tiistai 16. maaliskuuta 2021

Kuiva, kiristävä iho, juonteita - aisaparit apteekista apuun

* Tuotteet PR-näytteitä

Jokainen varmasti tunnistaa ihossaan talven mittaan syntyneen kuivuuden ja kiristävyyden tunteen. Kun iho on kuiva, näkyvät rypyt ja juonteetkin selvemmin. Kaikenlaiset iho-ongelmat ja herkistymiset ovat myös lisääntyneet ja apteekeista on tullut luontevasti myös näitä kuluttajia palveleva kosmetiikkakanava. Tarvitsetpa kiinteyttä tai heleyttä samealle iholle, niihin ja moniin muihin ihon tarpeisiin löytyy ratkaisu apteekista, sillä dermokosmetiikan valikoima on nykyään hyvin laaja. Apteekkikosmetiikka on tiukasti säädeltyä ja sinne päätyvien tuotteiden on pitänyt läpäistä tiukat kriteerit raaka-aineiden suhteen. Yleisesti käytetty sana dermokosmetiikka tarkoittaa apteekkikosmetiikkaa.

Olen saanut talven mittaan mielenkiintoisia näytteitä nimenomaan apteekeissa myytävistä tuotteista ja sainkin niiden myötä idean käsitellä näitä tuotteita ongelma / ratkaisu -näkökulmasta. Keräsin tähän juttuun tuotepareja, jotka tarjoavat apua yleisiin aikuisen ihon ongelmiin.

Hyvin paljon ihon hoitamisessa auttaa se, että hoitaa säännöllisesti ja sanonkin aina, että hoidetun ihon näkee. Ja päinvastoin - laiminlyönti näkyy ihon ennenaikaisena kuivumisena, syvempinä ryppyinä ja kaikenkaikkiaan kireän oloisena ja näköisenä ilmeenä. Ja sitähän me emme halua!

Ikääntyvä iho - pintakuiva, samea iho - kiinteyden puute - erityisherkkä iho - kuiva ja karhea iho vartalolla

Halusin antaa vinkkejä teille myös erityyppisistä hoitotuotteista ja ottaa mukaan muitakin kuin pelkkiä yö- tai päivävoiteita.

1. Ongelma: mikä auttaisi ikääntyvään ihooni

Ikääntyvä iho tarvitsee kiinteyden ja kohottamisen lisäksi ravitsevuutta ja kosteutta. Iho kuivuu helpommin ja tuntuu selvästi ohuemmalta, jopa paperisen ohuelta. Usein puhutaan myös elvyttävistä tuotteista ikäiseni ihon tarpeeseen. 

RATKAISU:

Ranskalaisen perinteisen apteekkisarjan Avènen Dermabsolu anti-age -linja soveltuu kaikille ihotyypeille sekä herkälle iholle. Ne hidastavat ikääntymisen merkkejä ja auttavat pitämään ihon ravittuna ja pehmeänä. 

Päivävoide ja silmänympärysvoide ovat pari, mikä pitäisi löytyä jokaisen kaapista. Silmänympärysvoiteesta kuulee usein kommentteja, että "en tarvitse sitä, on ihan samaa voidetta". Se ei ole kyllä niin, sillä silmänympärysiho on ohuempi ja siksi sille laitettavat hoitotuotteet on kehitetty ja valmistettu eri lailla kuin muut kasvovoiteet huomioiden silmien ympärystän ohuen ihon.

Dermabsolu Day on ikääntyvälle iholle tarkoitettu, juonteita ja ryppyjä pehmentävä päivävoide. Anti-aging -ainesosat hoitavat kasvoja kokonaisvaltaisesti ja voide tekee ihosta täyteläisemmän ja sileämmän näköisen. Se antaa lisäkosteutta iholle, joka on jo menettänyt hehkua ja näyttää samealta - salaisuus on Avène-terveyslähdevesi. Voide on pakattu kätevään, hygieeniseen pumppupurkkiin.
30 ml voh 39 e

Dermabsolu Eye Silmänympärysvoide vähentää turvotusta, silmäpusseja sekä auttaa vaalentamaan tummia silmänympäryksiä. Tuubin metalliaplikaatiolla on kätevä levittää voidetta suoraan iholle ja se tuntuu kivan viileältä, ja on erityisesti aamulla raikastava, jos sitä vielä säilyttää jääkaapissa.
15 ml voh 29 e 

