sunnuntai 12. heinäkuuta 2020

Parhaat vinkit kesähiuksille & löytö hiusten nopeaan laittamiseen

/ Tuotteet saatu /

Kesällä on enemmän aikaa kaikkeen. Vai tuntuuko se vain siltä? No, oli miten oli, ainakin itsellä tulee nähtyä vähän enemmän vaivaa itsensä eteen. Kokeilen mielelläni muutenkin kaikkea uutta ja kiinnostavaa. Ja senkin takia kirjoittelen tänne, että voin vinkata teillekin uusista jutuista. Osa näistä tuotteista on ihka uusia ja osa vanhempia talven mittaan testiin saatuja. Kesän kauneuspostaus -teema jatkuu ja täältä löytyy monenlaisia vinkkejä huonokuntoisten hiusten hoitamiseen, pörröisyyden taltuttamiseen sekä nopeaan muotoiluföönaukseen.

Ei liene yllätys, että koen hiukset tärkeiksi, sekä leikkauksen että laittamisen. Jos jompi kumpi on huonossa jamassa, on koko tyyppi vähän niin ja näin. Mietin aina, että hiuksiini voin itse vaikuttaa ja pitämällä niistä huolen voin kohentaa ilmettäni - ja mielialaani.

Käytän säännöllisesti erilaisia muotoilutuotteita ryhdin ja pidon antajana, kuivashampoota pesujen välillä ja latvahoitoja silottamassa vaalennusten karheuttamia suortuvia. Osa näistä asettuu (=jää) väistämättä myös hiuspohjaan, joten senkin kunnosta ja syväpuhtaudesta on huolehdittava. 

Nostan tässä jutussa esille alkuvuoden testattujen uutuuksien parhaimmat tuotteet, sellaiset mitkä toimivat omilla hiuksillani ja minkä takana voin seisoa.

Tyyli-ikonina on aina tyylikäs Francesca (en tiedä hänen sukunimeään). Olen törmännyt hänen kuviinsa vuosien varrella eri kauneus- ja tyylijutuissa - ja hänellä on kerrassaan upeat pitkät hiukset.

 


PAKENE PÖRRÖISYYS

Kohtuuhintaisessa Continu -hiustenhoitosarjassa on shampoot ja hoitotuotteet monenlaisiin hiusten ongelmiin. Oma suosikkini on Hyaluronic Acid, runsaasti hyaluronihappoa sisältävä hiuksia kosteudella silottava sarja. 
Tähtituote juuri nyt on Recovery Mask -hiusnaamio. Hyaluronihappoa sisältävä naamio parantaa kuivien ja/tai vaurioituneiden latvojen kuntoa jo kertakäytöllä. 
Voh 19,90 / 125 ml (Kicks -myymälät ja tietyt verkkokaupat)

VINKKI:
Raidoittaminen rasittaa hiuksia ja siksi etenkin silloin hiusten kunnosta on hyvä huolehtia entistä tarkemmin ja säännöllisemmin. Olen itse ottanut tavaksi tehdä hoitokuuroja aina silloin tällöin, jolloin teen nämä joka pesun yhteydessä: laitan öljyä (markettiöljytkin käyvät mainiosti) latvoihin noin vartiksi ennen hiustenpesua. Lisäksi hiustenpesun yhteydessä laitan naamion erityisesti pintahiuksiin sekä latvoihin ja annan vaikuttaa löylyn ajan. Joskus laitan vielä pyyhkeen päälle. Tämä silottaa silminnähden koppuraiset latvukset.
HELLI HIUSPOHJAA

En tiennyt, että hiuspohja ikääntyy kuusi kertaa nopeammin kuin kasvojen iho ja että
ikääntyvä hiuspohja vaikuttaa hiusten kuntoon, jopa hiusten lähtemiseen. Goldwellin Kerasilk Revitalize -sarja on kuin ihonhoitoa hiuksille. Hoidammehan kasvojakin huolella, miksi jättäisimme hiuspohjan heitteille? Merkittävin syy hiuspohjan ikääntymiseen on oksidatiivinen stressi, jota aiheuttaa ulkoiset tekijät: UV-säteily, saasteet, kemiallinen rasitus, äärimmäinen kuumuus ja kylmyys. Sarjan teho perustuu ECTOIN®'iin - yhteen tehokkaimmista luonnosta peräisin oleviin suojaaviin aineisiin, joka suojaa hiuspohjaa oksidatiiviselta stressiltä. Kun hiuspohja on puhdas ja voi hyvin, se auttaa vähentämään myös hiustenlähtöä. 

