keskiviikko 18. marraskuuta 2020

Pimeä syksy - tummaa silmiin ja kirkastut!

[ Tuotteet PR-näytteitä ] 
Maskiaikana huulten meikkaaminen on jäänyt vähemmälle, korkeintaan sipaisen hoitavaa, kevyen värin antavaa huulikiiltoa tai neutraalia kosteuttavaa huulipunaa estämään huulten kuivumista. Sen sijaan olen kokenut silmämeikin entistä tärkeämmäksi, mielialani piristäjäksi. 
 
Silmämeikissä ei tarvita välttämättä valoa ja varjostusta, tummaa ja vaaleaa - yksi väri riittää ihan perusmeikkiin, jonka teen itsekin päivittäin. Yhden sävyn meikki on nopea ja kun väri valitaan oikein, se on mitä mainioin ilmeen kohottaja.  


Keräsin tähän kirjoitukseen syksyn uutuuksista edullisia ja hyviä luomivärejä ja ideoita. Ihan lopussa on parin minuutin luomivärivideoni, jonka lyhyt versio oli pari päivää sitten Instagramissa. Näytän siinä miten laskeutuneen luomen saa meikattua nopeasti piiloon yhdellä värillä.

Parhaat aikuisen luomivärisävyt ovat luumunsävyisiä, roosanruskeita, tummaa nudea, lämmintä poltettua oranssia. Ne auttavat häivyttämään loistavasti laskeutunutta luomea, mutta uppoutuvat silti ihon omaan sävyyn mainiosti eli ei tule liian meikatun näköistä. Tätä samaa efektiä eivät saa aikaiseksi vaaleansiniset tai hyvin vaalean beiget värit. Värin pitää olla sen verran tumma, että se saa aikaiseksi varjon luomella - se häivyttää roikkuvan luomen.

Tietenkin tumma rajaus antaa lisäsyvyyttä katseeseen ja esimerkiksi todella tumma luumu ja tumma sininen luomiväri mustan lisäksi ovat erinomaiset värit rajausten tekoon. Mutta nyt keskityn vain yhden sävyn luomiväriajatukseen.


Oriflamen the One* -pitkäkestoiset luomivärit ovat syksyn uutuuksia. Laatu on runsaspigmenttinen ja pehmeä ja sitä voi käyttää kuivana tai pienen vesitipan kanssa kosteana myös rajausten tekoon. Valikoimasta löytyy hyviä keskitummia käyttövärejä, kuten nuo mitkä itse valitsin palettiini. Luomivärit myydään irtonappeina ja niihin voi hankkia joko kahden tai kuuden sävyn rasian. Napit (myös poskipuna) kiinnittyvät magneetilla, joten ne on helppo vaihtaa. Tämä on mielestäni mainio asia, koska voit valita omaan palettiisi juuri ne värit mitä eniten käytät.
Kuuden värin rasiassa on omat suosikkini; vasemmalta: Denim blue matte, Smokey plum shimmer, Honey blush shimmer, Dim burgundy matte, Fudge brown matte ja Base nude matte.

Luomivärinappi n. 8 e 
6 värin rasia n. 15 e
2 värin rasia n. 8 e
(Oriflame verkkokauppa)

Isadora on lanseerannut syksyllä yksittäispakatut solo-luomivärit Single Power Eyeshadow.* Kevyessä ja samettimaisen pehmeässä luomivärissä on kolmea erilaista lopputulosta, matta, helmiäinen ja metallinhohtoinen. Poimin sieltä muutaman loistosävyn helppoon silmämeikkiin. 
Ja jos tästä valikoimasta pitäisi valita vain yksi, se olisi 02 Mocha Bisque (kuvassa vasemmanpuoleinen). Se on täydellinen neutraali nude mattasävy, joka koko luomelle laitettaessa antaa huolitellun ja luonnollisen ilmeen.
Nyt niin suositut lämpimät oranssinsävyt (06 Peach pearl ja 03 Brick wall) löytyvät myös valikoimasta ja upea todella tumma luumusävy mattana, 04 Black plum.

Voh 13,90 e (Stockmann, Sokos, Emotion ja Kicks)

Max Factorin uudessa neljän sävyn Colour X-pert Palette* -luomiväripaletissa on neljä eri värikomboa ja niistä löytyy mattaa ja metallinhohdetta, lämpimiä ja viileitä värejä. Koostumus on mielenkiintoinen, se tuntuu ensin puuterimaiselta mutta muuttuu voidemaiseksi luomella. Valmis paletti on kätevä, sillä siinä on valmiiksi mietityt toisiinsa sopivat väriyhdistelmät, sekä tummaa että vaaleaa.

Voh 14,90 (Sokos, Stockmann, Kicks, verkkokaupat)


Peittävämpi kuin huulikiilto, mutta kuultavampi kuin huulipuna on Lumenen uusi nestemäinen huuliväri Luminous Moisture Lip Color*. Kauravoi sekä karpalon ja puolukan siemenöljy huolehtivat talvihuulten pehmeydestä. Hurmaava ja meille pohjoismaisille sopiva väriskaala sisältää 8 herkullista sävyä.

