sunnuntai 7. maaliskuuta 2021

Viikon parhaat - valoisat mökkipäivät


Teimme maaliskuun ensimmäisellä viikolla kevään toisen mökkireissumme. Sääennusteet lupasivat aurinkoista ja tuuletonta viikkoa, ja selkeästi normaalikevättä korkeampia lämpötiloja. On suuri onni, että voimme nykyisessä elämäntilanteessa singahtaa mökille ilmojen kutsuessa, miettimättä sen enempää aikatauluja tai viikonloppuvapaita. Odotin sitä hetkeä työelämän aikana enemmän kuin mitään muuta ja nyt otamme siitä hyvällä omallatunnolla kaiken irti. 
Ilmoitin etukäteen miehelle, että haluan päästä saunaan saapumispäivänä jo heti päivällä, nauttimaan upeasta maisemasta ja sinisen taivaan valosta. Aina pitää olla unelmia, eikö vaan! Meri oli tosin niin paksussa jäässä ettei ollut puhettakaan avannon hakkaamisesta siihen, muttei se vähentänyt iltapäiväsaunan nautintoa. 
Tämä vuodenaika on kauneudestaan huolimatta haastava, sillä huomasimme, että vaihtuvien säiden vuoksi vähälumisen pihan polut ja tiet olivat todella liukkaat ja nastakengät olivat ainoat millä saattoi liikkua pihalla. 


Ulkoilu jää silti vähäiseksi mökillä tähän aikaan ja ainakin nyt se johtui siitä, että kaikkina päivinä tuuli todella navakasti ja jäätävän kylmästi - vastoin ennusteita. Jäälle ei ollut mitään asiaa tuulen vuoksi ja tiet olivat niin liukkaat, ettei tehnyt mieli lähteä liukastelemaan. Sen vuoksi en kaivannut avantoakaan, en nimittäin olisi kyennyt menemään tuulessa edes pulahtamaan.
Kun asiaa ajattelee positiivisuuden kautta, tämä oli tarpeellinen löhöloma. Aina ei voi ottaa paineita ulkoilemisesta, jos ilma tai olosuhteet eivät houkuttele ulos. Sisällä sitä vastoin tuli puuhasteltua kaikenlaista kuten aina ja olipa kerrankin aikaa lukea. 
Leivoin yhtenä päivänä appelsiini-oliiviöljykakun, sillä kahvihetki vaatii erityisesti mökillä jotain makeaa. Tämä kakku ei ole niitä makeimpia ja juuri siksi niin ihana ja mehevä. 

Aloitettiin taas, ties monennenko kerran!, keskustelu mökin lattian maalamisesta - nyt sen aloitti mies. tummankeltainen mänty ei kerta kaikkiaan miellytä silmää. Päästiin jo niin pitkälle, että mietittiin hiomisurakan yksityiskohtia ja miten se kannattaisi hoitaa. Maalin sävy on vielä käsittelemättä, mutta näin pitkälle ei olla päästy vielä koskaan, joten eiköhän asia etene.

Kotiintullessa maisema muuttui jälleen valkoiseksi lumipysystä ja pakkasmittari alkoi kohoamaan. Ei ole vielä kevään aika!

Maarit

16 kommenttia:

 1. Upean tunnelmallisia kuvia, jotka saavat kyllä toivomaan, että olispa jo kesä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Vähän ärsyttää tämä talven uudelleentulo, vaikka kaunista onkin. <3

   Poista
 2. Ihania tunnelmakuvia. Niistä näkee jo alkavan kevään. Kyllä kevät on ihan käsillä, lumikellot kukkivat jo ja päivänvalo kirkas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hetken keväistä, nyt kun katsoo ikkunasta niin lumitöitä on taas tiedossa - toivotaan, että tämä on ohimenevä vaihe. Ja toisaalta, olemme vasta maaliskuun alussa...

