keskiviikko 11. marraskuuta 2020

Ihonhoidon ABC - helpot ohjeet aikuiselle

                                                                                                                      [ Sisältää PR-näytteitä ] "Olen onneton ihon hoidossa. Putsaan kyllä päivittäin ja käytän kosteusvoiteita. Mutta seerumit, naamiot jne... sitten tuntuu monimutkaiselta. Toivoisin talvi-ihon hoitoon yksinkertaiset ohjeet hyvillä tuotteilla. Ikää jo 64, joten hehkua pitäisi saada" 

Näin kirjoitti lukijani tässä aiemmin, kun kyselin juttutoiveita ihonhoidosta. Tämä olikin hyvä toivomus, sillä en ole muistaakseni koskaan kirjoittanut ihan perusasioista. Kirjoitan tämän, kuten muutkin kauneudenhoitoon liittyvät jutut omakohtaisen kokemuksen kautta, miten itse olen hoitanut vuosien mittaan ja mitä olen oppinut pitkän kauneusurani aikana.

Ihoa kannattaa hoitaa säännöllisesti, päivittäin ja olla herkkänä muutoksille. Etenkin nyt maskiaikana monet ovat kärsineet ihon kunnon huononemisesta. Jos kovasti alkaa kiristämään, on syytä ottaa täyteläisempiä tuotteita käyttöön ja huolehtia ihon riittävästä kosteuden saannista. Talvea ja pakkasia kohti mennessä on hyvä olla öljypullo valmiina antamaan lisäpehmeyttä, sillä kosteuskaan ei aina riitä.
Mukana on myös ripaus kerrostamista, vaikken suosikaan ylenpalttisten eri tuotteiden rituaalia - kerrostaminen on paikallaan hoitoveden kanssa, sillä se on mielestäni viime vuosien uusista tuoteinnovaatioista toimivin.

Tässä on ohjeet vaihe vaiheelta ja muutamia aiheeseen liittyviä tuotteita. Vaihtoehtoja on paljon tarjolla, mutta nämä ovat sellaisia mitä olen myös itse testannut ja mitä voin lämpimästi suositella. Apteekki kannattaa pitää mielessä ostosreissujen yhteydessä, sillä siellä on tarjolla useita hyviä ja kohtuuhintaisia sarjoja, myös herkän ja punoittavan ihon hoitoon.

Numeroin vaiheet selkeästi niillä nimillä, mitä tuotteita laitetaan missäkin järjestyksessä. Kuorintaa ja naamiota ei laiteta päivittäin, joten ne jätetään yksinkertaisesti pois normaalista päivärutiinista - eli kohdat 1, 4, 5 ja 6 ovat ne, mitä toistetaan päivittäin. Varsin nopeaa ja yksinkertaista - ja tästäkin tulee rutiini kun sitä aikansa toistaa. Ja hyvä rutiini tuleekin, mikä näkyy!


1. PUHDISTUS

Itse käytän illalla puhdistusainetta ja vielä aina erikseen silmämeikin poistoainetta, mutta aamuisin pesen kasvot vedellä, koska se vain yksinkertaisesti herättää kunnolla päivään. Se ei ole kuitenkaan kuivattanut ihoa, koska hoidan sitä muuten niin säännöllisesti ja hyvin. 
Puhdistusaine valitaan ihotyypin mukaan. Ilmojen kylmetessä kannattaa katsoa voidemaisempia tai öljymäisiä tuotteita. 
Monesti olen kuullut syytettävän päivävoidetta, kun iho on kiristävä ja kuivankarhea. Syy saattaa silti olla liian kuivattavassa puhdistuksessa, esimerkiksi geelimäisessä, mikä on rasvoittuvan ihon tuote ja kuivattaa usein liikaa muita ihotyyppejä.