Voh n 11,90 (marketit, tavaratalot, Kicks ja verkkokaupat)Pahoittelen videon huonoa laatua, sillä harjoittelen vasta sen pienentämistä blogitarkoitukseen <3
Siitä kuitenkin näkee miten mediumtumma sävy kohottaa luomea ja kuinka nopeaa sen levitys on. Jos en syystä tai toisesta ehdi tai jaksa meikata kummemmin, saatan laittaa pelkästään tummaa luomiväriä eikä yhtään mascaraa, niin tärkeä rooli sillä on.

Onko sinulla luomiväri vakikäytössä? Jos et käytä, johtuuko kiireestä vai siitä että koet ettet osaa - vai onko värin valinta vaikea asia? 

* tuote saatu

Maarit
16 kommenttia:

 1. Kiitos Maarit, pienestä koosta huolimatta tosi hyvä ja havainnollinen videopätkä! Tämän neuvon otan heti käyttöön - uusia odotellessa! Aurinkoista viikonvaihdetta! Tiina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos niin paljon Tiina! Huomasithan, että sen saa suurennettua koko näytölle - alhaalla oikealla on 'väkäset'ja sitä klikkaamalla video suurenee. Ja kyllä näitä tulee lisää...
   Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 2. Tämä oli hyvä video, muutos näkyy selkeästi. Ilmeesi huomattavasti pirteämpi, pitää itsekin harjoitella. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla, ja tämä on kyllä mainio ja niin helppo tapa saada myös syvyyttä katseeseen. Ja vielä kun lisää vähän ripsaria ja rajausta :)
   Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 3. Käytän itsekin nykyisin melkein aina yhtä väriä kerrallaan. Punertaat sävyt eivä titselleni oiken sovi, olen vähän itkuisen näköinen niitä käyttäessäni, sen sijaan harmaaseen taittuvat, malvat ja nutriat sopivat hyvin minulle, täytyy vain muistaa nostaa sitä väriä tarpeeksi korkealle häivyttämään. Onpa Oriflamen värinapeissa upeita sävyjä, Isadoran luomivärien koostumuksesta olen aina pitänyt, mutta niitä minulla ei ole ollut aikoihihn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli mielelen, että oletko käyttänyt lämpimiä vähän aurinkopuuterin tyyppisiä sävyjä esim yläluomen häivytykseen? Siellä toimivat itselläni, mutta en myöskään koe omikseni koko luomella samasta syystä.
   Nämä ovat upeita sävyjä ja on ilahduttavaa että ovat tehneet mattasävyjä niinkin paljon.

   Poista
 4. Dear Maarit, a nice article, I immediately feel like trying a little more make-up. I'm very pragmatic and simple, I always use the same thing, a lipstick for lips and blush, mascara, eyebrow pencil and an eyeliner. Only powder on the skin. I'm clumsy with make-up, and someone has to practice with me. I think I have to come and visit you in Finland.��
  Best regards
  Sigrid

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dear Sigrid, You are very welcome to Finland <3 Then we can have a makeup lesson :)
   Have a nice week and best regards, Maarit

   Poista
 5. Nää sun meikkivideot ovat ihan parhaita, kiitos vinkeistä taasen kerran <3 Valoa päivään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos kovasti Taru, ihana kuulla että niistä on ollut iloa ja hyötyä <3
   Kivaa keskiviikkoa sinulle :)

   Poista
 6. On käytän nykyään lähes ainoastaan Jane Iredalen luomivärejä. Toisinaan tartun Sensain ja Baremineralsin paletteihin, jotka nekin ovat mun lemppareita.Ja käytän noita siksi, koska niissä on vaan makuuni paras laatu ja sopivimmat värimaailmat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jane Iredale onkin luomivärien osalta varsin tuntematon, pitääpä kurkata niiden värit...
   Itse ostan luomivärejä pelkästään värin perusteella, se on niin oleellinen ja aika vaikeakin asia.
   Kivaa viikkoa sulle <3

   Poista
 7. Vitsi tykkään noista Lumenen huulikiilloista kovasti. Hauska idea Oriflamelta tuo luomaripaletti, tällaista en ollut bongannutkaan eli kiitos vinkistä. <3

  Ihanaa tiistain jatkoa Maarit. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niissä on ihanat värit ja ne peittävät enemmän kuin normi kiilto. Olen tiennyt että joillakin sarjoilla on noita räätälöitäviä paletteja, mutten ollut kuullut Oriflamesta. Laatukin on toimiva joten homma pelittää hyvin. Sininen näyttää vaihteeksi tosi raikkaalta luomilla rajauksena, kun on noin sammutettu sävynä.
   Kivaa keskiviikkoiltaa Tiia <3

   Poista
 8. Kiitos vinkistä! Ostin vähän aikaa sitten clarinsin luomiväricombon, vähän punertavia sävyjä siinä. Täytyy kokeilla tuota kikkaa, kun muuten olen huono sit kuitenkaan käyttämäön luomiväriä. Ilmeesi kirkastui kyllä hetkessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! Ja tuli mieleeni että jos hankkimassasi paletissa ei ole riittävän tummaa, siihen voi sekoittaa vähän tummaa ruskeaa tai jopa mustaa - samalla tavalla kuin itsekin sekoitin. Se muuttaa heti ulkonurkan sävyn tummemmaksi, antaa syvyyttä ja häivyttää laskeutunutta luomea.
   Minulla on itselläkin ihan uusi Clarinsin punertava paletti, ehkäpä se on sama. Värit ovat todella kauniit siinä ja sopivat aikuiselle :)

   Poista