tiistai 30. maaliskuuta 2021

Valkosipuliperunat pannulla - yksinkertaisen hyvää

Olen ennenkin kirjoittanut pääsiäisperunoista - perunat kuuluvat meillä pääsiäisen ruokapöytään siinä missä lammaskin. Tämä valkosipuliperunoiden ohje on ainakin 30 vuotta vanha ja aina vain ne maistuvat yhtä herkullisilta. 
Perunahan rakastaa valkosipulia, niin kuin moni muukin ruoka. Tämän perunaruoan tekee erityiseksi se, että ne paistetaan kypsiksi paistinpannulla oliiviöljyn syleilyssä. Lopuksi perunoille ripotellaan sitruunankuorta ja parmesaania. Kypsyminen kestää puolisen tuntia, mutta ne tirisevät lähes itsekseen kunhan muistaa käännellä välillä, että saavat kauniin paahteisen värin. 


Perunat sopivat lampaankareelle, kanalle, kalalle - ja ihan mille vaan. Ne maistuvat myös kasvisruokien lisukkeena. Yksi ongelma on, niitä tulee kyllä syötyä aina vähän liikaa. Rapeareunaiset sisältä pehmeät valkosipuliset perunat ovat ehkä parasta perunaruokaa mitä tiedän.

VALKOSIPULIPERUNAT PANNULLA - resepti 

Perunoita ohuina siivuina (noin 2-3 per henkilö)
oliiviöljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria
valkosipulia pari kynttä murskattuna
sitruunankuorta
parmesaania

Päälle vielä yrttejä, vaikka tuoretta rosmariinia

Paista perunasiivuja melko kuumalla pannulla oliiviöljyssä, kunnes saavat kauniin kullanruskean paahteisen värin (puolisen tuntia) - ensin kuumemmalla ja sitten hauduttaen loppuaika. Ei kannata laittaa kantta päälle, sillä silloin perunat pehmenevät höyrystä.
Lisää suolaa ja mustapippuria. 
Lisää valkosipuli ihan loppuvaiheessa ettei se pala kitkerän makuiseksi.
Valmiisiin perunoihin sitruunankuorta ja parmesaania päälle, sekä tuoreita yrttejä esim rosmariinia tai lehtipersiljaa.

Maarit


lauantai 27. maaliskuuta 2021

Kuka minä olen?

Blogiin on tullut paljon uusia lukijoita ja olen siitä niin onnellinen ja kiitollinen. Se on sykähdyttänyt erityisesti siksi, että nyt puhutaan paljon Instagramin suosion lisääntymisestä ja siitä, että se on vienyt suosiota blogeilta. Ihmiset haluavat lukea nopeasti, katsoa pikaisesti kuvia eikä haluta keskittyä liikaa kiireen keskellä. Tämänkin vuoksi sydämeni pakahtuu ilosta, kun näen, että täällä viihdytään ja kävijämäärät kasvavat.
Olen tietysti pohtinut itsekin tätä muutosta, mutta ajatus on mennyt ohi yhtä nopeasti kuin se putkahti mieleen. Palaan tähän asiaan vielä myöhemmin.


Sain idean tähän Kuka minä olen -juttuun kivasta Tuijan Koti Meidän -blogista ja mietin, että nyt olisi viiden blogivuoden jälkeen aika kertoa välillä itsestäni. Kyllähän te, jotka olette pitkään lukeneet blogiani, tiedätte jo jotain, mutta uusille lukijoille on mukava avata hieman elämäänsä. Päätin silti jo blogia aloittaessani, että haluan säilyttää tietyn yksityisyyden, joten pidän yksityisimmän elämäni blogin ulkopuolella. 

Päätös blogin perustamisesta syntyi jo silloin, kun olin vielä työelämässä, mutta aika ei riittänyt molempiin. Päätin, että se on ensimmäinen hommani, kun jään pois töistä. Ja se olikin yksi parhaimmista päätöksistäni. Niin paljon iloa tämä kirjoittaminen ja koko blogin pitäminen on tuonut tullessaan - puhumattakaan ystävistä ja ihanista ihmisistä, joita se on tuonut mukanaan.

Tiia Koivusalo-blogin Tiia

Tuula Tuula's Lifestä ja Sari Casa Mimistä

Olin saman työnantajan palveluksessa, kauneuden maailmassa, noin 35 vuotta. Ensimmäiset vuodet Max Factor -meikkisarjan parissa ja sen jälkeen noin 20 vuotta Lumenella tuotemarkkinoinnissa. Suurimman osan työvuosistani elin ja hengitin meikkimaailmaa, olin mukana suunnittelemassa uusia tuotteita, värejä ja konsepteja. Myös näiden vuosien varrelta olevat meikkinimetkin ovat syntyneet mökin laiturilla tai lenkkipolulla. Siksi kirjoitankin niin paljon kauneudesta. On kauneus, muoti ja meikit olleet aina harrastukseni, sillä jo 60-luvun lopulla leikkelin silloin saatavilla olevista lehdistä irti kaikki muoti- ja meikkikuvat ja tein niistä omia leikekirjoja. Olen kotoisin Pohjanmaalta. Vanhempani syntyivät Halsualla ja naimisiin mentyään he muuttivat Kokkolaan, jossa minäkin synnyin ja ainoa siskoni syntyi Helsingissä. Olemme asuneet eri paikoissa pääkaupunkiseudulla vuodesta 1962 ja Espooseen jäin itsekin muutettuani kotoa. 
Lapset ovat jo muuttaneet omilleen, mutta asuvat lähellä, joten voimme nähdä usein ja vietämmekin paljon aikaa yhdessä. Yhteisiä synttäreitä juhlitaan vuosittain ja aina on lähisuku koolla. Nyt korona-aikana pöytä on katettu ulos terassille ja tänä keväänä olemme suunnittelemassa yhteisiä synttäreitä vanhempieni mökille heti kun ilmat sallivat. Keväällä koittavat äidin, pojan ja lastenlasten juhlat - pikkutytöt täyttävät 5 ja 9.
Äitini asuu myös tässä lähellä ja kahvittelemme useita kertoja viikossa hänen luonaan. Olemme tehneet viime vuosina yhdessä eri kokoonpanoilla useita hauskoja matkoja, ja Palmasta ja Nizzasta on tullut meille monien muistojen suosikkikohteita.


