lauantai 27. maaliskuuta 2021

Kuka minä olen?

Blogiin on tullut paljon uusia lukijoita ja olen siitä niin onnellinen ja kiitollinen. Se on sykähdyttänyt erityisesti siksi, että nyt puhutaan paljon Instagramin suosion lisääntymisestä ja siitä, että se on vienyt suosiota blogeilta. Ihmiset haluavat lukea nopeasti, katsoa pikaisesti kuvia eikä haluta keskittyä liikaa kiireen keskellä. Tämänkin vuoksi sydämeni pakahtuu ilosta, kun näen, että täällä viihdytään ja kävijämäärät kasvavat.
Olen tietysti pohtinut itsekin tätä muutosta, mutta ajatus on mennyt ohi yhtä nopeasti kuin se putkahti mieleen. Palaan tähän asiaan vielä myöhemmin.


Sain idean tähän Kuka minä olen -juttuun kivasta Tuijan Koti Meidän -blogista ja mietin, että nyt olisi viiden blogivuoden jälkeen aika kertoa välillä itsestäni. Kyllähän te, jotka olette pitkään lukeneet blogiani, tiedätte jo jotain, mutta uusille lukijoille on mukava avata hieman elämäänsä. Päätin silti jo blogia aloittaessani, että haluan säilyttää tietyn yksityisyyden, joten pidän yksityisimmän elämäni blogin ulkopuolella. 

Päätös blogin perustamisesta syntyi jo silloin, kun olin vielä työelämässä, mutta aika ei riittänyt molempiin. Päätin, että se on ensimmäinen hommani, kun jään pois töistä. Ja se olikin yksi parhaimmista päätöksistäni. Niin paljon iloa tämä kirjoittaminen ja koko blogin pitäminen on tuonut tullessaan - puhumattakaan ystävistä ja ihanista ihmisistä, joita se on tuonut mukanaan.

Tiia Koivusalo-blogin Tiia

Tuula Tuula's Lifestä ja Sari Casa Mimistä

Olin saman työnantajan palveluksessa, kauneuden maailmassa, noin 35 vuotta. Ensimmäiset vuodet Max Factor -meikkisarjan parissa ja sen jälkeen noin 20 vuotta Lumenella tuotemarkkinoinnissa. Suurimman osan työvuosistani elin ja hengitin meikkimaailmaa, olin mukana suunnittelemassa uusia tuotteita, värejä ja konsepteja. Myös näiden vuosien varrelta olevat meikkinimetkin ovat syntyneet mökin laiturilla tai lenkkipolulla. Siksi kirjoitankin niin paljon kauneudesta. On kauneus, muoti ja meikit olleet aina harrastukseni, sillä jo 60-luvun lopulla leikkelin silloin saatavilla olevista lehdistä irti kaikki muoti- ja meikkikuvat ja tein niistä omia leikekirjoja. Olen kotoisin Pohjanmaalta. Vanhempani syntyivät Halsualla ja naimisiin mentyään he muuttivat Kokkolaan, jossa minäkin synnyin ja ainoa siskoni syntyi Helsingissä. Olemme asuneet eri paikoissa pääkaupunkiseudulla vuodesta 1962 ja Espooseen jäin itsekin muutettuani kotoa. 
Lapset ovat jo muuttaneet omilleen, mutta asuvat lähellä, joten voimme nähdä usein ja vietämmekin paljon aikaa yhdessä. Yhteisiä synttäreitä juhlitaan vuosittain ja aina on lähisuku koolla. Nyt korona-aikana pöytä on katettu ulos terassille ja tänä keväänä olemme suunnittelemassa yhteisiä synttäreitä vanhempieni mökille heti kun ilmat sallivat. Keväällä koittavat äidin, pojan ja lastenlasten juhlat - pikkutytöt täyttävät 5 ja 9.
Äitini asuu myös tässä lähellä ja kahvittelemme useita kertoja viikossa hänen luonaan. Olemme tehneet viime vuosina yhdessä eri kokoonpanoilla useita hauskoja matkoja, ja Palmasta ja Nizzasta on tullut meille monien muistojen suosikkikohteita.


