keskiviikko 30. syyskuuta 2020

Näin jaat peikonlehden

Peikonlehden jakaminen on helppoa ja onnistuu lähes pomminvarmasti.  Se on myös helppohoitonen kasvi, joka varsin niukalla mutta säännöllisellä hoidolla kasvaa ja rehottaa. Jopa niin, että se alkaa vähitellen kallistumaan toispuoleiseksi ellei sitä huomaa käännellä valon mukaan. Pitkät ilmajuuret kasvavat huikeiksi lonkeroiksi ja viistävät maata pitkin.  Tästä syystä peikonlehden jakaminen ja siistiminen on lähes välttämätöntä.

Ostin kolmisen vuotta sitten yläkuvan pienen peikonlehden. Istutin sen heti ensimmäisenä keväänä altakasteluruukkuun, jossa on helppo seurata sen kosteusmäärää ja huolehtia myös kastelusta vaivattomammin. Nuoren peikonlehden lehdet ovat vaalean vihreät ja muodoltaan tasaiset. 

Se kasvoi parissa vuodessa hurjasti, lehtien muoto sai iäkkäämmälle peikonlehdelle ominaiset kunnon 'sormet' ja uusia lehtivarsia kasvoi lähes silmissä. Olen istuttanut sen uudelleen entistä suurempaan ruukkuun ja laitoin vahvat tukikepit saadakseni sen pysymään paremmin ruodussa. Se olikin varsin haastavaa, sillä isolehtiset oksat painavat paljon ja se on edelleen himpun verran toispuoleinen. 

Lannoitan kasvuaikana viherkasveja joka kastelukerralla, mutta talviaikana silloin tällöin (muistaessani).

Olen leikannut ja jakanut tätä peikonlehteä jo kaksi kertaa, juurruttanut ja istuttanut niistä uudet viherkasvit. Vaikka sanotaan, että paras aika jakamiseen on kevät ja kesä, tein toisen jakamisen syksyllä ja se toimi ihan hyvin.

Näin peikonlehden jakaminen tapahtuu:

Leikkaa oksa poikki terävällä veitsellä vahvasta oksan taitekohdasta ns nivelestä.  Ota sellainen oksa, missä on muutama lehtivarsi mukana - eli ikäänkuin sivurunko. Pelkät lehtivarret eivät juurru - mutta ne ovat sellaisenaan kauniita maljakossa ja kestävät yllättävänkin pitkään.

Laita koko leikattu varsi maljakkoon ja vaihda vettä noin kerran viikossa. Juuret alkavat kasvaa noin kolmessa viikossa. Kasvattelin juuret alakuvan mustassa keraamisessa ruukussa ja laitoin sen kuvausta varten kirkkaaseen maljakkoon. Siitä näkyy miten hulppeat juuret ovat! Pistokkaan voi istuttaa myös suoraan multaan ilman juurrutusta, mutta silloin pitää huolehtia hyvin mullan kosteudesta; maljakkojuurrutus sopii itselleni paremmin.

Kun juuret ovat noin hyvällä mallilla, se voidaan istuttaa ruukkuun ja sille kannattaa laittaa heti alkuvaiheessa tukikeppi, koska niitä voi olla haastava saada myöhemmin siististi.Jakaminen on varsin yksinkertaista ja näin saakin edullisesti uusia viherkasveja. Tämän pistokkaan lehtien pituus on noin 40 cm ja se on jo valmiiksi rehevän ja näyttävän näköinen. Nyt pitää miettiä vielä emokasvin siistimistä ja suurin probleema on saada vielä paksummat tukikepit ujutettua multaan niin että saan sen kasvamaan leviämisen sijaan korkeutta. 

Oletko sinä onnistunut juurruttamaan peikonlehtiä ja miten se sujui? 

Maarit

sunnuntai 27. syyskuuta 2020

Poimintoja Ikean syksyn uutuuksista

Ihastuin Ikean tunnelmalliseen uutuusmallistoon, joka tulee myymälöihin lokakuussa. Malliston innoittajina ovat toimineet hollantilaiset taidemaalarit, joiden teosten värimaailma sopii hyvin pimenevään talvikauteen. Sisustustarvikkeita ja tekstiilejä sisältävä DEKORERA-erikoismallisto syntyi 1600-luvun taidemaalareiden teosten innoittamana. Tuotteissa yhdistyvät taiteilijoiden tyyli ja heidän käyttämänsä vahvat, tummat värit sekä perinteinen skandinaavinen käsityöosaaminen.

