tiistai 2. maaliskuuta 2021

Keväisiä sisustushaaveita ja -ideoitaSisustushaaveet ilmaantuvat aina yhtä aikaa kevätauringon kanssa. Niin nytkin. En haaveile mistään isommasta. Huonekalut kelpaavat edelleen hyvin ja meillä on niin vähän seinäpinta-alaakin, että seinänpätkien värin muuttaminen muutamaa astetta suuntaan tai toiseen ei toisi lisäarvoa tunnelmaan.

Kirjoitin vuosi sitten aiheesta 'Olenko löytänyt sisustusrauhan' (juttu löytyy täältä). Ihan en voi enää allekirjoittaa tuota, sillä ainakin nyt tuntuu siltä, että sohvat ja nojatuolit pitää vaihtaa takaisin tuossa jutussa oleviin asemiin, mutta tulipa kokeiltua sekin. Tasojen päällä olevia asetelmia haluaisin vaihtaa keväisempiin ja kepeämpiin. Mitään uutta ei ole haaveissa, ellei sitten kirppiksiltä löydy jotain kivaa pientä, sillä niille on aina sijaa eikä se haave vaadi sijoituksiakaan.

Instagram @polkenstudio

Selvästi on nähtävissä, että erilaisten tyylien sekoitus on tänä päivänä se juttu. Kerroksellisuus ja vintage, eletyn elämän näkyminen kodissa, on tulossa yhä tärkeämmäksi. Itseäni viehättää juuri se, ettei koti edusta mitään erityistä trendiä, esimerkiksi bohoa tai designia, vaan asukkaita itseään. Meillä on kerrostumia ja todella vanhoja huonekaluja yli 30 vuoden takaa, eikä tulisi kuuloonkaan luopua niistä. Voin aina raikastaa ja saattaa ilmettä ajan tasalle erilaisia asetelmilla tai esineillä, joskus vaikkapa uusi moderni tai 50-luvun pikkupöytäkin ajaa saman asian.

Keräsin tähän kirjoitukseen juuri nyt inspiroivia kuvia seuraamiltani Insta-tileiltä ja lehdistä. Rakastan asetelmia, kauniita esineitä, lasipulloja ja -maljakoita - mikä on varmasti näkynyt täällä blogissakin. Olen huomannut myös sen, että en kaipaa muutosta tekstiileillä ja olen ihan tyytyväinen neutraalin värisiin tyynyihinkin. Enemmän on kyse somistamisesta ja siihen sopii hyvin oman kaapin kätköt, minne on kertynyt milloin mitäkin kirppiksiltä. Astiatkin saattavat matkata mökin ja kodin välillä mielialan mukaan, tuntuvathan ne uusilta uudessa paikassa.

Ikealla on nyt maaliskuun uutuuksissa kauniita valkoisia maljakoita, mitkä sopivat ihanasti asetelmien tekoon. Zara Home luottaa luonnonväreihin ja vaaleaa puuta näkyy kaikkialla. Lämmin messingin väri miellyttää silmää ja sopii monien vanhojen patinoituneiden pintojen pariksi. HM Homessa on usein kauniita astioita, koreja ja muuta edullista.

Tässä siis muutamia inspiroivia kuvia - löytyykö niistä jotain sinua innoittavaa?

Instagram @lenebjerredesign


Instagram @zarahome

Instagram @thenordroom

Instagram @thenordroom

Instagram @hmhome

Instagram @thenordroom

Instagram @archiandbeyond

Instagram @inasfina

Kuva: Ikea


Kohta käännän mökin ruokapöydän toisinpäin... Täällä on sen verta vähän tilaa, ettei paljoa voi tehdä, mutta on tuokin jo jotain.

Valoisaa päivää,

Maarit

12 kommenttia:

 1. On kiva katsoa näitä, ja todellakin tuntuu olevan vallallaan "antaa kaikkien kukkien kukkia".
  Persoonallisempaa menoa kuin viitisen vuotta sitten. Pehmeämpää. Ja puuta kovasti on näkynyt lehdissä ja instassa. Itse en juurikaan vaihtele tavaroiden paikkoja kotona, tuntuu kuitenkin, että joku lautanen on välillä pöydällä, toinen toisena päiväna. Pienimuitoisesti siis. Ja kevättä kohden jotenkin vaan kirkastuvaa ilmettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juuri parasta ja myös mielenkiintoisinta, persoonalliset kodit kunniaan! Ei silti tarvitse olla outoa, hillittykin voi olla persoonallinen ja onhan jokaisen koti tärkeä juuri sellaisena kuin se on ja asujille mieleinen.
   Se olisi ihannetila, ettei muuttaisi mitään - näin ainakin uskon ja monesti myös toivon että olisi tyytyväinen siihen mitä on. Silti aina kauden vaihtuessa tekee mieli vähän fiksata :)