Voit tilata tämän hoidon kampaajakäyntisi yhteydessä ja jatkaa hoitoa sitten kotona. Kävin itse kampaajalla testihoidossa ja tuntui kuin olisi aivotkin kirkastuneet - niin kevyt ja raikas olo oli hiuspohjassa. Hoitoon kuuluu kuorinta, pesu, tasapainottaminen ja hoito.

Oma suosikkini sarjasta on hiuspohjan kuorinta, Exfoliating Pre-Wash. 
Voh 35 e / 200 ml (Goldwell-kampaamot)
KORJAA VEGAANISTI 

Ida Warg Beauty -sarjassa on hiustuotteiden lisäksi itseruskettavia tuotteita. Koko sarja on 100% vegaaninen ja siitä löytyy monia sarjoja: mm kosteuttavia, volyymiä antavia sekä hiusten kellastuneisuutta eliminoivia tuotteita.

Erinomaisen hoitavat ja korjaavat Repair -shampoo ja hoitoaine silottavat korppuhiukset jo yhdellä pesukerralla. Täyteläiset ja vahvistavaat tuotteet korjaavat hiuksia pitkävaikutteisesti. 
Tuoksut ovat yhtä pehmeän miellyttävät kuin niiden ulkonäkö - nämä ovat myös hintatasonsa puolesta selvää kesätulias-materiaalia.
Voh 16,90 / 250 ml (Kicks-myymälät ja tietyt nettikaupat)
KOTIMAISTA KUTREILLE

Suomalainen Ekopharma on ammattikosmetiikkasarja, jossa käytetään kotimaisia lähituotettuja raaka-aineita, marjoja ja kasviuutteita, joihin sarjan teho perustuu. Tehokas ja hyvin siedetty luonnonkosmetiikan ihonhoitosarja sisältää ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteita.

Hilla Syväpuhdistava shampoo on yksi sarjan helmistä. Jos käyttää jälkikäsittelytuotteita, hiuslakkaa, kuivashampoota ja muuta, hiukset on hyvä pestä tuon tuosta syväpuhdistavalla shampoolla. Se kirkastaa hetkessä, palauttaa kiillon ja tekee hiuksista muutenkin ilmavat. Iso plussa erinomaisesta vaahtoutuvuudesta, jolloin pieni määrä riittää.
Voh 19,50 e / 250 ml

VINKKI: 
Pese hiukset joka 3. tai 4. pesukerralla syväpuhdistavalla, jos käytät runsaasti edellämainittuja - huomaat eron välittömästi.
Leikkasin omat hiukseni kerran latvasta poikki koronakeväänä ja kävin kesäkuussa kampaajalla leikkauttamassa muotoonsa, jolloin ne lyhenivät aika paljon. Sain vinkin kampaajalta tästä Remingtonin Keratin pyörivästä ilmakihartimesta. Se puhaltaa ilmaa kuten fööni ja sillä voi esikuivata hiuksia ensin sen verran, että niitä voi alkaa taivuttelemaan. 

Mukana on kaksi harjaosaa, 40 ja 50 mm. Vaikka mulla on melko lyhyet hiukset nyt, niin 50 mm on just passeli niihen taivuttamiseen - tai käytännössä suoristamiseen. Kummastakohan tässä on kyse... Omat hiukset on todella taipuisat, jos en tee niille mitään (näkyy kuvaparin vasemmasta kuvasta), joten ne vaativat isolla harjalla suoristamista ja kuohkeuttamista. On muuten aika helppoa, kun ei tarvitse pitää toisessa kädessä fööniä ja toisessa harjaa. Suosittelen käyttämään käsitellyille hiuksille sekä lämpösuojaa että pitoa antavaa tuotetta - se lisää hurjasti kampauksen kestoa.
Voh noin 60 e liikkeestä riippuen

Näin teen sen: kun olen vähän kuivattanut hiuksia pesun jälkeen ja kohottanut niitä pyöröharjan mukana tulevalla kampamaisella suulakkeella, aloitan föönauksen otsahiuksista. Laitan hiusosion laitteen pyöröharjan päälle - painan napista ja harja alkaa pyörimään. Koska halkaisija on niin iso, se suoristaa  lämmöllä sopivasti tekemättä tukasta palloa. Pidän yhdellä kädellä laitetta kädessäni ja pyörivä liike lämmön kanssa hoitaa suoristamisen pehmeästi. Allaolevasta kuvasta näkyy lopputulos, mitä tarkoitan. Se myös silottaa erinomaisesti latvat.

