sunnuntai 14. maaliskuuta 2021

Tyylivinkki - takin pituus ja muhkeus

Takin pituudella on iso merkitys yleisilmeeseen, etenkin jos itsellä ei satu olemaan pituutta. Näin talven taittuessa olen siirtynyt käyttämään reisiin ulottuvaa eli 7/8 -pituista untuvatakkia ja se tuntuu virkistävältä pituudelta pitkästä aikaa, kun olen koko talven lampsinut pohjepituisissa.

Hameen kanssa käytettynä lyhyempi takki näyttää raikkaammalta ja etenkin kun on untuvainen, sillä myös tarkenee. Tykkään siitäkin, kun hameenhelmat vilkkuvat takin alta. Olemus on keveämpi ja jo askel keväisempään suuntaan, koska vielä ei tarkene varsinaisilla kevättakeilla. Tämä on hyvä välimuoto.
Kun päästään lämpötiloissa eteenpäin, otan taas käyttöön lähes 10 vuotta vanhan vaaleansinisen villaulsterini. Se on aavistuksen pidempi mutta jää selvästi myös polvien yläpuolelle. Mekon tai hameen helmat näkyvät reilusti tämänkin takin alta. Takki on ylhäältä todella reilu ja kapenee vähän helmaa kohden, mikä tekee siitä kiinnostavan mallisen. 

Molemmat takit ovat myös todella väljiä ja se antaa oman ilmeensä kokonaisuudelle. Toppatakin muhkeus käy lyhyellekin ihmiselle ja on hauskan näköinen myös kapealinjaisten alaosien kanssa. Leveämallisessa villakangastakissa on erikoismuotoillut kädentiet, joten sen alle mahtuu käytännöllisesti vaikkapa kevytuntsikka näin kylmillä ilmoilla. Vaikka takki on näin vanha, en ole kyllästynyt sen erikoiseen malliin lainkaan. Päinvastoin.


Olen panostanut aina hyviin takkeihin ja hankkinut vuosien mittaan laadukkaita takkeja. Kymmenenkään vuoden käyttö ei näy lainkaan takissa ja se on edelleen kuin uusi. Kohta alkaa taas sininen kausi!

Väljät mallit ovat edelleenkin kuvioissa mukana ja pidän itse tästä muhkeuden ja sutjakkuuden yhdistelmästä. Suosittelenkin miettimään seuraavalla takkiostoksella jotain muuta kuin mitä yleensä käytät, ehkä tätä uutta pituutta, uutta väriä tai uutta muotoa - se piristää kummasti asuja.

Sunnuntaiterkuin, 

Maarit

/ Musta untuvatakki - Zara / Leohame - Vila / Vaaleansininen takki Max&Co / Beige huivi DayEt - saatu / Pipo Myssyfarmi - saatu /

Voit seurata blogiani näissä kanavissa:

 

8 kommenttia:

 1. Minullekin on nyt kertynyt tosi kivasti noita takkeja erilaisten asujen kanssa käytettäväksi. Täytyy myöntää, että yksi suosikkini on vaaleanpunainen villakangastakkini, joka sopii tosi kivasti myös hameiden ja mekkojen kaveriksi.
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaleanpunainen on todella kaunis väri takissa, antaa heti uutta ilmettä!
   Takit ovat tärkeä asuste ja tykkään itsekin siitä, että on muutama vaihtoehto eri asujen kanssa.
   Valoisaa viikonloppua Outi! <3

   Poista
 2. Dear Maarit, your jacket length is very nice, looks very chic with the skirt. Your hairstyle looks wonderful too. Yes, the jackets are getting shorter and lighter now, but it will be a while before spring comes. We have even reported snow again for this week.
  Have a nice week.
  Best regards
  Sigrid

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you dear Sigrid for your comment. Same situation here as well, snow and really windy for the weekend - so down jacket is still needed for a while.
   Have a lovely weekend, hugs Maarit

   Poista
 3. Ihanat asut ja musta toppis. <3 Tuo vaaleansininen villakangastakki on myös niin upea ja mieleen tietty muistuu ihana Saarenmaan matka, meillä oli niin kivaa. <3

  Sydämellistä uutta viikkoa Maarit. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Tiia <3 Totta ja se ihana kuvamuisto meistä! Voi että, pääsisipä taas risteilemään jossain vaiheessa...Se oli niin ihana reissu!

   Mukavaa viikonloppua sinulle <3

   Poista
 4. Vaaleansininen on jotenkin niin raikas väri, olen sitä sinun päällä ihaillut monta kertaa. Minulla ei taidakaan olla yhtään sen väristä, takkeja tosin joka lähtöön, hups... Ihanat kuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen edelleen itsekin niin tyytyväinen että olin niin 'rohkea' silloin tuon värin suhteen. Se on yksi suosikeistani edelleen :)

   Poista