Reseptit

Sunnuntaileipomus: rapeakuorinen sekaleipä

22 Comments

  1. Heli-Hannele - Beach House Kitchen

    Täydellinen kukkakimppu roosan hempeine sävyineen ja häivähdys persikkaakin joukossa – ihana muistaminen ystävältä <3 Ihan loisto idea tehdä vähän saaristolaiseen tyyliin vaaleampi limppu, uskon että maut ja tuoksut olivat ihan napakymppi! Tuo lohikin näyttää niin täydelliseltä. Lämmintunnelmaista & rauhaisaa uuden viikon alkua!

    1. Maarit / Sopusointuja

      Kimppu oli superkaunis ja nyt otin hieman nuukahtaneet ruusut kuivatukseen kuvausrekvisiitaksi 🙂 Seuraavaksi kokeilen ilman makeutta todella jyväistä leipää, sillä innostuin niin tämän onnistumisesta. Mulla on aina mielessä se ihana leipä mitä syötiin silloin Tartossa hotellin lounaalla – se oli ehkä paras leipä mitä olen ikinä syönyt. Ei ollut kovin makea, mutta tumma – eli ehkä maltaita pitää olla mutta ei siirappia…
      Kiitos Heli, toivon että tämä viikko menee nopeasti ja että voi avata silmät kohti helmikuuta. Hyvää tammikuun loppua!

  2. Tuuli - Lumo Lifestyle

    Niin kaunis muistaminen ystävältäsi.

    Itse leivottu leipä on niin hyvää. Minullakin on vähän vaikeaa hahmottaa noita vuokien kokoja. Kotona oleviin vuokiin olen joskus kaatanut vettä saadakseni selvillä mikä niiden vetoisuus onkaan.

    1. Maarit / Sopusointuja

      Se oli todellakin sykähdyttävän kaunis.
      Olen tehnyt ihan saman joskus, ja joskun on pitänyt tarkistaa dl-mitankin mitta-asteikot 🙂
      Pitääkin hakea sinun blogistasi leipäreseptejä, muistan että olet kova leipomaankin.

  3. Sari Riekkola

    Makoisan näköistä leipää, muutama päivä sitten tein sämpylöitä, jotka nekin olivat oikein hyviä.
    Kauniita kuvia niin sisältä kuin ulkoakin olet ottanut.

    Tuo kukkakimppu on upea, mahtavat roosan sävyt.

    Itse tykkään leipoa ja leipomisesta kotikin tuoksuu niin hyvälle. Nykyään tulee kuitenkin leivottua harvemmin, kun ollaan kaksin Jarin kanssa. Välilä kuitenkin innostun ja leivon pakkasen täyteen hiivapullaa yms. niitä on kiva sieltä sulatella, kun lapsukaiset tulevat kotiin.

    Iloa maanantaihin Maarit ♥

    1. Maarit / Sopusointuja

      Leipominen on monin tavoin rentouttavaa, mieli lepää ja tuoksu tuo kotoisan tunnelman. Kiitos Sari että muistutit sämpylöistä, en ole muistanut pitkään aikaan niitä. Mulla on ihana Siken ohje, yönyli sämpylät, ja niistä tulee pehmeän rapsakoita.

      Valoisia talvipäiviä <3

  4. Anonyymi

    Lyonin kanaa tein sunnuntai ruoaksi.hyvin onnistui paistinpannussa!
    Olen leiponut makeita piirakoita;omena,rahka ja mokkapaloja.kuivakakuista vanhanajan appelsiinikakkua,äitini reseptillä.tämä korona laittaa edelleen innostumaan leipomisesta.aikaa,kun on.
    Kyllähän se herkuttelu tietysti vyötäröllä näkyy 😉
    -Maippi

    1. Maarit / Sopusointuja

      Hei Maippi! Niin näkyy täälläkin, jos yhtään lohduttaa 🙂 Pulla ja kakut on maistuneet jo pitkään pimeän talviajan päivinä…
      Miten ihana kuulla että kana onnistui niin hyvin. Olen itsekin tehnyt 'oikaisten' ja maku on aivan yhtä herkullinen. Tein itsekin appelsiinikakkua joulunaikaan – ensimmäistä kertaa – ja se vei sydämeni heti!
      Mukavia talvipäiviä sinulle!

