keskiviikko 21. lokakuuta 2020

Pehmeämpi ja kauniimpi iho - nyt on aika päivittää hoitotuotteet


                                                                                                                       [ Sisältää PR-näytteitä ]

Nyt on juuri se vuodenaika, jolloin on hyvä tarkistaa ja päivittää käyttämänsä hoitotuotteet. Kesäkausi ja iholle lempeät ilmat ovat takana, ja edessä on ihon kolea vihollinen. Emme voi nyt suunnitella matkoja, elämä keskittyy monilla pakosti yhä enemmän neljän seinän sisään. Silti tarve itsensä ilahduttamiseen ja pieneen hemmotteluun on ja pysyy. On siis hyvä syy helliä ihoaan ja nauttia sen tuloksista. Ja ehkä tarjota sille ripaus luksusta. Kun ihoa on hoidettu asianmukaisesti, se myös kestää kylmenevän ilman vaikutukset paremmin.

Huomasin itse miten ihon pinta kuivui hetkessä, kun mittari laski nollaan ja lisäsimme kotona lämmitystä. Nyt juuri onkin oikea aika katsoa vähän tarkemmin mitä kasvoillensa laittaa, sillä oikeilla tuotteilla saa kyllä apuja ihon kuivuuteen - ja rypytkin pehmeämmiksi. 

Tämän jutun tuotteissa on tehokkaita raaka-aineita ja viimeisintä teknologiaa aikuiselle iholle. Kun kosmetiikkatuotteesta kerrotaan testituloksia, niihin voi hyvin luottaa, sillä kliiniset tehotestit  perustuvat puolueettomissa testilaboratorioissa  kuluttajilla tehtyihin testauksiin. Toinen tapa testata on kuluttajaryhmien itsearviointi eli omakohtainen kokemus. Tuotteessa olevan tärkeimmän raaka-aineen taustalla on lisäksi raaka-ainevalmistajan teettämät tutkimukset. 


Jokaisen iho on yksilöllinen ja myös ihon aikaisempi hoitorutiini ja -tapa vaikuttaa siihen, miten ihomme ottaa vastaan hoitotuotteen tuomat edut. Muistuttelen myös aina siitä, ettei yksi voide tai seerumi tee ihmeitä - kyse on kokonaisvaltaisesta ja säännöllisestä ihonhoidosta. Siihen ei kuitenkaan tarvita välttämättä valtavaa arsenaalia eri tuotteita (eikä aina kalleinta mahdollistakaan), enemmänkin on kyse siitä, että käytössä on omalle iholle sopivat tuotteet. Jos pesee kasvot saippualla, ei voi odottaa voiteen yksinään tekevän ihmeitä, hehkua, valoa, heleyttä tai häivyttävän ryppyjä. 
Nyt puhutaan paljon myös yksinkertaisemmasta ihonhoidosta, tehoa vähemmillä tuotteilla, vastakohtana Korean jopa kymmenen vaiheen stepeille. Kuten olen usein täälläkin kirjoittanut, uskon siihen että hoidetun ihon näkee.

Keräsin juttuun muutamia tuttuja sekä uusia kotiarjen sulostuttajia, luksukkaita tehotuotteita aikuiselle iholle, mitkä pehmentävät juonteita, ravitsevat kuivaa ja väsynyttä ihoa ja tuovat energisempää ilmettä. 


Lumene Ajaton Tiivistetty Seerumi on aikuiselle naiselle kehitetyn Ajaton-sarjan tähtituote. Se on uudentyyppinen koostumukseltaan, sillä siinä yhdistyvät nestemäisen seerumin ja suojaavan voiteen parhaat puolet. Jos ei halua käyttää erikseen seerumia, tämä on oiva vaihtoehto ja tämän etu on helppo levitettävyys. Rasvoittuva iho voi pärjätä pelkästään tällä ja kuiva iho voi vaatia päälle vielä hoitovoiteen.
Suojaava puolukan kantasolu-uute, kirkastava fermentoitu lakka ja rauhoittava pohjoinen kanerva ovat tämän ikääntyvän ihon voideseerumin tehoaineet. 

Käyttö: Levitetään kasvoille puhdistuksen jälkeen ja jos iho on kovin pintakuiva, tämän päälle voi levittää vielä kosteusvoiteen. Sopii kaikille ihotyypeille.

Vinkki: Tätä voi käyttää myös naamiona yöaikaan; levitä kasvoille reilu kerros, pese aamulla pois.