Nautin hektisen työelämän jälkeen suunnattomasti tästä eläkkeelläolon vapaudesta. Puuhaa on ihan riittämiin ja välillä tuntuu että liikaakin. Se pitää todella paikkansa, että eläkeläisillä on aina kiire. Itseaiheutettua useimmiten, mutta omaan persoonaani sopii kyllä se, että on puuhaa. Se pitää kivasti vireessä eikä luonteelleni sovi sohvan nurkassa istuskelu päivästä toiseen. Laiskottelu ja loikoilu onnistuvat kyllä myös, rakastan lukemista ja aina on jokin kirja meneillään.
Olen myös intohimoinen kokkaaja, panostamme terveellisyyteen ja kaikinpuolin hyvään ruokaan ja pidämme kiinni siitä, että pyrimme syömään miehen kanssa päivittäin yhdessä.
Unelmamme on myös olla vähän pidempiä aikoja reissussa ja muutamana vuotena se on jo toteutunutkin, kun olimme Espanjassa marraskuut.

Elämä soljuu mukavasti ja olen aina ajatellut asiaa niin, että on monia asioita mihin emme voi vaikuttaa. Mutta on myös huomattavan paljon sellaista, mihin voimme. Olen kohdannut elämäni varrella monia ikäviä ja surullisia asioita kuten kaikki, mutta myös paljon onnea ja iloa. Omiin vahvuuksiini kuuluu positiivinen ajattelu, konfliktien välttäminen ja pyrin myös ratkaisemaan ja selvittämään asiat niin etteivät ne jää vaivaamaan. On turhaa kitistä ja valittaa, tai suhtautua negatiivisesti sillä se vain kumuloituu ja heijastuu takuuvarmasti takaisin. On omakin etu, että myös muut kohtelevat hyvin ja siihen voi vaikuttaa paljon omalla käytöksellään.

Itselleni blogin kirjoittaminen on asioiden dokumentoinnin lisäksi mitä suuremmassa määrin myös kanava luovuuteen. Kirjoittaminen on aina koulusta lähtien ollut tärkeää. Ideoita on pyörinyt päässä aina lähes uuvuttavuuteen asti ja on vain niin ihanaa suunnitella uusia juttuaiheita. Aloitin kuvaamisen toden teolla yhtä aikaa blogin kanssa ja siitäkin on muodostunut tärkeä harrastus. Näiden vuoksi en edes ajattele lopettavani blogia, sillä Insta yksinään ei tyydytä sitä suunnittelun, ideoinnin, kirjoittamisen ja kuvaamisen riemua, mitä blogin luominen tuo tullessaan. 

Tästä päästäänkin sujuvasti siihen, että kannustan kaikkia miettimään hyvissä ajoin harrastuksia ja ylipäätänsä arjen tekemisiä valmiiksi ennen kuin jää eläkkeelle. En nimittäin kokenut koskaan, yhtään sekuntia, että olisin jäänyt tyhjän päälle kuin jäin pois töistä - päinvastoin. Kun ajatus blogista oli jo valmiiksi kytemässä, siitä oli hyvä jatkaa eteenpäin. Aina on kiinnostavaa tekemistä sen puitteissa. 
Nyt on myös vapaa liikkumaan ja lenkkeilemään oman aikataulun mukaan ja koen tärkeäksi päivittäisen liikkeellelähdön. Itselle parhaita hetkiä ovat aamut ja lähdenkin usein aamiaisen jälkeen ulos.
Mökille Merikarvialle voidaan lähteä silloin kun ilmat sinne kutsuvat.

Olen myös päättänyt, etten ryhdy katkeroituneeksi vanhukseksi - eikä ole syytäkään siihen. Yritän järjestää arkeni ja elämäni niin, että on hyvä ja tyytyväinen olo. Kunnioitamme ja arvostamme mieheni kanssa toisiamme edelleen ja se on parasta mitä voi olla.


Tässä on myös taustaa sille, minkälaisista aiheista kirjoitan täällä - haluan tuoda iloa, inspiraatiota ja kauneutta elämään; jätän elämän syvät pohdinnat heille, jotka osaavat kirjoittaa paremmin niistä.

Kiitos vielä teille kaikille, uusille ja vanhoille lukijoille ja seuraajilleni <3
Tässä on kaksi linkkiä vanhempiin kirjoituksiin, mikäli ne ovat livahtaneet ohitsesi ja kiinnostaa lukea.