Yves Rocher on varmasti tuttu sarja monille jo nuoruusvuosilta. Olen monen vuoden jälkeen testannut sarjaa ja yksi suosikeistani on tämä öljymäinen puhdistusaine, Anti-Pollution + Detox Waterproof Cleansing Oil*. Se on ohut öljy ja siksi miellyttävä käyttää. Se puhdistaa myös vedenkestävän ripsarin ja kaiken muun meikin tehokkaasti ja parasta on se, että se huuhtoutuu hyvin iholta eikä jätä yhtään kuivaa tunnetta. Tämä on siis öljypuhdistusta kaipaavalle hyvä ratkaisu, mutta kuten öljy yleensä, se poistaa myös vedenkestävän meikin.
Sarjaa myydään Suomessa vain heidän verkkosivuillaan ja tuote on tarjouksessa tällä hetkellä: 12,90 e (norm 19,90) / 150 ml

2. KUORINTA

Kuorinnalla on yksi tärkeä tehtävä ja se on kuivien kohtien, vanhojen solujen ja muun lian poistaminen iholta. Säännöllisesti kuorittu iho näyttää heleämmältä ja raikkaammalta. 
Rakeelliset kuorinnat sopivat seka/rasvoittuvalle iholle, (rakeettomat) entsyymikuorinnat kaikille - myös kuivalle ja herkälle. Aikuisen ohuelle iholle entsyymikuorinta on aina varma valinta. 
Puhdistuksen jälkeen kuorinta levitetään kasvoille, mutta ei liian lähelle silmiä. Annetaan vaikuttaa muutaman minuutin ja sen jälkeen huuhdellaan pois. Jos iho on punoittava, kuorintaa suositellaan vain parin viikon välein kun taas rasvoittuva iho sietää sitä jopa viikottain.


3. NAAMIO

Naamio tehostaa ihonhoitoa ja se laitetaan iholle kuorinnan jälkeen. Naamion voi laittaa kasvoille viikottain ja niitä on moneen tarpeeseen: syväpuhdistavia, kiinteyttäviä, heleyttäviä, voidemaisia, geelimäisiä, kankaisia.
Kosteuttava naamio sopii aikuiselle aina, kaikille ihotyypeille. Joten jos aloittaa nyt naamion käytön, suosittelen aloittamaan sen kosteuttavasta. Jokaisen iho kaipaa kosteutta etenkin tähän vuodenaikaan.

Teen itse kuorinnan ja laitan naamion tuon tuosta. En tee siitä numeroa enkä liian aikaavievää ajatuksella, että nyt hoidan ihoani pitkän kaavan mukaan vaan saatan tehdä sen extempore. Joillekin sopii sunnuntai-illan hoitorutiini. Kuorinta ja naamio voi olla myös aamukahvin yhteydessä tehtävä piristysruiske tulevalle päivälle. Tärkeintä tosiaan on säännöllisyys.

VINKKI: Monet naamiot voi jättää iholle yöksi - huomaat ja tunnet kyllä aamulla ihon pehmeyden ja sileyden.

Monet aikuisista kokevat ihonsa herkäksi, jonkin tiedon mukaan jopa 40 %. Valitsin siksi tähän esimerkkituotteiksi herkällekin iholle sopivan kuorinnan ja naamiot.

Skincity on netissä toimiva ihonhoitoklinikka. Heidän uutuutensa ovat herkälle iholle sopivat hellävaraiset, ihoa vahvistavat tuotteet. Milky Moisture Entzyme Peeling* on mieto entsyymikuorinta, joka parantaa ihon rakennetta, lisää ihon kykyä sitoa kosteutta sekä vahvistaa ihon suojakerrosta. Siinä on pieniä, iholla nopeasti sulavia selluloosarakeita. Ne ja mangon sekä papaijan entsyymit liuottavat iholta vanhoja ihosoluja. Se myös rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja lieventää tulehdusreaktioita. Iho näyttää kirkkaalta heti kuorinnan jälkeen.
29 e / 75 ml (www.skincity.com)

Hoitoloissa myytävän pHformulan SOS Hydra Gel Mask -kosteuttava naamio* on superkosteuttava ja raikastava. Se on enemmän kuin geeli, sillä se on aika jämäkän tuntuista  ja aikaansaa hoitolakokemuksen pehmeyden iholla. Tätä pidetään 10 minuuttia iholla ja huuhdellaan huolellisesti pois. Jos haluaa supervirkistävän ja viilentävän rauhoittavan tunteen, sitä kannattaa säilyttää jääkaapissa.
28 e / 50 ml (hoitolat)