Voh n. 49 e / 50 ml (Marketit, tavaratalot, verkkokaupat) 


Estée Lauder Advanced Night Repair Synchronized Multi-Recovery Complex -yöseerumi on sarjan tähtituote ja koko Estée Lauderin valikoiman tutkituin tuote. Muistan, että se tuli markkinoille 80-luvun alussa ja tietääkseni oli ihka ensimmäisiä seerumeita. Siitä lähtien tuote on ollut kaikkialla yksi myydyimmistä seerumeista. 
Nyt siitä on kehitetty entistäkin tehokkaampi versio taistelemaan aikuisen ihon ryppyjä ja juonteita vastaan. Seerumissa uutta on ChronoluxCB™-teknologia, joka tehostaa ihon luonnollista korjaantumisprosessia, tukee ihosolujen puhdistumis- ja uusiutumisprosessia sekä kollageenintuotantoa. Ylellisen pehmeä seerumi tuntuu superhellivältä iholla!

Käyttö:
Ihon korjaantumisprosessi on tehokkaimmillaan yöaikaan ja siksi tämä on täsmäseerumi ihon iltarutiiniin (silloinhan on myös enemmän aikaa!). Hoitava, öljytön koostumus sopii kaikenikäisille ja kaikille ihotyypeille. Hajustamaton.

Voh n. 112 e / 50 ml (Sokos, Stockmann ja Kicks)


Muistan Shiseidon jättimäiset myyntipisteet Aasiassa ja tietysti Japanissa, sen synnyinmaassa. Koin sarjan hyvin kiehtovana ja tyylikkäänä ja seurailin työmatkoilla aina tiiviisti mitä kiinnostavia tuotteita valikoimaan oli tullut. Se on ollut aasialaisten naisten suosikki jo toista sataa vuotta ja monet kosmetiikan huipputuotteet ovat Shiseidon innovaatioita. Kuulin juuri, että he ovat tuoneet ensimmäisenä markkinoille myös suositun hoitoveden.  
Vital Perfection on anti-age -sarja, joka kiinteyttää, kohottaa ja kirkastaa ihoa. Linja uudistaa ihoa nopeasti tehden siitä kimmoisamman ja kiinteämmän. Se säätelee tekijöitä, jotka aiheuttavat ihon himmenemistä, epätasaista sävyä ja maksaläiskiä. 

Uplifting and Firming Cream Enriched on täyteläinen voide päivä- ja yökäyttöön. Se on erinomainen kuivalle ja kosteusköyhälle iholle, ja ihanteellinen talvivoiteena. Iso plussa miellyttävästä ja miedosta japanilaistyyppisestä vihreästä kukkaistuoksusta.

Käyttö: Voide on äärettömän riittoisaa, sillä pieni nokare riittää koko kasvoille. Käytetään aamuin illoin.

Käyttövinkki: Ota pieni nokare voidetta, levitä sitä sormien välissä ja taputtele siitä molemmilla käsillä ympäri kasvoja ja sivele sitten iholle kevyesti  - näin saat sen riittämään usean kuukauden ajaksi.

Voh 139 e / 30 ml (verkkokaupat, Stockmann ja Sokos) 
(Huomasin kirjoitushetkellä, että sitä myydään alle 90 eurolla joissakin nettikaupoissa eli hintavaihtelu on suuri)
 

Kotimaisen BTB13 -sarjan saman niminen maailmanlaajuisesti patentoitu yhdiste vaikuttaa solujen aktiivisuuteen ja suojaa soluja oksidatiiviselta stressiltä.  Suomalainen tieteellinen innovaatio, BTB13™-yhdiste muodostuu l-karnitiini(BT) aminohaposta ja vitamiininkaltaisesta oroottihaposta (B13). Tämä tehoyhdiste aktivoi ihosolujen uusiutumista ja on elintärkeä eritysesti ikääntyvälle iholle. 

Sarja on täydentynyt syksyllä konsentroiduilla vitamiinivoiteilla, Vitamin A Active 0,5 % & 1 %, Vitamin B3 10 % Active ja Vitamin C triple Active. Vitamiinivoiteet tuovat medikaalista tehoa ja aktiivisuutta iholle.
 
A-vitamiinivoide sopii kaikille, jotka haluavat uudistaa voimakkaasti ihoa, hoitaa ihon ikämuutoksia sekä ihoon syntyneitä UV-valovaurioita. Se tehostaa ihosolujen uusiutumista ja vahvistaa ihoa, se madaltaa juonteita ja vaalentaa maksaläiskiä. Se sopii myös epäpuhtaan ja akneihon hoitoon. Voide sisältää vahvan konsentraatin retinolia, joten kannattaa aloittaa aina 0,5 % voiteella ja siirtyä totutteluvaiheen jälkeen seuraavaan. 