   Poista
 3. Teidän mökki näyttää kuitenkin ihanalle ja kutsuvalle talvellakin. Olen nyt miettinyt vähän mökille menoa, mutta siellä on kyllä jotenkin kalseaa varmaan, ei laituria, ei ulkokalusteita ja saunan kammari täynnä kaikkia kesätavaroita :) Joten saatan jättää menemättä... Ihanaa lumista viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on ulkotuolit aina talviaikaan sisällä, mutta nostetaan ne heti ekaksi aina ulos - jos olisi vähän lämpimämpi, laittaisin heti kukatkin ulos, heh. Omat haasteensa on aina alussa mutta onhan se sitten tosi ihanaa <3
   Sulla on se oma pihaluola siellä, minne voit piiloutua koska vaan omaan rauhaan :)

   Poista
 4. Aivan ihania tunnelmakuvia! Välillä tekee hyvää vain köllötellä ja nauttia olostaan.
  Ihanaa viikkoa sinulle Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just tuo köllöttely kuulostaa niin mukavalta, sitä pitää olla!
   Talviviikon tunnelmia Outi sinulle <3

   Poista
 5. Upeat maisemat ja tunnelma kohdallaan, mutta uskon että oli kylmä! Löhölomat tekevät aina hyvää, teilläkin lähti heti luovuus liikkeelle lattian suhteen! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän sanotaan, että luovuus syntyy hiljaisuudessa - sitä siellä tosiaan oli. Huomaan muutenkin, että kun olen siellä pois normiarjen rutiineista ja velvollisuuksista, muistivihkoon kerääntyy jos minkälaista ideaa ja ajatusta :)

   Poista
 6. Millaisella ohjeella teet appelsiini-öljykakkua? En myöskään pidä yltiömakeasta, joten tätä voisin kokeilla. Ihana tuo teidän vierasmökki, jossa ikkunat järvelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kovasti :)
   Teen kakkua milloin milläkin ohjeella - reseptejä löytyy googlaamalla appelsiini-oliiviöljykakku ja nyt tein Hanna G.:n ohjeella. Sävellän ohjeita aina sen mukaan mitä sattuu olemaan ja mulla oli rypsiöljyä, joten käytin sitä (sekin on terveellisempää kolesterolille kuin voi tai margariini) ja lisäsin pari rkl sitruunamehua ja ripauksen kardemummaa. Kannattaa kokeilla, on kyllä niin ihana kakku!

   Poista
 7. Again really nice pictures dear Maarit, that always looks like pure vacation with you to me. It's great that you have the opportunity to spend a few days in the cottage every now and then.
  have a nice week and best regards
  Sigrid

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dear Sigrid, thank you again for your kind comment <3
   I'm honestly really thankful that we have opportunity to spend time here, after all those stressful years in business. This is our best hideaway with total silence.
   Have a nice weekend, hugs Maarit

   Poista
 8. Voi älkää nyt vaan maalatko viimeistä hirsitalosta kertovaa todistetta piiloon! Jotenkin niin surullista tuo valkoisen - ja mustaharmaan�� - ylikäyttö��
  Valoisuutta on vaikea ymmärtää syyksi kun suurista ikkunoista virtaa aurinkoa. Tietenkin jokainen tekee kuin haluaa, mutta mahdoton ymmärtää halua peittää upea hirsi ja luonnollinen puu, kun vielä näyttää että teillä kotonakin valkoinen on pääväri. Hengittävä puu piiloon ja maalle hengettömiä, lavasteenomaisia sävyjä...��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vähän kaksipiippuinen juttu, sillä pidän itsekin puun väristä. Ja hirsimökeissä patinoituneista ja jopa tummanpuhuvista hirsistä. Tämä meidän lattiamme (ja loput seinätkin) ovat ajan saatossa muuttuneet kellertäviksi, tumman ja tunkkaisen keltaisiksi. Jos olisikin harmahtava vanha, se jäisi ilman muuta :)

   Poista