Cliniquella on myös erinomainen syväkosteuttava yönaamio Moisture Surge Overnight Mask*. Kaikille ihotyypeille, täysin hajusteeton voidenaamio on yökäyttöön, mutta mikään ei estä käyttämästä sitä myös tavallisena vartin naamiona. Iho on silminnähden pehmeä heti levittämisen jälkeen ja aamulla levänneen näköinen.
Voh 45 e / 100 ml (Sokos, Kicks, Stockmann, verkkokaupat)

4. HOITOVESI

Hoitovesi on tullut jäädäkseen - omaankin ihonhoitoon. Sen vaikutus ja tunne iholla on niin silminnähtävissä. Hoitovesi antaa kuivalle iholle lisäkosteutta. Sitä taputellaan iholle puhdistuksen jälkeen ja vettä voi lisätä useita kerroksia. Teen tämän aamuin illoin ja voin sanoa, että olen aivan koukussa näihin. Vaikka monet niistä ovat ihan vesimäisiä, ne jäävät taputellessa iholle kosteuspinnaksi. Nyt on tosin tullut markkinoille geelimäisiä ja jopa moussejakin. 
Kirjoitin niistä syksyllä oman jutunkin ja sen voi lukea Hoitovedellä lisäkosteutta -jutusta.

5. SEERUMI

Seerumissa on tehoaineet tiivistetyssä muodossa ja se on tehokkaampi kuin voiteet. Siksi seerumi kuuluu myös aikuisen hoitorutiiniin. Seerumeita on eri ihotyypeille ja ihon eri tarpeisiin. On pumppupullossa ja ampulleissa myytäviä kuuriluonteisesti käytettäviä. Seerumeitakin on monen hintaisia, joten hinnan pelossa sitä ei kannata jättää väliin. Ellei seerumi ole liian juoksevaa, sitä voi annostella sormenpäähän ja taputella siitä ympäri kasvoja - ja vasta sen jälkeen levitetään sivellen. Näin säästyy paljon ainetta eikä sitä tule hierottua käsiin.

Avonin Anew Skin Reset Plumping Shots* on täyteläistävä 7 päivän ampulli-seerumikuuri. Yksi ampulli käytetään päivässä (puolet aamulla, puolet illalla) hoitoveden jälkeen. Sen jälkeen tulee voide. Auttaa napakoittamaan, täyteläistämään ja kiinteyttämään ihoa.
Tarjouksessa tällä hetkellä: 22 e / 7 kpl pakkaus (www.avon.fi)

VINKKI: levitä aina kaikkien hoitotuotteiden 'jämät' kaulalle ja decolteelle.Apteekkisarja ACOn uutuus on hyaluronihappoa sisältävä ihana Age Delay -sarja. Hyaluronihappo on mielestäni yksi tehokkaimmista kosteuttavista ainesosista ja itse vannon sen nimeen. Sarja auttaa pehmentämään ryppyjä täyttäen ne tällä superkosteuttajalla, se lisää kimmoisuutta ja kosteuttaa ihoa 24 tunnin ajan. Sarjasta löytyy voiteet kuivalle, normaalille ja sekaiholle sekä kaikille ihotyypeille sopivan silmänympärysvoiteen ja seerumin. 
Age Delay Serum* sisältää hyalurinihapon lisäksi A-vitamiinia - nämä yhdessä parantavat ihon elastisuutta ja kiinteyttä sekä lisäävät kosteutta iholla ehkäisten ihon ennenaikaisia ikääntymisen merkkejä.
Sarja on hajusteeton.
Hinnat alkaen noin 20 e  (apteekeista); Seerumin hinta noin 24 e / 30 ml.


6. KOSTEUTUS

Silmänympärysiho
Iho on ohuempi silmien ympärillä ja siksi sille alueelle suositellaan eri tuotteita kuin kasvoille. Suositus on että silmänympärysvoide laitetaan ensin ja sen jälkeen kasvovoide. Voiteen yleisin tarkoitus on pitää  silmänympärysalue pehmeänä ja kosteuttaa sitä - tämä tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että rypytkin näkyvät vähemmän, koska iho on hoidettu. Poskipään yläosaa, silmien alapuolta ja ulkonurkkaa ei myöskään kiristä, kun sitä hoidetaan.
Olen itse käyttänyt voiteita noin 30-vuotiaasta lähtien aamuin illoin, en osaa olla ilman. Kovin paljon itselläni ei olekaan ryppyjä, tosin genetiikka vaikuttaa siihen myös, mutta kyllä säännöllisellä hoitamisella on myös osuutta.
Ota voidetta sormenpäihin (keskisormeen) ja taputtele kevyesti poskipäiden yläosaan silmän ulkonurkkiin, siitä alaluomien alapuolelle ja kulmien yläpuolelle, ja edelleen ulkonurkkiin. Painelen itse myös aavistuksen luomille.
VINKKI: Jos voidetta on sormissa paljon, lopun voi aina levittää myös huulten ympärille!