B-vitamiinvoide on ihoa kirkastava, kosteuttava ja ihon luonnollista suojamekanismia vahvistava voide. B3 -vitamiini eli niasiiniamidi on hyvin siedetty ja monipuolinen ihon supervitamiini. Seka - rasvaisessa ihossa se tasapainottaa talineritystä ja tekee ihosta kirkkaamman ja raikkaamman näköisen. Tulehdusta ehkäisevä ja punoitusta laskeva ihovitamiini sopii myös epäpuhtaan ihon ja ruusufinnin hoitoon. B3 -vitamiini sopii suurimmalle osalle ihotyypeistä.

C-vitamiinihoito sopii kaikille ihotyypeille sen monipuolisten vaikutusten takia. C-vitamiinilla on ihoa kirkastava ja tulehdusta ehkäisevä vaikutus ja se vähentää stressin ja väsymyksen merkkejä iholta. Sillä myös hoidetaan tuloksellisesti ihon ikämuutoksia ja valovanhenemista. Se on todellinen hehkuvoide.

Käyttö: B ja C -vitamiinivoiteita käytetään puhdistetulle iholle aamuin illoin, A -vitamiinia kuuriluontoisesti tai paikallisesti aknen hoitamiseen. Tarkemmat käyttöohjeet tulevat tuotteen mukana ja hoitoloista. 

Monissa hoitoloissa ympäri maan tehdään BTB13 -hoitoja, myös herkälle sekä rosacea-iholle ja se onkin hyvä aloitus oman ihon kunnon ja tarpeiden kartoittamiseen, mistä on hyvä jatkaa hoitoa kotona.

Voh: A 32e (15 ml), B 42 e (30 ml), C 42 e (30 ml) - myynnissä hoitolat, klinikat ja kampaamot kautta maan.


Naamio on kuorinnan lisäksi yksi tärkeimmistä aikuisen (ja muidenkin) ihon pehmentäjistä. Tästä Lierac Premium The Mask heleyttävästä ja täyteläistävästä naamiosta kirjoitin jo blogin alkumetreillä ja se on siitä asti ollut suosikkini. Kun naamion jättää yöksi kasvoille on iho aamulla niin pehmeä, ettei sanotuksi saa. Sen vain tuntee - ja näkee.
The Mask uudistaa ihoa (hexapeptide-FX), täyteläistää ja kosteuttaa (Hyalu-3 -tiiviste=tehokas hyaluronihappo). Naamio sopii kaikille ihotyypeille.

Käyttö: kylmänä vuodenaikana tätä voi käyttää jopa kerran-pari viikossa (oma suositukseni kokemukseen perustuen) ja jättää se yöksi.

Voh n. 61 e / 75 ml (apteekit, verkkokaupat)Kirjoittelen syksyn mittaan muitakin ihonhoidollisia juttuja sekä kerron uutuuksista talvea kohti kuljettaessa. Olisiko sinulla jotain erityistoiveita, mistä haluaisit lukea ja kuulla? Täytyy vielä sanoa, etten ole kosmetologi enkä tiedä todellakaan kaikkea, mutta kokemukseen (ja innostukseen) perustuen teen parhaani ja saan tietysti yrityksiltä paljon relevanttia tietoa aiheeseen :)

Tein sunnuntaina entsyymikuorinnan ja hoidin pitkän kaavan mukaan ihoani mökkireissun jälkeen,  tänään laitan jälleen Premium -naamion yöksi.

Maarit

15 kommenttia:

 1. Lieracin naamio kuulostaa superhyvältä, samoin veikkaan, että BTB13:n B-vitamiinivoide voisi sopia minulle. Kiitos vinkeistä siis!