Tuotteet ovat tyyliltään perinteisiä, ja väreinä on käytetty neutraaleja ja lämpimän maanläheisiä sävyjä, kuten ruosteenpunaista ja tummanvihreää. Lokakuun mallisto sisältää muuan muassa uusia säilytysratkaisuja, piensisustustuotteita, tyynynpäällisiä, astioita, korituotteita ja valaisimia.

Koristelaskoksilla tikattu pussilakana on ihastuttava, ja kaunis kuvio nimenomaan tuo valkoiseen pintaan upean struktuurin.
Syysiltojen pimetessä pehmeä valaistus luo tunnelmaa. Hillitynväristä lasia, messinkiä, verkkomaista neulosta, harmaan sävyjä ja viuhkamaisia varjoja luovat valaisimet.
Punaisia tulppaaneja tummansinisellä taustalla esittävän koristetyynyn jakardikuvio on vuodelta 1889. Kuvio on peräisin varsinaisesta tekstiilien aarreaitasta eli Musée de l’Impression sur Étoffes -tekstiilimuseosta. Samaa tulppaanikuviota nähdään myös sarjan matossa ja lakanoissa. ikean syksyn uutuudet


Ikea tuo ensimmäisenä maailmanlaajuisesti markkinoille pehmeästä ja pitkäkuituisesta nipapalmusta valmistetut korit. Koreja on monen kokoisia ja malleja - niillehän on aina tarvetta. Lämpimien torkkupeittojen säilyttämiseen, tossuille, käsitöille, lehdille...
Peilit ovat saaneet uudenlaiset lettimäiset rottinkikehykset; niiden vaalea väri tuo hillityä ja ajatonta luonnollisuutta sisustukseen. Kuvat: Ikea

Mitä mieltä sinä olet Ikean syksyn uutuuksista? Pidätkö värillisestä lasista valaisimissa? Onko korihulluus tarttunut sinuun?

Maarittiistai 22. syyskuuta 2020

Syksyisiä päiviä mökillä

Syksyisellä mökillä on aivan eri tunnelma kuin kesäaikaan. Aamut eivät valkene enää niin aikaisin ja iltaisin pimeä tulee hetkessä. Selkeinä iltoina taivaalla loistavat miljoonat tähdet - sitä ei näe pääkaupunkiseudulla. Yöt ovat pilkkopimeät eikä juuri mitään ääniä kuulu.

Lintujen laulu on kaikonnut täysin ja vain yksi ainut joutsenpari louskuttaa enää siipiään tässä lahdellamme. Lähtevätkö ne etelään ollenkaan? Piha on yllättävän vihreä vielä, samoin leppien lehvästöt. Kaislat ovat muuttaneet väriään entistä keltaisemmaksi. Tammen lehdet ovat tuoreen vihreitä ja ne korvaavat kukat maljakossa.


Sauna on lämmennyt joka päivä, kuten aina, nyt vain saunomme aikaisemmin, valoisalla. Tälle reissulle osui aikamoiset myrskyt, mutta ylitin itseni ja kävin silti meressä päivittäin. Veden lämpötila on laskenut arviolta noin kymmeneen ja sen tuntee nahoissaan! Kumpa tästä pystyisi=saisi aikaiseksi jatkaa pulahtelua kotonakin. Vasta tänään tuuli tyyntyi ja aamu valkeni peilityynenä. Meri muuttaa muotoaan ja väriä hetkessä eikä kotona ilmojen muutosta huomaa samalla lailla. 
Yhdessä kuvassa roikkuu miehen surffipuku - kun tuuli mylvii nurkissa, hänelle se merkitsee loistavaa Yyterinkeikkaa.
Mies virvelöi kilon hauen ja siitä grillattiin VäliMerikarvialaista herkkua, eli valkosipuliöljyllä aateloituja fileitä. Kävin pari kertaa sienessä ja saldona oli 2 tattia ja muutama kanttarelli, joista tein kermaisen muhennoksen hauen kylkeen.
Tyrniä tulee vähän tänäkin vuonna, jo toinen vuosi peräkkäin, että vain parissa puskassa on marjoja.Päivisin on tehty syystöitä, vähän korjaushommia ettei jää kevääksi, jääkaapin perusteellinen pesu, ylimääräisten vaatteiden setvimistä, kukkapenkin kuivien oksien leikkelemistä, ulkohuussin tyhjennystä ja muuta - joka päivälle on riittänyt jotain. Ulkohuonekalut nostettiin myös säilöön, mutta niin lämmintä oli tänään että tarjettiin juoda munkkikahvit ulkona.
Yöt ovat olleet ihmeen lämpimiä, yli +10 astetta ja aamulla ulkona on odottanut ajankohtaan nähden yllättävän lämmin tuulahdus.Tämä ei silti ollut vuoden viimeinen mökkikeikka, tänne tullaan vielä kun ilmat ovat sopivia. Laiturin portaat on nostettava, ruoho leikattava vielä kertaalleen - ja mitä kaikkea sitä onkaan! Kuten mies totesi, mökillä on paljon sellaisia pinnan alla olevia hommia, mitkä on tehtävä. Ne eivät näy välttämättä, mutta ovat välttämättömiä mökin ylläpidon kannalta.

