sunnuntai 17. tammikuuta 2021

Luetuimmat kirjoitukset vuonna 2020

On itsellekin aina kiinnostavaa käydä läpi edellisen vuoden tapahtumia ja erityisesti tutkia mitkä aiheet teitä kiinnostivat. Näin pystyn kehittämään blogia oikeaan suuntaan ja tarjoamaan sellaista sisältöä, mitä kaipaatte. Olen niin kiitollinen koko ajan kasvavista huimista lukijamääristä, kiinnostuksestanne blogiini ja ahkerasta vuorovaikutuksestamme kommenttikentässä.

Tein tähän kirjoitukseen lyhyen koosteen vuoden 2020 suosituimmista aiheista, sillä niitä toivotaan tuon tuosta, kun kaikkea ei tietenkään tule luettua vuoden mittaan. 

Kaikkein luetuin kirjoitukseni on edelleen maukas, etikkaisen kermainen Lyonin kana - helppo ranskalainen bistroklassikko. Sitä on referoitu myös Instassa enemmän kuin mitään muuta julkaisuani, kun lukijani kokkaavat sitä ja hurmaantuvat sen mausta. Jos sinä et ole vielä tehnyt sitä, nyt on sen aika! Jätin sen pois tästä jutusta, koska se oli jo syksyllä mukana 'Syksyn parhaat reseptit x 5 -jutussa', joka löytyy täältä. 

Otsikot ovat linkkejä suoraan kirjoitukseen.Vuoden luetuimmassa kirjoituksessa kiteytyy itselleni monia tärkeitä asioita: kierrätys, muistot, rakkaus koruihin, käsityön arvostaminen. 

Korulaatikkoon oli kertynyt kaikenlaisia vanhoja koruja, sormuksia, yksittäisiä korvakoruja ja muuta, jotka eivät enää syystä tai toisesta olleet käytössä. Ne olivat pyörineet pitkään pussissa ja miten usein olinkaan kipannut sisällön pöydälle miettien niiden kohtaloa. 
Sain keväällä mailin Nurmijärveläiseltä korusepältä sekä yhteistyöehdotuksen, ja tämän myötä koruistani syntyi uniikki Kuulas-sormus Tarinakorussa. Se on niin kaunis, himmeäkultainen - kuulas ja herkkä.

Jos teillä lojuu käytöstä poistuneita tai rikkoutuneita koruja laatikossa, teettäkää ihmeessä niistä itsellenne uusi - sen tuomaa iloa ja mielihyvää on vaikea sanoin kuvata. Näin tuemme myös pienyrittäjiä.
Kauneuteen ja hyvinvointiin liittyvät kirjoitukset ovat olleet perinteisesti suosittuja ja toiselle sijalle nousi vinkit kesähiuksille. Nyt käsittelin näitä aiheita: helli hiuspohjaa, pakene pörröisyys, korjaa vegaanisti, kotimaista kutreille. 

Ei liene yllätys, että koen hiukset tärkeiksi, sekä leikkauksen että laittamisen suhteen. Jos jompi kumpi on huonossa jamassa, on koko tyyppi vähän niin ja näin. Mietin aina, että hiuksiini voin itse vaikuttaa ja pitämällä niistä huolen voin kohentaa ilmettäni - ja mielialaani. Huomaan sen erityisesti nyt korona-aikana, kun kampaajakäynnit ovat harventuneet. Olo on ankea ja väsähtänyt ellen laita hiuksiani heti aamusta. Pieni asia, mikä silti vaikuttaa pirteyteen. Iso merkitys on myös sillä, minkälaisella laitteella hiuksensa kuivaa tai kihartaa - siitäkin on hyvä vinkki jutussa. *kuvan tuotteet saatuMyös asupostaukset ovat olleet todella luettuja, etenkin ne, missä on vinkkejä ja inspiraatioita erilaisilla asusteilla. Niitä on ihana tehdä ja kirjoitusten tekeminen virkistää toden teolla myös omaakin ajattelua.

Vuoden luetuimpien kärkeen nousi tämä vaaleiden Summum Woman -housujen (*saatu) asukirjoitus, jonka tein loppukesästä mökillä. Vaaleat värit ovat olleet meille suomalaisille vaikeita talviaikaan ja uskon, että edelleenkin on pieni kynnys pukeutua kokovaaleaan asuun. Mutta ripaus talvenvalkoista, off-whitea tai kitinvalkoista raikastaa muuten tummasävyisen asun.

"Olin vähitellen muuttunut blondiksi. Tajusin sen kun katselin kesän valokuvia. Eikä siinä mitään, vaaleat hiuksethan ovat ihanat. Mutta kun oikeasti en ole vaaleaverikkö - olen aivan tumma, sellainen harmaantumman värinen, joka ei ole siis yhtään minkään värinen. Raidat olivat vaalentuneet oljenvaaleiksi kesän mittaan, merivesi tehnyt tehtävänsä ja juurikasvu rehotti seepramaisena keskellä päätä. Ja siinä se dilemma juuri onkin. Juurissa. Tumma tyvikasvu ilmaantuu salakavalasti alle kuukaudessa raitojen laittamisesta enkä sen jälkeen näe muuta kuin sen tumman vanan hiusten tyvessä, joka hyppää silmille joka kerta peiliin katsoessa. Nyt ei ole kyse kuitenkaan nuoresta, jolla tumma tyvi on tyyliseikka ja tahtotila."