  Juttuidea: miten hoitaa ihoa syksyllä ja talvella ulkoillessa, esim. juostessa. Pestäkö meikit pois ennen kuin lähtee lenkille, vai suojaisiko kevyt meikki ihoa? Mitä puhtaalle iholle kannattaa laittaa, vai laittaako mitään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttuidea, mikä varmasti kiinnostaakin monia. Enpä ole muuten tullut oikeastaan ajatelleeksikaan sitä tarkemmin, joten voisikin olla hyvä perehtyä siihen :)

   Poista
 2. Huomasin saman, iho oli heti kuivemman tuntuinen, kun mittari meni nollaan. Täytyy lisäillä sisäisiä öljyjä myös ja vettä, mutta kosteutusta ja hoitoa taas tehostettava purkkien puolelta. Nyt tuollainen retinol -kuurikin olisi hyvä, koska etelänmatkoja ei ole tiedossa. Onko suositella hyvä entsyymikuorinta?
  Näytät muuten superhehkeältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Leena niin paljon :)
   Olikohan meillä puhetta camelina-öljystä - siis sisäisesti nautittuna? Sen sanotaan alentavan myös kolesterolia ja on muutenkin hyvä.
   Mulla on nyt ollut pitkään BTB13 entsyymikuorinta käytössä ja olen siihen tosi tyytyväinen. Iho on heleä ja kirkas kuorinnan jälkeen.

   Poista
  2. Kiitos, täytyy testata tuo kuorinta. Camelinasta oli puhetta, sitä otan lusikan päivässä ja kaikennäköisiä hyviä öljyjä lisäilen näin talven tullessa ja avocadot, pähkinät, rouheet jne. Tuntuu kyllä ihossa.

   Poista
 3. Kyllä nämä säät vaikuttaa minunkin ihooni. On pitänyt lisätä syväkosteuttavia tuotteita ja kosteuttavia naamioita ihonhoitoon.
  Hyviä tuotteita olit tähän kerännyt! Ihanaa torstaita sinulle Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kosteus ja kosteuttaminen on mullakin yksi avainjuttuja ja sitä iho myös kaipaa. Joskus myös ihan rasvaa tai öljyäkin. ja sen tosiaankin huomaa kun iho saa tarvitsemansa.
   Ihanaa syysviikkoa Outi <3

   Poista
 4. Kiitos vinkeistä! Juuri pari päivää sitten mietin, että ainakin osa hoitotuotteista täytyy nyt vaihtaa kosteuttavampiin ja/tai hoitamapiin. Kesällä selviää keveillä tuotteilla, mutta nyt iho tuntuu imaiseva kaiken kosteutuksen hetkessä ja hetken päästä iholla tuntuu jo kuivia alueita. Mm. nyt käyttämäni ihana "kesäseerumi" menee nyt talviteloille ja palaa hoitorutiineihin keväällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuttuja tilanteita ja tuntemuksia, ja nyt ollaan vasta kylmän kauden alkuvaiheessa. Myös kuiva huoneilma ja lämmitys kuivattavat ihoa selvästi.
   Voisin kuvitella, että myös öljy kannattaisi ottaa ohjelmaan, ainakin iltaisin ja niihin kaikkein kuivimpiin kohtiin.

   Poista
 5. Olen onneton ihon hoidossa. Putsaan kyllä päivittäin ja käytän kosteusvoiteita. Mutta seerumit, naamiot jne... sitten tuntuu monimutkaiselta. Toivoisin talvi-ihon hoitoon yksinkertaiset ohjeet hyvillä tuotteilla. Ikää jo 64, joten hehkua pitäisi saada :) terv. Aulikki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Aulikki, kiitos toiveestasi - tämä on myös sellainen aihe, mikä on varmasti monia kiinnostava ja nimenomaan yksinkertainen tapa hoitaa ihoa. Se ei ole ollenkaan monimutkaista ja usein mietinkin sitä, että ehkä se tarjonnan ja vaihtoehtojen määrän suuruus tekee siitä niin monimutkaisen tuntuisen.
   Mukavia syyspäiviä sinulle!

   Poista
 6. Dear Maarit, you gave great tips and recommendations in your post. And you're so right, now it's time to change the skin care, the light summer fluids are no longer enough for our skin. I also wrote a post about it.
  Greetings Sigrid

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi Sigrid, I have to read your post - so interesting to see your point of view :) It's so obvious that changing the skin care products in fall/winter time means a lot to our skin, it looks and feels so much better.
   Have a lovely week :) Maarit

   Poista
 7. Ihania tuotteita kaikki ja ihastuin totaalisesti tuon Shiseidosarjan seerumiin. <3

  Kaunista tulevaa viikkoa Maarit. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon niin siihen, että monilla sarjoilla on erinomaisia tuotteita, olipa lupaukset niin tai näin - tärkeintä on silti että sopii omalle ihotyypille, pitää tuoksusta jne ja sitten säännöllinen hoito. Sinun ihosi näyttää aina niin hyvältä :)
   Ihanaista viikkoa Tiia <3

   Poista