Kynttilähetket rauhoittavat iltaan.

Maarit

sunnuntai 20. syyskuuta 2020

Näin asustan kitinväriset housut syksyisesti

 [Housut saatu]

Vaaleat housut raikastavat syksyn asun ja on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan. Mikäli ihan valkoinen ei nappaa, hieman tummempi kitti on värinä monikäyttöinen eikä ihan niin arkakaan. Vaaleiden housujen yläosaksi sopii lähes mikä vaan ja  monet värit tulevat upeasti esille niiden parina.

Olen asustanut muutamilla syksyn ajankohtaisilla paidoilla ja puseroilla Summum Woman -malliston kitinväriset pitkikset. Ne ovat ihanan pehmeää ja lämpöistä puuvillaa ja lisämukavuutta antaa pieni määrä elastaania. Näiden malli on väljä, silti naisellinen. Kääräisin lahkeet vain kapealle käänteelle, mutta saattaa olla että lyhennän ne vielä nilkkapituisiksi; näin joudun lyhyyteni vuoksi tekemään lähes poikkeuksetta.

Summum Woman Amsterdam -syksyn uutuushousut

Arvostan nykyään housuissa yli kaiken sitä, että ne nousevat kunnolla vyötärölle, ei liian ylös muttei liian alaskaan. Eikä liian tiukkoja tai kovaa materiaalia pysty enää pitämään. Siksi lähes flanellimainen pehmeys näissä tuntuu niin superilta. Erityisesti vaaleassa värissä mallin armeliaisuus on tärkeää eikä näissä ole myöskään yhtään nolo olla kuten vitivalkoisissa voi helposti tuntua.


Tähän housumalliin ei mielestäni sovi tunikat, mutta kaikki paidat ja neuleet, mitkä jäävät korkeintaan lantiolle, toimivat hyvin. Kitin väriin on myös helppo yhdistellä värejä ja kuvasin tähän niitä, mitkä omasta kaapistani sopivat niiden kanssa. Siellä on muuten paitoja lähes 20 vuoden takaa, kuten yläkuvan pilkkullinen Pablon silkkipaita. Onpahan ollut hyvä sijoitus aikoinaan.


Kun housut ovat vaaleat, yläosilla ja kuvioilla voi myös leikitellä. Ohuen raidallisen neuleen, minkä juju on kauluksen kaneli-pinkki -raidoissa, alle voi laittaa vielä valkoisen paitiksen ja jättää helmaa näkyviin. Kokonaisuus näyttää näin puetummalta kuin pelkkä neule ja housut.

Myös erilaisten kuvioiden ja printtien yhdisteleminen antaa kivasti uudenlaista ilmettä. Uskon, että monilla on kaapeissaan pikku huiveja - kannattaa kokeilla niitä rohkeasti kuviollisen paidan kanssa.


Näihin housuihin sopii mainiosti kaikenlaiset nilkurit, rennommat maiharit ja siistimmät korolliset. Myös lenkkarit käyvät tosi hyvin, mutta kun näitä kuvia katselin, niin saattaa olla että lyhyempänä housut olisivat itselleni paremmat. 