Ja mikä tärkeintä - kun teet tämän pohjatyön eli 'kampauksen' niin hiukset pysyvät selvästi paremmin kohotettuina pidempään. Ajan satsaus mikä kannattaa!
Mikäli on pidemmät hiukset, niiden laittaminen on tietyllä tavalla vaivattomampaa, vaikka itse föönailin kyllä niitäkin antaumuksella saadakseni niihin volyymiä ja sileyttä. Nyt kun on lyhyempi malli, näiden laittaminen on nopeampaa ja oikeilla välineillä saan niihin kuohkeutta, mikä kestää.

Jaksatko itse laittaa hiuksia jokaisen pesun jälkeen? Onko tämä laite ja tekniikka sinulle tuttu?

Maarit

22 kommenttia:

 1. Ihanaa kuulla jonkun muunkin sanovan, että hiusten laitto ja ulkonäöstä huolehtiminen kohottaa mielialaa! Koen itse juuri näin. Se on jokapäiväinen iloni, luova hetki, ei vaivannäköä. Tukkani on samaa mallia ja väriä kuin sinullakin, mutta kiiltävän suora. Niinpä haen siihen karheutta tuuhentavalla hoitoaineella ja suolasuihkeella. Kuivauksen jälkeen taivuttelen suoristusraudalla, tuuheutan vielä kuivasampoolla ja sitten harjaan auki. Tällä tavalla tukkani näyttää paksulta ja taipuisalta pari päivää, ja siltä niinkuin sille ei olisi tehty mitään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se näin vaan on! Niin monesti on huomannut, miten väsähtäneen fiiliksen saa pirtsakammaksi kun laittaa hiukset kuosiin ja vähän meikkiä nassuun :) Nimenomaan ei vaivannäköä eikä se ole elämän keskipiste vaan päivien ilahduttaja ja piristäjä.
   Tuo karheuttaminen on itsellekin tuttua ja teen ihan samoja juttuja hiusteni kanssa - mietin itse asiassa tätä kirjoittaessani näitäkin asioita, mutta totesin että lähden rönsyilemään ties mihin jos jatkan karheuttamiseen. Tosiaan parhaiten toimii se, että hoitaa hiukset hyvin pesujen yhteydessä ja sen jälkeen karheuttaa ja antaa niille pitoa. Ja kuivashampoo on ihan must!
   Pieniä kikkoja mutta iso merkitys.

   Poista
 2. Hyviä vinkkejä ja kuinka kaunis kuva sinusta! Onko sinulla ollut koskaan oikein lyhyttä hiusmallia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos paljon :) Mulla oli ihan lyhyet 80-luvun alussa ja siitä sitten alkoi kasvatus kunnes 90-luvun puolessa välissä leikkautin tämän tyyppiseksi. Nytkin mietin vielä lyhyempää, mutta makustelen nyt ihan rauhassa tätä pituutta... :)

   Poista
 3. En ihan joka pesukerran jaksa laittaa hiuksia, tunnustan. Se jotenkin jää, kun en ole siinä niin hyvä, ja vaatii mukamas ekstravaivaa... Mutta aina kun laitan (föönaan kunnolla tai kiharran), niin olo on ihan erilainen, paljon "nätimpi".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on, että olo on pirtsakampi kun jaksaa laittaa, ja hiukset myös pysyy paremmin kuosissaan ja pesuvälinkin saa vähän pidemmäksi. Sulla on niin upeat ja vahvat hiukset, että ne on aina kauniit - laitat tai et :)

   Poista
 4. En todellakaan laita, mä pidän hiukseni tietynlaisena, että ne maksimissaan tarvii puhallella föönillä kuivaksi. :D Täähän on ihan kamala tunnustus valmistuneelta parturi-kampaajalta, mutta musta tuntuu, et sain jo silloin tarpeekseni hiustenlaitosta, joten helppous on itselleni a ja o.

  Aurinkoista kesää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hiuslaadusta paljon kiinni, miten ne käyttäytyvät. Sinulla ilmeisesti pysyy kivasti suorina noin vähällä laitolla. Jos jätän hiukset pesun jälkeen sikseen tai puhaltelen vain kevyesti föönillä, ne on vähän kiharat ja oudot :)

   Samoin sulle ja ihanaa lomailua <3

   Poista
 5. Sinulla onkin hiukset aina kauniisti.