Bloggaajaelämä alkoi
Viisi asiaa minusta
Miltä tuntui olla lapsi

Maarit

Voit seurata blogiani näissä kanavissa:

sunnuntai 21. maaliskuuta 2021

Kevään tyylivinkki: avara pääntie (hoikentaa)

Vaatteiden mittasuhteilla on iso merkitys kokonaisilmeeseen, sen on huomannut niin monta kertaa, kun peilin edessä kokeilee väärän mittaisia tai väärän levyisiä housuja. Kun pukee omiin mittasuhteisiin väärän tyyppisiä vaatteita, näyttääkin yhtäkkiä vähän leveämmältä, tai pituudesta häviää optisesti iso pätkä. 

Kaula-aukko on mielestäni yksi tärkeimmistä elementeistä vaatteissa - liian pieni kaula-aukko, sen lisäksi että se ahdistaa, se antaa vaikutelman lyhyemmästä kaulasta. Väitän myös, että laaja kaula-aukko antaa illuusion hoikemmasta kokonaisolemuksesta. 

Kaula-aukon ei tarvitse olla liian antava alaspäin, kohti rintoja. Se voi olla venemuotoinen, v-aukko, pehmeän pyöristetty v-aukko tai paidan ylimmät napit reilusti auki jättämällä saatu avarampi kaula-aukko. 

Kun meidän iässämme puhutaan paljon kasvojen liftaamisesta, miten saisi alaspäin laskeutuneita piirteitä nostettua muuten kuin kirurgin veitsen avulla, yksi tekijä on myös tämä kaula-aukkoasia. Laaja kaula-aukko nostaa piirteitä ylöspäin.
Hiuksilla on myös merkitystä ja usein se, että ne ovat pois kasvoilta tai korkeintaan hartioiden yläpuolelle ulottuvat, nostaa piirteitä ylöspäin.  Ei se toki kaikkien kohdalla ole niin, myös henkilön pituus vaikuttaa  kokonaisuuteen. Itsellä huomaan heti tunkkaisuuden tunteen, kun laitan liian pienen ja pyöreä kaula-aukkoisen paidan päälle.Venemallinen kaula-aukko toimii sekä neuleissa että puseroissa. Neuleen alle voi pukea kauniin topin eikä haittaa vaikka rintsikoiden kaunis pitsiolkain pilkistää olkapäältä. Yläkuvan raitapaidan kaula-aukon resorissa on takana huomaamaton kuminauha, joka pitää sen hyvin päällä eikä ole lainkaan tunnetta, että sitä pitäisi nykiä ylöspäin.


Tämän tunikan kaula-aukko on laaja, mutta silti se on reipas eikä mene seksikkyyden puolelle mitä en kaipaa yhtään pukeutumiseen. Tämä muoto sopii ihan yhtä lailla arkivaatteeseen kuin juhlaankin.


Paitis ilman kauluksia on myös vaihteeksi raikkaan näköinen ja kun siitä jättää pari ylintä nappia auki, se avartuu entisestään kauniin v-muotoiseksi.

Edit: Instan puolella oleviin kommentteihin liittyen tuli mieleeni vielä se, että monet kokevat etteivät voi tai halua pitää avointa kaula-aukkoa, koska iho decoltee-alueella on ryppyinen. Minullakin on monien vuosien auringonoton jäljiltä jäänyt ristikkomaista ryppyä, mutta en kiinnitä siihen lainkaan huomiota. Kokonaisuus on tärkein tässäkin asiassa.

Oletko samaa mieltä asiasta ja oletko pohtinut kaula-aukkoasiaa ja sen merkitystä ilmeeseen?

Maarit


lauantai 20. maaliskuuta 2021

Kermainen Cacio e pepe -pasta

/ Maustetahna saatu /

On varmasti käynyt selväksi vuosien mittaan, että meillä tykätään ruoasta ja nimenomaan nopeasti valmistuvista safkoista. Nopeammin tai hitaammin tehtyä, ihania makuja pitää silti aina olla. Käytän tuoreita yrttejä ja kasviksia, mutta aina ei niitä ole kotona - tai just niitä mitä ohjeeseen kuuluu. Osa yrteistä on niin viheliäisiä, etten saa niitä millään pysymään elossa muutamaa päivää pidempään - basilika esimerkiksi. Riippuu tosin siitä kuinka tuoreita ne ovat ostohetkellä, mutta millä senkin aina huomaa tarkistaa ja miten. 

Yrtteihin on onneksi kätevä oikotie! Sain viikolla testiin uusia Vian Tuoremaustetahnoja ja ne tulivat kuin taivaan lahjana, sillä olin menossa koko aamupäivän eikä olisi tehnyt mieli mennä kiireessä kauppaankaan. Meillä on itse marinoituja broilerinfileitä aina pakkasessa ja olin ottanut paketin sulamaan aamulla, joten sen pariksi pyöräytin nopeasti cacio e pepe -pastan. Se on alunperin yksinkertainen, juustoinen ja pippurinen pasta, mutta tässä kastike sai makunsa kerman syleilyyn sulatetusta Via Herbes de Provence Tuoremaustetahnasta. 

Kastike tehtiin nopeasti sekoittamalla tahna lämmitetyn kerman joukkoon - ja se on valmis! Lisäsin itse sitruunankuorta, sillä sitruunaa laitetaan nykyään lähes kaikkeen, joko kuorena tai mehuna.

Via Tuoremaustetahnoissa on 4 makua ja yrttisen lisäksi löytyy meksikolaismausteinen Mezcla Mexicali, aasialainen Yellow Curry sekä välimerellinen Pomodoro Rosso.

Yhdessä purkissa on 90 g, joten siitä riittää pariin ateriaan. Tahnat käyvät hyvin sekä kuumien että kylmien keittojen, kastikkeiden ja marinadien maustamiseen. Kaikki ovat vegaanisia, laktoosittomia ja gluteenittomia. 