Kotimainen apteekkisarja Atopik on lanseerannut Anti-age -hoitosarjan ja siitä löytyy voiteiden, seerumin ja hoitoveden lisäksi myös hyvä silmänympärysvoide* herkälle iholle. Täyteläinen ja ravitseva juuri talvikauteen sopiva, miedontuoksuinen kaurauutetta sisältävä voide tasoittaa tehokkaasti juonteita ja pitää ihon pehmeänä. Muista että nuppineulanpään kokoinen pisara riittää!
Vegaaninen ja gluteeniton. Hajuste luonnonmukainen.
Voh 29 e / 15 ml

Kasvot
Kosteusvoiteen tarkoitus on suojata ihoa ulkoisilta tekijöiltä, tarjota lisäkosteutta, kiinteyttä tai mattaisuutta, rauhoittaa punoitusta - riippuen siitä mikä on ihon tarve. Eli tässäkin ihotyyppi tai ihon kunto on se määräävä tekijä. 
Joskus ihmetellään sitä tarvitseeko käyttää yövoidetta. Sitä puolustaa ihon lepotila yön aikana, jolloin se ottaa vastaan paremmin hoitavat ainesosat. On myös 24-tunnin voiteita, jotka sopivat sekä yöksi että päivällä. 
Tätä asiaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään, mutta yritin hyvin lyhyesti kertoa päivävoiteen ja yövoiteen erot.


Clinique on ihonhoidon pioneereja, sillä se on perustettu jo vuonna 1986 ja on ensimmäinen ihotautilääkäreiden luoma kosmetiikkasarja - ja siksi kultin maineessa. Moisture Surge -tuotteet ovat olleet markkinoilla pitkään ja tähän suosittuun linjaan on tullut talvikauteen erinomaisesti sopivat täyteläiset ihon kosteuttajat. Tuotteet on testattu Siperiassa ja varmasti toimivat myös Suomen oloissa, etenkin kun mittari ei ole järin alas viime vuosina pudonnut.
Moisture Surge Intense 72H Lipid-Replenishing Hydrator -kosteusvoide* lukitsee kosteuden ihoon ja tarjoaa intensiivistä kosteutta jopa 72 tunnin ajan. Se suojaa ja rauhoittaa janoista ihoa, minkä ansiosta se sopii erinomaisesti kylmän kauden suoja- ja kosteusvoiteeksi.
Voh 19 e / 30 ml ja 36 e / 50 ml (Sokos, Stockmann ja Kicks)Ihon hoitaminen ei ole tähtitiedettä, se on lopulta hyvin yksinkertaista. Muutamalla tuotteella pärjää hyvin ja jos ne toteaa toimiviksi, ei uusia kokeiluja tarvita - muuta kuin korkeintaan kokeilunhalusta. Kuten huomasitte, hyvin monissa tuotteissa puhutaan kosteuttamisesta ja se on kaiken A ja O, mutta iän myötä iho kaipaa myös kiinteyttä, täyteläistämistä ja heleyttä.
Kosmetiikan ei tarvitse maksaa paljoa, hyviä tuotteita löytyy kaikista hintaluokista. Enemmän on kyse siitä, haluaako nauttia luksukkuudesta vai luottaako apteekeissa myytäviin luottotuotteisiin, ja nehän eivät sulje toisiaan pois.

Jäikö sinulle jotain kysyttävää? Minkä sinä olet huomannut avaintuotteeksi tai -rituaaliksi oman ihosi hoidossa - haluatko jakaa sen meille muillekin?