  Laitan hiuksia aina jonkin verran pesun jälkeen, muuten ne sojottavat eri suuntiin.

  Pakko myöntää, edelleen on koronatukka... Kerran olen itse saksinut ja muutamaan otteeseen suihkutellut juuriin hieman vaalentavaa suihketta. Yllättävän hyvä väri ja malli edelleenkin, onneksi tammikuussa!!! laitettiin hyvin luonnollinen sävy.

  Nyt kyllä uskaltautuisin kampaajalle, mutta iso raivausprojekti tuntuu vievän kaiken ajan. Tässä kuussa on kyllä aikeissa palata kampaajan tuoliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Tuuli <3
   Ainakin kuvien perusteella sulla on tosi hyvät koronahiukset. Oma värisikin taitaa olla aika vaalea, koska juurikasvuakaan ei näy.
   Voimia raivausprojektiin, ne ovat raskaita hommia vaikka sieltä löytyykin paljon kivoja muistojakin, kuten ne upeat kylpyläkuvat.

   Poista
 6. Sinulla on aina niin kauniisti laitetut ja leikatut hiukset. Minä olen vähän laiska laittamaan hiuksia. Usein ovat sekaisella nutturalla pään päällä :) Ida Wargin hiustuotteet sopivat minun hankalalle hiuslaadulleni ihan täydellisesti.
  Ihanaa viikkoa sinulle Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin ja tuo Francescan sukunimi on Saunders, löytyy Pinterestista ainakin :)

   Poista
 7. Tukka hyvin, kaikki hyvin. On niin makee sun tukka! Vastakohtana kesähiusten laittamiselle, en itse kesällä vaivaudu senkään vertaa laittamaan tukkaani. Pitäisi kyllä. Hiustenhoitotuotteet tunnustan valitsevani melkeinpä pelkästään tuoksun perusteella. En koskaan föönaa tukkaa kuivaksi, myöskään talvella. Annan aina tukan kuivua itsekseen ja tarvittaessa taivutan latvoja nimenomaan tuon tyyppisellä harjakihartimella, joka on ollut jo 20v se must vempain hiusteni taltuttamiseen. Hyvä muistutus tuo syväpuhdistus ja hiuspohjan kuorinta kuulostaa ihanalta; sitä siis kokeilemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se menee. Tuoksuilla on iso rooli myös hiustenhoitotuotteissa ja monien sarjojen jälkikäsittelylinjoissa on ikävän vahvat parfyymimäiset tuoksut, mitkä jäävät leijailemaan hiuksiin ja silloin jää käyttämättä mullakin.
   Muistan, kun olet kertonut käyttäväsi samaa laitetta ja nyt ymmärrän hyvin innostuksesi siihen - sulla onkin aina niin kauniisti laitetut hiukset.

   Poista
 8. Montaa hyvää vinkkiä taasen - kiitti. Mun hiukset on myös luonnonkiharat ja niiden laittamisen kanssa saa olla huolellinen, jos haluaa niiden pysyvän kuosissa. Olen huomannut saman, että pesun jälkeen täytyisi varata aikaa hiusten kuivaamiseen ja taivuttamiseen/suoristamiseen. Usein vaan saunan jälkeen se jää tekemättä ja aamulla onkin ongelma edessä. Kun ne taipuvat omille laineille ei niitä meinaa saada pysymään kurissa.

  Mulla on tosi hyvä kampaaja, joka osaa taikoa hiuksiin aina kiiltoa ja saa ne kuntoon. Saan aina vähän extrahoitoa ja hierontaa. Siksi siellä on aina ilo käydä. Keväällä jokin asia kuivatti hiukset ihan korpuksi ja ne vaativat tehohoitoa, nyt hiusten kunto on onneksi parantunut. Niinhän se on, kuten kirjoitat, että hiukset vaativat jatkuvaa ja hyvää hoitoa, että ne näyttävät kauniilta. Totta myös se, että hiukset ja kevyt meikki tekevät ihmeitä. Ilmakiharrin vaikuttaa näppärälle. Kauniita kesäpäiviä sulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin tuttu tilanne, kun ne pääsevät kuivumaan ja taipumaan, ei itsellä ainakaan onnistu enää suoristaminen millään laitteella tai aineen kanssa. Teen monesti niin, että pesen hiukset vasta aamulla jolloin jaksan laittaa ne saman tien.
   Päänahan hieronta on superihanaa ja rentouttavaa ja on ihana lisä kampaajakäynnin yhteydessä. Pelkkä leikkaus ja väri - vaikka hyvätkin - vaativat edes vähän laittoa pesujen jälkeen, että ne pääsevät oikeuksiinsa.
   Samoin sinulle Mari ja ihania lomapäiviä <3