Meillä on tänäänkin pikaruokapäivä, koska siivotaan ja teen thaityylisen kanakeiton, jonka maustan keltaisella currytahnalla. 


CACIO E PEPE - kermapippuripasta -resepti (neljälle, L)

1/2 - 1 prk Via Herbes de Provence Paste -tahnaa
2 dl laktoositonta kuohukermaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 dl raastettua pecorinoa tai parmesaania
spagettia 

Sekoita kastike spagetin kiehuessa eli lämmitä kerma ja sekoita joukkoon tahna ja pippuri. Lisää päälle raastettu parmesaani.

Itse lisäsin vielä sitruunakuorta ja tarjolle laitettaessa rucolaa sekä paiston lisäksi kananfileitä.

Maarit


tiistai 16. maaliskuuta 2021

Kuiva, kiristävä iho, juonteita - aisaparit apteekista apuun

* Tuotteet PR-näytteitä

Jokainen varmasti tunnistaa ihossaan talven mittaan syntyneen kuivuuden ja kiristävyyden tunteen. Kun iho on kuiva, näkyvät rypyt ja juonteetkin selvemmin. Kaikenlaiset iho-ongelmat ja herkistymiset ovat myös lisääntyneet ja apteekeista on tullut luontevasti myös näitä kuluttajia palveleva kosmetiikkakanava. Tarvitsetpa kiinteyttä tai heleyttä samealle iholle, niihin ja moniin muihin ihon tarpeisiin löytyy ratkaisu apteekista, sillä dermokosmetiikan valikoima on nykyään hyvin laaja. Apteekkikosmetiikka on tiukasti säädeltyä ja sinne päätyvien tuotteiden on pitänyt läpäistä tiukat kriteerit raaka-aineiden suhteen. Yleisesti käytetty sana dermokosmetiikka tarkoittaa apteekkikosmetiikkaa.

Olen saanut talven mittaan mielenkiintoisia näytteitä nimenomaan apteekeissa myytävistä tuotteista ja sainkin niiden myötä idean käsitellä näitä tuotteita ongelma / ratkaisu -näkökulmasta. Keräsin tähän juttuun tuotepareja, jotka tarjoavat apua yleisiin aikuisen ihon ongelmiin.

Hyvin paljon ihon hoitamisessa auttaa se, että hoitaa säännöllisesti ja sanonkin aina, että hoidetun ihon näkee. Ja päinvastoin - laiminlyönti näkyy ihon ennenaikaisena kuivumisena, syvempinä ryppyinä ja kaikenkaikkiaan kireän oloisena ja näköisenä ilmeenä. Ja sitähän me emme halua!

Ikääntyvä iho - pintakuiva, samea iho - kiinteyden puute - erityisherkkä iho - kuiva ja karhea iho vartalolla

Halusin antaa vinkkejä teille myös erityyppisistä hoitotuotteista ja ottaa mukaan muitakin kuin pelkkiä yö- tai päivävoiteita.

1. Ongelma: mikä auttaisi ikääntyvään ihooni

Ikääntyvä iho tarvitsee kiinteyden ja kohottamisen lisäksi ravitsevuutta ja kosteutta. Iho kuivuu helpommin ja tuntuu selvästi ohuemmalta, jopa paperisen ohuelta. Usein puhutaan myös elvyttävistä tuotteista ikäiseni ihon tarpeeseen. 

RATKAISU:

Ranskalaisen perinteisen apteekkisarjan Avènen Dermabsolu anti-age -linja soveltuu kaikille ihotyypeille sekä herkälle iholle. Ne hidastavat ikääntymisen merkkejä ja auttavat pitämään ihon ravittuna ja pehmeänä. 

Päivävoide ja silmänympärysvoide ovat pari, mikä pitäisi löytyä jokaisen kaapista. Silmänympärysvoiteesta kuulee usein kommentteja, että "en tarvitse sitä, on ihan samaa voidetta". Se ei ole kyllä niin, sillä silmänympärysiho on ohuempi ja siksi sille laitettavat hoitotuotteet on kehitetty ja valmistettu eri lailla kuin muut kasvovoiteet huomioiden silmien ympärystän ohuen ihon.

Dermabsolu Day on ikääntyvälle iholle tarkoitettu, juonteita ja ryppyjä pehmentävä päivävoide. Anti-aging -ainesosat hoitavat kasvoja kokonaisvaltaisesti ja voide tekee ihosta täyteläisemmän ja sileämmän näköisen. Se antaa lisäkosteutta iholle, joka on jo menettänyt hehkua ja näyttää samealta - salaisuus on Avène-terveyslähdevesi. Voide on pakattu kätevään, hygieeniseen pumppupurkkiin.
30 ml voh 39 e

Dermabsolu Eye Silmänympärysvoide vähentää turvotusta, silmäpusseja sekä auttaa vaalentamaan tummia silmänympäryksiä. Tuubin metalliaplikaatiolla on kätevä levittää voidetta suoraan iholle ja se tuntuu kivan viileältä, ja on erityisesti aamulla raikastava, jos sitä vielä säilyttää jääkaapissa.
15 ml voh 29 e 

