Mokkakuorrutteinen suklaakakku on ollut helppo herkku myös mökillä ja tätähän voi myös pakastaa vieraiden varalle. Maistuu makoisalta myös iltapäivän espresson kanssa.
Tästä annoksesta tulee yksi normaalin piirakkavuoan (24 cm) kokoinen annos - jos määrän tuplaa, siitä saa pellillisen.
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl laktoositonta maitoa
3 1/2 - 4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
150 g laktoositonta sulatettua voita TAI noin 1 1/2 dl rypsiöljyä
Kuorrutus
2 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
25 g sulatettua voita
3 rkl vahvaa kahvia (tai espressoa)
(1/2 tl vaniljasokeria)
1. Jos käytät voita, sulata se mikrossa ja anna jäähtyä. Voitele ja korppujauhota vuoka.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää maito vaahtoon.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi. Huom. Laitan aina ensin 3,5 dl jauhoja ja lisään hiukan jos taikina tuntuu jäävän hyvin löysäksi - sen pitää silti olla notkeaa. Mitä pehmeämpi taikina, sitä mehevämpi kakku.
4. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 14 minuuttia. Kokeile hammastikulla kypsyys.
5. Valmista kuorrutus sekoittamalla ainekset keskenään. Levitä jäähtyneet kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla.
Mukavia kahvihetkiä!
Maarit
PS Laitan joskus resepteihen vuosiluvun ja tämä on vuodelta 1999! Hyvää ei kannata vaihtaa...
Uu, vaikuttaa niin makealle, että pakko kokeilla, �� plussaa myös tuo koko, ettei tule liikaa herkuteltua ��
VastaaPoistaItse kakkuosio ei ole mikään ihmeen makea ja siitäkin voi halutessaan vähentää sokeria vähän. Kuorrutus sen sijaan vie kyllä makeanhimon... :)
PoistaHerkullisen näköistä ja vähän nostalgistakin. Puolittelen itsekin usein reseptejä, ettei tule liian suurta annosta.
VastaaPoistaMitä enemmän sitä on, sitä enemmän tulee syötyä!
PoistaKiitos, kun jaoit herkullisen suklaakakkuohjeen! Tämä resepti menee testiin heti tulevana viikonloppuna. Tykkään niin tällaisista leivonnaisista, joiden leipomiseen löytyy tarveaineet omasta kaapista. Mukavaa, aurinkoista elokuun alkua!
VastaaPoistaSinähän sen sanoit! Juuri se tekee ohjeen myös helpoksi, kun ei tarvita erikoisaineksia. Samanlainen on munkkirinkilät, sillä teen ne nykyään veteen - oikeastaan ainoa mikä pitää muistaa, on kananmunat.
PoistaLeppoisaa sunnuntaita sinulle!
Suurena suklaan ystävänä tämä näyttää erityisen hyvältä. Enpä olekaan hetkeen taas leiponut pizzoja ihmeellisempiä juttuja...tämä menee nyt leipomislistalle!
VastaaPoistaKaunista iltaa sinulle Maarit <3
Tällä saa tyytytettyä suklaanhimon, mutta vähemmillä kaloreilla - silti maku on niiiiin ihana!
PoistaMukavaa sunnuntaita Outi <3
Voi kun näyttää hyvältä. Alkoi heti tekemään mieli mokkapaloja!
VastaaPoistaAurinkoista viikonloppua sinne! :)
Sama juttu! Leivoin viimeksi munkkirinkilöitä muutama päivä sitten ja voisi tehdä vaihteeksi suklaista kahville...
PoistaIhanaa sunnuntaita Mia! :)
Kiitos ohjeesta ja vinkistä, että ei sitä makeaa aina tarvitse tehdä pellillistä;)
VastaaPoistaTestasin tätä perjantaina ja tuli "heittämällä" suosikki helppouden vuoksi. Piirakkani jäi nyt ensimmäisellä kerralla ehkä hieman liian pehmeäksi keskeltä...mutta muistutti siten hieman mutakakkua:).
Jatkoon menee ja taltutti makeanhimoa, kiitos sinulle:)
Hei Riitta!
PoistaTähän tulokseen olen tullut :) Kyllä kaikki menee, jos sitä on...
Ja ihana kuulla, että tämä maistui. Kannattaa tosiaan kokeilla oman uunin mukaan paistoaika, meillä esimerkiksi mökillä on tehokkaampi uuni kuin kotona, joten 14 minuuttia on ohjeellinen. Eikä mutakakun pehmeys ole tämän kohdalla ollenkaan huono :)
Mukavaa uutta viikkoa sinulle :)