sunnuntai 31. tammikuuta 2021

Olohuone ja ripaus kevään vihreää

Täydellisestä talvi-ilmasta huolimatta ikkunoista tulviva häikäisevän kirkas valo ja katolta tippuvat lumikokkareet viestittävät siitä, että kevättä kohti ollaan menossa. Tammikuu oli raskas, mutta valo tuo toivoakin ja virkistää mieltä. Valossa on ihmeellistä taikaa.

Onneksi meillä on vuodenajat, niin on jotain mitä odottaa. Kevään tuloon liittyy itselläni vahvasti energinen ja heleä vihreä. Ja kasvit.
Availin saamiani kukkakimppuja ja laittelin vielä voimissaan olevat kukat pienempiin maljakkoihin.
Jouluksi hankittu orkidea kukkii vielä ihan täysillä ja se joutaa pois vasta sitten kun kukat on kukkineet - pelkkiä lehtiä en ole koskaan jaksanut katsella eikä kärsivällisyys riitä uusien kukkien odottamiseen; näen sen pelkkänä rankana.


Ystävältä saatu kimppu - niin rakastan tätä keväistä vihreänvalkoista väriä tulppaaneissa!


Peikonlehti on jättiläismäinen ja vaikka siitä on jo napsittu syksyllä kaksi isoa oksapuskaa juurrutettavaksi, vieläkin pitäisi leikata lattialle asti ulottuvia pois ettei se pääse kaatumaan. En voisi enää kuvitellakaan olohuonetta ilman sen tuomaa viidakkomaista tunnelmaa.


Kultaköynnös rehottaa tällä hetkellä takan päällä ja senkin rönsyt ulottuvat jo lähes lattiaan. Olen ottanut siitäkin muutamia pitkiä oksia juurtumaan, mutten tiedä vielä laitanko koskaan ruukkuun, sillä se ei ole pieninä kasveina suosikkini. Maljakossa siinä on jotenkin eri fiilis, kun se muistuttaa vihreää leikkokukkaa.Vaikka kevät onkin mielessä, nautin ihan valtavasti tästä lumesta ja lumisesta talvesta. Ennusteen mukaan koko helmikuuksi on odotettavissa lunta ja pakkasia ja sehän on aivan ihanaa - vihdoinkin. 

Mutta sisällä voi elellä jo kevään illuusiossa - ja nauttia kukista.

Maarit

12 kommenttia:

 1. Dear Maarit,
  I don't want to live anywhere where there are no seasons. I love the change as much as you do. And the light that falls into your living room is wonderful, a nice atmosphere with the flowers and plants, the cozy furnishing style and the great decoration. This is how a home must be.
  Best regards
  Sigrid

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dear Sigrid, Thank you so much. As to me, I admire your lovely loft home style.
   Different seasons is really our privilege. Let's hope we can enjoy real white winter also in the future. Now it looks fantastic with all this snow as last year we didn't have any.
   My thoughts are with you,
   lots of hugs,
   Maarit

   Poista
 2. Ihana ja toivoa antava postaus sinulta. Kasvisikin voivat pimeän talven jälkeen hyvin.
  Olen löytänyt blogisi ja seuraan sitä mielelläni.
  Kello on jo paljon ja unirytmini on vähän sekaisin, mutta pitää nukkua tai yrittää nukkua aamulla pitkään näin eläkeläisenä.
  Mukavaa kauniin lumista talvenjatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle niin paljon ja miten kiva kuulla, että olet löytänyt tänne ja viihdyt blogini parissa.
   On ikävää, kun unirytmi on mennyt 'sijoiltaan' - itselläni on ollut taas suuria uniongelmia, mutta en pysty valvomaan, joten herään myös kukonlaulun aikaan :) Toivottavasti saat nukuttua aamusta ja on se on näitä eläkeläisen parhaita puolia - elää omassa rytmissä.

   Ihania pakkaspäiviä sinulle!

   Poista
 3. Nyt on jotenkin ihana fiilis, lunta, valoa ja kunnon talvi. Olin aika onnellinen, kun käväisin pikaisen hiihtolenkin. Tuli sellainen olo, että nyt ei tarvitse odotella ja kiirehtiä tulevaa, on ihan hyvä näin. No oikei, siis kevät ja kesä on ihania ja korona veks, mutta muuten :) Ihanaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän mitä tarkoitat. Tämä on niin paljon parempi kuin pimeä, märkä ja loska! Nautitaan tästä - ja tästä ihanasta valosta!
   Ihania pakkaspäiviä sinnekin <3

   Poista
 4. Teillä on kyllä ihanan raikkaan näköistä. Luulen, että vielä kuukausi tätä, niin voi olla, että alkaa itselläkin olemaan kevät mielessä.

  Mukavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Elän itse sellaisessa harhaluulossa vuodesta toiseen, että kevät tulee jo maaliskuussa... Viime vuonna oltiin vappuna ekaa kertaa mökilläkin, kun oli niin kylmää. Toivotaan että näin kauniin talven jälkeen tulisi kaunis kevätkin.
   Valonpisaroita mökiltä!

   Poista
 5. Ihanan harmonista ja kaunista, upea koti teillä ja kutsuvan kodikas.

  Onneksi saatiin näin kaunis talvi, sillä apua jos nyt olisi vielä viime vuoden säät.

  Ihanaa viikon jatkoa Maarit. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Tiia <3 Niin kauan ollaan jo asuttu täällä, lähes 20 vuotta, eikä yhtään kyllästytä. Onneksi on niin yksinkertainen tyyli ja seinät :)
   Just mietin sitä samaa, viime talvi ja monet muutkin on olleet niin loskaisia ja ankeita, mutta nyt on niin ihanaa.
   Terkkuja mökiltä <3

   Poista
 6. Vaikka itse olen ns. kesäihminen,niin kyllä nyt olen ihastellut tätä kaunista talvea.Taivaan sineä ja lumen määrää ja valkoisuutta.Pakkastakin on ollut sopivasti.Aurinko on tuonut kevään tunnun ja hmm paljastaa kivasti pölyt ja koiramme karvat siellä täällä.Ja kas,kun ilta koittaa meillä on taas ihan siistiä!
  Maippi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olen minäkin! Kevät ja kesä on parhaimmat, vaikka miten miettii asiaa. Me lähdettiin extempore mökille lännen suuntaan ja täällä on aivan fantastinen ilma. Tosin vähän liikaa pakkasta, mutta ah niin kaunista. Sininen taivas ja puhdas lumi.
   Juu, se aurinko tuo tullessaan myös pölyä, kumma juttu, hih.
   Ihania talvipäiviä sinulle!

   Poista