sunnuntai 13. joulukuuta 2020

Pienin askelin jouluun - työhuonekin sai jouluilmeen

Välillä meinaa tulla hiki, kun ajattelee joulua. 3. adventti ja 11 päivää jäljellä aattoon. Laittelen kotia kuten ennenkin, pienin askelin jouluisempaan suuntaan. Muutamat männynoksat ovat jo maljakoissa ja pari valoketjua luo valoa olohuoneessa. Näillä elementeillä mennään muutenkin, kuten yleensäkin.

Siivosin työhuoneen, järjestelin pöydän ja laitoin esille kaapeista toisenlaisia esineitä ja tavaroita. Ostin aiemmin syksyllä vanhan (näköisen) pikkupöydän, vai mikään tuo mahtaa olla, nettikirppikseltä ja nostin sen pöydälle. Siihen voi tehdä sitten vaihtuvia asetelmia vuoden mittaan. Pöydällä ei ole muuta jouluista kuin paperipallonauha, mutta silti se näyttää mielestäni jouluiselta. Ehkä se on valojen lisäksi tuo patinoitunut puu, lämmin keltainen väri tuoksupullossa, kynttilä...

Lyyraviikuna oli onnettomassa kunnossa, varren päässä jäljellä vain muutama lehti, mutta nyt se on jostain syystä alkanut kasvattamaan uusia.Olohuoneen järjestys muutettiin eilen (ja tuli taas kuin uusi koti!) ja loputkin ikkunat pestiin samalla sisäpuolelta. Suuritöisimmät hommat oli siis tässä, ja ne oltaisiin tehty muutenkin mutta on jäänyt tekemättä. Lähempänä joulua tehtävät askareet on pääsääntöisesti listattuna, joten ei syytä huoleen. Meillä tehdään vain normaali viikkosiivous ja katsotaan, että paikat on yleisesti ottaen kunnossa. Oli jännä huomata, että kirjoittaessani tätä juttua ja laittaessani ylös niitä asioita, mistä pitää huolehtia lähempänä aattoa, taakka keveni kummasti. Päiviä on paljon jäljellä ja kun tekee vähitellen suunnitellusti, ei pääse hiki tulemaankaan. Joulua vietetään meillä muutenkin pienesti läheisten kanssa ja jokainen pitää tahollaan 10 päivän karanteenin ennen aattoa.

Millä mallilla siellä on asiat, osaatko ottaa rennosti vai kärsitkö joulustressistä?

Maarit

10 kommenttia:

 1. Ei mitään stressiä tänäkään vuonna. Kodissa siivoillaan normaalisti, ainoa asia mitä pitää miettiä on, että koska tehdään viimeiset ruokaostokset pyhiä varten.
  Ihanalta näyttää teillä <3 Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanlaisiaa mietteissä täälläkin, joulu tulee stressittäkin ja yleensä ihan yhtä hyvänä :)

   Poista
 2. Yritän ottaa rennosti, kun vielä ennen joulua on aika paljon töitäkin.

  Ihanan kotoisia kuvia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti jo nyt olet päässyt rauhoittumaan töistä, levollia joulupäiviä sinulle!

   Poista
 3. Ihanan seesteinen työhuone <3. Meidän varsinainen työhuone on niin mun miehen valtakuntaa, että harvoin sinne nokkaani työnnän, joskus käyn vähän siivoilemassa ja miettimässä, että voisiko täältä karsia jotain juttuja :) Ihanaa viikkoa Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkei sinne kannata laittaa liikaa nokkaansa; on kokemusta että kaikki on heti hukassa jos siivotessa siirtää jotain...:)
   Ihanaa lomaviikkoa ja joulunaikaa Sari <3

   Poista
 4. Onpa viihtyisä työhuone! Joulustressiä välttelen mindfulness -harjoitteilla ja luottaen toiveikkaana, että kokonaisuus ratkaisee. Venyy, venyy vielä ja sitten joululepoa pyjamassa kirja kainalossa, jos uni vie mennessään. Leppoisia valmisteluja sinullekin! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos olet saanut apua mindfulnessista; minulta se ei onnistu oikein millään, en vain osaa keskittyä. Olen huomannut että lempeä ja jopa harras tai ainakin hidastempoinen melankolinen musiikki auttavat itselläni. Tärkeintä on lopputulos :)
   Tunnelmallista joulunaikaa sinulle Tuija!

   Poista
 5. Olet kauniisti sisustanut sun työhuoneen. Kiva toi pikkupöytä. Sun työhuoneessa on sellainen tunnelma ettei se edes näytä työhuoneesta jos ymmärrät mitä tarkoitan. Mun jouluvalmisteluihin kuuluu leipomista, lahjojen paketointia ja kevyttä siivousta. Ei tule stressiä kun on jakanut hommat eri päiville to do-listaan. Oikein hyvää joulunaikaa sinulle, Maarit. 🎄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin, tämä onkin enemmän sellainen naisluola, hih. Kauniita asioita juuri niin kuin haluan niitä itse pitää esillä.
   To-do -listat helpottavat todella, asiat on kirjattuna ja osaa jäsnnellä niitä eri päiville.
   Tunnelmallista joulunaikaa sinullekin Marja!

   Poista