Dermabsolu Hydrance BB Rich -voide oli pakko ottaa tähän vielä kolmanneksi, sillä se on ikääntyvälle iholle kuin taikasauva. Kun ihon sävyä tasoittaa edes kevyesti, se näyttää paljon heleämmältä. BB-voiteessa on samoja hoitavia ainesosia kuin sarjan muissakin tuotteissa ja kevyesti sävyä.  Siinä on myös SPF30, joka on juuri nyt tärkeää iholle kuin iholle, kun kevätaurinko alkaa pilkottamaan pilvien lomitse. Voide sopii myös erittäin kuivalle iholle tasoittamaan sen sävyä. Sitä on vain yksi sävy, mutta se on lämmin aprikoosinsävy, joka on erinomainen aikuiselle iholle.
40 ml voh 31 e2. Ongelma: pintakuiva, samea iho kasvoilla

Ihon pintaan kertyy epäpuhtauksia ja kuollutta ihosolukkoa, ja ellei niitä silloin tällöin kuorita pois, ihon näyttää samealta. Varmasti tuttu tilanne, ainakin itse huomaan peiliin katsoessa heti kun kuorinnat on jääneet tekemättä. Ja kun ihon pinnalla on kuivuutta ja kuollutta ihosolukkoa, hoitotuotteet eivät pääse vaikuttamaan toivotulla tavalla.

RATKAISU:

Suomalainen apteekkisarja Atopik on apteekkien kautta myytävä ihonhoitosarja herkälle iholle. Raaka-aineet on valittu huolella ravitsemaan, suojaamaan ja kosteuttamaan erityisen herkkää ihoa. Tuotteiden teho perustuu luomukauran, metsämustikan ja prebioottien ihoa hoitaviin ominaisuuksiin. Koko sarja on FI-Natura sertifioitua vegaanista luonnonkosmetiikkaa, eläinkokeetonta ja gluteenitonta.

Kuorinta ja kosteuttava naamio ovat tehopari ihon sameuden nitistämiseen. Kuorinta nimensä mukaisesti kuorii iholta kuolleen ihosolukon, joka heleyttää välittömästi. Sen jälkeen laitetaan iholle kosteuttava naamio. Takaan, että näiden jälkeen jokainen huomaa eron :)

Suomalainen Atopik Hydrate Kaksitehoinen Kuorinta herkälle iholle kirkastaa ihon jo kertakäytön jälkeen - tämä on itse koettu. Iho jää myös todella pehmeäksi ja notkeaksi. Kuorinnassa on pieniä hellävaraisesti kuorivia jojoba-rakeita sekä kemiallisesti kuorivaa PHA-happoa.
Koko Atopik -sarja sisältää ihoidenttisiä aktiiviaineita ja tässä Hydrate-sarjassa on superkosteuttajia kuivalle ja pintakuivalle iholle.
50 ml voh 28 e 

Kun iho on kuorittu, se on vastaanottavainen aisaparilleen Tehokosteuttavalle Naamiolle. Naamio tuo välitöntä ja merkittävää helpotusta kuivalle iholle. Lactobacillus-fermentoitu kaura ja hyaluronihappo saavat ihon tuntumaan miellyttävältä ja kimmoisalta, ja vaikutuksen tuntee heti. 
Olen monesti sanonut, että kaikkein selvimmät ja näkyvimmät heti-vaikutukset iholla näkyvät kuorinnan ja naamion jälkeen.
50 ml voh 26 e


3. Ongelma: ihoni kaipaa kiinteyttä

Usein kuulee sanottavan, että iho on menettänyt kiinteytensä. Miten se sitten näkyy iholla? Iän myötä iho ohenee, verisuonet alkavat näkyä ehkä enemmän, ryppyjen määrä lisääntyy ja saattaa muodostaa verkkomaisia pikkuryppyalueita. Iho menettää volyymiä, se suorastaan löystyy. 

RATKAISU:

Kotimainen Favora-sarja on kehitetty kaikille herkkäihoisille, ikään tai ihotyyppiin katsomatta. Kiinteyttävän hoitolinjan tuotteet – seerumi, silmänympärysvoide sekä päivä- ja yövoide – on kehitetty aikuiselle iholle. Näiden tuotteiden ravitsevat, korjaavat ja kiinteyttävät ainesosat auttavat ehkäisemään ikääntymisen merkkejä. Sarja on kehitetty yhteistyössä Allergia-, iho- ja astmaliiton kanssa. 

Tähän valitsin tuotepariksi seerumin ja yövoiteen. Seerumi on tehotiiviste, joka laitetaan puhtaalle iholle ennen päivä- tai yövoidetta. Siinä on aina enemmän tehoaineita tiivistetyssä muodossa kuin vaikkapa voiteissa ja on siksi tärkeä lisä hoitorutiiniin. Yövoiteessa on puolestaan ainesosia, joita iho tarvitsee yöaikaan ollessaan levossa. 

