaamatta - siitä näkee hyvin miten hailakka katseeni on ollut. 


ENNEN
JÄLKEEN

Laiskoina päivinä olen tehnyt kevytmeikin ja jättänyt luomivärit laittamatta. Silloin en myöskään laita ripsiväriä, koska nämä kevyet rajaukset toimivat mielestäni paremmin yksinään kuin pelkän ripsivärin kanssa. Raikas huulipuna on silloin tärkeä, silloin huomio kiinnittyy huuliin. 

Idea on se, että rajausta ei välttämättä edes huomaa, mutta ilme on selkeästi virkeämpi ja selkeämpi. Kestorajaus kohottaa ilmettä ja antaa silmille muodon. 
Monille riittää yksi käsittelykerta, ja silloin hinta on 250 e. Itselleni jouduttiin tekemään kaksi kertaa (490 e), mutta vertaisin sitä ripsienpidennyksen kustannukseen. Molemmillahan haetaan samaa lopputulosta, virkeämpää ilmettä ja silmien esille tuomista. Ripsienpidennyksen hinta vaihtelee suuresti, mutta karkeasti ne alkavat noin 100 eurosta ja vaativat muutaman viikon välein huollon. Kestopigmentointi ei vaadi huoltokäyntejä ja se kestää 3-5 vuotta. 
Itse olen ehdottomasti kestopigmentoinnin kannalla aikuiselle naiselle, jos pohtii rajauksen ja ripsienpidennysten välillä.

Lisätietoa löytyy Kauneushoitola Benjamiinan sivulta.

En nyt sanoisi, että lopetan luomivärin ja muutenkin silmien meikkaamisen, mutta pääsen nyt helpommalla kun se vaikein eli rajaus on nyt siellä olemassa. En myöskään ole ihan niin ankeinen mökilläkään, kun on kevytrajaukset valmiina. Saatan täällä laittaa vain peitevoidetta punoituskohtiin ja kulmat kuuluvat kuvioon aina, sekä huulikiilto. 

Oletko sinä kamppaillut rajausten kanssa? Oletko harkinnut kestorajauksia ja askarruttaako siinä jokin?
Kysykää ihmeessä lisää - pyrin vastaamaan ja ellen tiedä, kyselen Tarjalta :)

Maarit


17 kommenttia:

 1. Onpa onnistunut lopputulos! Olen itsekin joskus miettinyt kestorajausten ottoa mutta taannoisen kasvohalvauksen jälkeen jäi toiseen silmääni pysyviä vaurioita, joten en ole uskaltanut riskeerata mitään. Mutta kyllä nuo olisivat kätevät - minulla on ihan samat ongelmat tuon hailakkuuden suhteen kuin sinullakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin ja onkin tärkeää olla varovainen näissä asioissa. Jos mietit asiaa ja se kiinnostaa niin kannattaa käydä juttelemassa hoitolassa, mikä tekee niitä ja missä on pitkä kokemus - he osaavat varmasti tuoda esille mahdolliset riskit.
   Aurinkoista viikkoa Turun suunnalle <3

   Poista
 2. Onpa hyvä ja luonnollinen lopputulos. Ja tosiaan, vaikka pieni asia on kyseessä, ero entiseen on merkittävä. Itse en viitsisi näin kesällä aina meikata, mutta vähän pakko, kun on niin valjun näköinen ilman meikkiä. Mietin sitä, että onkohan noi värit miten allergiatestattuja? Uskaltaako ottaa, jos on herkät silmät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarja kertoi, että jos katsot omaa kuvaasi rajausten tekemisen jälkeen, voi tuntua ettei niissä näy juuri mitään. Siihen juuri perustuu se, ettei silmissäni ole mustia tiukkoja viivoja kun olen meikittä - silmät ovat vain virkeämmät ja riittää kevyempi meikki. Suurin asia on mielestäni erityisesti kesäaikaan se, että on meikittömänäkin pirteämpi ilme.
   Värit mitä tässä käytetään on nimenomaan silmän alueelle suunniteltuja ja suosittelen että käyt juttelemassa ja kysymässä lisää hoitolasta, missä niitä on tehty pitkään - he antavat luotettavaa tietoa myös herkkien silmien suhteen.

   Poista
 3. Tuli mielettömät hyvät ja just ihanan luonnolliset, kuin ei kestopigmentointia olisikaan, mutta silti itse tietää, että jotain on tehty. Oot huippukaunis Maarit.

  Ihanaa viikonloppua. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos niin paljon Tiia - sanot aina niin kauniisti ihanainen <3

   Poista
 4. Todella hyvännäköinen lopputulos ja myös luonnollinen! Näytät aina niin ihanalta Maarit <3
  Kaunista viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Outi-ihanuus <3 Tästä tuli juuri sellainen mitä toivoinkin - näkyy muttei näy :)

   Poista
 5. Näyttääpä hyvälle. Tosi luonnollisen näköiset. Nuo olis niin paikallaan mullakin, kun en aina jaksa meikata kotioloissa ja sitten on ihan haamuna täällä. Olet mahdottoman kaunis ja hehkuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos Mari <3 Nämä toimivat juuri kuten toivoin ja voin olla vähemmällä meikillä - ja silti vähän laitetun oloinen.

   Poista
 6. Voi miten onnistunut lopputulos. Minäkin niin haluaisin kestorajaukset mutta herkkäsilmäisenä en ole uskaltanut käsiteltäväksi istahtaa.
  Mukavaa viikonvaihdetta.
  - Seijahannele

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos! Kannattaa käydä juttelemassa hoitolassa, missä niitä on tehty pitkään ja on kokemusta - he kertovat kyllä rehellisesti yleensä uskaltaako laittaa. Minulla on todella ohut iho kasvoilla ja luomilla ja rajausten teko meni hyvin.

   Poista
 7. Näyttää tosi kivalta, väri on todella hyvä luonnollisen pehmeä, ei näytä yhtään kovalta. Voisi luulla, että olet syntynyt noiden rajauksien kanssa. ;)

  Ihanaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen syntynyt värittömien, olmien silmien kanssa :) Tavoitteena olikin pehmeä, ei niin näkyvä, lopputulos, mikä istuu olemukseen ja se onnistuikin hyvin.

   Poista
 8. Upealta näyttää, itselläkin on harkinnassa. Iloa viikkkikseen ihana <3<3

  VastaaPoista
 9. Kiitos - edelleenkin just se mitä haettiin :) Tämä on todella hyvä 'meikkausapu'...

  VastaaPoista
 10. Ihanalta näyttää, itsekin mietin näitä, millaiset olivat jälkihoito-ohjeet, eli miten kauan pitää olla kastelematta/pesemättä silmiä sekä meikkaamatta?

  Itse otin mikrobladding kulmat keväällä ja olen ollut supertyytväinen niihin, mutta niissä oli, ettei saanut kastella 10 päivään ja nyt mietin mikä on tilanne näissä silmärajauksissa?

  VastaaPoista