Reseptit

Sitruunapasta & valkosipuliset jättikatkaravunpyrstöt

16 Comments

  1. Sigrid Klede

    Dear Maarit, what a quick, delicious recipe. Summer is coming back again. And you arranged and photographed the dish beautifully again.
    lovely wishes
    Sigrid

    1. Maarit / Sopusointuja

      Thank you so much dear Sigrid. This is something I have to cook every now and then, I just love lemon together with fresh garlic, it works through the year.
      Have a lovely weekend, hugs Maarit

  2. Outi Krimou/Outi's life

    Kokkailen aikalailla saman verran olipa mikä vaan vuodenaika, mutta haluan "tuhdimpaa" ja mausteisempaa ruokaa kun säät kylmenevät.
    Oma suosikkini tällä hetkellä on pestopasta, mutta perinteinen kanapastakin on aina vaan niin hyvää.
    Herkullinen ohje täälläkin ja tuota sitruunaa pitääkin testata pastan kanssa, sopii varmasti myös kanan kaveriksi.
    Ihanaa viikonloppua sinulle Maarit <3

    1. Maarit / Sopusointuja

      Niin sama juttu meilläkin, vähän enemmän öljyä, vähän enemmän mausteita – ja kaikkea. Tuli heti kommentistasi mieleen sitruuna-kanapasta, pollo limonello. Käys googlettamassa sen ohje jostain, on mielettömän hyvää.
      Ihanaa viikonlopun odotusta Outi <3

  3. Sari/Casa Mimi

    Oih, mikä herkullinen ruoka, tätä pitää tehdä ehdottomasti. Kokkaileminen on jäänyt jotenkin vähälle. En ehdi enää tehdä mitään, kun mies tekee ruokaa koko ajan. Outo tilanne 🙂 Ihanaa sunnuntaita <3

    1. Maarit / Sopusointuja

      Annappa Juhalle reseptitoive – sä voit keskittyä herkutteluun sitten 🙂
      Leppoisaa iltaa sulle <3

  4. Tiia Koivusalo

    Yes lähtee kokeiluun, tää on ihan meidän resepti eli kiitos reseptistä Maarit. <3

    1. Maarit / Sopusointuja

      Yes Tiia, ihana kuulla! Paljon valkosipulia ja voi lorauttaa vähän enemmän öljyäkin, sitä maukkaampaa tulee 🙂

  5. Sara S.

    Ai miten ihanan helppo ja nopea resepti. Kokeiluun !

    Suloista sunnuntai iltaa Maarit <3

    1. Maarit / Sopusointuja

      Sopii vaikka lauantai-illan herkuksi 🙂
      Mukavaa loppuviikkoa sinulle <3

  6. Heli-Hannele - Beach House Kitchen

    Niin hyvännäköistä settiä, että kilpailee kuule monen ravintolan annosten kanssa! Pastasta saa pikaruokaa, kun käyttää aitoja ja tuoksuvia raaka-aineita! Mä kuolaan noiden katkisten perään täällä. On ihanaa käyttää runsaasti valkosipulia – siitä kyllä pitää koko perheen pitää, ei sitä haista kun kaikki ovat syöneet, hih!

    1. Maarit / Sopusointuja

      Oih Heli kiitos! Ravintolasta saa niin epätasaista laatua ja välillä maut on ihan hukassa, että suorastaan ihmettelen eikö kokit itse maistele annoksiaan, huh. Taso on niin vaihtelevaa ja hintataso korkea pääsääntöisesti.
      Valkosipuli on niin parasta, ja tässä se tulee vielä erityisen ihanasti esille, öljyssä kevyesti paistaen. On kyllä tehtävä tätä taas, niin tulee vesi kielelle kirjoittaessa 🙂 Pasta on ihan parasta, monella tavalla tehtyä ja aina maistuvaa.

  7. Tuuli - Lumo Lifestyle

    Aika samantapaista pastaa olen tehnyt, pasta, sitruuna, valkospiul ja ravunpyrstöt sopivat niin hyvin yhteen.

    Meillä klassikko on "meidän pasta", reseptini oli aikoinaan Kodin Kuvalehdessä nimellä "Parisuhdepasta" ja jutusssa kerrottiin minun hemmottelevan sillä miestäni. No, se onkin hänen lempiruokiaan edelleenkin; spagettia, tuorejuustoa tai Creme Bonjourin kermakastiketta tai itsetehtyä pestoa, mozzarellaa, paljon basilikaa ja tuoretta tomaattia, ehkä vielä kylmäsavukinkkua ja paahdettuja kurpitsan- tai pinjasiemeniä. Resepti vaihtelee joka kerran sen mukaan mitä kotona sattuu olemaan.

    1. Maarit / Sopusointuja

      Parisuhdepasta kuulostaa ihan huipulta ja pastan suhteen parasta onkin se, että siihen voi laittaa lähes mitä tahansa. Muistan kun tein supparipastaa aiemmin syksyllä ja laitoin siihen bufala-mozzarellaa kastikkeeksi, se oli mielettömän pehmeän ja herkullisen makuista. Pasta on parasta!

  8. Ladette

    Kuulostaa ja näyttää hyvälle! Kokeiluun siis. Oma suosikki on avokadopasta, toistaiseksi ? ja tykkään myös lehtikaalipastasta, jota olen tehnyt silloin tällöin. Siinäkin sitruunaa, mehua ja kuorta.

    1. Maarit

      Avocadopasta onkin ihanaa; olin lähes unohtanut sen mutta eräänä päivänä tein kun ei ollut mitään muuta näppärästi valmistettavissa. Lehtikaalipastan ohje pitäisikin kaivaa – kiitos vinkistä! 🙂

Leave a Reply