Kauneus ja hyvinvointi

Öljyä talvi-iholle & asiantuntijan vinkit

18 Comments

  1. Tuuli - Lumo Lifestyle

    Rakastan öljyjä ja käytän niitä päivittäin.

    Nuxen Huile Prodigieuse-öljy on klassikko, siinä on mukavan ohut koostumus ja se imeytyy hyvin. Voi käyttää myös hiuslatvoihin. Yliopiston Apteekin luonnonkosmetiikkasarja YA naturaen kuivan ihon kasvoöljy on myös ollut hyvä käytössä. Jimmy Boydin vartaloöljyt tuoksuvat ihanalle. Koostumus on aika paksu, olen lisännyt vartalovoiteen joukkoon.

    Ja oliiviöljy keittiössä! En käytä voita juuri lainkaan ruanlaitossa, mutta oliiviöljyä on aina käsillä. Toinen öljysuosikki on kurpitsaöljy, joka antaa täyteläisen maun mm. salaattikastikkeisiin ja pestoon.

    1. Maarit / Sopusointuja

      Nuxe taitaakin olla niitä ensimmäisiä mitä tuli markkinoille ja olen itsekin käyttänyt sitä pari pullollista – muistan miten hyvän tuoksuisia ne oli. Öljy on tosiaankin hyvä myös hiuslatvoille, se silottaa mainiosti pörröiset latvat.

      Sama täällä, kolesteroli on itsellä draiveri tässä öljyasiassa. Olisiko sulla vinkata hyvä oliiviöljy? Tulee aina hankittua sitä samaa mutta kaipaisin hyvää muttei superhintavaa tuotetta. Ptääkin kokeilla kurpitsaöljyä, en olekaan vielä tutustunut siihen.
      Kiitos Tuuli vinkistä!

  2. Taru

    Öljyt best, erityisesti pakkasilla. Mulla on käytössä Mossan kasvoöljy, tykkään siitä hurjasti ja hintakin kohtuullinen.
    Valoa pakkasviikkoon <3

    1. Maarit / Sopusointuja

      Mikään ei ainakaan omalla iholla toimi kylmällä näin hyvin. Mossaa en tiedäkään, käynkin googlaamassa…Kiitos vinkistä!
      Kivoja talvipäiviä <3

  3. Outi Krimou/Outi's life

    Minulle on ammattilainen kuule sanonut ihan samaa. Minä kun vielä luulin, että öljyt eivät sovi iholleni, että tulee jotenkin rasvaisen näköinen iho. Puppua kaikkinensa, nyt en tulisi ilman öljyjä toimeen 🙂
    Oma suosikkini tällä hetkellä on Aco Repairing Skin Oil.
    Ihanaa keskiviikkoa Maarit <3

    1. Maarit / Sopusointuja

      Vaikka luulee itse tietävänsä, on aina välillä hyvä tarkistaa 🙂 Minäkin olin puhunut aina pelkän kosteuden puolesta, mutta tosin lämpimämmillä keleillä se riittää. Ohuet ja hyvälaatuiset öljyt eivät tosiaan jätä rasvaista tunnetta. Aco on yksi suosikeista, koko sarjana, mutta en olekaan koleillut heidän öljyään. Kiitos vinkistä Outi <3

  4. Anonyymi

    Hei Maarit,

    Terveisiä sinne Suomen talveen täältä aurinkoisesta Antibesistä ! Löysin blogisi eilen ja aivan ihana löytö, mahtava blogi !

    1. Maarit / Sopusointuja

      Moikka ja sydänlämpöiset kiitokset <3
      Miten ihana kuulla! Ja Antibes! Olin siellä ensimmäisen kerran 80-luvulla ja kautta vuosien aina kun tulen Nizzan suuntaan, sinne vie tie (paitsi viime maaliskuussa, kun oltiin juuri koronan räjähtämisen aikaan, niin ei uskallettu liikkua asunnolta juuri minnekään).
      Toivottavasti viihdyt jatkossakin, ihanaa tammikuuta sinne aurinkoon! Maarit

    2. Anonyymi

      Hei Maarit,

      Antibes on sellainen kiva Rivieran pikkukaupunki. Ranskassa on tosiaan laajat koronarajoitukset olleet voimassa jo vuoden verran, mutta toivottavasti mennään parempaan suuntaan.
      Odotan innolla uusia postauksia (ei stressiä :-)), blogisi on aivan ihana! Olen töissä muodin parissa ja kiva lukea aiheesta suomalaisesta näkökulmasta ja mahtavat meikkivinkkisi ovat suuri plussa!

