keskiviikko 5. elokuuta 2020

Mokkakuorrutteinen suklaakakku piirakkavuokaan (L)

Makeaa tekee välillä mieli, vaikka olenkin enemmän suolaiseen kallellaan. Yksi parhaiten onnistuvista ja makeanhimon pienellä palalla tyydyttävä on mokkapala-tyyppinen suklaakakku. Olen viime aikoina tehnyt sen tavalliseen piirakkauokaan ihan sen takia, että pellillinen on armottoman suuri annos meille kahdelle. Piirakkavuokaan tulee juuri sopiva annos, mikä säilyy mainiosti muutamia päiviä jääkaapissa. Voin voi korvata rypsiöljyllä, mikä keventää sitä merkittävästi eikä tähän tule suklaatakaan vaan maku tulee tummasta kaakaojauheesta.
Mokkakuorrutteinen suklaakakku on ollut helppo herkku myös mökillä ja tätähän voi myös pakastaa vieraiden varalle. Maistuu makoisalta myös iltapäivän espresson kanssa.

Tästä annoksesta tulee yksi normaalin piirakkavuoan (24 cm) kokoinen annos - jos määrän tuplaa, siitä saa pellillisen. 

Kakkupalan muotoiset siivut vievät kahvilatunnelmaan!




MOKKAKUORRUTTEINEN SUKLAAKAKKU - resepti (L)

4 munaa
2 dl sokeria
1 dl laktoositonta maitoa
3 1/2 - 4 dl vehnäjauhoja 
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
150 g laktoositonta sulatettua voita TAI noin 1 1/2 dl rypsiöljyä

Kuorrutus

2 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
25 g sulatettua voita
3 rkl vahvaa kahvia (tai espressoa)
(1/2 tl vaniljasokeria)

1. Jos käytät voita, sulata se mikrossa ja anna jäähtyä. Voitele ja korppujauhota vuoka.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää maito vaahtoon.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi. Huom. Laitan aina ensin 3,5 dl jauhoja ja lisään hiukan jos taikina tuntuu jäävän hyvin löysäksi - sen pitää silti olla notkeaa. Mitä pehmeämpi taikina, sitä mehevämpi kakku.
4. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 14 minuuttia. Kokeile hammastikulla kypsyys.
5. Valmista kuorrutus sekoittamalla ainekset keskenään. Levitä jäähtyneet kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla.

Mukavia  kahvihetkiä!

Maarit

PS Laitan joskus resepteihen vuosiluvun ja tämä on vuodelta 1999! Hyvää ei kannata vaihtaa...

12 kommenttia:

  1. Uu, vaikuttaa niin makealle, että pakko kokeilla, �� plussaa myös tuo koko, ettei tule liikaa herkuteltua ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse kakkuosio ei ole mikään ihmeen makea ja siitäkin voi halutessaan vähentää sokeria vähän. Kuorrutus sen sijaan vie kyllä makeanhimon... :)

      Poista
  2. Herkullisen näköistä ja vähän nostalgistakin. Puolittelen itsekin usein reseptejä, ettei tule liian suurta annosta.

    VastaaPoista
  3. Kiitos, kun jaoit herkullisen suklaakakkuohjeen! Tämä resepti menee testiin heti tulevana viikonloppuna. Tykkään niin tällaisista leivonnaisista, joiden leipomiseen löytyy tarveaineet omasta kaapista. Mukavaa, aurinkoista elokuun alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinähän sen sanoit! Juuri se tekee ohjeen myös helpoksi, kun ei tarvita erikoisaineksia. Samanlainen on munkkirinkilät, sillä teen ne nykyään veteen - oikeastaan ainoa mikä pitää muistaa, on kananmunat.
      Leppoisaa sunnuntaita sinulle!

      Poista
  4. Suurena suklaan ystävänä tämä näyttää erityisen hyvältä. Enpä olekaan hetkeen taas leiponut pizzoja ihmeellisempiä juttuja...tämä menee nyt leipomislistalle!
    Kaunista iltaa sinulle Maarit <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä saa tyytytettyä suklaanhimon, mutta vähemmillä kaloreilla - silti maku on niiiiin ihana!
      Mukavaa sunnuntaita Outi <3

      Poista
  5. Voi kun näyttää hyvältä. Alkoi heti tekemään mieli mokkapaloja!

    Aurinkoista viikonloppua sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu! Leivoin viimeksi munkkirinkilöitä muutama päivä sitten ja voisi tehdä vaihteeksi suklaista kahville...
      Ihanaa sunnuntaita Mia! :)

      Poista
  6. Kiitos ohjeesta ja vinkistä, että ei sitä makeaa aina tarvitse tehdä pellillistä;)
    Testasin tätä perjantaina ja tuli "heittämällä" suosikki helppouden vuoksi. Piirakkani jäi nyt ensimmäisellä kerralla ehkä hieman liian pehmeäksi keskeltä...mutta muistutti siten hieman mutakakkua:).

    Jatkoon menee ja taltutti makeanhimoa, kiitos sinulle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Riitta!
      Tähän tulokseen olen tullut :) Kyllä kaikki menee, jos sitä on...
      Ja ihana kuulla, että tämä maistui. Kannattaa tosiaan kokeilla oman uunin mukaan paistoaika, meillä esimerkiksi mökillä on tehokkaampi uuni kuin kotona, joten 14 minuuttia on ohjeellinen. Eikä mutakakun pehmeys ole tämän kohdalla ollenkaan huono :)

      Mukavaa uutta viikkoa sinulle :)

      Poista