Nautin hektisen työelämän jälkeen suunnattomasti tästä eläkkeelläolon vapaudesta. Puuhaa on ihan riittämiin ja välillä tuntuu että liikaakin. Se pitää todella paikkansa, että eläkeläisillä on aina kiire. Itseaiheutettua useimmiten, mutta omaan persoonaani sopii kyllä se, että on puuhaa. Se pitää kivasti vireessä eikä luonteelleni sovi sohvan nurkassa istuskelu päivästä toiseen. Laiskottelu ja loikoilu onnistuvat kyllä myös, rakastan lukemista ja aina on jokin kirja meneillään.
Olen myös intohimoinen kokkaaja, panostamme terveellisyyteen ja kaikinpuolin hyvään ruokaan ja pidämme kiinni siitä, että pyrimme syömään miehen kanssa päivittäin yhdessä.
Unelmamme on myös olla vähän pidempiä aikoja reissussa ja muutamana vuotena se on jo toteutunutkin, kun olimme Espanjassa marraskuut.

Elämä soljuu mukavasti ja olen aina ajatellut asiaa niin, että on monia asioita mihin emme voi vaikuttaa. Mutta on myös huomattavan paljon sellaista, mihin voimme. Olen kohdannut elämäni varrella monia ikäviä ja surullisia asioita kuten kaikki, mutta myös paljon onnea ja iloa. Omiin vahvuuksiini kuuluu positiivinen ajattelu, konfliktien välttäminen ja pyrin myös ratkaisemaan ja selvittämään asiat niin etteivät ne jää vaivaamaan. On turhaa kitistä ja valittaa, tai suhtautua negatiivisesti sillä se vain kumuloituu ja heijastuu takuuvarmasti takaisin. On omakin etu, että myös muut kohtelevat hyvin ja siihen voi vaikuttaa paljon omalla käytöksellään.

Itselleni blogin kirjoittaminen on asioiden dokumentoinnin lisäksi mitä suuremmassa määrin myös kanava luovuuteen. Kirjoittaminen on aina koulusta lähtien ollut tärkeää. Ideoita on pyörinyt päässä aina lähes uuvuttavuuteen asti ja on vain niin ihanaa suunnitella uusia juttuaiheita. Aloitin kuvaamisen toden teolla yhtä aikaa blogin kanssa ja siitäkin on muodostunut tärkeä harrastus. Näiden vuoksi en edes ajattele lopettavani blogia, sillä Insta yksinään ei tyydytä sitä suunnittelun, ideoinnin, kirjoittamisen ja kuvaamisen riemua, mitä blogin luominen tuo tullessaan. 

Tästä päästäänkin sujuvasti siihen, että kannustan kaikkia miettimään hyvissä ajoin harrastuksia ja ylipäätänsä arjen tekemisiä valmiiksi ennen kuin jää eläkkeelle. En nimittäin kokenut koskaan, yhtään sekuntia, että olisin jäänyt tyhjän päälle kuin jäin pois töistä - päinvastoin. Kun ajatus blogista oli jo valmiiksi kytemässä, siitä oli hyvä jatkaa eteenpäin. Aina on kiinnostavaa tekemistä sen puitteissa. 
Nyt on myös vapaa liikkumaan ja lenkkeilemään oman aikataulun mukaan ja koen tärkeäksi päivittäisen liikkeellelähdön. Itselle parhaita hetkiä ovat aamut ja lähdenkin usein aamiaisen jälkeen ulos.
Mökille Merikarvialle voidaan lähteä silloin kun ilmat sinne kutsuvat.

Olen myös päättänyt, etten ryhdy katkeroituneeksi vanhukseksi - eikä ole syytäkään siihen. Yritän järjestää arkeni ja elämäni niin, että on hyvä ja tyytyväinen olo. Kunnioitamme ja arvostamme mieheni kanssa toisiamme edelleen ja se on parasta mitä voi olla.