  5. Celia C / good to be home

    Ihana kimppu, aivan täydellinen myös juuri tuohon maljakkoon. Joku on todella ajatuksella kimpun sinulle valinnut!
    Mulla on myös tavallisesti tähän aikaan vuodesta vihreän nälkää, mutta nyt jostain syystä ei vielä. Marimekon liinan viininpunainen on nyt jollain tapaa ollut se, mitä tarvitsen. Energian puutetta? Väreillä on kyllä mieletön psykologinen vaikutus.
    Mies hemmottelee mua silloin tällöin leipomalla gluteenittomia teeleipiä, mikä on aivan ihanaa vaihtelua normi pakasteleiville. Oma leipomiseni rajoittuu perheen merkkipäiviin – suklaakakkua sen olla pitää 😉
    Hyvää uutta vuotta toivotellen, lämpimin ajatuksin, Celia C

    1. Maarit / Sopusointuja

      Olen vieläkin aivan mykistynyt kimpun kauneudesta 🙂

      Olen miettinyt itsekin usein vuosien mittaan värejä, kun työskentelinkin niiden parissa niin kauan, että niiden merkitys on isompi kuin osaa kuvitellakaan. Joskus väri suorastaan sykähdyttää ja saa sydämen pomppimaan ja päinvastoin – myös niin on käynyt, että haluan pois vääränlaisen värin vaikutuspiiristä. Mitä kaikkea niistä voisikaan saada selville!

      On sulla hyvin asiat <3 Meillä leivon vain minä, mies ei ole varmasti koskaan leiponut mitään, hih. Suklaakakku on kakuista paras, paitsi mehevä appelsiinioliiviöljykakku, mutta se on vähän eri asia 🙂

      Ajattele, että nyt on jo helmikuu!
      Valoisia päiviä sinulle <3

  6. Outi Krimou/Outi's life

    En ole mikään huippuleipoja, mutta kyllä minä välillä leivon kakkuja ja leipiä. Mies tykkää myös minun tekemistä sitruunamuffinseista 🙂
    Ihanan näköistä leipää olet kyllä tehnyt. Voin kuvitella miten hyvältä se maistuu lämpimänä ja nokareella voita, nam!
    Ihanaa tammikuun viimeistä viikkoa sinulle Maarit <3

    1. Maarit / Sopusointuja

      Ehkä on hyväkin ettei leivo liian usein, tulee syötyä kaikki mitä uunista ulos tulee; ainakin meillä 🙂 Sitruunamuffinssit on ihania! Tein jouluaikaan taatelimuffareita, mutta sitruunaiset ovat niin keväiset ja raikkaamman makuiset. Hyvä, että muistuttelit niistä!

      Valoisaa helmikuuta Outi <3

  7. Tuula's life

    Tuo kukkakimppu on aivan ihana. Kerrassaan lumoavat värit! Kaunis muistaminen ystävältäsi.
    Sinä olet taitava keittiössä. Mainiosti muutettu saaristolaisleipä sekaleiväksi. Ja näyttää tänne ruudun taaksekin niin herkulliselta. Maistuisi minulle voin kera.
    Hyvää tammikuun loppua ja lämpimiä ajatuksia sinulle, Maarit <3

    1. Maarit / Sopusointuja

      Kiitos Tuula niin paljon <3

      Leivän leipominen rohkaisi kokeilemaan erilaisia jauhoseoksia ja makuja. Se on myös rentouttavaa ja tuoksu tuo hyvän mielen. Voi on ainoa oikea tuoreen leivän päällä, etenkin kun sitä ei muuten juuri syökään.

