Reseptit

Syksyinen brunssi ulkona & ihania reseptejä (L)

30 Comments

  1. Marja T

    Ihania herkkuja sulla, Maarit, synttäripöydässä. Kattaus on aina kaiken a ja o. Mä myös tykkään kattaa kauniisti. Suolaiset ja makeat piirakat ovat käteviä nyyttäritarjoilussa. Meillä yks takuusuosikki on pastatonnikalasalaatti. Makealla puolella sitten suklaakakku, vadelmajuustokakku tai bannoffee. Muutamat juhlat on joutunut jättämään väliin k-kirjaimella alkavan takia. Kummitytön rippijuhlia päästiin kuitenkin viettämään terassilla lokakuun alun upeassa auringonpaisteessa ja mittarissa oli +18 astetta. Aivan uskomatonta! Vielä kerran synttärionnea.

    1. Maarit / Sopusointuja

      Kiitos paljon Marja! Pastasalaatit ovatkin todella näppäriä, maistuvat ihanilta, ovat ruokaisia ja nekin voi valmistaa etukäteen. Pitääkin kokeilla välillä tonnikalalla, kiitos hyvästä vinkistä!
      Kyllä tosiaan pitää hieroa aivonystyröitään, että keksii luovia ratkaisuja tapaamisten ja juhlienkin järjestämiseen – sillä meillä ei ainakaan oteta mitään riskejä, koska on riskiryhmäläisiä lähipiirissä, eikä muutenkaan tässä tilanteessa.
      Teille sattui käsittämättömän upeat ilmat rippijuhlille – toivotaan että loppulokakuu ja etenkin marraskuu näyttäisi meille tänä vuonna parhaat puolensa 🙂

  2. Inna Vaara

    Ihanana emännöintiä ja herkullisen näköisiä syötäviä. Ystäväbrunssit antavat voimaa lähestyvään koronasyksyyn! T. Inna

    1. Maarit / Sopusointuja

      Kiitos Inna! Se on juuri näin, siksi halusinkin järjestää nämä. Meillä on peruuntunut kaikki matkat ja erityisesti iäkkään äitini kannalta se on sydäntäsärkevää. Nyt me kaikki tarvitsemme kaiken mahdollisen taidon ja luovuuden, että keksimme turvallisia tapoja nähdä toisiamme.

  3. Maikku / Mansikoitajavaahtokarkkeja

    Oih mitkä tarjoilut, sain paljon hyviä vinkkejä! Meillä ei ole juurikaan juhlittu mutta ensi viikonloppuna on lapsenlapseni ekat synttärit, tosin pienimuotoisena.

    Ihanaa uutta viikkoa ♥

    1. Maarit / Sopusointuja

      Kiva jos sait inspistä täältä 🙂 Ja ihania 1-vuotissynttäreitä teille <3
      Aurinkoista perjantaita täältä länsirannikolta!

  4. -A-/ Koti Saksassa, sydän Suomessa

    Voi miten ihanat kuvat ja ihanat herkut! Silmänruokaa vaikka kuinka. 🙂 Brunssivieraita on kiva kutsua. 🙂 Tässä olen pohtinut, että voisiko lapsille ja heidän muutamalle kaverille järjestää pienet Halloween-kemut. 🙂

    1. Maarit / Sopusointuja

      Brunssipöytä antaa vaikka kuinka paljon mahdollisuuksia luovuuteen, siinäkin mielessä kiva vaihtoehto. Se on totta, että kaikkia kokoontumisia täytyy miettiä nyt tarkkaan, mitä ja miten uskaltaa järjestää. Meillä pohditaan (ja vähän surraankin) tulevaa joulua…

  5. Sari Riekkola

    Ihanat tunnelmat ja mitä herkkuja!!!
    Paljon uutta kokeiltavaa.

    Ja lämpöiset onnittelut sulle synttäreiden johdosta ♥

    1. Maarit / Sopusointuja

      Kiitos paljon Sari! Kiva jos löytyi uutta ideaa 🙂
      Mukavaa viikonloppua!

