sunnuntai 2. elokuuta 2020

Heinäkuun 2020 kuvia

Heinäkuun kohokohtia oli tietenkin ruoka. Värikäs, terveellinen ja grillin kautta pöytään kannettu. Kesäruoka. Yksinertaista mutta hyviä makuja, monenlaisia sortteja keskenään sopusoinnussa. Ruoka oli keskiössä sekä mökillä, vanhempien pikkumökillä että ystävien luona Kuhmoisissa, minne teimme retken heinäkuun puolivälissä. 

Emme ole olleet mitenkään aktiivisia reissaamaan kesäisin, sillä nautimme kiireettömyydestä ja rauhallisesta meiningistä eikä lähteminen ole aina ykkössijalla ja nautimme mökillä olemisesta.
Tänä vuonna mökillä oli heinäkuussa vilskettä, kun lapset olivat täällä perheineen. Saimme nauttia uskomattoman upeista ja lämpimistä kesäpäivistä. Ruoka maistui ulkona ja elämää elettiin laiturinnokassa.
Varsinainen Suomi-roadtrip, mitä nyt kuuluu tehdä, tehtiin tosiaan Kuhmoisiin. Se oli tosin pienimuotoinen, hurautimme läpi Keski-Suomen. Pysähdyimme matkalla Vääksyssä, sillä halusin käydä siellä olevassa lifestyle-myymälässä läpiajomatkalla ja nähdä muutenkin kanavan aluetta. Kanavan puisto oli vehreän kaunis ja koko kylä viehättävä jo sen perusteella mitä ehdittiin näkemään. Tuli tunne, että sinne voisi lähteä käymään ihan päiväretkellekin, nähtävää olisi paljon.
Ystävien luona käynti Kuhmoisissa, heidän mökillään, on jokakesäinen traditio. Asumme yleensä aina päämökissä, minkä rantasaunalta on alakuva. Heillä on myös siinä ihan lähellä mökinmökki, missä nytkin vietimme yhden pitkän lämpimän päivän. Keltainen rakennus, mökinmökki, seisoo ylhäisessä yksinäisyydessään korkean rinteen päällä, ylväitten mäntyjen keskellä ja portaat laskeutuvat alas rantaan - maisema on kuin erämaajärveltä. Karua, kaunista ja hiljaisuus oli käsinkosketeltavaa. 
Pöytä notkuu aina herkullista ruokaa, sauna lämpiää ja pulahtelemme puhtaaseen järveen.

Täällä ollessa mietin aina sitä kumpi on lähempänä sydäntäni, meri vai järvi. En osaa vieläkään sanoa - molemmissa on puolensa. Ainakin nyt järvimaisema lumosi täysin!
Kerran kesässä on päästävä myös Yyteriin. Mies käy siellä lähes aina leijasurffaamassa, kun keli on kohdillaan eli tuulta riittävästi (ja myös oikealta ilmansuunnalta) - auringolla ei juuri ole väliä. Minä lähden mukaan heti, kun on myös aurinkoa ja lämpöä niin että tarkenee tehdä leirin hiekkadyyneille. Se tuuli, mikä kiteilijöille on sopiva, on todella kova eikä ole miellyttävä ilman riittävää lämpöä. Nyt sitä oli, ja oli mukava kahvitella maukkaiden eväiden kera - se oli täydellinen biitsipäivä.
Olemme olleet mökillä kesän mittaan vajaan kahden viikon pätkiä, niin myös heinäkuussa ja sitten on lähdettävä katsomaan mitä kotiin kuuluu. Pyykit on pestävä, joskus mökille on hankittava remonttitarvikkeita tai muuta ja on tietenkin hoidettava pihaa ja kukkia. Yllättävän hyvin piha on kestänyt pitkät kastelu- ja leikkuuvälit ja kukat ovat kukoistaneet siskon hyvässä hoidossa. 

