torstai 10. syyskuuta 2020

Mukana sisustustrendissä - ajattomuudessa

Sisustuksen trendeissä oleminen ei ole minulle se juttu, sillä en sisusta tietoisesti ajattomasti siksi, että se olisi ajankohtaista - kodistamme nyt on vain vähitellen syntynyt ajaton.

Pohdin viime keväänä Olenko löytänyt sisustusrauhan -jutussa näitä samoja asioita ja nyt voin todeta, ettei tilanne ole muuksi muuttunut. Lehdissä ja sisustusaiheisilla sivustoilla on syksy jo täydessä vauhdissa. Luin jostain, että beigen sanotaan väistyvän värien tieltä ja myös kokovalkoinen on jo nähty. Jos pellavan ja hiekan sävyt ovat tuota epätrendikästä beigeä, niin sitten ollaan auttamattomasti out. No, eihän nämä asiat niin mustavalkoisia ole ja kaikki muutokset tapahtuvat hitaasti. Jokainen saa tehdä juuri sellaisen kodin ja sellaisen värimaailman mikä itselle sopii. Minusta kokovalkoinen kodikkaasti sisustettuna on sykähdyttävää edelleenkin, samoin värikkäät ja runsaat kodit. Tärkeintä on kodinomaisuus, tunnelma mikä kodista henkii. Meillä molemmat pitävät hiekan sävyistä ja muutenkin luonnollisesta värimaailmasta, joten sillä jatketaan täällä.Meillä ainoa viime aikojen sisustushankinta (jos ei lasketa mukaan muutamia kirppisastioita) on sohvapöytä alakertaan, missä on miehen työpiste. Se olikin semmoinen löytö ja hetken päähänpisto, että ansaitsee ihan oman juttunsa. Muuten pyörittelen olemassaolevia tavaroita tasolta toiselle ja pöydiltä lipastoille. 

Tumman puun sanotaan myös tulevan takaisin ja sehän sopii, sillä oikeastaan ainoa asia mihin en ole ollut tyytyväinen enää vuosiin, on tumma lattiamme. Merbau-lattia oli silloin 17 vuotta sitten suosittu ja kun nämä välivuodet on nyt selvitty sen kanssa, niin nyt sitäkin voinee kutsua ajattomaksi ratkaisuksi. Lattian tummuus ei oikeastaan ole häiritsevä, koska kaikki siinä ympärillä on vaaleaa.


Meiltä löytyy aika monia puulajeja ja -värejä, vaaleasta lähtien. Kerroksellisuus on tuonut tullessaan tätä puuskaalaa ja silmäkin on siihen tottunut. Se, mitä en oikein ole osannut päättää, on esineiden, esillepanojen ja tavaroiden määrä. Toisena hetkenä siirrän kaappiin valtaosan ja jätän pöydille vain niukasti somistetta. Joskus taas kaipaan sekalaisen esineseurakunnan tuomaa runsautta. 
Pienen myönnytyksen annoin silti värille, ostin ihania syklaamin- ja vaaleanpunaisia krysanteemeja ja ne ovat nyt olkkarin pöydällä. Joskus kukat saavat liikkeelle pienen ketjureaktion - niin kävi nytkin ja laitoin messinkiset kynttilänjalat lohduttamaan pimeneviä iltoja.
Hei minkälaisia alkusyksyn sisustusmietteitä sulla on? Onko jotain uutta hankintalistalla tälle syksylle vai oletko tyytyväinen nykyiseen kotisi ilmeeseen?

Maarit

15 kommenttia:

 1. Trendeistä viis, mutta kuitenkin lehdistä ym tarttuu mielen sopukoihin inspiksiä, joilla sitä omaa kotiaan haluaa päivittää. Suht neutraalin värityksen kodissa on se plussa, että voi vaihdella pienellä vaivalla fiilisten mukaan ilmettä. Jostain syystä raikkaan valkoiset ja vaikka siniset kuuluu kesään ja syksyn tullen halu pehmeämpään tulee kuin itsestään. Tummuvat illat, kynttilät, takka ja lämmin tunnelma. Niillä virittäydyn tulevaan pimeään ajanjaksoon. Ja ehkä lasillisella punaviiniä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se juuri menee! Haen itsekin inspistä eri lähteistä, näin sommitelmat kehittyvät ja muuttavat muotoaan - edullisestikin. Tuo trendisana on jännä, sillä en itsekään seuraa varsinaisesti, mutta tapa sijoitella esineitä, värien yhdisteleminen ajan hengen mukaisesti - trendien seuraamistahan sekin on.
   Lasi punaviiniä kynttilän äärellä maistuu aina :)

   Poista
 2. Vuodesta toiseen silmää miellyttää hillitty värimaailma, kaikki maanläheiset värit. Vaikka toisten kodeissa saatan ihailla kaunista värikylläistä sisustusta, en itse voisi sellaisessa elää. Sisustustrendit kiinnostavat ja seuraan niitä, mutta omaan kotiin tuon trendijuttuja vain pieninä palasina. Huonekalut on valittu aikaa kestäviksi ja tärkein juttu niissä on mukavuus. Sama koskee muita sisustusmateriaaleja.