Dermabsolu Hydrance BB Rich -voide oli pakko ottaa tähän vielä kolmanneksi, sillä se on ikääntyvälle iholle kuin taikasauva. Kun ihon sävyä tasoittaa edes kevyesti, se näyttää paljon heleämmältä. BB-voiteessa on samoja hoitavia ainesosia kuin sarjan muissakin tuotteissa ja kevyesti sävyä.  Siinä on myös SPF30, joka on juuri nyt tärkeää iholle kuin iholle, kun kevätaurinko alkaa pilkottamaan pilvien lomitse. Voide sopii myös erittäin kuivalle iholle tasoittamaan sen sävyä. Sitä on vain yksi sävy, mutta se on lämmin aprikoosinsävy, joka on erinomainen aikuiselle iholle.
40 ml voh 31 e2. Ongelma: pintakuiva, samea iho kasvoilla

Ihon pintaan kertyy epäpuhtauksia ja kuollutta ihosolukkoa, ja ellei niitä silloin tällöin kuorita pois, ihon näyttää samealta. Varmasti tuttu tilanne, ainakin itse huomaan peiliin katsoessa heti kun kuorinnat on jääneet tekemättä. Ja kun ihon pinnalla on kuivuutta ja kuollutta ihosolukkoa, hoitotuotteet eivät pääse vaikuttamaan toivotulla tavalla.

RATKAISU:

Suomalainen apteekkisarja Atopik on apteekkien kautta myytävä ihonhoitosarja herkälle iholle. Raaka-aineet on valittu huolella ravitsemaan, suojaamaan ja kosteuttamaan erityisen herkkää ihoa. Tuotteiden teho perustuu luomukauran, metsämustikan ja prebioottien ihoa hoitaviin ominaisuuksiin. Koko sarja on FI-Natura sertifioitua vegaanista luonnonkosmetiikkaa, eläinkokeetonta ja gluteenitonta.

Kuorinta ja kosteuttava naamio ovat tehopari ihon sameuden nitistämiseen. Kuorinta nimensä mukaisesti kuorii iholta kuolleen ihosolukon, joka heleyttää välittömästi. Sen jälkeen laitetaan iholle kosteuttava naamio. Takaan, että näiden jälkeen jokainen huomaa eron :)

Suomalainen Atopik Hydrate Kaksitehoinen Kuorinta herkälle iholle kirkastaa ihon jo kertakäytön jälkeen - tämä on itse koettu. Iho jää myös todella pehmeäksi ja notkeaksi. Kuorinnassa on pieniä hellävaraisesti kuorivia jojoba-rakeita sekä kemiallisesti kuorivaa PHA-happoa.
Koko Atopik -sarja sisältää ihoidenttisiä aktiiviaineita ja tässä Hydrate-sarjassa on superkosteuttajia kuivalle ja pintakuivalle iholle.
50 ml voh 28 e 

Kun iho on kuorittu, se on vastaanottavainen aisaparilleen Tehokosteuttavalle Naamiolle. Naamio tuo välitöntä ja merkittävää helpotusta kuivalle iholle. Lactobacillus-fermentoitu kaura ja hyaluronihappo saavat ihon tuntumaan miellyttävältä ja kimmoisalta, ja vaikutuksen tuntee heti. 
Olen monesti sanonut, että kaikkein selvimmät ja näkyvimmät heti-vaikutukset iholla näkyvät kuorinnan ja naamion jälkeen.
50 ml voh 26 e


3. Ongelma: ihoni kaipaa kiinteyttä

Usein kuulee sanottavan, että iho on menettänyt kiinteytensä. Miten se sitten näkyy iholla? Iän myötä iho ohenee, verisuonet alkavat näkyä ehkä enemmän, ryppyjen määrä lisääntyy ja saattaa muodostaa verkkomaisia pikkuryppyalueita. Iho menettää volyymiä, se suorastaan löystyy. 

RATKAISU:

Kotimainen Favora-sarja on kehitetty kaikille herkkäihoisille, ikään tai ihotyyppiin katsomatta. Kiinteyttävän hoitolinjan tuotteet – seerumi, silmänympärysvoide sekä päivä- ja yövoide – on kehitetty aikuiselle iholle. Näiden tuotteiden ravitsevat, korjaavat ja kiinteyttävät ainesosat auttavat ehkäisemään ikääntymisen merkkejä. Sarja on kehitetty yhteistyössä Allergia-, iho- ja astmaliiton kanssa. 

Tähän valitsin tuotepariksi seerumin ja yövoiteen. Seerumi on tehotiiviste, joka laitetaan puhtaalle iholle ennen päivä- tai yövoidetta. Siinä on aina enemmän tehoaineita tiivistetyssä muodossa kuin vaikkapa voiteissa ja on siksi tärkeä lisä hoitorutiiniin. Yövoiteessa on puolestaan ainesosia, joita iho tarvitsee yöaikaan ollessaan levossa. 

Ihoa silottava ja kiinteyttävä Favora Kiinteyttävä ja Korjaava tehokosteuttava seerumi auttaa häivyttämään juonteita ja ryppyjä sekä stimuloimaan ihon kiinteydelle tärkeän kollageenin muodostumista. Hyaluronihappo ja betaiini saavat ihon tuntumaan tehokosteutetulta ja täyteläisen kimmoisalta. Kevyt, öljytön koostumus imeytyy hyvin. 
30 ml voh 21 e

Favora Kiinteyttävä ja ravitseva yövoide auttaa ihoa palautumaan päivän rasituksista yön aikana sekä korjaamaan iän merkkejä. Peptidiyhdiste yhdessä betaiinin, hyaluronihapon ja avokadoöljyn kanssa auttaa aktivoimaan ihon luonnollisia toimintoja ikääntymistä vastaan, kosteuttamaan tehokkaasti, kiinteyttämään ja ehkäisemään juonteiden muodostumista.
50 ml voh 20 e4. Ongelma: ihoni on erityisen herkkä

Herkkä iho punoittaa helposti, tuntuu kuivalta, kutisee... Herkkä iho ei ole ihotyyppi vaan ihon tila ja siksi kenen tahansa iho voi olla elämäntilanteestakin johtuen herkässä kunnossa. Omakohtainen kokemus on se, kun käsin ruusuinnistä - ihoni oli silloin herkkä, sillä monet asiat saivat sen helottamaan ja kihelmöimään ärtyneistä kohdista.