Ihoa silottava ja kiinteyttävä Favora Kiinteyttävä ja Korjaava tehokosteuttava seerumi auttaa häivyttämään juonteita ja ryppyjä sekä stimuloimaan ihon kiinteydelle tärkeän kollageenin muodostumista. Hyaluronihappo ja betaiini saavat ihon tuntumaan tehokosteutetulta ja täyteläisen kimmoisalta. Kevyt, öljytön koostumus imeytyy hyvin. 
30 ml voh 21 e

Favora Kiinteyttävä ja ravitseva yövoide auttaa ihoa palautumaan päivän rasituksista yön aikana sekä korjaamaan iän merkkejä. Peptidiyhdiste yhdessä betaiinin, hyaluronihapon ja avokadoöljyn kanssa auttaa aktivoimaan ihon luonnollisia toimintoja ikääntymistä vastaan, kosteuttamaan tehokkaasti, kiinteyttämään ja ehkäisemään juonteiden muodostumista.
50 ml voh 20 e4. Ongelma: ihoni on erityisen herkkä

Herkkä iho punoittaa helposti, tuntuu kuivalta, kutisee... Herkkä iho ei ole ihotyyppi vaan ihon tila ja siksi kenen tahansa iho voi olla elämäntilanteestakin johtuen herkässä kunnossa. Omakohtainen kokemus on se, kun käsin ruusuinnistä - ihoni oli silloin herkkä, sillä monet asiat saivat sen helottamaan ja kihelmöimään ärtyneistä kohdista.

RATKAISU:

Ranskalainen La Roche-Posay on maailmanlaajuisesti ihotautilääkäreiden suosittelema, laajasti tutkittu ja siedetty herkän ihon hoitosarja. Sarjan erikoispiirre on se, että se pyrkii tunnistamaan herkkään ihoon liittyviä tuntemuksia, joita on joskus vaikea ilmaista sanoin, kuten yliherkkä, atopiaan taipuvainen tai akneen taipuvainen. He käyttävät myös termiä elämänlaatuindeksi ja ovat tutkineet kuinka elämän eri osa-alueet vaikuttavat toisiinsa, myös ihoon. 

Hoitovesi yhdistettynä yövoiteeseen lisää kosteutta tehokkaasti ja auttaa herkkää ihoa kosteuskadolta. Olen itsekin jäänyt niihin suorastaan koukkuun. Sitä voi suihkuttaa suoraan kasvoille ja taputella sen jälkeen ihoon imeyttäen, jopa . Jos iho on oikein kuiva, jopa pari-kolmekin kerrosta. 

Toleriane Ultra 8 spray on kosteuttava ja rauhoittava kasvosuihke eli hoitovesi herkälle, herkästi reagoivalle ja allergiselle iholle. Se on koostumukseltaan erittäin kevyt ihonhoitotuote, joka rauhoittaa ja kosteuttaa välittömästi jopa 24 tunnin ajan. Kosteussuihke suojaa ihoa ulkoisilta tekijöiltä ja antaa iholle intensiivisen raikkaan tunteen välittömästi. Spray kulkee näppärästi mukana ja sopii loistavasti käytettäväksi pitkin päivää. Tuote sopii myös ihonhoitorutiinin ensimmäiseksi vaiheeksi. Kosteutta ja rauhantunnetta herkälle, jopa ärtyneelle iholle! 
100 ml voh 25 e

Ultra Overnight on tehokkaasti rauhoittava yövoide, joka suojaa ja korjaa ärtynyttä ihoa. Se on suunniteltu herkälle ja herkästi reagoivalle iholle. Ihon epämiellyttävä tunne ja punoitus vähenevät yön aikana ja iho tuntuu rauhoittuneelta. Tehoaineina mm E-vitamiini ja karnosiini.
40 ml voh 27 e
5. Ongelma: vartalo tuntuu karhealta ja kuivalta

Kuivuus näkyy ja tuntuu kropassa, iho hilseilee ja on kuiva. Punoitus ja rikkontunut ihon pinta tuntuu tukalalta. Atoopikoilla oireet ja tuntemukset moninkertaistuvat.

RATKAISU:

A-Derma on kasvipohjaisiin aktiiviaineisiin pohjautuva dermokosmeettinen ihonhoitosarja. Sen tuotteet perustuvat Rhealba kauranversouutteen luonnolliseen tehoon. Sarja tarjoaa kasvipohjaista ihonhoitoa herkälle, pohjoismaiselle iholle.
Exomega Control-linja on tarkoitettu kuivalle, erittäin kuivalle ja atooppiselle iholle. Niiden uudet Clean&Green -koostumukset sopivat kaikenikäisille, vastasyntyneestä vanhuksiin.