* = tuote saatu

Maarit


12 kommenttia:

 1. Minulla on ihan hömpät ihonhoitorutiinit, mutta kerronpa ne nyt tässä kuitenkin. Illalla pyyhin kasvot meikinpoistoliinoilla ja tämän jälkeen pesen ne vielä hellävaraisella puhdistusaineella. Pesun jälkeen levitän kasvoille joko syväkosteuttavan naamion (saa olla koko yön) tai sitten kasvoöljyn. Aamulla sitten pesen kasvot vain vedellä ja levitän kasvoille Skincityn seerumilla. Kuorinnan teen pari kertaa kuukaudessa ja naamioita käytän kerran viikossa. Siinäpä tuo oli.
  Ihanat ohjeet ja tuotevinkit olit tänne koonnut. Kaunista loppuviikkoa sinulle Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi kommentistasi - ja hyvinhän sinä hoidat ihoasi! On tärkeää, että tekee juuri niin mitä oma iho kaipaa. Yönaamiot ovat kerrassaan ihania ja aamulla iho on valtavan pehmeä.
   Rauhallista torstaita täältä myrskyn ja mylväyksen keskeltä <3

   Poista
 2. Kiitos sinun Maarit, olen ottanut rutiinit tavakseni. Sunnuntai-ilta on se, jolloin kuorin kasvot ja vartalon ja laitan naamion kasvoille. Muuten rasvaan kroppani joka päivä suihkun jälkeen, eli kaksi kertaa päivässä. Kauhea työ! Naamiot tukkaan silloin tällöin, kun muistan, eli joskus. Nykyään laitan myös päivittäin ripsiin ravitsevaa seerumia ja ripset voivat hyvin.
  Yksi tapa minulla on ollut jo n.35v. Rasvaan joka ilta nukkumaan mennessä jalat ja laitan sukat jalkaani, aina! En voi olla kuivilla kantapäillä ja huolittelemattomilla varpailla laisinkaan. Minulla on purkki kookosöljyä yöpöydällä ja siitä vetelen jalkojen, säärien ja käsien lisäksi talviaikaan myös kasvoille lisärasvaa, vaikka olen laittanut voiteet ym. jo aiemmin. Ja välillä sutaisen tukkaankin jämät käsistä. Aamulla kookos saa jäädä ja mennään hoitovesi, seerumi, kasvovoide linjoilla. Niiden annan yksitellen imeytyä aamukahveja juodessani, ennen mahdollista meikkamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että on ollut jotain hyötyä opeistani :) Sinä olet ihan suvereeni itsesi hoitamisessa ja se näkyy - tyylikäs ja aina niin huoliteltu olet.
   Mutta kuten sanoit, on siinä hommaa jos hoitaa koko kroppansa pieteetillä päivittäin, ja vielä kahteen kertaan!
   Ripsiseerumi on muuten mullakin käytössä ja eron kyllä huomaa, sekä pituudessa että vahvuudessa, ja ne on alkaneet vähän taipuakin seerumin käytöstä - se on parasta.

   Poista
 3. Mun ehdoton avaintuote on retinoli, sillä vaan saa yksinkertaisesti ne kunnon näkyvät tulokset. Mutta sitä käyttäessä pitää sitten muistaa maltti ja kunnon kosteutus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tehokas tunnetusti, mutta en vielä uskalla kokeillakaan kun ruusufinni on niin tuoreessa muistissa. Ja tosiaan pitää tietää nuo oleelliset seikat!

   Poista
 4. Vaikka olen varmaankin antanut itsestäni huithapelin kuvan (mikä on osin tottakin:)), niin omat kasvojen ihonhoitorutiinini ovat hyvin lähellä näitä, jotka jälleen niin perusteellisesti, selkeästi ja kansantajuisesti kirjoitit ja kuvailit. Oli helppo lukea.

  Lisäksi käyn pari-kolme kertaa vuodessa kasvohoidossa luottokosmetologillani, joka on siitä niin ihana (ja mulle helppo), että tuntee vuosi(kymment)en yhteistyön seurauksena ihoni niin tarkkaan, että osaa aina valita just mulle sopivat kotihoitotuotteet ja neuvoo niiden käytössä, jos on jotain uutta. Ja sekin on ihana, että huomaa myös iholla tapahtuneet mahdolliset muutokset, ja hänen ansiostaan päädyin mm. ihotautilääkärille, joka jäädytti otsasta aurinkokeratoosiläikän ja lähetti plastiikkakirurgille otattamaan koepalan mahdollisesta niinikään auringon aiheuttamasta basalioomasta, jonka kirurgi päätti poistaa samalla reissulla kokonaan ja hyvä niin. (Pahoittelut, menee nyt ohi aiheen, mutta tärkeitä juttuja ihonhoidossa kuitenkin).