   Poista
 9. Upea tyyli-ikoni ja sä yhtä lailla tyyli-ikoni oot. <3 Hauskaa Facebook muistutteli eilen kuvalla, jossa meikäläisellä on aivan identtiset hiukset kuin sulla näissä kuvissa. Pitääpä kaivaa se esiin ja laittaa sulle. <3

  Hienoja hiustuotteita pilvinpimein ja tuo Ida Warg, tykkään aivan superpaljon, todella laadukkaat tuotteet. <3

  Ihanaa viikon jatkoa Maarit. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Tiia sua! <3
   Kiva kun laitoit sen kuvan - olipa jännä nähdä sua lyhyissä hiuksissa. Nekin sopii sulle ihan mielettömän hyvin ja tosiaan lookki on ihan samanlainen.

   Aurinkoa päivääsi Tiia <3

   Poista
 10. Osui ja upposi - etenkin tuo tieto, että hiuspohja vanhenee vielä nopeammin kuin muu iho;)
  Olen niin patalaiska hiusten laittaja enkä jaksa hiusten kanssa touhuta juurikaan ylimääräisiä. Pesu, hiuksiin jätettävä hoitoaine ja pikaföönaus, jotta ne joka puolelle sojottavat kiharat ja käkkyrät hieman suoristuisivat. Ja hiukset edelleen koronakuosissa - en saa taaskaan päätettyä, miten lyhyeksi sen polkkani taas leikkauttaisin, sillä tämä korona-aikana kasvanut pehko on jo niin pitkä, että saan sen helposti ponnarille - ja se, jos mikä, on helppo kesätukka. Vaikka sen ponnarin kanssa en julkisille paikoille uskaltaudukaan, sillä kyllä se maan vetovoima kasvoihin on saanut aikaan sen, että se ponnarinaama ei ilo silmälle ole;)
  Ihania kesäpäiviä, Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnistan niin tuon ponnari-syndrooman!
   Mulla oli aina, ihan aina, se ponnarilla heti siitä alkaen kun sen sai pienellä lenksulla kiinni. Vaivattomuus ja helppous vetivät puoleensa. Nyt kun lyhensin, niin yksi syy oli hiusten oheneminen toiselta puolelta, mikä korostui kun tukka oli kiinni - ja nyt se pysyy piilossa lyhyessä mallissa.
   Nauratti hiukan tuo maan vetovoima, mutta on se vaan niin :) Jos mä laittaisin kiharat, niin oitis napsahtaisi vähintään kymmenen vuotta lisää ikää...

   Aurinkoisia päiviä ja leppoisaa viikonloppua Arja <3

   Poista
 11. Enpä ole ennen kuullut hiuspohjan vanhenemisesta. Kiinnostavaa. Miten se ilmenee? Mistä tieto on peräisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentistasi. Tässä on ote Goldwellin maahantuojan tiedotteesta, missä kerrotaan asiasta:
   "Hiuspohja ikääntyy todella nopeasti – kuusi kertaa nopeammin kuin kasvojen iho ja 12 kertaa nopeammin kuin vartalon iho. Merkittävin syy hiuspohjan ikääntymiseen on oksidatiivinen stressi, jota aiheuttaa ulkoiset tekijät: UV-säteily, saasteet, kemiallinen rasitus, äärimmäinen kuumuus ja kylmyys. Tämä johtaa erilaisiin ikääntyvän hiuspohjan merkkeihin henkilöstä riippuen kuten kuivuus, epätasapaino, hennot hiukset ja hiusten oheneminen. KERASILK REVITALIZE uudistaa hiuspohjaa suojaten sitä oksidatiiviselta stressiltä sekä torjuen ikääntymisen merkkejä suojaamalla ja palauttamalla hiuksiin ja hiuspohjaan nuorekkaan ja hehkuvan ulkonäön."
   Mukavia kesäpäiviä sinulle :)

   Poista