perjantai 3. heinäkuuta 2020

Kesäkuun 2020 kuvia

Tulen muistamaan tämän kesäkuun kuumista päivistä - niin kuumista, ettei oikein tiennyt olisiko ollut parempi olla sisällä vai ulkona. Oltiin pääosin mökillä ja siellä mittari näytti lähes kolmeakymmentä sisälläkin.  Oli hilkulla, että valitan... Silti mökillä oli helpompi olla helteellä kuin kotona, sillä meri helpotti hivenen oloa ja sieltä päin tulleet ilmavirrat raikastivat olon aina hetkeksi. Laskettiin, että sitä kuumuutta kesti länsirannikolla yhtäjaksoisesti parisen viikkoa ennen ja jälkeen juhannuksen. 

Johtuu iästä, ettei enää kestä samalla lailla kuumuutta eikä siitä nauti kuten nuorena. Silti lämpö on ihanaa, nautin ulkona olemisesta ja auringon säteistä, mutta vähän maltillisemmilla asteilla. Parasta ovat olleet ulkona vietetyt ruokahetket, aamupulahdukset mereen ja lintujen touhujen seuraaminen. Joutsenet ovat terhentäytyneet tänä vuonna ja mökin edustalla on käyty kiivaitakin kamppailuja. Joko niitä on tullut selvästi lisää tai ne ovat muuttaneet muualta, mutta se huomattiin, että laulu- ja kyhmyjoutsenet eivät kuitenkaan sovi samoille reviireille.

Meriharakkapariskunta saapui kesäkuun lopulla pihallemme ja mietimme, mahtaako se olla sama pariskunta kuin viime vuonnakin, jolloin ne löysivät näille tienoille ensimmäisen kerran. Ne seuraavat toisiaan kuin hai laivaa ja istuvat aina kivellä vierekkäin kuin vanha pariskunta.
Kotona käydessä ollaan vietetty entistä enemmän aikaa myös vanhempieni mökillä. Sinne on lyhyt matka kotoa ja monena päivänä ollaan puuhasteltu siellä äitiäni auttamassa isolla porukalla. Tekemistä on piisannut, kun siirrytään mökiltä mökille ja oma piha on kyllä jonkin verran kärsinyt. Tavallaan siis on hyväkin, että kotipiha on yksinkertainen ja kukkapenkkejä tosi niukasti - hyvä kun on ne saanut pidettyä jossain kunnossa. 

Äitini halusi päivittää kotiaan ja ollaan siskon kanssa autettu hankintojen tekemisessä ja päivitelty myös sitä, miten surkeaa palvelua ollaan saatu suomalaisista verkkokaupoista. Tyhjiä lupauksia, vajaita lähetyksiä, rikkoontuneita osia... Jotenkin luulisi, että erityisesti näin vaikean kevään jälkeen tehtäisiin kaikkensa, että ostava asiakas olisi tyytyväinen ja veisi yrityksestä positiivista sanomaa eteenpäin.

Tehtiin miehen kanssa myös jokavuotinen veneretki Espoosta Kauppatorille. Ollaan opittu, että on syytä lähteä liikkeelle kesäkuussa heti kun kelit antavat myöten, sillä muuten reissu jää helposti tekemättä. Liian tuulisella tai kylmällä ilmalla ei nauti pienen veneemme keikkumisesta. Joka vuosi todetaan sama juttu - veneilukausi on Suomessa todella lyhyt, joten jatketaan hyvillä mielin vanhalla paatilla puksuttelua. Eipä harmita jos/kun se seisoo suurimman ajan kesästä laiturissa. Kesäkuun lopulla se siirrettiin perinteisesti mökille ja tuodaan taas elokuun puolella tänne. 

 


Maisemat ovat olleet huikean kauniit ja toukokuisen - ja oikeastaan koko kevään - tuulisen jakson jälkeen saatiin nauttia vihdoin upeista tyynistä aamuista ja illoista. Heräsin mökillä joinain aamuna jo kukonlaulun aikaan, kävin uimassa ja vain tuijottelin maisemaa. Järjettömän iltaunisena olen saanut valvottuakin vähän pidempään kun ei ole malttanut mennä nukkumaan. Pidempään on mulle noin klo 23 asti, heh. Mutta kyllä siinä ehtii, jos herää jo viideltä. 

