lauantai 20. maaliskuuta 2021

Kermainen Cacio e pepe -pasta

/ Maustetahna saatu /

On varmasti käynyt selväksi vuosien mittaan, että meillä tykätään ruoasta ja nimenomaan nopeasti valmistuvista safkoista. Nopeammin tai hitaammin tehtyä, ihania makuja pitää silti aina olla. Käytän tuoreita yrttejä ja kasviksia, mutta aina ei niitä ole kotona - tai just niitä mitä ohjeeseen kuuluu. Osa yrteistä on niin viheliäisiä, etten saa niitä millään pysymään elossa muutamaa päivää pidempään - basilika esimerkiksi. Riippuu tosin siitä kuinka tuoreita ne ovat ostohetkellä, mutta millä senkin aina huomaa tarkistaa ja miten. 

Yrtteihin on onneksi kätevä oikotie! Sain viikolla testiin uusia Vian Tuoremaustetahnoja ja ne tulivat kuin taivaan lahjana, sillä olin menossa koko aamupäivän eikä olisi tehnyt mieli mennä kiireessä kauppaankaan. Meillä on itse marinoituja broilerinfileitä aina pakkasessa ja olin ottanut paketin sulamaan aamulla, joten sen pariksi pyöräytin nopeasti cacio e pepe -pastan. Se on alunperin yksinkertainen, juustoinen ja pippurinen pasta, mutta tässä kastike sai makunsa kerman syleilyyn sulatetusta Via Herbes de Provence Tuoremaustetahnasta. 

Kastike tehtiin nopeasti sekoittamalla tahna lämmitetyn kerman joukkoon - ja se on valmis! Lisäsin itse sitruunankuorta, sillä sitruunaa laitetaan nykyään lähes kaikkeen, joko kuorena tai mehuna.





Via Tuoremaustetahnoissa on 4 makua ja yrttisen lisäksi löytyy meksikolaismausteinen Mezcla Mexicali, aasialainen Yellow Curry sekä välimerellinen Pomodoro Rosso.

Yhdessä purkissa on 90 g, joten siitä riittää pariin ateriaan. Tahnat käyvät hyvin sekä kuumien että kylmien keittojen, kastikkeiden ja marinadien maustamiseen. Kaikki ovat vegaanisia, laktoosittomia ja gluteenittomia. 

Meillä on tänäänkin pikaruokapäivä, koska siivotaan ja teen thaityylisen kanakeiton, jonka maustan keltaisella currytahnalla. 


CACIO E PEPE - kermapippuripasta -resepti (neljälle, L)

1/2 - 1 prk Via Herbes de Provence Paste -tahnaa
2 dl laktoositonta kuohukermaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 dl raastettua pecorinoa tai parmesaania
spagettia 

Sekoita kastike spagetin kiehuessa eli lämmitä kerma ja sekoita joukkoon tahna ja pippuri. Lisää päälle raastettu parmesaani.

Itse lisäsin vielä sitruunakuorta ja tarjolle laitettaessa rucolaa sekä paiston lisäksi kananfileitä.

Maarit


4 kommenttia:

  1. Nyt alkoi tehdä mieli pastaa, tajusin meinaten, etten ole varmaan kohta pariin viikkoon syönyt. Yleensä meillä syödään pastoja parikin kertaa viikossa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on syöty pastaa viime aikoina viikoittain, se on niin nopea ja mahtavan maukasta, kun monenmoiset kastikkeet sopivat siihen :) Toivottavasti maistui!

      Poista
  2. Dear Maarit, you could publish a cookbook, always with your delicious recipes and great photos. Kind regards Sigrid

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dear Sigrid, this would be a dream! But not with my skills... :)
      Have a nice evening <3

      Poista