      Ihania talvipäiviä ja mukavaa helmikuuta sinulle <3

  8. Sigrid Klede

    Dear Maarit,
    it is always so beautifully decorated with you and the landscape is a dream. For me it always looks like on vacation.
    I can't bake, but in the last year I've been baking bread again and again, mostly Sarah Britton's life changing bread. Do you know that?
    I'm sorry you can't sleep at night, I hope this will go away soon…
    I wish you a nice rest of the week and see you soon here on the blog
    hugs and kisses
    Sigrid

    1. Maarit / Sopusointuja

      Dear Sigrid,
      Thank you so much. This landscape is near our house, in the seaside and it really looks like countryside although this is the second largest city in Finland. It's nice to live here in the middle of nature, but with easy access to services.
      I didn't know Sarah Brittons bread but I went to google it 🙂 It looks fantastic and is full of healthy elements. Fiber rich and contains lots of good-to-you oils. Baking is relaxing and smell of freshly-baked bread is lovely.
      I hope too, enough sleep is so essential as you have also written…
      Big hug and wish you a bright and nice February,
      Maarit

  9. Marja T

    Moi Maarit. Ihailin taas tota teidän tiiliseinää. Täytyypä kokeilla tota sun sekaleipää. Korona-aika on kyllä lisännyt mun leipomis & kokkausinnostustani. Mä tykkään leipoa. On ihanaa upottaa kädet taikinaan. Monesti teen piirakka-,pulla- ja leipätaikinat käsin vaikka on kyllä Kitchen Aidikin. Makealla puolella teen usein muffinsseja, suklaakakkuja, tartaletteja ja pikkuleipiä. Suolaista piirakoita (esim. tonnikala-ananas), kasvisnyyttejä ja pitsaa. Seuraavaksi aion kokeilla ekaa kertaa dripping caken tekoa. Mukavaa tammikuun loppua sulle.

    1. Maarit / Sopusointuja

      Moikka Marja,
      Sinä leivotkin kaikkea ihanaa ja monenlaista herkkua! Leipominen rentouttaa ja lopputulos on aina sykähdyttävän ihana tuoksuineen kaikkineen. Pizzaa teen ehkä itse useimmin – rakastan maukasta ja valkosipulista pizzaa.
      Piti mennä googlaamaan tuo termi, sillä en ollut kuullut sitä aikaisemmin. Laita kuva instaan kun olet dripannut 🙂
      Mukavaa helmikuuta sinulle!

  10. Tuija

    Minäkin jäin tuijottelemaan tuota ihanaa tiiliseinää ja tuoreen leivän tuoksu tuli tänne asti houkuttelevana. Sunnuntaina innostuimme leipomaan. Se olikin ensimmäinen kerta pikkupiiperolle, joka sai maistaa ikiomaa leipomustaan. Korvapuustit onnistuivat ja maistuivat meille muille. Leipä on ollut pitkään, nimenomaan kauraleipä, suunnitelmissani. Joululimppuja on vielä pakastimessakin. Makoisaa torstai-iltaa! Tuija

    1. Maarit / Sopusointuja

      Voi hän on jo niin iso, että saa syödä pullaakin 🙂 Aika rientää niin nopeasti!
      Kahvi- ja pullahetket ovat parhaita, tuovat hyvän mielen ja niin vähällä. Ja se tuoksu 🙂
      Leivän leipominen on melko vaivatonta, joten tartu vain toimeen. Limput ovat kiitollisia, koska kestävät niin hyvin pakkasessa eikä maku tai koostumus muutu miksikään.
      Valoisaa helmikuuta sinulle! <3

  11. Tiia Koivusalo

    Kiitos herkullisesta leipäreseptistä ja että miten kauniita kuvia. Ihana tuo valo ja kukkakimppu ja rakastan tuota tiiliseinää. <3

    Mitä mukavinta viinloppua Maarit. <3

    1. Maarit / Sopusointuja

      Tuo leipä on niin helppo tehdä, kun vain sekoitetaan 🙂
      Kiitos Tiia kovasti – ihania pakkaspäiviä ja leppoisaa maanantai-iltaa <3

Leave a Reply