sunnuntai 13. syyskuuta 2020

Kestävän kehityksen hiusmalli

Tehdään sulle kestävän kehityksen hiusmalli, sanoi Riku, kun vihdoin yli puolen vuoden jälkeen istuin hakemassa uutta muotoa hiuksilleni luottokampaajallani. Olin tympääntynyt niiden pituuteen, koska ne ylettyivät ponnarille ja ihan liian helposti laitoin ne myös kiinni. Hartioille ulottuvana en myöskään koe hiukset auki -lookia omakseni - tulee jotenkin turjakemainen olo, on liikaa massaa hartioilla.                       


Kaipasin kevyempää ja muuntelukelpoisempaa mallia, sellaista, mitä voisi pitää monella tavalla auki. Ylös ja taakse kammattuna, vähän sileämpänä tai pörröisenä vähän villimpänä. Mulla oli mukana muutama samantyyppinen malli, mutta yhteistuumin lähdettiin tälle alakuvan linjalle. Siinä ei ole mitään liian lyhyttä, mikä olisi aamulla peikkomaisesti pystyssä - vaan pituutta on riittävästi joka puolella niin että ilme on ilmava ja liikkuva. Liikkuvuutta Riku taikoo niin ettei missään kohti ole mitään jyrkkiä kulmia, ei myöskään otsatukkaa. Kaikki tehdään pehmeästi - leikkaukset ovat kuin kissan tassujen raapaisuja.
Sivuilta ja takaa otetaan massaa pois alta ja päälihiukset jätetään pidemmiksi. Näin ei pääse muodostumaan 'palloa' eikä ole vaaraa tätimäisyydestäkään :) Silloin hiukset myös liikkuvat luontevasti.

Kuva: Pinterest


Tästä alakuvan lookista tykkään ehkä eniten. Olen föönannut sen ensin isolla litteällä harjalla ja sen jälkeen pyörittelen Remingtonin ilmakihartimella siihen ilmavuutta ja vähän taipuisuutta. Tähän malliin hiuksia pitää muotoilla eteenpäin jotta siihen tulee oikeanlainen muoto. Käytän nykyään myös vähän vahvempia muotoilutuotteita, niin että saan kunnolla pitoa ja alunpitäen hiukset irtoamaan päänahasta koholleen. Kun tämän pohjatyön tekee perusteellisesti, hiukset kestävät hyvinä pari-kolme päivää. Ja kuivashampoo antaa vielä armoa päivälle-parille tarvittaessa.
Allaolevassa kuvassa näyttää siltä, kuin hiukset olisivat kiinni. Olen kuitenkin laittanut ne föönaamisen jälkeen pinneillä taakse ja antanut kuivua, minkä jälkeen otin pinnit pois ja laitoin reippaasti vahvaa hiuslakkaa. Ainakin tässä pituudessa vielä tämä toimii.


Tämä on myös malli, mikä kestää kasvattamista erittäin hyvin. Saan kuulemma leikata itse latvoja tarpeen vaatiessa, mutta ei saksilla vaan esim höylällä pehmeästi. 
Olen siirtänyt vaihteeksi jakausta myös keskemmälle, mikä on tavallaan raikkaampi - se kyllä tosin vaatii aina hyvän meikin niin ettei ala näyttämään ankealta...


Leikkaus on hirmuisen tärkeä ja mielestäni siihen kannattaa panostaa. Tämäkään malli ei oikeastaan ole leikatun näköinen ja siinä se juju juuri onkin. Pehmeä ja naisellinen, mikä sopii monille. Niin ja se piti vielä sanoa, että halusin ehdottomasti pitää niskassa hiukan enemmän pituutta kuten oli mallikuvassakin. Se pehmentää myös ilmettä ja on naisellisempi.
Jos on koti ajaton, niin on hiuksetkin :)

Oletko sinä yhtä tarkka hiustesi kanssa? Kaipaatko aina uutta ilmettä vai oletko tyytyväinen nykyiseen malliisi?

Maarit
26 kommenttia:

 1. Ihana malli, joka kiinnostelee muakin. Liian helposti sitä laittaa tosiaan hiukset ponnarille, ei hyvä. Kiitos inspiksestä ja iloa viikkoon<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on just näin ja tämä on sellainen pituus minkä laittaminen on vielä suht helppoa jos vertaa lyhyempään malliin - ei ole aamulla ihan tarhapöllönä :)
   Myrsky mylvii, mukavaa viikkoa silti <3

   Poista
 2. Todella onnistunut leikkaus! Ja tosiaan pienellä vaivalla helposti muunneltavissa. Mä huomaan kaipaavani parin kampaamokäynnin välein edes pientä päivitystä hiuksiin, joko väriin tai leikkaukseen. Ei toki suurta vaihtelua, mutta sellainen, että se inspiroi taas laittamaan hiuksia eri tavoin. Ponnari on pannassa paitsi urheillessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta, olen niin tyytyväinen itsekin. Laittamisen helppouttakaan ei voi liikaa korostaa. Se on totta että pienikin muutos inspiroi uusiin kuvioihin - sulla on kyllä aina niin upeat hiukset <3