Sen havainnon tein jälleen, ihan kesäkuun lopulla, että vihreän sävy luonnossa on jo astetta syvempi. Ja yhä enemmän on jo kukkineita kukkia tienvarsilla.

Joko sinä olet aloittanut loman ja mitä sinun kesäkuuhusi kuului? Minkälaisia kesäsuunnitelmia olet tehnyt?

Maarit
16 kommenttia:

 1. Oletpa tallentanut kuviisi ihania kesän tunnelmia. Helteet olivat mieluisat, kun täällä vanhoissa hirsitaloissa löytyy aina viileä soppi. Sauna on erityisen ihana viileydessään helteillä. Miltei laskin kylmän kylvyn, mutta sen sijaan sain uintiseuraa tyttäristä helteisten iltojen virkistykseksi. Tuolla takapihan metsikössäkin on kuumalla ilmalla virkistävää. Kuumuus lakastutti vain monet kukkijat liian nopeasti. Varsinkin, kun tuntui, että kaikki oli yhtä aikaa kukkeimmillaan. Kesäkuu tuoksui heinäkuulta ja onkin ihan pöllämystynyt tunne, kun vasta onkin heinäkuun alku.
  Aamuvirkkuna nautin omista pihakierroksista ja ihmettelyistä. Mieluusti nukkuisin vähän pidempään, mutta uni vain loppuu.
  Kesäsuunnitelmat ovat tänä vuonna toisenlaiset ja kaiketi tuosta johtuu, että on ollut erityisen ihanaa nauttia lintujen liverryksestä ja luonnosta. Veneilemässä olemme mekin piipahdelleet. Yön yli retkille putputtelemme, kun sää sen sallii. Helteillä yöpyminen olisi ollut hikistä puuhaa. Saareen olemme myös suunnitelleet telttaretkeä, jonka uskon olevan yksi kesän kohokohtia.
  Kesäillan terveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kesäkuu tuoksui heinäkuulta" - jäin oikein miettimään sitä... Olikohan kesä tässä, vähän etuajassa? Nyt on uutisoitu niin ikävästi, ettei samanlaisia helteitä enää tänä kesänä tule, mutta ei masennuta ja ajatella sitä.
   Kesäillan uinnit tyttärien kanssa, ihania hetkiä! Meillä on sama tilanne kukkien kanssa, kaikki perennat ovat jo kukkineet. Olisi voinut laitaa vähän harkitummin ja valita koko kesän kukkivia lajeja, hih. Mulla tosin on niin pieni penkki, että sinne laitettiin kukat vähän summan mutikassa sen kummemmin harkitsematta.
   Toivotaan että pääsette perinteiselle saariretkelle eikä silloin tosiaankaan kaivata hellettä. Joskus (nuorena) on herätty teltassa valtavassa kuumuudessa eikä se ole kovin hääviä, pääasia ettei sada eikä tuule :)
   Ihania kesäaamuja Tuija! <3

   Poista
 2. Kiitos Maarit blogistasi! Meillä ei ole mökkiä, mutta kuviesi kautta voin fliilistellä mökkielämää. Blogisi ja kuvasi ovat voimaannuttavia ja olen saanut monenlaisia hyödyllisiä vinkkejä niin kauneuden hoidossa, muodissa, sisustuksessa,ruuanlaitossa ja ties vaikka missä... Kiitos! Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle Johanna näin voimaannuttavasta viestistäsi! Niin ihanaa kuulla että olet viihtynyt juttujeni parissa; jos joskus meinaa kirjoitusväsymys iskeä niin näiden voimalla taas tsempataan :)
   Ihanaa kesän jatkoa sinulle <3

   Poista
 3. Ihania mökki kuvia ja tunnelmia ja tuo kalaleipä, namskis!