Vanhempien pikkumökillä ollaan vietetty paljon aikaa tänä kesänä ja nytkin käytiin kahvittelemassa ja haravoimassa parikin kertaa. 
Tämä kuva visualisoi heinäkuun - oli toki sateisiakin päiviä ja välillä myrskysi, mutta pääsääntöisesti heinäkuu on mielessä lämpimänä ja valoisana. Sukkuloimme yleensä kodin ja mökin välillä säiden mukaan ja pyrimme olemaan siellä missä on lämpimämpää. 
Tämän kuvan otti tyttärentyttäreni. Meri on harvoin näin tyyni ja näin heleän sininen - siitä suorastaan huokuu lämpö (vaikkei vesi niin lämmintä ollutkaan, kun muutamat sateiset myrskypäivät viilensivät sen hetkessä).
Minkälaisia kuvia sinun heinäkuusi piti sisällään?

Maarit

7 kommenttia:

 1. Kaunis ja monipuolinen heinäkuu sinulla. Vääksy on upea paikka, mekin ajellaan välillä mökille sitä kautta ja monesti tehnyt mieli pysähtyä mutta meillä aina mukana koirat joten se pysähdys suunniteltava etukäteen :)
  Upeaa elokuuta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa koiratkin pitäisivät pysähdyksestä ja juoksentelusta ihanassa kanavapuistossa :D

   Ihanaa elokuuta, aurinkoista elokuuta <3

   Poista
 2. Ihanan kuuloinen heinäkuu sinulla on ollut. Sopivasti oleskelua ja touhua!
  Enpä osaisi minäkään järven ja meren väliltä valita, kummassakin on oma viehätyksensä. Kaunista elokuun alkua sinulle Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi osaan myös laiskotella, lukea ja makoilla lepotuolissa - sitten taas maittaa työt, joita täälläkin piisaa.
   Peukut pystyyn sinulle uuden työn suhteen <3

   Poista
 3. Ihastuttavia kuvia, erityisesti tuo viimeinen on hurmaava! Heinäkuu on ollut viipyileviä hetkiä ja hetkeen tarttumista, lepoa, iloa, retkeilyä ja kesäoloa. Ennätyksellisen usein olemme syöneet pihan eri paikoissa. Minusta on hauskaa, kun voi tilanteen mukaan valita istumapaikan. Heinäkuun kohokohta oli retki Hauholle Unelmalla. Lyhyt, mutta sitäkin antoisampi lomanen kotiolosta. Veneellä ei tarvitse kauaskaan lähteä, kun mieli tyyntyy ja irtautuu kaikesta. Heinäkuu oli ihana! Elokuukin on ihana! Eilen illalla istuimme etupihan paviljongissa ja huokailin onnesta samoin tänään takapihan keinussa. Kotikesä on ollut rentouttava ja tehnyt hyvää kevään rutistuksen jälkeen.
  On ollut kiva piipahdella sinun blogissasi, joka on kuin hyvä lifestylelehti.
  Iltaterveisin Tuija

  VastaaPoista
 4. Sinun heinäkuusi kuulostaa mukavan rennolta ja sellaiselta, ettei ole tarvinnut yrittää mitään. Olet tarttunut hetkeen, mikä ei noin vain helpolla onnistu. Ehkäpä tämä poikkeuksellinen aika on vähän pakottanutkin siihen, kun on rajallisesti voinut liikkua vain kotimaassa.
  Veneellä on tosiaan ihmeellinen vaikutus sillä hetkellä kun se irtaantuu. Aika ihanaa sekin.
  Työt taitavat alkaa jo ensi viikolla - tsemppiä uudelle lukukaudelle :)

  PS Viimeinen kuva on 8-vuotiaan tyttärentytären ottama...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitava kuvaaja! Hänen(kin) vahvuutensa on varmasti kauneuden arvostus ja luovuus. 👌🏻
   Pst. Työt alkoivat jo perjantaina, mutta yllättävän kepeä viikonvaihde kesätunnelmissa.

   Poista