RATKAISU:

Ranskalainen La Roche-Posay on maailmanlaajuisesti ihotautilääkäreiden suosittelema, laajasti tutkittu ja siedetty herkän ihon hoitosarja. Sarjan erikoispiirre on se, että se pyrkii tunnistamaan herkkään ihoon liittyviä tuntemuksia, joita on joskus vaikea ilmaista sanoin, kuten yliherkkä, atopiaan taipuvainen tai akneen taipuvainen. He käyttävät myös termiä elämänlaatuindeksi ja ovat tutkineet kuinka elämän eri osa-alueet vaikuttavat toisiinsa, myös ihoon. 

Hoitovesi yhdistettynä yövoiteeseen lisää kosteutta tehokkaasti ja auttaa herkkää ihoa kosteuskadolta. Olen itsekin jäänyt niihin suorastaan koukkuun. Sitä voi suihkuttaa suoraan kasvoille ja taputella sen jälkeen ihoon imeyttäen, jopa . Jos iho on oikein kuiva, jopa pari-kolmekin kerrosta. 

Toleriane Ultra 8 spray on kosteuttava ja rauhoittava kasvosuihke eli hoitovesi herkälle, herkästi reagoivalle ja allergiselle iholle. Se on koostumukseltaan erittäin kevyt ihonhoitotuote, joka rauhoittaa ja kosteuttaa välittömästi jopa 24 tunnin ajan. Kosteussuihke suojaa ihoa ulkoisilta tekijöiltä ja antaa iholle intensiivisen raikkaan tunteen välittömästi. Spray kulkee näppärästi mukana ja sopii loistavasti käytettäväksi pitkin päivää. Tuote sopii myös ihonhoitorutiinin ensimmäiseksi vaiheeksi. Kosteutta ja rauhantunnetta herkälle, jopa ärtyneelle iholle! 
100 ml voh 25 e

Ultra Overnight on tehokkaasti rauhoittava yövoide, joka suojaa ja korjaa ärtynyttä ihoa. Se on suunniteltu herkälle ja herkästi reagoivalle iholle. Ihon epämiellyttävä tunne ja punoitus vähenevät yön aikana ja iho tuntuu rauhoittuneelta. Tehoaineina mm E-vitamiini ja karnosiini.
40 ml voh 27 e
5. Ongelma: vartalo tuntuu karhealta ja kuivalta

Kuivuus näkyy ja tuntuu kropassa, iho hilseilee ja on kuiva. Punoitus ja rikkontunut ihon pinta tuntuu tukalalta. Atoopikoilla oireet ja tuntemukset moninkertaistuvat.

RATKAISU:

A-Derma on kasvipohjaisiin aktiiviaineisiin pohjautuva dermokosmeettinen ihonhoitosarja. Sen tuotteet perustuvat Rhealba kauranversouutteen luonnolliseen tehoon. Sarja tarjoaa kasvipohjaista ihonhoitoa herkälle, pohjoismaiselle iholle.
Exomega Control-linja on tarkoitettu kuivalle, erittäin kuivalle ja atooppiselle iholle. Niiden uudet Clean&Green -koostumukset sopivat kaikenikäisille, vastasyntyneestä vanhuksiin.

Suihkuöljy ja 'nestemäinen voide' ovat A-Derman Exomega Control -sarjan tehopari atooppiselle iholle.

Exomega Control Shower Oil on ihoneutraali, ilman saippuaa kehitetty puhdistusöljy vartalolle eli suihkuöljy. Se jättää iholle pehmeän ja kosteutetun tunteen eikä kirvele silmissä. 
500 ml voh 12 e

Exomega Control Emollient Spray on tavallaan nestemäinen voide. Se on uutuus, joka kehitettiin atoopikkojen toiveesta, ratkaisuna ainaiseen ihon rasvaamiseen jopa useita kertoja päivässä. Tätä spraytä tarvitsee käyttää vain kerran päivässä ja se sopii sekä kasvoille että vartalolle. Se auttaa välittömästi hillitsemään kutinaa ja epämiellyttävää tunnetta. 
200 ml voh 19 e

Tämän kirjoittamiseen meni aikalailla aikaa ja kuorin kasvot tässä välissä Atopikilla ja laitoin kosteuttavan naamion - näin ne hoituivat ikäänkuin huomaamatta. Haluan sillä vain kertoa, että kyllä aina löytyy aikaa ihon hoitamiseen, jos haluaa. 

Näistä loistavista tuotteista olisi voinut kertoa vaikka kuinka paljon ja kannattaa käydä katsomassa lisätietoa heidän nettisivuiltaan. 

Huomasin, että hinnat vaihtelevat todella paljon eri apteekeissa ja verkossa, joten nämä ovat suositushintoja ja monesti voi löytää useankin euron eroja hinnoissa.