  6. Outi Krimou/Outi's life

    Meillä ei taida nyt syksystä olla mitään synttäreitä enää tai muitakaan juhlia. Ainoa paikka jossa käydään on Karkkila ja vain jos kaikki olemme terveinä. Karkkilassa ei ole ollut koko aikana kuin muutama tartunnan saanut ja se taitaa olla turvallisempi paikka kuin Espoo tällä hetkellä.
    Niin herkkuja tarjottavia teillä on ollut ja ihana idea muutenkin pitää tuollainen synttäribrunssi <3
    Kaunista uutta viikkoa sinulle Maarit <3

    1. Maarit / Sopusointuja

      Onneksi on Karkkila! 🙂 Meillä on monien läheisten syntymäpäivät nyt syksyllä – saa nähdä miten niiden käy, mitä keksitään ulkona.
      Tämä brunssi ei jää viimeiseksi, niin kiva oli järkätä sitä!
      Ihanaa viikonloppua Outi <3

  7. Tuuli - Lumo Lifestyle

    Onpa ihanat tarjoilut. Meillä juhlaputki osuu aina kevääseen. Viime keväänä juhlittiin muutamat juhlapäivät kaksistaan noutoruoalla, toivottavasti ensi keväänä tilanne olisi jo toinen.

    1. Maarit / Sopusointuja

      Toivotaan, että ensi kevät olisi jo helpompi. Huonolta näyttää, mutta eiköhän tilanne jossain vaiheessa ala tasaantumaan. Onneksi on niin monipuolisia noutoruokia tarjolla, onhan tämä myös asennekysymys – tilanteelle kun ei voida mitään.
      Aurinkoiset terkut mökiltä Tuuli!

  8. Tiia Koivusalo

    Onnea vielä Maarit. <3 Aivan ihanat herkut, juhlat ja toi sun oranssi takki, mieletön. Tonnikalapiirakkaa haluan heti kokeilla ja eilen illalla kun luin sun postauksen kännyllä, oikein scrollasin jännityksellä, että löytyykö resepti ja jee siellä se on. Niin harmi ettei miehen maha kestä paprikaa, sillä rakastan paprikaa eri ruoissa.

    Ihanaa uutta viikkoa. <3

    1. Maarit / Sopusointuja

      Kiitos kovasti Tiia <3 Piirakkaan voi ujuttaa mitä vaan, joten paprikan voi hyvin korvata jollain muulla – yhtäkkiä tuli mieleeni rapsakka fenkoli, jos makunystyrät sietävät sitä 🙂
      Paprikan makeus on kyllä hyvä lisä ruoissa.
      Aurinkoterkut kuulaalta mökkiaamulta!

  9. Annukka

    Ah ja voih mikä kattaus jälleen kerran Maarit! Niinkuin olen ennenkin kertonut, olet mun kokkausidoli :).

    Meillä voi vetää ison ruksin seinään jo siitä, että itsekin tein tonnikalapiirakkaa (aikalailla samanlainen kuin sulla) ja mustikkapiirakkaa viime viikonloppuna. Valmispohjille molemmat niinkuin aina. Ja itseasiassa mulla on aina niitä pohjia valmiina pakkasessa, koska on niin nopea sulattaa ja paistaa, jos sille päälle sattuu.

    Meillä ei ole tiedossa mitään juhlia eikä oikein muutakaan syksyn mittaan. Mutta ei olla oikein juhlaihmisiä muutenkaan, joten sikäli ei poikkea normaalista.

    Paljon Onnea vielä tätäkin kautta ja ihana takki!

    1. Maarit / Sopusointuja

      Kokkausidoli kiittää <3 – ihan kuin olisinkin joku idoli :))
      Valmispohjia ei kannata väheksyä lainkaan, niin tein minäkin kuten huomasit ja ne tarjoavat näppärästi piirakantuoksun, joka voisi jäädä kokematta ellei leipomisinspis iske.

      Se toisaalta helpottaa, kun ei tarvitse jättää asioita tekemättä koronan vuoksi. Vaikka voisi toisin luulla, mekin ollaan koti-ihmisiä, viihdytään kahdestaan ja ollaan paljon kotona päivisin ja iltaisin. Harrastukset, mitkä liittyvät ulkoilmaan voi toteuttaa edelleenkin hyvin.
      Sinäkin nautit luonnosta ja sitä voi tehdä autuaasti ilman pelkoja. Ollaan muuten menossa Torronsuolle jossain vaiheessa, kyselen sulta viestillä vinkkejä paikasta 🙂

      Sankari kiittää <3

  10. Heli-Hannele - Beach House Kitchen

    Ihana mielettömän hienot juhlat, ikimuistoinen syntymäpäivä, eikä negatiivisessa mielessä ollenkaan! Tämä aika saa meidät keksimään luovia ratkaisuja ja ehkäpä oman lapsen tulevia synttäreitä tullaan viettämään pihalla lumilinnoja rakennellen : ) Kiitos linkkauksesta, näytti kaikki niin herkullisilta tarjottavilta!