  Pehmeät tekstiilit ovat tärkeitä etenkin näin syksyllä. Kynttilöitä olen pikku hiljaa asetellut tasoille. Selkeys pitää kuitenkin säilyttää tavaroiden esillepanossa - ei liikaa. Minulla on myös tapana siirrellä pikku tavaroita paikasta toiseen fiiliksen mukaan. Tykkään siitä, että asunnossa on tilaa, niin ettei kaikkia paikkoja ole tuupattu täyteen. Pirteitä syyspäiviä sinulle Maarit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnistan saman itsessäni, nautin suunnattomasti tiettyjen tummahkojen ja täyteläisten värien yhdistelmistä lehtien sivuilla, mutta se ei ole oma juttu. Näinhän se menee! Erilaisuus on ihanaa ja tuo inspiraatiota.
   Niin vuodenajat vaikuttavat moneen asiaan - mikä on ihanaa ja erityinen rikkaus. Kaipuu pehmeyteen, kynttilän valoon, tuoksuihin...
   Nautitaan tästä lämpimästä syysviikosta!

   Poista
 3. Mulla on vähän muutoskuumetta, mutta tuo toinen puolisko on niin hidas lämpenemään, että saas nähdä saanko visiotani myytyä. Muuten sama fiilis, maanläheisillä sävyillä mennään. Muutenkin olen sisustanut mieleni mukaan. Maalasimme 5 vuotta sitten seinät, osaksi hyvin tummiksi. Silloin jylläsi mustavalkoinen sisustus. Nyt seinämme ovat mitä muodikkaimmat - hetken. Muoti vaihtuu, oma tyyli pysyy. Teillä on tosi kaunista, ja tiiliseinä on piste iin päälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myyntitaitoja tarvitaan täälläkin :) Lähes poikkeuksetta jutut toteutuvat kyllä mukisematta, mutta meillä naisilla muutoshalu on ilmeisempi.
   Teillä on niin harkittu ja harmonisen kaunis tyyli ja nyt kun mainitsit seinistä, pitääkin mennä katsomaan kuviasi tarkemmin, sillä olen mieltänyt värimaailman niin vaaleaksi.
   Tiiliseinällä on pitkä historia takanaan ennen kuin päätyivät tänne. Ne on Porin Mieslaulun talosta purettuja. Löysimme ja ostimme ne erään maatalon navetan takaa sammaloituneita. Mulla oli muutaman päivän urakka täällä raksalla, kun putsasin teräsharjalla ja pesin ne tiili tiileltä :) Joissakin on vuosiluku 1963. Se tuo kyllä lämpöä muuten aika yksiviivaiseen tilaan.
   Sisustaminen on kyllä ihanaa puuhaa!

   Poista
 4. Teillä on niin kaunista ja ajatonta <3 Minulla taitaa olla nyt hieman rauhallisempi kausi sisustuksen suhteen. Tällä hetkellä sisustukseen kaipaan vaan kasvien ja kynttilöiden tuomaa tunnelmallisuutta ja ne hoituvat onneksi helposti. Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari - tuo ajattomuus taitaa olla se, ettei silmä kyllästy niin helposti. Pikkuasioilla saa tarvittavaa muutosta - joskus se on tosiaan kukkakimppu (pitääkin hankkia nyt kun taas ollaan kotona pidempään).
   Teillä on kuvien perusteella niin tunnelmallista ja koti täynnä kauniita, harkittuja asetelmmia - osaat sen homman <3
   Ihana lämmintä syysviikkoa!

   Poista
 5. Mä tykkään sun tyylistä ja tuo keittiön seinä on ihana! Mullakin tulee kausia jolloin haluan sisustuksen olevan todella pelkistettyä (usein keväällä) ja syksyllä kaipaan paljon rouheampaa ja runsaampaa sisustusta.
  Mukavaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos paljon <3 Edellisessä vastauksessa kerroinkin tiiliseinän historiaa...
   Syksyllä tulee tarve käpertyä kodin lämpöön, tekee mieli mausteisia pataruokia. Rouhea ja runsas kuvaavatkin hyvin sitä tunnelmaa.
   Lämpöistä syysviikkoa <3

   Poista
 6. Ihana tyyli ja todellakin kodikkuus on se, mikä ratkaisee...oli sitten vitivalkoinen koti tai rouhean värikäs ja runsas. Me teimme pientä make over -remppaa nyt kesällä ja sisustuksen suunta on enemmän boho style nyt. Olohuoneeseen hommattiin mm, isoja viherkasveja, jotka toivat kaivattua uutta ilmettä. Minäkin jojoilen esineiden kanssa, joskus tykkään että paljon esillä ja sitten taas piilotan ne kaappien perukoille : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihanalta boho-tyyli ja isoilla viherkasveilla on valtava merkitys. Olen itsekin miettinyt että pitäisi olla yksi lähes kattoon ylettyvä, se antaisi heti sitä kaivattua kontrastia.
   Jojoilu sisustuksessa on edullista, täälläkin jojoillaan :)
   Aurinkoista syysviikkoa!

   Poista
 7. Mun ainoat hankinnat taisivat olla tuoksukynttilöitä, tilailin niitä ihan liian isolla summalla. Mutta niiden avulla pääsee syksyiseen fiilikseen ja joulun odotukseen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihastelen ja nuuhkin tuoksukynttilöitä aina kaupoissa, mutta allergian takia en voi kotiin ostaa. Niillä on valtava merkitys tunnelmantuojana - kuten sanoit, tietyt tuoksut vievät ajatukset heti jouluun :)
   Pirteitä syyspäiviä Jonna!

   Poista
 8. Dear Maarit, that are wonderful decorations for autumn. I love your interior style. Best regards, Sigrid

  VastaaPoista