Onko näistä jotkin sinulle jo ennestään tuttuja? Saitko jutusta tarpeellista tietoa ehkä omakohtaiseen ongelmaasi? Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita ja ilahduttavat kirjoittajaa :)

Maarit


sunnuntai 14. maaliskuuta 2021

Tyylivinkki - takin pituus ja muhkeus

Takin pituudella on iso merkitys yleisilmeeseen, etenkin jos itsellä ei satu olemaan pituutta. Näin talven taittuessa olen siirtynyt käyttämään reisiin ulottuvaa eli 7/8 -pituista untuvatakkia ja se tuntuu virkistävältä pituudelta pitkästä aikaa, kun olen koko talven lampsinut pohjepituisissa.

Hameen kanssa käytettynä lyhyempi takki näyttää raikkaammalta ja etenkin kun on untuvainen, sillä myös tarkenee. Tykkään siitäkin, kun hameenhelmat vilkkuvat takin alta. Olemus on keveämpi ja jo askel keväisempään suuntaan, koska vielä ei tarkene varsinaisilla kevättakeilla. Tämä on hyvä välimuoto.
Kun päästään lämpötiloissa eteenpäin, otan taas käyttöön lähes 10 vuotta vanhan vaaleansinisen villaulsterini. Se on aavistuksen pidempi mutta jää selvästi myös polvien yläpuolelle. Mekon tai hameen helmat näkyvät reilusti tämänkin takin alta. Takki on ylhäältä todella reilu ja kapenee vähän helmaa kohden, mikä tekee siitä kiinnostavan mallisen. 

Molemmat takit ovat myös todella väljiä ja se antaa oman ilmeensä kokonaisuudelle. Toppatakin muhkeus käy lyhyellekin ihmiselle ja on hauskan näköinen myös kapealinjaisten alaosien kanssa. Leveämallisessa villakangastakissa on erikoismuotoillut kädentiet, joten sen alle mahtuu käytännöllisesti vaikkapa kevytuntsikka näin kylmillä ilmoilla. Vaikka takki on näin vanha, en ole kyllästynyt sen erikoiseen malliin lainkaan. Päinvastoin.


Olen panostanut aina hyviin takkeihin ja hankkinut vuosien mittaan laadukkaita takkeja. Kymmenenkään vuoden käyttö ei näy lainkaan takissa ja se on edelleen kuin uusi. Kohta alkaa taas sininen kausi!

Väljät mallit ovat edelleenkin kuvioissa mukana ja pidän itse tästä muhkeuden ja sutjakkuuden yhdistelmästä. Suosittelenkin miettimään seuraavalla takkiostoksella jotain muuta kuin mitä yleensä käytät, ehkä tätä uutta pituutta, uutta väriä tai uutta muotoa - se piristää kummasti asuja.

Sunnuntaiterkuin, 

Maarit

/ Musta untuvatakki - Zara / Leohame - Vila / Vaaleansininen takki Max&Co / Beige huivi DayEt - saatu / Pipo Myssyfarmi - saatu /

Voit seurata blogiani näissä kanavissa:

 

tiistai 9. maaliskuuta 2021

Rakkaani keittiössä - sitruuna

Olen jo pitkään meinannut kirjoittaa siitä, mitä keittiöstäni tai jääkaapistani pitää aina löytyä. Koen itse nämä 'keittiön vakiovaruste' -aiheiset jutut aina tavattoman kiinnostaviksi. On hauskaa lukea mitä ihmiset pitävät niin tärkeinä, että niitä on aina oltava varalla. On eri asia miettiä sitä, mitä olisi hyvä olla kaapissa aina, niin että saisi taiottua ruokaa nopeasti. Tarkoitan nyt sellaista, mikä on suorastaan välttämättömyys. Mitä käytän yksittäisenä ruoka-aineena eniten ruoanlaitossa, makua tuomaan ja maustamiseen.


Sehän on sitruuna!

Rakkauteni - kirpakka ja kaunis sitruuna. Sitruuna tuoksuu hyvältä ja se antaa ihanasti hapokkuutta moniin ruokiin. Mehu ja raastettu kuori antavat erilaiset säväykset ja molemmille on paikkansa. Sitruunainen ja raikas tuoksumaailma on muutenkin makuuni, olipa kyseessä pyykkietikka tai hajuvesi. Sitruunantuoksu viestittää puhtaudesta ja raikkaudesta, ja käytetäänhän sitä monilla tavoilla myös siivouksessa ja tahrojen poistamisessa.

Miten ja mihin käytän sitruunaa ruoanlaitossa?

Teen nopean salaattikastikkeen sitruunasta, rypsiöljystä, mustapippurista ja hunajasta - tämä kastike sopii kaikille vihanneksille. Blogissa on ollut tämäkin valkosipulilla maustettu sitruskastike, mihin lisätään lautasella vielä parmesaanilastuja - kannattaa kokeilla, sillä pienellä lisäyksellä syntyi jälleen ihan uusi maku.

Lorautan sitruunamehua valmiiseen kermaiseen kalakeittoon neutraloimaan liian 'rasvaisen' tuntuman. Samasta syystä se sopii mainiosti myös uunilohen pariksi.

Tonnikalapiirakka 

Edit: tonnikalapiirakkaa on kyselty, ja sehän löytyi myös blogistani viime syksyn ulkobrunssin kattauksesta. Tässä on linkki reseptiin: Tonnikalapiirakka brunssipöydässä.


Täällä blogissa oli pari vuotta sitten Kikhernesalaatin resepti, johon tulee sitruunanmehusta, dijon-sinapista ja mausteista kastike ja lisäksi vielä yrtti-sitruunankuoriseos. Nämä molemmat ovat taivaallisen ihania ja niitä voi laittaa myös tietenkin ihan perussalaatin päälle. Teen seosta ja kastiketta usein reilun annoksen, jota sitten käytän muutamana päivänä. 