  Meillä on apteekeissa aika kehnot valikoimat, mutta luulisi, että sieltä tuota ACOn sarjaa sentään löytyisi. Vaikuttaa hyvältä ja myöskin varsin edulliselta. Käytän oman kosmetiikkani aina loppuun ennenkuin ostan uutta, joten purkkien määrä ei ole iso ja siksi en näissä yleensä mieti hintaa, vaan ostan, jos luottokosmetologi on sitä mieltä, että kannattaa. Ainoastaan puhdistustuotteet mulla on varsin edulliset (L300-sarjan kuivan ihon vaahto ja Lumenen kasvovesi), mutta valintaperuste on niissä ollut nimenomaan se, ettei kiristä, eikä myöskään jätä rasvaista tunnetta iholle.

  Joulukuuksi olen jo vuosia ostanut niinikään luottokauneushoitolastani joulukalenterin, jonka jokaisessa luukussa on joku ihana hoitoampulli tai naamio. Se on mun joulukuun luksusta :).

  Mutta nyt kyllä yllätän itseni kirjoittamassa aiheesta näin pitkästi. Toivottavasti en kuitenkaan liian :)

  Silmänympärysvoiteen voisin välillä vaihtaa myös. Olen käyttänyt aika pitkään muistaakseni Sutkautuksia Tarun suosittelemaa Whamisaa, jonka koostumus on helposti levittyvä ja 30 ml koko on ihanan riittoisa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa ilo kuulla, että näistä sai selvää! On aina niin vaikea kirjoittaa selkeästi ja loogisesti, vaikka asiat olisivatkin päässä jotenkuten selkeinä.
   Keratoosia ja muita on todella vaikea huomata itse ja olen kuullut muistakin tapauksista, joissa kosmetologi on tehnyt havainnon ja prosessi on lähtenyt siitä liikkeelle. Hemmottelun ja ohjeistuksen lisäksi terveysasiat - hyvä näin.
   Ellen väärin muista, niin ACO on markkinajohtaja apteekeissa myytävässä kosmetiikassa ja hyvin edustettuna myös pienemmissä apteekeissa ainakin täällä päin. Niillä on myös ihana huulirasva tuubissa, joka antaa vähän kiiltoakin - olen käyttänyt sitä jo monta vuotta ja edelleen ostan pari putkiloa aina kerralla, että varmasti on aina käsillä.
   Ihana idea tuo joulukalenteri :)
   Kommenttisi ei ole koskaan liian pitkä Annukka <3 Kiitos tästä <3

   Poista
 5. Dear Maarit, I'm a bit of a cosmetic grouch. I also clean and use moisture, but I'm too comfortable for anything else. But as you write, after a certain age our skin simply needs more and your tips encourage me to rethink my skin care a little, especially now in autumn and winter.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dear Sigrid, I've always said that 'everybody sees when you have taken care of your skin' as it just looks so bright and wrinkles have disappeared or at least softened. Sooner or later it turns to nice routine :)

   Poista
 6. Kiitos taas hyvistä vinkeistä.

  Oma luottotuotteeni on Mujin kosteusmaito, näin talvella voisin vielä siirtyä tehokosteuttavaan. Olin alunperin Japanissa törmännyt nyt niin trendilkäisini kosteusvesiin ja- maitoihin ensimmäisen kerran ja kun huomasin Mujissakin niitä, ostin edullisen pullon uteliaisuudesta. On olltu toimiva. Kuivimmilla keleillä sitä alle, lisäksi vielä seerumia ja voidetta, kesällä saattaa riitää ihan yksistäänkin suojakertoimellisen voiteen alle. Tämä on pysynyt käytössä, vaikka muut tuotteet välillä vaihtelevatkin.

  Acon tuotteista olen pitänyt, niissä on hyvä hinta-laatusuhde. Nyt onkin tuo Age Delay-sarja käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä :)
   Nythän tuota Mujia saa myös Suomesta ja ostin sen aikoinaan itsellekin - sinun vinkkaamanasi. On kivan ja hoitavan tuntuinen.
   ACO kuuluu kyllä ihan ihonhoidon parhaimmistoon!

   Poista