  Aurinkoisia kesäpäiviä sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalaleipiä on syöty kerta jos toinenkin - graavaan sen aina itse ja mausteiden joukossa on myös rosepippuria, niin ihanaa!
   Mukavaa kesän jatkoa - ja taisit aloittaa työt joten tsemppiä työpäiviin <3

   Poista
 4. Ihan mieletön tuo teidän terassi heti veden äärelle ja kyllä musta kesämökki on upea kallioisissakin maisemissa. Kauniita kuvia, herkkuja, auringonpaistetta, siivu parhainta kesätunnelmaa. Yhtä mukavaa tätä viikonloppua Maarit. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on paras paikka siellä ja taas kohta saadaan lapset sinne lomailemaan <3 Onneksi oli tuo kesäkuun helle, vaikka se tuntuikin välillä kovin tukalalta - saatiin nauttia kautta Suomen ihanista ilmoista ja kesätunnelmasta.
   Rentouttavaa lomailua ihana Tiia <3

   Poista
 5. Tämä kesä on kyllä kulunut hurjaa vauhtia! Parasta on ollut lämmin uimavesi - ja onneksi vielä toistaiseksi levätönkin.
  Turussa on ollut mukavan leppoisaa - ei kiire minnekään :)
  Toivotaan tällä hetkellä auringon pilkahduksia sadekuurojen väliin - hellettä en kaipaa minäkään.
  Ilonpipanoita päivääsi, Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta. Kesä tulla tupsahti heti kesäkuun alussa - nyt vaan täytyy toivoa että sateet ja tuulet hellittäisivät, että heinäkuun lomailijatkin saisivat nauttia lämmöstä.
   Turku onkin ihana kesäkaupunki, mihinkäs sieltä! Haaveissa on päiväreissu sinnekin, mutta tänään Hankoon monen vuoden jälkeen.
   Auringonpaisteista aamua (toivottavasti sielläkin paistaa) <3

   Poista
 6. Kesäkuu oli minulle vähän semmoinen alakuloisuuden kuukausi työjuttujen takia. Ilmat olivat kyllä aivan ihanat ja auringosta olen kerännyt voimaa. Olen ollut nyt viikon lomalla ja on ollut aivan ihanaa, vaikka onkin vähän kenkut säät.
  Kaunista heinäkuun alkua sinulle Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa ikävä kuulla! Toivottavasti asiat lutviutuvat parempaan suuntaan.
   Onneksi nyt on ollut piirun verran parempaa ja nytkin kukonlaulun aikaan ainakin aurinko paistaa ihanasti eikä tuule!
   Ihanaa lomailua Outi <3

   Poista
 7. Upean tunnelmaisia kuvia & nuo graavisiikaleivät viinin kanssa, oi nam!
  Verkkokaupoista on tullut tilattua tänä kesänä todella paljon ja ihmeen hyvin ovat toimitukset menneet nappiin, onneksi ei ole tarvinnut taistella. Toivottavasti teillä menee nappiin ja saatte hyvitystä koetuista kömmähdyksistä. Täällä menty niin tukkaputkella monessa projektissa koko kesäkuu, en tiedä tuleeko lomaa mutta Riian risteuly varattu ensi sunnuntaille, eli ainakin se on lomasuunnitelmissa. Ihanaa heinäkuun alkua sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäkuu oli aivan ihana - toivotaan, että saataisiin heinäkuullekin lämpöä. Hellettä en kaipaa, mutta sellaista sopivaa ulkonaolemislämpöä voisi suoda lomailijoille.
   Useimmat verkkohankinnat on meilläkin onnistuneet, mutta joskus on niin että kaikki menee pieleen. Nyt on kuitenkin pöytä kasattuna ja äidin asunnolla uusi ilme :)

   Olet kyllä lomasi ansainnut ja Riika on ihastuttava kaupunkin, vaikka olenkin nähnyt siitä vain ripauksen eräällä työmatkalla. Toivotaan aurinkoa ja lämpöä reissulle <3

   Poista
 8. Kiitos Maarit blogistasi,ihanaa katseltavaa mummeli-ikäiselle.Helteitä en enää yhtään kaipaa, eikä niistä ole onneksi tarvinnut täällä L:saaren merituulissa kärsiäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi lämmin kiitos sinullekin - ihanaa, että olet löytänyt tänne blogini pariin ja kommentti ilahduttaa aina niin paljon!
   Ihanien merituulien äärellä asut :) Mukavaa kesää sinulle!

   Poista