Ostin nämä Summum Woman -lenkkarit viime syksynä, mutta ne on edelleen täysin käyttökelpoiset erikoisesta mallistaan huolimatta. Niissä on hyvä värimaailma, mikä tekee niistä moniin asuihin sopivat. Olen pitänyt näitä todella paljon ja aion pitääkin pitkälle syksyyn. 

Vielä tarkenee pikkusukilla, mutta hankin jo valmiiksi ihania hopea- ja kultasukkia, sillä halusin jotain piristävää iänikuisten mustien sukkien tilalle, sillä täällä harjoitellaan edelleen 'riko kaavaa' ohjetta, minkä sain keväällä personal shopperilta.


Näissä värimaailmoissa viihdyn itse ja kitinväriset housut täydentävät mainiosti housukaappia - uskon että nämä rentoina ottavat sijaa iänikuisilta farkuilta.

Oletko sinä rohkea asustamaan, yhdisteletkö eri kuoseja ja onko mielesi lämmennyt jo vaaleille housuille?

Maarit

torstai 17. syyskuuta 2020

Kohti syksyä - hoitovesi antaa iholle lisäkosteutta

                                                        [Tuotteet saatu - PR-näytteitä] 

Kesän jälkeen iho alkaa kaipaamaan kosteutta ja se tapahtuu usein vähän huomaamatta. Siinä vaiheessa, kun ihoa alkaa kiristämään, kosteuspitoisuus on jo heikentynyt. Ei silti hätää, sillä siihen voi varautua hyvin jo nyt.

Hoitovesi on rantautunut Korean suunnalta, missä se on kuulunut ihonhoitorutiiniin jo vuosikausia ja ostin Aasian matkoilta itsekin ensimmäisen hoitoveteni. En kyllä silloin ymmärtänyt niiden merkitystä ja hoitovesi on kunnolla iskenyt tajuntaani vasta kun niitä alkoi tulemaan enemmän markkinoille 3-4 vuotta sitten. Sen jälkeen ei ole ollut varmaan päivääkään, etten olisi käyttänyt niitä.

Hoitoveden tehtävä on antaa iholle lisäkosteutta eli näin myös pehmentää ihoa. Sitä laitetaan iholle aamuin illoin puhdistuksen jälkeen käsin taputellen ja painellen. Hoitovettä lorautetaan kämmenkuppiin ja siitä molemmilla käsillä taputellaan iholle. Pidän itse käsiä kasvoilla aina hetken rauhoittamassa lihaksia ja painelen sitten kasvoja. Monesti lisään vielä toisen kerroksen ja saatan käydä välillä keittämässä kahvin. Joinakin aamuina on päivävoide ja muut hoitotuoteet kokonaan unohtuneet - ja sehän puhuu jo puolestaan! Pesen aamulla kasvot aina vedellä ja silti iho on niin pehmeä ja kiristämätön hoitoveden jälkeen.
Hoitojärjestys menee näin: puhdistus, kasvovesi, hoitovesi, seerumi ja voiteet, eli hoitovesi ei korvaa kasvovettä. 

Hoitovesiä on monentyyppisiä, vesimäisiä, hiukan geeliytettyjä ja maitomaisia. On makuasia ja tietysti myös merkkiasia, minkälaisen hoitoveden valitsee - näitä löytyy onneksi jo lähes kaikilta merkeiltä, kaikista hintaluokista. Tässä on muutamia hyviä vaihtoehtoja.
Clarins Nutri-Lumière Renewing Treatment Essence on suunnattu selkeästi ikäryhmälle +60. Se sisältää kohdennetusti juuri tämänikäisen ihon tarvitsemia ravintoaineita, runsaan määrän erilaisia kasviuutteita elvyttäen ja kirkastaen ihoa. Tämä hoitovesi on kermaisen maitomaista ja sitä on erittäin helppo levittää iholla kerrostaenkin.
Voh 70 e / 200 ml (myynnissä mm Sokos, Stockmann ja monet verkkokaupat)
Lumene Nordic Hydra Kosteuttava hoitovesi on 100% vegaaninen ja siinä kosteuttavana aihesosana on pohjoinen koivunmahla ja lähdevesi sekä erinomaisen kosteuttava hyaluronihappo. Tämä on vesimäinen hoitovesi ja tuoksu on raikas ja mieto, Hydra-tuotelinjalle ominainen.  
Voh 12,90 / 150 ml
Physician Formula The Perfect Matcha 3-in-1 Beauty Water on vihreää matchateetä sisältävä suihke kaikille ihotyypeille. Sitä voi käyttää sekä hoitovetenä että meikin kiinnittäjänä. Miellyttävästi raikkaan teen tuoksuinen vesi.
Voh n 16 e / 100 ml (verkkokaupat ja Citymarket)Lierac Hydragenist Morning Moisturizing Mist on syväkosteuttava ja ihon täyteläisyyden palauttava hoitoneste, joka virkistää ihoa aamuisin puhdistuksen jälkeen. Hyaluronihappo, vitamiinit ja mineraalit ovat tämän geelimäisen suihkeen kosteuttavuuden ja suojaavuuden takana.
Voh n 29 e / 100 ml (apteekit kautta maan) 