Sitruuna, kuten monet yrtitkin, korvaa myös suolan, joten se on myös terveellinen vaihtoehto esimerkiksi korkeasta kolesterolista kärsiville. 

Tänä keväänä olen tehnyt vesipohjaan vihersmoothieita lehtikaalista, avocadosta, omenasta, pinaatista, porkkanasta, kurkusta ja mitä muuta sattuu olemaankaan. Loraus etikkaa sekä sitruunamehua ja hunajaa nostaa juoman maut esiin. 

Leivoin viime viikolla mökillä appelsiini-öljykakun, johon lisäsin pari ruokalusikkaa sitruunaa. Se ei vienyt appelsiinilta makua, vaan raikasti kivasti makuyhdistelmää. Näitä kakkuja löytyy googlaamalla vaikka kuinka.

Sitruunapasta

Sitruunapasta on niin yksinkertainen ja helppo valmistaa ja erinomainen lisuke esimerkiksi kanan tai kalan kylkeen. 

Olemme grillanneet kalaa kotona terassilla myös talviaikana ja teen usein sitruuna-valkosipuliöljyn, joka lisätään valmiin kalan päälle. Joskus lisään myös yrttejä, jos sattuu olemaan.

Haukisuikaleita

Sitruunamajoneesi on maukas dippi tai kastike grillausaikana kalalle tai äyriäisille. Muistan kun Espanjan-reissuillamme grillasimme meheviä jättirapuja - niille tehtiin usein kaupan valmiista majoneesista sitrusversio lisäämällä sitruunankuorta ja -mehua. Kaipaan niin niitä molempia- Espanjaa ja rapuja!

Joseph Joseph sitruspuserrin

En haali keittiöön kaiken maailman välineitä, mutta tämä vuosia sitten reissusta tuotu Joseph Joseph sitruspuserrin on käytössä tiuhaan.  Sille riittää päivittäin vain huuhtelu lämpimällä vedellä ja se on aina käyttövalmiina kuivauskaapissa. 

Sitruuna ja muut sitrushedelmät ovat kauniita ruokien tai kattauksen loppukoristeluunkin. Ne tuovat väriä, jos ruoka on muuten liian olmin väristä.

Onko sinulla jokin ruokasuosikki, maustesuosikki tai muu, minkä nimiin vannot?

Maarit

sunnuntai 7. maaliskuuta 2021

Viikon parhaat - valoisat mökkipäivät


Teimme maaliskuun ensimmäisellä viikolla kevään toisen mökkireissumme. Sääennusteet lupasivat aurinkoista ja tuuletonta viikkoa, ja selkeästi normaalikevättä korkeampia lämpötiloja. On suuri onni, että voimme nykyisessä elämäntilanteessa singahtaa mökille ilmojen kutsuessa, miettimättä sen enempää aikatauluja tai viikonloppuvapaita. Odotin sitä hetkeä työelämän aikana enemmän kuin mitään muuta ja nyt otamme siitä hyvällä omallatunnolla kaiken irti. 
Ilmoitin etukäteen miehelle, että haluan päästä saunaan saapumispäivänä jo heti päivällä, nauttimaan upeasta maisemasta ja sinisen taivaan valosta. Aina pitää olla unelmia, eikö vaan! Meri oli tosin niin paksussa jäässä ettei ollut puhettakaan avannon hakkaamisesta siihen, muttei se vähentänyt iltapäiväsaunan nautintoa. 
Tämä vuodenaika on kauneudestaan huolimatta haastava, sillä huomasimme, että vaihtuvien säiden vuoksi vähälumisen pihan polut ja tiet olivat todella liukkaat ja nastakengät olivat ainoat millä saattoi liikkua pihalla. 


Ulkoilu jää silti vähäiseksi mökillä tähän aikaan ja ainakin nyt se johtui siitä, että kaikkina päivinä tuuli todella navakasti ja jäätävän kylmästi - vastoin ennusteita. Jäälle ei ollut mitään asiaa tuulen vuoksi ja tiet olivat niin liukkaat, ettei tehnyt mieli lähteä liukastelemaan. Sen vuoksi en kaivannut avantoakaan, en nimittäin olisi kyennyt menemään tuulessa edes pulahtamaan.
Kun asiaa ajattelee positiivisuuden kautta, tämä oli tarpeellinen löhöloma. Aina ei voi ottaa paineita ulkoilemisesta, jos ilma tai olosuhteet eivät houkuttele ulos. Sisällä sitä vastoin tuli puuhasteltua kaikenlaista kuten aina ja olipa kerrankin aikaa lukea. 
Leivoin yhtenä päivänä appelsiini-oliiviöljykakun, sillä kahvihetki vaatii erityisesti mökillä jotain makeaa. Tämä kakku ei ole niitä makeimpia ja juuri siksi niin ihana ja mehevä. 

Aloitettiin taas, ties monennenko kerran!, keskustelu mökin lattian maalamisesta - nyt sen aloitti mies. tummankeltainen mänty ei kerta kaikkiaan miellytä silmää. Päästiin jo niin pitkälle, että mietittiin hiomisurakan yksityiskohtia ja miten se kannattaisi hoitaa. Maalin sävy on vielä käsittelemättä, mutta näin pitkälle ei olla päästy vielä koskaan, joten eiköhän asia etene.

Kotiintullessa maisema muuttui jälleen valkoiseksi lumipysystä ja pakkasmittari alkoi kohoamaan. Ei ole vielä kevään aika!

Maarit