Tässä on myös taustaa sille, minkälaisista aiheista kirjoitan täällä - haluan tuoda iloa, inspiraatiota ja kauneutta elämään; jätän elämän syvät pohdinnat heille, jotka osaavat kirjoittaa paremmin niistä.

Kiitos vielä teille kaikille, uusille ja vanhoille lukijoille ja seuraajilleni <3
Tässä on kaksi linkkiä vanhempiin kirjoituksiin, mikäli ne ovat livahtaneet ohitsesi ja kiinnostaa lukea.

Bloggaajaelämä alkoi
Viisi asiaa minusta
Miltä tuntui olla lapsi

Maarit

Voit seurata blogiani näissä kanavissa:

32 kommenttia:

 1. Aivan ihana postaus ja sydämessä oikein läikähti, että pääsin postaukseen mukaan, kiitos Maarit❤️

  Niin kauniit lapset, ilmankos, kun heillä on noin kaunis äiti❤️

  Hitsi miten nämä vuodet vierii, 5 vuotta jo❤️

  Ihanaa viikonloppua Maarit ystäväin😘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai Tiia <3 Meillä on ollut niin ihania tapaamisia ja tämä matka Saarenmaalle kun oltiin kämppiksiä, oli ihan huippu! Nyt voi vain muistella niitäkin reissuja...
   Sydän läikähti kauniista sanoistasi ja kun kerroin tyttärelle, hän laittoi viestin, että itku pääsi <3
   Olen puhunut monelle että olen kirjoitellut neljä vuotta - vuodet tosiaan menee hurjaa vauhtia, kun ei itsekään pysy mukana. Mutta niin ihanat vuodet nämä on olleet ja sinäkin olet tullut elämääni!

   Kiitos Tiia viestistäsi ja ihanaa viikkoa! <3

   Poista
 2. Oi, miten ihana kirjoitus! Olet juuri tuota mitä kirjoitit. Positiivinen, luova ja upea aikuinen nainen. Kiitos, että olen päässyt postaukseesi mukaan. On ollut hienoa tutustua sinuun. Ja haluan sanoa, että sinusta säteilee onnellisuus. Seurassasi viihtyy.
  Ja minä myös jäin ihailemaan lapsiasi. Kauniita lapsia. Tytär on perinyt äitinsä hymyn. Ja upea on myös äitisi, sieltä olet geenisi saanut.
  Ihanaa viikonloppua Maarit -ystäväni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos niin paljon Tuula <3
   Sinä olit niitä ensimmäisiä, johon tutustuin blogiaikana ja heti olimme kuin vanhat tutut <3 Ja viime kesän Turun-reissu, miten ihana päivä ja ilta meillä olikaan. Aurinko paistoi kuumasti, hyvät ystävät liikenteessä hyvän ruoan ja herkkujen äärellä. Se oli niin hieno reissu!

   Mukavaa viikkoa sinulle ihana Tuula! <3

   Poista
 3. Tätä oli ihana lukea! Vuodet menee oikeasti hirmuvauhtia.

  Ihanaa sunnuntaita. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Jonna! Näitä on jotenkin niin vaikea kirjoittaa - ei ole oma vahvuusalueeni todellakaan. Mutta täytyy sanoa, että itsekin luen mielelläni vastaavia taustoittavia kirjoituksia.

   Valoisaa viikkoa sinulle <3

   Poista
 4. Olipa ihana postaus ja oli kiva kuulla enemmän taustastasi. Jatka samaan tyyliin ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos Taru kovasti <3
   Oletko sinä kirjottanut tämän tapaista - tässä olisi haaste :)

   Poista
 5. Ihana postaus! Teidän koko perhe on niin kaunis. Äitisikin on ihanan tyylikäs nainen!
  Leppoisaa sunnuntaita sinulle Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos ihana Outi <3
   Äiti on ollut aina niin tarkka ulkonäöstään ja pidän edelleen itsekin häntä niin kauniina, vaikka ikääkin on jo kohta 89 <3 Hän on virkeä ja nauttii kaikenlaisista asioista ihan täysillä!