*  *  *

Markkinoille tulee monenlaisia uutuuksia ja ratkaisuja erilaisiin ihon ongelmiin, mutta uskon, että hoitovesiasia on vähän sellainen juttu, että kun sitä oppii ja tottuu käyttämään, siitä ei voi enää luopua. 

Käytätkö sinä hoitovettä ja minkälaisia kokemuksia sulla on niistä?

Maarit


sunnuntai 13. syyskuuta 2020

Kestävän kehityksen hiusmalli

Tehdään sulle kestävän kehityksen hiusmalli, sanoi Riku, kun vihdoin yli puolen vuoden jälkeen istuin hakemassa uutta muotoa hiuksilleni luottokampaajallani. Olin tympääntynyt niiden pituuteen, koska ne ylettyivät ponnarille ja ihan liian helposti laitoin ne myös kiinni. Hartioille ulottuvana en myöskään koe hiukset auki -lookia omakseni - tulee jotenkin turjakemainen olo, on liikaa massaa hartioilla.                       


Kaipasin kevyempää ja muuntelukelpoisempaa mallia, sellaista, mitä voisi pitää monella tavalla auki. Ylös ja taakse kammattuna, vähän sileämpänä tai pörröisenä vähän villimpänä. Mulla oli mukana muutama samantyyppinen malli, mutta yhteistuumin lähdettiin tälle alakuvan linjalle. Siinä ei ole mitään liian lyhyttä, mikä olisi aamulla peikkomaisesti pystyssä - vaan pituutta on riittävästi joka puolella niin että ilme on ilmava ja liikkuva. Liikkuvuutta Riku taikoo niin ettei missään kohti ole mitään jyrkkiä kulmia, ei myöskään otsatukkaa. Kaikki tehdään pehmeästi - leikkaukset ovat kuin kissan tassujen raapaisuja.
Sivuilta ja takaa otetaan massaa pois alta ja päälihiukset jätetään pidemmiksi. Näin ei pääse muodostumaan 'palloa' eikä ole vaaraa tätimäisyydestäkään :) Silloin hiukset myös liikkuvat luontevasti.

Kuva: Pinterest


Tästä alakuvan lookista tykkään ehkä eniten. Olen föönannut sen ensin isolla litteällä harjalla ja sen jälkeen pyörittelen Remingtonin ilmakihartimella siihen ilmavuutta ja vähän taipuisuutta. Tähän malliin hiuksia pitää muotoilla eteenpäin jotta siihen tulee oikeanlainen muoto. Käytän nykyään myös vähän vahvempia muotoilutuotteita, niin että saan kunnolla pitoa ja alunpitäen hiukset irtoamaan päänahasta koholleen. Kun tämän pohjatyön tekee perusteellisesti, hiukset kestävät hyvinä pari-kolme päivää. Ja kuivashampoo antaa vielä armoa päivälle-parille tarvittaessa.
Allaolevassa kuvassa näyttää siltä, kuin hiukset olisivat kiinni. Olen kuitenkin laittanut ne föönaamisen jälkeen pinneillä taakse ja antanut kuivua, minkä jälkeen otin pinnit pois ja laitoin reippaasti vahvaa hiuslakkaa. Ainakin tässä pituudessa vielä tämä toimii.


Tämä on myös malli, mikä kestää kasvattamista erittäin hyvin. Saan kuulemma leikata itse latvoja tarpeen vaatiessa, mutta ei saksilla vaan esim höylällä pehmeästi. 
Olen siirtänyt vaihteeksi jakausta myös keskemmälle, mikä on tavallaan raikkaampi - se kyllä tosin vaatii aina hyvän meikin niin ettei ala näyttämään ankealta...