   Poista
 3. Toimii, ponnari on kauhea pahe ja olkapäille menevät hiukset ahdistaa minuakin, nyt tämä kuva mukaan seuraavalle kampaajakäynnille, KIITOS 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiva että tämä innosti! Se ponnari on kyllä niin vihoviimeinen juttu - paitsi silloin ihailen sitä kun on napakka leikkaus ja ponnari on harkittu tyyli. Mutta kun itse sorruin aina siirtämään pesua ja tukka vaan kiinni heti kun ylsi.
   Tämmöinen malli ei ole silti ihan lyhyt, vaan uloskasvanaut.
   Inspiraatiota kampaajakäynnille! :)

   Poista
 4. Todella hyvä malli ja kylläpä siitä saakin laittamalla ihan erinäköisiä versioita!
  Minä mietin täällä, että itseltäni pitäisi vähän pituutta napata pois, hiukset ovat jo ristiselässä asti, eivätkö ole kuitenkaan paksut, joten pieni nipsaisu voisi tehdä niille hyvää.
  Ihanaa viikkoa sinulle Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usein leikkaus tosiaan antaa ryhtiä pitkillekin hiuksille ja saa myös samalla terveen näköiset latvatkin.
   Kivaa viikkoa sinullekin Outi <3

   Poista
 5. Oi kuinka kiva.Tuo kauniisti esiin iloiset kasvot. Olen itse niin vaihtelunhaluinen,etten koskaan halua juuri jotain tiettyä mallia,vaan muunneltavan☺️. Kivaa viikon jatkoa sinulle🌻🍁☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Pipsa! Kuulostaa niin upealta että olet vaihtelunhaluinen - se on niin piristävääkin :)
   Kyllä myrsky nyt mylvii ja puut ovat vaakatasossa - mukavaa syysviikkoa silti sinulle :)

   Poista
 6. Kiva ja nuorekas malli ja mikä parasta, muuntelukykyinen!

  Pirteää viikkoa sinne ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuen innosta tästä saa erilaisia lookeja, ja jos into föönaamiseen puuttuu, sipaistaan taakse :)
   Mukavaa viikkoa sinne pohjoiseen Sari <3

   Poista
 7. Tosi kiva malli. :)

  Olen tarkka, siksi käyn aina samalla kampaajalla. Tosin mun hiukset on helpot, koska ne on pitkät. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos! Olisi kammottavaa, jos oma kampaaja vaikkapa lopettaisi - niin sitoutunut siihen on. Pitkät on aina helpommat, eikä niiden kanssa tule samalla lailla bad hair daytä :)

   Poista
 8. Hei, ihana malli! Näytät upealta! Taas alkaa itsekin miettiä lyhentämistä. Toki tykkään laittaa hiusta kiinnikin eri tavoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti :) Radikaali lyhentäminen onkin aina aika kova päätös ja vaatii tosiaan harkintaa, jopa uskallusta hypätä uuteen...
   Mukavia syyspäiviä sinulle!

   Poista
 9. On kyllä niin upea, otin itse asiassa kuvan tuosta mallista ja laitoin siskolleni : ) Juuri sain ystävättären kaverilta, joka on kampaaja, neuvoja, että minun pitäisi saada hiusket kasvojen vierestä pois, nostaisi kuulemma heti ilmettä! Nyt sitten täällä testaillaan uusia hiuslookkeja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten kiva kuulla <3 Toi on niin totta! Huomaan itsekin että noi versiot missä hiukset on taaksepäin, on raikkaampi ja jotenkin avoimenpi kasvoille. Nyt seuraankin innolla mitä keksit :)

   Poista
 10. Upea sä ja niin mieletön klassinen ajaton look. Täälläkin on ollut joskus ihan sama malli, mutta mulle ei vaan sovi noin lyhyet, mutta sulle kaunottarelle sopii ihan kaikki. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muistan kun lähetit kerran kuvan siitä mallista - oli kyllä ihan sama malli :) Sulla on niin paksut upeat hiukset, että niistäkin saa mitä vaan. Myös tuo mikä on sun profiilikuvassa, ihastuttaa aina vaan <3

   Poista
 11. Hyvä malli hiuksissa, niin klassisen kaunis, niin kun sinäkin ❤️ Hiukset on kyllä niin tärkeä osa tätä naisena olemisen ihanuutta, joten niihin kannattaa panostaa. Mistä tulikin mieleeni, että pitää varata aika ☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari kiitos niin kovasti <3 Ja niin tärkeäkin, että kun hiukset on huonosti niin vaikuttaa heti fiilikseen. Mä luulin että olet jo ollut, on niin kivasti ollut kuvissa... :)

   Poista
 12. Onpa sinulle sopiva hiusmalli! Itse olen tyytyväinen pitkiin kutreihini, joiden ilmeeseen saa vaihtelua monella tavalla. Ponnarilla pidän joskus, mutta harvoin koen sen mieleiseksi. Erilaisia nutturoita on kiva kietaista, kun on, mistä tehdä. Latvoja olisi taas syytä vähän siistiä, kun kasvu on vauhdikasta. Nytkin jo taas miltei vyötärölle asti. Hovileikkaajani pitäisi saada taas innostumaan. Syyselon iloja! Tuija

  VastaaPoista
 13. You look great with your new hairstyling Maarit. Really wonderful. Have a nice week, Sigrid

  VastaaPoista