   Mukavaa maanantai-iltaa Outi <3

   Poista
 6. Hei
  Blogisi on hieno ja laadukas kokonaisuus. Ilo mielelle ja silmälle ja tietoakin niin monipuolisesti.
  Kiitos.
  Kaunista kevättä sinulle!
  Yst
  Marjaterttu


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjaterttu niin kauniista sanoistasi. Tulee niin hyvä mieli, kun huomaan
   että seuraat vuodesta toiseen ja lähetät aina niin kivoja viestejäkin <3
   Sydämelliset kiitokset sinulle ja ihanaa kevättä!

   Poista
 7. Dear Maarit, I'm a relatively new reader of your blog and am looking forward to finding out a little more about you in this post. Thanks for that. Greetings and a hug
  Sigrid

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Sigrid so much, I'm so happy that we have this connection though we live so far away from each others. This is one of the many nice things when writing a blog.
   Have a lovely Easter, with hugs,
   Maarit

   Poista
 8. Kiitos Maarit!

  Olipa ihanaa lukea olleeni inspiraationa postauksellesi. Sinun elämänmyönteisyytesi huokuu kuvista ja riveiltä sekä rivien välistäkin.

  Muistan hyvin blogisi alkutaipaleen, koska blogisi nimi jäi hyvin mieleen. Muistanet miksi! Erityisesti pidän sinun postaustesi monipuolisuudesta ja laadukkaasta tekstistä ryyditettyinä erinomaisilla kuvilla. Kaikesta huomaa, että suunnittelet ja mietit kokonaisuutta ammattilaisotteella. Ihailtavaa ja inspiroivaa!

  Pidetään blogimaailma elävänä! Instagram on kiva, mutta aivan eri asia kuin laadukas postaus isolta ruudulta nautittuna.

  Vuodet blogistina kiitävät ja kuvitella, että minun blogiurani on jo senioriosastoa. Ajatuksesi elämästä työarjen loputtua ovat viisaita. Minulla on vielä vuosia 'vapauteen', mutta tämä on osoittautunut harrastukseksi, jonka myötä olen minäkin löytänyt elämääni mieleenpainuvia kohtaamisia. Toiveikkaana ajattelen tulevaa.

  Aurinkoista pääsiäisen aikaa! Halauksin, Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tuija, Sointu - muistan kyllä :)
   Mulle tuottaa vaikeuksia kirjoittaa elämän syvyyksistä tai muista mietteistä, joten tämä oli hyvä tapa sujahtaa totutun ulkopuolelle - kiitos sinulle.
   Olen niin samaa mieltä, luen itsekin mielelläni blogit ruudulta, koska haluan katsoa kuvat kunnolla ja kokonaisuuskin näkyy selkeämpänä. Ei tosiaan luovuta tästä. Ja ihan itsemmekin takia, tämä on niin antoisaa kaikin puolin.
   Sain itsekin ohjeen työkaverilta, joka jäi pois ennen minua, että 'panosta myös ystäviisi, pidä yhteyttä jo nyt, niin että yhteydenpito jatkuu luontevana sitten...' ja se on ollut yksi tärkeistä ajatuksista.

   Nyt on ennustettu kylmää ja sateista viikkoa, toivotaan että sen jälkeen lämpenisi kunnolla ja päästäisiin nauttimaan pihahommista.