Näin alkoi hiusten raidoituskierteestä kertova yhteistyökirjoitus Butik Helsingin kanssa, joka on vuodelta 2018 ja silti nousee jatkuvasti kärkeen luetuimpien postausten listalla. Halusin päästä eroon pahimmasta raitakierteestä ja selvitä jatkossa hiukan harvemmilla raidoituskerroilla ihan hiusten kunnonkin vuoksi. 
Otsikon linkistä pääset lukemaan koko jutun. Kuvassa on lopputulos, runsaasti vaaleutta mutta seassa riittävästi tummaa luonnollisemman lopputuloksen saamiseksi.Olen ollut aina aika hillitty ja klassinen koruihminen, mutta melkeinpä huomaamattani niiden määrä on vähitellen lisääntynyt. Ja koko suurentunut. Vannoin vuosikausia valkokullan ja hopean nimeen, lähinnä värin vuoksi. Nyt kuitenkin kulta on vienyt sydämeni, erityisesti patinoituneena ja lämminsävyisenä, kulahtaneena.

Tämäkin kirjoitus herätti keskustelua, mistä olen tavattoman iloinen. On ihanaa, kun jaksatte kommentoida ja on niin mielenkiintoista lukea teidän ajatuksianne asiasta <3
Yhteistyössä Selected Brands Finland Oy:n kanssa kirjoittamani juttu 'Vaalean Beaumont-villakangastakin kolme tyyliä' oli myös viime vuoden huippupostausten joukossa. Teemana oli kolme eri tyyliä: kokovaaleaa, rennosti farkkujen kanssa sekä armyvihreä+hiekka -yhdistelmänä. Trendikkään klassista ja ajatonta. Nuorekasta, mutta aikuiseen tyyliin sopivaa. Tässä kirjoituksessa on mainioita vinkkejä myös tulevalle keväälle - hiekan värimaailma ei petä koskaan!Näiden koosteiden myötä sanon heipat lopullisesti menneelle vuodelle ja nyt kiinnostaisi kuulla minkälaisia aiheita toivoisit tai minkälaisista asioista haluaisit lukea tänä vuonna.

Maarit

6 kommenttia:

 1. Tykkään blogistasi juurikin siksi, että kirjoitat monipuolisesti erilaisista aiheista. Itse olen erityisesti tykännyt muoti- ja korupostauksista.
  Kaunista sunnuntaita Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi, samoista syystä sinunkin blogisi viehättää <3

   Poista
 2. Sinun blogissasi on tyyli ja taito kohdillaan. Ammattilaisen kädenjälki on miellyttävää seurattavaa. Piipahdan säännöllisen epäsäännöllisesti vierailulla blogissasi. Mieluiten luen isolta näytöltä niin kokemus on mahdollisimman antoisa.

  Tuon korupostauksen muistan hyvin. Kuulas sormuksesi on hurmaava.

  Hiustyyliltäni minä taidan olla juurikin kuvaamasi ei minkään värinen, mutta minä viihdyn hyvin pitkissä harmaantuvissa hiuksissani. Oikeasti näissä on kiintoisa väri, joka on muuttunut iän ja rauta-arvojen kohentumisen myötä.

  Jos olisin aikuismaailmassa enemmän niin asuvalintani ja tyylini olisivat toisenlaiset ja ottaisin mallia sinusta. Nyt pyrin pitämään rennosta omanlaisestani pukeutumisesta kiinni.

  Maarit, jatka upeaa blogiuraasi samaan malliin hetkessä eläen. Ihaillen, Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija, niinhän se on - itsekin luen blogeja silloin tällöin, ei vain aika anna myöten vaikka kuinka haluaisi.
   Kannat ihanasti pitkät hiuksesi ja se on sinun upeutesi, ja miten jännää on tuo värin muuttuminen. Harmaa on upea väri hiuksissa! Jos harmaantuisikin, mutta tuntuu että omat hiukset vain tummenevät oudon värisiksi, kylmiksi.
   Pidetän vain kiinni omasta tyylistämme <3
   Valoisia pakkaspäiviä sinulle!

   Poista
 3. Lyonnin kanaa kokeilisin valmistaa,mutta nyt tyhmänä kysyn miten valmistan sitä ilman varsinaista uunipataa??
  Minäkin pidän kauniista blogistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole kuule ollenkaan tyhmä kysymys; olen tehnyt sitä itsekin padassa hellalla. Myös korkeareunainen paistinpannu sopii. Kanat ruskistetaan paistinpannulla ohjeen mukaan ja uunin sijaan haudutetaan pannulla. Sitten kanat pois paistinpannusta ja (kohta 2.) tehdään liemi ja lopuksi lisätään kanat takaisin ja jatketaan hauduttamista. Eli uunin sijaan paistinpannulla koko homma.
   Ihana kuulla että viihdyt täällä <3

   Poista