   Poista
 2. Upeita koteja ovat! Sekä hyvä kausi menossa sistustuksen saralla, tätä lisää. Ajattomuutta, lopetetaan jatkuva sisustuksen vaihtaminen trendien mukaan. Ne vaihtuvat kaupallisuuden takia jopa viikon sykleissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ahdistaa itseäkin ja siksi pohdiskelenkin niin paljon tätä asiaa. Nautitaan ajattomuudesta!

   Poista
 3. Ihania haaveita ja todella toteutettavissa. Meillä olisi haaveissa uusi sohva, mutta lompakko on eri mieltä meidän haaveen kanssa. Unelmasohva kun maksaa useamman tonnin :)
  No täytyy toivoa, että löytyisi vähän sopivamman hintainen uusi unelma. Minäkin ostan pieniä sisustusjuttuja kirppareilta ym kierrätyspaikoista, ei sitten nämä hanginnat harmita ollenkaan.
  Ihanaa tiistaita sinulle Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tarjontaa on niin paljon, että lähes kaikkea löytyy eri hintaluokissa :) Ja onneksi on kirppareita, mistä tekee hyviä löytöjä ja saa oman kodin näyttämään omalta <3

   Poista
 4. Dear Maarit,
  yes, with spring comes the desire for change and there are always new trends, also in living and when you see some pictures, you would like to renovate the whole house. But I also think you don't have to follow every trend or be furnished in a certain style, the mixture makes it and however you write, a home lives from the owners who live in it and not because it looks like it is from the catalog .
  Lovely wishes
  Sigrid

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dear Sigrid,
   That's so true, everybody's home is unique and it doesn't need to be a trendy home to be cozy home. Still its nice and interesting to see the trends even you don't follow them. I remember those tables, carpets and lamps some years ago that were at everybody's home, luckily it's not anymore so :)
   Have a nice evening,
   hugs, Maarit

   Poista
 5. Olet poiminut juuri sinun tyylisiäsi kuvia. Niistä uskon sinun löytävän inspiraatiota haaveisiisi. Kevään tullen itsellenikin tulee into uudistaa tai muunnella jotakin. Keittiössä vaihtui jääkaappi (onneksi takuuseen), mutta se onkin nyt eri sävyinen pakastimen kanssa ja sekös minua häiritsee. Ideoita on jo parikin, mutta toteutus on jäänyt toistaiseksi. Kuulumisiin! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa se mennä niin, että silmä hakeutuu aina vaan omanlaisiin juttuihin :) Onneksi kaappi meni takuuseen ja voin niin kuvitella, että väriero häiritsee - minuakin saattaisi häiritä, hih. Miten sitä voikin joskus olla niin tarkka.
   Kunhan päästään tästä uudesta talvesta, josko tulisi keväisempää ja valoisammat ilmat, jolloin taas mielikin piristyisi (ainakin itsellä).
   Leppoisaa iltaa!

   Poista
 6. Keräilen sisustusinspiskuvia haaveasuntoon. Oikeassa elämässä kotoan mikään vaihtuu harvoin. Olemme koettaneet hankkia aikaa ja kulutusta kestävää ja kerroksellisuus yli sadan vuodne aikajänteellä onkin sisustuksen avainsana. Tänä talvena vaihtoon tosin lähti yli 20-vuotias nojatuoli, uuden nojatuolin pariksi hankittiin marokkolainen nahka-poufjalkarahi Etsyn kautta Marrakechista, jonka trendikkäimmät päivät taisivat olla jo pari vuotta sitten, mutta meitä se varmasti miellyttää seuraavat vuosikymmenetkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se juuri onkin niin hienoa ettei anna vuosien tai trendi-iän vaikuttaa; meilläkin on sama rahi - itse asiassa juuri jalkojen alla :) Ihan noin pitkää kerroksellisuutta ei taida olla monessa kodissa ja jäin miettimään oman talonpoikaiskaapin ikää, mutta on se kyllä nuorempi. Vanhat huonekalut on niin kauniita.
   Huomasin tänään sisustusjutun blogissasi, joten käynpä katsomassa heti!

   Poista