   Leppoisaa loppupääsiäistä (voikohan noin sanoa...)! <3

   Poista
 9. Ihana postaus ja kauniit kuvat ♡ aurinkoista kesäaikaa sinulle ♡

  VastaaPoista
 10. Blogistasi tosiaan huokuu sopusointuusuus. Kauniit kuvat, sujuva teksti, kiinnostava sisältö ja aikuisen naisen parhaat kosmetiikkavinkit tuovat aina takaisin tänne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Tuuli - näin me tasapainottelemme, sinulta saan niin paljon inspiraatiota ruokiin ja ruoka-asetelmiin <3

   Poista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli niin paljon kirjoitusvirheitä alkuperäisessä kommentissa, että en pystynyt edes itse lukemaan, joten oli parempi poistaa :).

   Piti sanomani, että kaikista teksteistäsi huokuu joku sellainen erityinen rauha, seesteisyys ja viisaus, josta tulee itsellekin aina hyvä olo.

   Itse olen vielä siinä tilanteessa, jossa en pysty kirjoittamaan niin usein kuin haluaisin. Työ vie niin suuren osan kaikesta ajasta ja energiastakin, että ei vaan rahkeet riitä. Mutta silti nimenomaan blogistania on itselleni tärkeä henkireikä. Paikka, johon voi aina palata silloin, kun siltä tuntuu, jaksaa ja on aikaa. Ja toisaalta pysytellä pois silloin kun ei tunnu, jaksa tai ehdi. Se on just ihanaa, koska jos kokisin jotain aikataulu- tai postausmäärävelvoitteita, kirjoittamisesta katoaisi vapaus, ja väkisin taas ei synny mitään hyvää. Kääntyisi vaan stressin puolelle ja sitä lajia on töitten puitteissa ihan riittämiin.

   Meitä yhdistää näköjään myös pohjalaisuus. Joskin omat juureni ovat Etelä-Pohjanmaalla, mutta silti.

   Miehelläni on tapana sanoa, että "Eläkeläisillä on lähtöjä enemmän kuin ambulanssilla" ja se tuntuu aika usein pitävän paikkansa :). Erittäin hyvin saisin myös itse aikani kulumaan tekemällä kaikkea sitä, mihin ei nyt vielä aika riitä. Aika monta vuotta vielä joudun omaa eläkeikääni odottelemaan, kun tuntuu koko ajan siirtyvän kauemmaksi. Mutta sellaisen päätöksen olen tehnyt, että yhtään kauempaa en töissä aio jatkaa ihan vaan siksi, että 72-vuotiaaksi töitä tekemällä alkaisin saada aika ok eläkettä. Valitsen mieluummin vapauden siinä iässä, kun vielä oletettavasti jaksan tehdä kaikkea, mistä haaveilen.

   Ihana postaus jälleen Maarit. Kiitos siitä <3

   Poista
  2. Tulee ihan kyyneleet silmiin, kiitos ihana Annukka <3
   Sinä olet sanan mestari, joka puet ajatuksesi upeasti, ja ennenkaikkea nokkelasti, sanoiksi. Koskaan et kirjoita mitään turhaa, itsestäänselvyyksiä ja kirjoitat vain silloin, kun (ajan lisäksi) sinulla on selkeästi asiaa. Se on ihailtavaa.
   Työn ohessa kirjoittaminen on lähes uroteko mielestäni ja olenkin monesti miettinyt sitä, ettei tämä blogin pitäminen taitaisi onnistua itseltäni töiden ohella, on tässä niin paljon työtä - etenkin kun tuppaa ahdistus iskemään heti jos päästää käsistään puolivillaista tuotosta.
   'Tekemällä kaikkea sitä mihin aika ei nyt riitä' - juuri ase! Kaikenlainen aktiivisuus on mielestäni virkeyttä ja yleensäkin mukavaa arkea ylläpitävä voima. Voi tehdä asioita, tai olla suunnitellusti tekemättä mitään, on just sitä hyvää arkea mielestäni. En ainakaan itse kaipaa mitään ihmeellistä ja sen kummempaa.
   Ja todellakin halutessaan tulee toimeen vähemmälläkin - vapaus on arvokkaampaa.

   Pääsiäisterveisin, hirmuisen myrskyn keskeltä, Maarit <3

   Poista
  3. Ihana vastaus. Lämmin kiitos siitä Maarit ❤️.