Leikkaus on hirmuisen tärkeä ja mielestäni siihen kannattaa panostaa. Tämäkään malli ei oikeastaan ole leikatun näköinen ja siinä se juju juuri onkin. Pehmeä ja naisellinen, mikä sopii monille. Niin ja se piti vielä sanoa, että halusin ehdottomasti pitää niskassa hiukan enemmän pituutta kuten oli mallikuvassakin. Se pehmentää myös ilmettä ja on naisellisempi.
Jos on koti ajaton, niin on hiuksetkin :)

Oletko sinä yhtä tarkka hiustesi kanssa? Kaipaatko aina uutta ilmettä vai oletko tyytyväinen nykyiseen malliisi?

Maarit
torstai 10. syyskuuta 2020

Mukana sisustustrendissä - ajattomuudessa

Sisustuksen trendeissä oleminen ei ole minulle se juttu, sillä en sisusta tietoisesti ajattomasti siksi, että se olisi ajankohtaista - kodistamme nyt on vain vähitellen syntynyt ajaton.

Pohdin viime keväänä Olenko löytänyt sisustusrauhan -jutussa näitä samoja asioita ja nyt voin todeta, ettei tilanne ole muuksi muuttunut. Lehdissä ja sisustusaiheisilla sivustoilla on syksy jo täydessä vauhdissa. Luin jostain, että beigen sanotaan väistyvän värien tieltä ja myös kokovalkoinen on jo nähty. Jos pellavan ja hiekan sävyt ovat tuota epätrendikästä beigeä, niin sitten ollaan auttamattomasti out. No, eihän nämä asiat niin mustavalkoisia ole ja kaikki muutokset tapahtuvat hitaasti. Jokainen saa tehdä juuri sellaisen kodin ja sellaisen värimaailman mikä itselle sopii. Minusta kokovalkoinen kodikkaasti sisustettuna on sykähdyttävää edelleenkin, samoin värikkäät ja runsaat kodit. Tärkeintä on kodinomaisuus, tunnelma mikä kodista henkii. Meillä molemmat pitävät hiekan sävyistä ja muutenkin luonnollisesta värimaailmasta, joten sillä jatketaan täällä.Meillä ainoa viime aikojen sisustushankinta (jos ei lasketa mukaan muutamia kirppisastioita) on sohvapöytä alakertaan, missä on miehen työpiste. Se olikin semmoinen löytö ja hetken päähänpisto, että ansaitsee ihan oman juttunsa. Muuten pyörittelen olemassaolevia tavaroita tasolta toiselle ja pöydiltä lipastoille. 

Tumman puun sanotaan myös tulevan takaisin ja sehän sopii, sillä oikeastaan ainoa asia mihin en ole ollut tyytyväinen enää vuosiin, on tumma lattiamme. Merbau-lattia oli silloin 17 vuotta sitten suosittu ja kun nämä välivuodet on nyt selvitty sen kanssa, niin nyt sitäkin voinee kutsua ajattomaksi ratkaisuksi. Lattian tummuus ei oikeastaan ole häiritsevä, koska kaikki siinä ympärillä on vaaleaa.


Meiltä löytyy aika monia puulajeja ja -värejä, vaaleasta lähtien. Kerroksellisuus on tuonut tullessaan tätä puuskaalaa ja silmäkin on siihen tottunut. Se, mitä en oikein ole osannut päättää, on esineiden, esillepanojen ja tavaroiden määrä. Toisena hetkenä siirrän kaappiin valtaosan ja jätän pöydille vain niukasti somistetta. Joskus taas kaipaan sekalaisen esineseurakunnan tuomaa runsautta. 
Pienen myönnytyksen annoin silti värille, ostin ihania syklaamin- ja vaaleanpunaisia krysanteemeja ja ne ovat nyt olkkarin pöydällä. Joskus kukat saavat liikkeelle pienen ketjureaktion - niin kävi nytkin ja laitoin messinkiset kynttilänjalat lohduttamaan pimeneviä iltoja.
Hei minkälaisia alkusyksyn sisustusmietteitä sulla on? Onko jotain uutta hankintalistalla tälle syksylle vai oletko tyytyväinen nykyiseen kotisi ilmeeseen?

Maarit