maanantai 28. joulukuuta 2020

Joulukuun kuvia ja uuden odotusta

Muistan kun vuosi sitten hankin kultakantisen kalenterin ja kirjoitin Instaan toivorikkaana, että ensi vuodesta tulee kultainen vuosi. Kultaista oli tammikuinen Thaimaanmatka ja ystävien kanssa tehty pieni pyrähdys Nizzaan maaliskuun puolessa välissä, juuri kun koko roska läimähti vastoin kasvoja. 


Vuoden mittaan on ollut silti paljon kaikkea mukavaakin. Vain pienimuotoisemmin ja välillä hippusen enemmän. Ravintolassakäynnit on jääneet kokonaan, kuten lähes kaikki muukin kodin ulkopuolinen sosiaalinen elämä. Joululahjoiksi annoimme tänä vuonna erilaisia herkkuja ja ruokaan liittyviä pikku paketteja, joten sekään ei edellyttänyt kauppoihin lähtemistä. Pikkutyttöjen paketit hankittiin netistä ja aiemmin syksyllä, kun kohdalle osui sopiva. 
Toistaiseksi olemme kaikki selvinneet sairastumatta ja nyt odottelemme rokotusta kuin kuuta nousevaa. 


Joulunviettoon teimme viime hetkellä muutoksen ja hajaannuimme pieniin perheryhmiin kolmeen kotiin. Se oli ikävä ratkaisu, mutta uskon, että tässä tilanteessa se oli tarpeen - ja suositusten mukainen. Mieli oli rauhallisempi tämän päätöksen jälkeen. 


Ruokapöydän yksi ilahduttavista asioista oli porkkala, jonka poikamme toi tyttöystävänsä kanssa joulupöytään. Se oli taivaallisen hyvää ja mitä mainioin herkku myös meille, jotka voimme syödä kalaakin. Jos tätä söisi silmät kiinni, ei tajuaisi mitä se on :) Eikös nuo leivätkin näytä aivan lohileiviltä! Porkkanalohen eli porkkalan maku saadaan aikaiseksi merisuolalla, savuaromilla ja etikalla.
Olemme retkeilleet lastenlasten kanssa ja Kopparnäs Inkoossa on yksi suosikkipaikoistamme. Siellä voi kävellä rantakiviä ja -kallioita pitkin poukamasta toiseen ja aina löytyy uudenlainen paikka ja näkymä. Eläintenbongauksemme tuotti tähän vuodenaikaan kokonaista kolme lajia: sorsa, joutsen ja kala (rautakala, tosin kuollut). Kahvit ja eväät maistuvat luonnossa ja aina on kotiin tullessa terve puna poskilla.


Uintiharrastus on edelleen vireillä, mistä olen hirmuisen iloinen. En käy päivittäin, mutta se ei ole este pulahtamisen jatkumolle - olen ilmeisesti päässyt sen kynnyksen yli, että välipäivät lopettaisivat innostuksen. Viime päivien tuulinen keli ei ole houkutellut mereen, koska en voi sietää tuulta, mutta uintikamat odottavat repussa.Kotipihalla rehottaa isolehtiset muratit, ne eivät hätkähdä ainakaan vielä nollakelejä. Vaikuttaa siltä kuin puskissakin olisi tavallista isommat silmut odottamassa puhkeamista vai onkohan se normaali tilanne. Ehken vain ole huomannut sellaista aiemmin. En voi olla ajattelematta, että päivät ovat jo alkaneet pidentyä - minuutteja vasta, mutta silti. Ja se tietää valoa tähän pimeyteen.

Näissä merkeissä kului pimeä syksy ja outo koronavuosikin on juuri lopuillaan. Toivotaan, että ensi vuodesta tulisi se kultaisempi vuosi! Yritetään elää hetkessä ja nauttia pienistä asioista, tulevasta murehtimatta.  
Millä mielellä sinä otat uuden vuoden vastaan?

Valoa ja toivoa uudelle vuodelle ja lämmin kiitos tästä yhteisestä vuodesta <3

Maarit 
8 kommenttia:

 1. Voi Maarit, olemme jälleen olleet niin samanlaisissa fiiliksissä eilen! Samanlaisia tuntemuksia, tuumia, toiveita. Samaan kellon aikaankin. Päätin vaan lopulta jättää lähetyksen aamuun, kun kello oli niin paljon.
  Pieniä onnenpipanoita on vuoteen mahtunut, haikeita halauksiakin. Surua ja murhetta. Silti pakko on keskittyä niihin positiivisiin. Ainoa, mihin pystyy vaikuttamaan, on oma asenne.
  Hyvää Uutta Vuotta toivotellen - CC

  VastaaPoista
 2. Ihanaa vuoden viimeistä viikkoa ihana! Uskon, että siitä tulee hyvä meille kaikille <3

  VastaaPoista
 3. Ihanat kuvat <3 Oikein hyvällä mielellä siirryn vuoteen 2021 ja toivon, että se olisi meille parempi kuin tämä edeltäjänsä.
  Ihanaa uutta vuotta sinulle Maarit ja kaikkea hyvää <3

  VastaaPoista
 4. Dear Maarit, you have written another wonderful article that affected me much. This year a lot was golden for me, although we had to do without a lot. But in the end it is the "here and now" that counts and I have learned to be grateful and to enjoy the little beautiful moments in life. I wish you and your family a happy new year and everyone stays healthy. I'm looking forward to many new blog posts from you in 2021.
  All the best and a hug
  Sigrid

  VastaaPoista
 5. Ihan positiivisella mielellä, vaikka mennyt vuosi on ollut monella tapaa hyvä, se on ollut myös raskas.

  Hyvää uutta vuotta 2021!

  VastaaPoista
 6. Ensi vuonnakin pyrin vaikuttamaan niin asioihin, joihin voin ja asiat, joihin en voi vaikuttaa, eivät saa jäädä vellomaan mieleeni ainakaan ikävässä vaikutuksessa. Maarit, kaikkea hyvää ensi vuoteesi! Ps. Katsoin ensiksi, että sivuprofiilikuvassa olit sinä, mutta niin ei tainnut ollakaan ; )

  VastaaPoista
 7. Upeita kuvia ja melkein tekisi mieli pakata koriin eväät ja lähteä noihin saariston maisemiin :) Meidän perheelle vuosi on ollut hyvä, vaikkakin koronan myötä on ollut huolia kuten kaikilla.

  Iloa Uuteen Vuoteen ♥

  VastaaPoista
 8. Ihana tunnelma kaikissa kuvissa. Huh, miten lävähtikin kasvoille korona meidän matkalla, mutta onneksi siitä jäi ihanat muistot ja kaikki meni mainiosti. Vuodessa on ollut paljon hyvääkin ja näistä monet liittyvät juuri ystäviin ja läheisiin <3. Täsä vuodesta tulee hyvä, tiedän sen <3

  VastaaPoista