   Poista
 12. Ihana postau <3. Olen niin onnellinen, että blogit ovat tuoneet meidät yhteen ja ystäviksi. Olet ihanaa seuraa ja sinun elämänasenne on kyllä ihan kymppi <3 Monet voisivat ottaa mallia sinusta! Ihanaa pääsiäisen aikaa ja kotoilua teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osannut odottaa mitään tällaista aloittaessani kirjoittamisen, enkä tienny tästä maailmasta. Ja tällaisia tapaamisia se toi tullessaan. Muistan aina ensimmäisen kohtaamisemme eräässä tilaisuudessa, kun tulin kysymään että oletko sinä Casa Mimi :) Olin lukenut ja tykännyt kovasti kauniista ja samanhenkisestä blogistasi. Ihan mahtavaa! Ja kiitos niin paljon kauniista sanoistasi <3
   Otappa koppi tästä jutusta, en minäkään tiedä sinusta vielä kovia paljoa...
   Kotoilu jatkuu näköjään kun noita säätiedotuksia katselee ja kuuntelee katon pauketta.
   Leppoisia hetkiä sinnekin <3

   Poista
 13. Sinulla on kiva ja paljon kaikenlaista tietoakin antava blogi. Tykkään lukea mielelläni kaikkea, mistä kirjoitat.
  Mukavaa Pääsiäistä Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ihanaa kuulla, lämmin kiitos sinulle :)
   Tämä on parasta palautetta joskus niin tahmeastikin syntyville kirjoituksille - kiva että olet löytänyt tänne ja toivottavasti viihdyt jatkossakin.
   Ihanaa kevään odotusta sinulle!

   Poista
 14. Jotenkin niin tutulta tunnut aina. Ei liene pelkästään pohojalaasuus (minä Etelä-Pohjanmaalta), vaan niin moni muukin asia.
  Aina mukava vierailla blogissasi. Hieman houkuttaisi hypätä myös oravanpyörästä pois, jotta elämälle jäisi enemmän aikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ollaan monesti todettu ja se on niin jännä juttu. Kun ei kuitenkaan tunne toista - mutta meillä on niin paljon samanlaisia kiinnostuksen kohteita, mm Nizza :) Voi koskahan sinnekin pääsisi!
   Sitä asiaa kannattaa miettiä, ettei vain anna vuosien huomaamatta lipua eteenpäin. Olipa lopputulos mikä tahansa, niin ainakin se on harkittua. Jaksaminen hiipuu selvästi vuosien myötä ja tuntuu raskaalta ajatella eläkeiän nousemista vuosi vuodelta.
   Lämpimin ajatuksin, Maarit

   Poista
 15. Mukava kirjoitus. Olen seurannut alusta asti blogiasi. Ihailen positiivista elämänasennettasi ja lämminhenkisyyttä. Rohkea, kaunis, myönteisellä tavalla elämää nähnyt aito ihminen. Hyviä vinkkeja jaat, et saarnaa. Ilo paistaa läpi ja onnellisuus. Kiitos. Itseäni ainakin kyllästyttää kaikki samoilla sisustuksilla ja ostoksilla kuorrutetut blogit ja pinnallisuus. Hyvää jatkoa sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu niin ihanalta kuulla ja ennenkaikkea saada tietääkin, että joku on seurannut alusta asti mukana. Se tuntuu niin hyvältä, on palkitsevaa ja kannustaa kirjoittamaan edelleen.
   On myös ihana kuulla, että täältä on löytynyt vinkkejäkin sillä se on niin tyypillistä luonteelleeni - jakaa hyväksi havaittuja asioita muillekin, siitä tulee nimittäin itsellekin hyvä fiilis. Samalla lailla etsin niitä itsekin. Yritän jatkaa samalla linjalla :)
   Ihanaa kevään odotusta sinulle ja lämmin kiitos kommentistasi <3

   Poista