Suihkuöljy ja 'nestemäinen voide' ovat A-Derman Exomega Control -sarjan tehopari atooppiselle iholle.

Exomega Control Shower Oil on ihoneutraali, ilman saippuaa kehitetty puhdistusöljy vartalolle eli suihkuöljy. Se jättää iholle pehmeän ja kosteutetun tunteen eikä kirvele silmissä. 
500 ml voh 12 e

Exomega Control Emollient Spray on tavallaan nestemäinen voide. Se on uutuus, joka kehitettiin atoopikkojen toiveesta, ratkaisuna ainaiseen ihon rasvaamiseen jopa useita kertoja päivässä. Tätä spraytä tarvitsee käyttää vain kerran päivässä ja se sopii sekä kasvoille että vartalolle. Se auttaa välittömästi hillitsemään kutinaa ja epämiellyttävää tunnetta. 
200 ml voh 19 e

Tämän kirjoittamiseen meni aikalailla aikaa ja kuorin kasvot tässä välissä Atopikilla ja laitoin kosteuttavan naamion - näin ne hoituivat ikäänkuin huomaamatta. Haluan sillä vain kertoa, että kyllä aina löytyy aikaa ihon hoitamiseen, jos haluaa. 

Näistä loistavista tuotteista olisi voinut kertoa vaikka kuinka paljon ja kannattaa käydä katsomassa lisätietoa heidän nettisivuiltaan. 

Huomasin, että hinnat vaihtelevat todella paljon eri apteekeissa ja verkossa, joten nämä ovat suositushintoja ja monesti voi löytää useankin euron eroja hinnoissa.

Onko näistä jotkin sinulle jo ennestään tuttuja? Saitko jutusta tarpeellista tietoa ehkä omakohtaiseen ongelmaasi? Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita ja ilahduttavat kirjoittajaa :)

Maarit


8 kommenttia:

 1. La Roche posay:n tuotteet ovat tuttuja ja hyväksi todettuja! Nämä vaihtelevat säät saavat ihoni kuivumaan entisestään. Olenkin nyt pitänyt seerumikuureja iholleni, öljypohjaisia tuotteita. Lisäksi olen joutunut aloittamaan jo allergialääkkeiden ottamisen, en vielä siitepölyjen takia, vaan ihon kutinan takia, huoh. Pitäisi varmaan upottaa koko nainen öljytynnyriin :)
  Leppoisaa iltaa sinulle Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit! Välillä tuntuu että öljykylpy olisi paikallaan, mutta onneksi taitaa pahimmat pakkaset olla nyt takana ja ihokin elpyy.
   Siitepölyallergia on viheliäinen vaiva, toivottavasti saat oireet pysymään kurissa.
   Ihanaa viikonloppua Outi <3

   Poista
 2. La Roche Posayn tuotteet ovat tuttuja. Nytkin käytössä pure vitamin C10 serum ja hyaly B5 sekä pigmentclar UV SPF 30 voiteet. Hyalu seerumi just loppui. Loistotuotteita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla onkin kokemusta monipuolisesta La Roche Posaysta! Olen itse vasta-alkaja ja ensikokemus on erittäin hyvä, sopivat tosi hyvin couperoottiselle iholleni.
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Dear Maarit, thank you very much for your detailed post. Yes, the needs of the skin change with age and I am currently thinking about adding a few new products to my cosmetics cabinet. The Avena series will definitely suit me well, I also find the Atopik series very interesting, but I don't know where I can get it here in Germany, I'll google it this evening. I wish you a nice day and send a hug and greetings
  Sigrid

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dear Sigrid, you are so right, we have to take a look at the skin care products and change them along the years. I see my skin much thinner and more sensitive now.
   I checked and Atopik is propably not available outside Finland which is a pitty as they have really really good products and wide range. May I could send you some?
   Have a nice weekend, lots of hugs,
   Maarit

   Poista
 4. Nuo A-derman tuotteet ovat ihania, toimivat kuin häkä superkuivalle ja ärtyneelle, atopiaan taipuvaiselle iholleni! Iso pekukku.

  Kiitos kivasta postauksesta, laitoin etenkin sy-tuotteet korvan taakse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsin itsekin kokeilemaan nyt niitä ensimmäistä kertaa ja tykkään todella. Ei voisi uskoa että spray-voiteesta jää niin ihanan kosteutettu pinta vartalon iholle!
   Kiitos sinulle kommentistasi Riitta <3

   Poista