      Aurinkoista viikonloppua,

      Laura

    3. Maarit / Sopusointuja

      Kiitos kovasti Laura! 🙂

      Odotan niin sitä, että pääsisin taas reissuun – ja ensimmäisenä menolistalla on Nizza; vien miehen synttärireissulle 🙂 Vinkkaa, jos sulla on Instatili, niin pääsen seuraamaan elämää tutuilla alueilla 🙂

      Ihanaa viikonloppua, Maarit

    4. Anonyymi

      Moikka Maarit,

      Kävin kommentoimassa viimeisintä instapostaustasi, laita "ystävä"pyyntö 🙂

      Mukavaa viikonloppua sinullekin,

      Laura

    5. Maarit / Sopusointuja

      Sieltähän se löytyi! 🙂

  5. JonnaH.

    Eivät oikeastaan, käytän joskus talvella, jos siltä tuntuu. Yleensä jos iho menee tosi kuivaksi. Olen huomannut, että oikeanlaisten kosteuttavien seerumeiden kerrostus ja kunnon ravitsevat voide ja yönaamiotkin riittävän yllättävän pitkälle. Öljy on sitten se viimeinen keino tarvittaessa. 🙂

    1. Maarit / Sopusointuja

      Kerrostus onkin mainio keino lisätä kosteusvarantoja ja auttaa hyvin kuivuuteen. Samoin hellävarainen kuorinta, niin että kosteus ja hoitoaineet pääsevät tekemään työnsä. Onneksi on ratkaisuja jos nekään eivät riitä 🙂

  6. Sigrid Klede

    Dear Maarit,
    thank you for your many tips with oils for winter skin and yes, I like that too, but so far I only have one for the body. And I'm a bit jealous of the snow in your country. Like here in Nuremberg we don't have a single snowflake and I'm sad, because of I like winter so much.
    Best regards and have a good and healthy time
    Sigrid

    1. Maarit / Sopusointuja

      Dear Sigrid,
      You can try for face too, it really helps when the skin lacks moisture and feels dry.
      Last year we didn't have any snow but now maybe too much. Now its quite wet but next week again, snow and snow. But it looks so beautiful!
      Hugs and warm regards, I will send you a message – Maarit

  7. leenariikkala

    Öljyt on ihania, niin ruuanlaitossa kuin ihon hoidossakin. Erilaisia eri tarkoituksiin. Rypsi- ja avokacoöljy paistamiseen, oliiviöljy salaatiin jne. Itse laitan illalla kookosöljyä lopuksi, viimeiseksi sängyssä paitsi käsiin ja jalkoihin, myös kasvoille painellen. Ja hampunsiemenet on ihan super hyviä! Niitä vaihdellen muiden siementen kanssa myslissä ja salaateissa. Niiden omegat on tosiaan kohdillaan. Ja hampunsiemenjauheesta hyvä proteiini- ja rasvalisä vaikka smoothiin.

    1. Maarit / Sopusointuja

      Piti mennä heti tsekkaamaan hampun proteiinimäärät ja sehän on huikea – tiedätkö, en ole ostanut niitä koskaan. Näin sitä oppii koko ajan uutta. Ne voisivat sopiva myös muiden siementen ja pähkinöiden kanssa paahtamiseen jogurtin ja salaattien päälle.
      Öljyt on tosiaan ihania ja niin monipuolisia! Kookospurkin voisi myös hankkia pitkästä aikaa, myös ihanan tuoksun vuoksi.

Leave a Reply