    1. Maarit / Sopusointuja

      Olin tiistaina tyttärentyttären kanssa Kopparnäsissä ja ajattelin, että sielläkin voisi järkätä pienet juhlat grillipaikalla – makkarantuoksua upeiden maisemien siivittämänä. Tosin seuraavat synttärit on marraskuun lopulla, mutta eihän sitä tiedä millainen syksy on tulossa. Tänäänkin on ihan mielettömän upea ilma täällä mökillä, herättiin aamulla nolla-asteeseen ja maisema leijaili usvan peitossa!
      Ihanaa viikonloppua Heli!

  11. Souliina

    Ihanat juhlat teillä ollut siellä, onnea vielä kerran <3 ja siis teidän pöytä se on notkunut toinen toistaan herkullisempaa tarjottavaa nam!
    Ainahan sitä pikkusia haavereita käy, täällä ainakin;)

    Esikoisen synttärit olisi tulossa ensi viikolla, ne taitavatkin tältä osin olla ainoat pippalot vähään aikaan.
    Oikein mukavaa viikkoa Maarit <3

    1. Maarit / Sopusointuja

      Kiitos paljon ihana Souliina <3
      Loppujen lopuksi pöydässä ei ollut niin hirveän paljon sortteja, mutta kun sävelsi mukaan noita valmiita leikkeleitä ja muuta, niin kokonaisuus näytti laajemmalta kuin olikaan. Mutta kiva ajatushan brunssi on!
      Ihania synttäreitä teille sinne ja kivaa viikonloppua <3

  12. JonnaH.

    Upeita kuvia ja herkullisen näköinen brunssi. Mua nolottaa, mutta en harrasta brunsseja lainkaan, joten kysymykseen en osaa vastata. 😀

    Ihanaa viikkoa.

    1. Maarit / Sopusointuja

      Eihän siinä mitään noloa ole – ei niitä täälläkään tuhkatiheään ole. Oliskohan nämä toiset tai kolmannet 🙂
      Kivaa viikonloppua!

  13. Taru

    Ihana idea viettää brunssia ulkona. Ja oi mitä herkkuja, tonnikalapiirakka on muuten munkin kestosuosikki juhliin ja frittata olen tehnyt vuohenjuustolla maustettuna – ihan perfect.

    Lämpimästi onnea vielä tätäkin kautta <3

    1. Maarit / Sopusointuja

      Vuohenjuusto kuulostaa niin ihanalta munakkaassa – söin pari päivää sitten myskikurpitsakeittoa, missä sitä oli, ja se vei lähes kielen mennessään. Kiitos vinkistä!
      Ja kiitos paljon onnitteluista Taru <3

  14. Celia C/ goodtobehome

    Jestas, mikä buffet pöytä! Oikein kunnon fiestat teillä 🙂 Onnittelut jälkijunassa sinulle <3
    Meillä on ollut myös kaikki kevään, kesän, alkusyksyn juhlat ym tapaamiset ns. piharuokinnassa. Ei tosin mitään noin massiivista, mutta kuitenkin. Tänään vielä söimme omppupiirakkaa kummitytytön kanssa takapihalla ja joimme kuumaa kaakaota yhteisen kävelylenkin jälkeen. Mutta vähän on suru puserossa, että mitäs sitten, kun ei enää tarkene toppapusakassakaan…

    1. Maarit / Sopusointuja

      Kiitos paljon Celia <3
      Piharuokinta, retkiruokinta, nuotioruokinta, kuumaa juotavaa termariin ja leivät mukaan – tai omppupiirakkaa, nam. Mutta joulu tulossa ja sydäntä ihan puristaa, kun ajattelen miten se vietetään!
      Nyt kuitenkin nautitaan vielä näistä hetkistä surematta tulevia – täällä lännessä on aivan fantastiset ilmat 🙂
      Ihanaa viikonloppua <3

  15. Sigrid Klede

    Dear Maarit, your brunch looks great. Such atmospheric photos and delicious recipes. I wanted to get on a airplane immediately and celebrate your autumn brunch with you. Have a nice time. Best regards, Sigrid

    1. Maarit / Sopusointuja

      Thank you so much again Sigrid and it would have been such a lovely surprise to have you here <3

Leave a Reply