Reseptit

Valkosipuli-parmesaanietanat – nostalgiaherkku vailla vertaa

20 Comments

  1. Outi Krimou/Outi's life

    Olen maistanut, mutta eivät olleet minun juttuni. Meillä mies taas tykkää kovasti etanoista. Marokossa etanoita tehdään mausteliemeen ja myydään kadun varrella kojuissa. Niitä pitää aina pysähtyä syömään 🙂
    Herkullista iltaa sinulle ihana Maarit <3

    1. Maarit / Sopusointuja

      Etanat eivät taida olla kaikkien herkkuja, kuten ei osteritkaan, mutta onneksi maailmassa on niin paljon kaikkea muutakin 🙂
      Ihanaa viikonloppua Outi <3

  2. leenariikkala

    Rakastan! Juuri pari viikkoa sitten Bistro Bardotin listalta löysin ja tilasin oitis. Ja just noin, leipää ja hyvää punaviiniä kyytipojaksi. En ole koskaan tehnyt itse, ehkäpä ensi viikonloppuna. Kiitos ohjeesta.

    1. Maarit / Sopusointuja

      Näiden tekeminen on helppoa eikä tarvitse juuri muuta kuin muistaa ostaa ne etanat! Me ollaan kokeiltu monenlaisilla juustoilla, mutta parmesaani maistuu parhaimmalta.
      Mennäänpäs joskus yhdessä etanoille 🙂

  3. Anonyymi

    Hei Maarit, kiitos reseptistä jonka minä toteuttaisin varmaankin niillä simpukoilla, etana hiukan arveluttaa. Kysyisin noista viinilaseista, mitkä mahtavat olla? Minulla olisi hakusessa juuri tuollainen modernin muotoinen mutta kuitenkin hiukan koristeltu malli vanhojen perintöastioiden pariksi. Mukavaa loppuviikkoa ja kiitos kivasta blogistasi! t. Mari

    1. Maarit / Sopusointuja

      Kiitos kovasti mieltä lämmittävästi kommentistasi Mari ja ihanaa, että olet löytänyt blogiini <3
      Simpukat on myös todella hyviä, suosittelen! Lasit ovat Ikean mallistoa ja nyt kuulemma jo lopetettu. Harmi paikka, sillä on omastakin mielestä todella kaunis malli.
      Mukavaa viikoloppua!

  4. JonnaH.

    R-A-K-A-S-T-A-N! Kun vaan aikoinaan pääsi yli siitä ajatuksesta, että ne on etanoita, eikä kuvittele niitä syödessä, niin nam. :p En ole syönyt pitkään aikaan, mutta varmaan pakko pian saada.

    1. Maarit / Sopusointuja

      Ja vielä kun pilkkoo palasiksi niin ei tiedä mitä syö… Mutta parastahan siinä on se öljy-valkosipuli-juusto – loppujen lopuksi melko sama onko etanoita vai simpukoita vai katkiksia… Nyt Jonna kokkaamaan itse! 🙂

  5. Heli-Hannele - Beach House Kitchen

    Etanat oli se juttu 2000-luvulla, aina tilattiin niitä alkupalaksi ; ) Nyt sitten harvemmin ja ei ole montaa kertaa itsekään tehty, vaikka etanapannu löytyy. Parasta on dipata ja pyyhkiä puhtaiksi nuo pannut syönnin jälkeen, se valkosipulikastike on niiiiiiiiiin hyvää!

    1. Maarit / Sopusointuja

      No niin onkin, kuten kirjoitin tuonne kommenttiin! Mä olen tilannut usein ravintolassa 2x alkuruoan ja jättänyt pääruoan väliin, jos on ollut oikein hyviä settejä – etenkin jos on etanoita tarjolla. Ja valkosipuli nyt maistuu missä vaan, rakastan sitä(kin)!

  6. Tuuli - Lumo Lifestyle

    Etanat eivät ole herkkuani, mutta tätä voisi kokeilla jättikatkaravun pyrstöjen kanssa.

    1. Maarit / Sopusointuja

      Todella hyvin, pitää muuten itsekin kokeilla niitä joskus!

  7. Tuula / Tuula’s life

    Ihanat iltaherkut! Olin myös unohtanut etanat kokonaan. Kiva ohje! Tämän nappaan talteen. Ps. Tein myös ranskalaista tomaattipiirakkaa ohjeesi mukaan. Oli hyvää! Mukavaa uutta viikkoa!

    1. Maarit / Sopusointuja

      Kiva jos innostuit Tuula! Huomasin piirakan blogissasi, kiitos kun jaoit sen! Minä puolestani muistin tomaattipiirakan jutustasi – näin se menee… Voisin tehdä huomiseksi kun menemme miettimään joulumenua.
      Aurinkoista viikkoa Turkuun!

  8. Johanna - Home at beach

    Etanat – pitääkin tehdä pitkästä aikaa! Meillä etanat tehdään aina voihin, en ole edes ajatellut että ne voisi tehdä öljyyn, kuten sinun ohjeessa, ehkäpä rohkenen kokeilla sitäkin joskus. Ja roquefort sopii myös muuten todella hyvin etanoiden kanssa, jos haluaa vaihtelua. Jospa sitä viikonloppuna herkuttelisikin etanoilla.

    1. Maarit / Sopusointuja

      Minäkin olen tehnyt välillä voihin, mutta pehmeä rasva vie nykyään voiton 🙂 Moni juusto sopii hyvin, joskus jopa emmentalraaste, kun ei ole ollut muuta.
      Nämä on niin ihania, toivottavasti maistui jos teitte 🙂

  9. Ladette

    Oi, tykätäön miehen kanssa molemmat ihan hulluna! Pitääkin tehdä! Ja puhuttiin just, että simpukoitakin vois laittaa. Herkkua molemmat!

    1. Maarit / Sopusointuja

      Molemmat on sellaisia, että tulee heti pientä juhlan tuntua, kun tuoksu tulvahtaa uunista!
      Mukavaa viikkoa ja joulunalusaikaa sinulle1

  10. Anonyymi

    Hei, olen tehnyt valkosipulietanoista kasvisversion herkkusienistä. On hyvää. T. Laila

    1. Maarit / Sopusointuja

      Hei Laila! Ihan varmasti on yhtä ihanaa ❤️ Olen paistanut itsekin sieniä joskus öljyssä ja maustanut sitten valkosipulilla, mutta paljon tyylikkäämpää on tarjoilla ne 'etanatyyliin'. Kiitos kivasta vinkistä!

Leave a Reply