tiistai 27. huhtikuuta 2021

Kulmat antavat ryhtiä - vinkkejä aikuiselle

* sisältää PR-näytteinä saatuja uutuustuotteita  


Kolme asiaa, mitkä tuovat katseeseen terävyyttä, reippaampaa ilmettä ja ihan yleisesti virkeämpää olemusta, ovat kulmat, rajaukset ja syvempi ripsien väri. Tähän päätelmään olen tullut vuosien saatossa. Kaikkia on nimittäin kokeiltu. Välillä meikkasin silmät paljon tummemmiksi, kun kaipasin terävämpää katsetta hailakoihin silmiini, mutta se ei tuntunut omalta. Kokeilin myös eyeliner-rajauksia (vaikka kuinka monta kertaa) eikä sekään ollut oma juttu. Sen lisäksi, että se on työlästä, se teki liian meikatun oloiseksi. Nykyään teen rajaukset tummalla petroolinsinisellä luomivärillä, aivan ripsen juureen, ja joskus syvennän väriä mustalla. 

Tietysti ihon tasaisuudella kokonaisilmeeseen on iso merkitys, mutten keskity nyt siihen vaan silmien alueeseen. Ihon tasaisuudesta voit halutessasi käydä lukemassa kirjoitukseni Tasainen iho - vinkit aikuiselle.

Suosin luomiväreissä neutraaleja sävyjä kuten lämmintä roosanruskeaa, harmaan lilahtavaa ja erilaisia nudesävyjä. Kaikkein tärkein rooli virkeään ilmeeseen on mielestäni silti kulmilla. Katsoppa alapuolella olevaa kuvaa, siinä toinen kulma on luonnontilassa ja toinen on meikattu muotoonsa. Eikös olekin iso ero! Meikkaamaton kulma vetää kasvoja alaspäin kun taas meikattu kohottaa. Jos kulmat ovat alavireiset tai täysin laittamattomat, luomiväri tai rajauskaan ei auta.

KULMAT ANTAVAT RYHTIÄ

Jos on luonnostaan todella tuuheat ja leveät kulmat, niitäkin kannattaa muotoilla. Hienovaraisesti nyppiä liian alhaalla kasvavia ja muotoilla linnun siipeä muistuttavaan muotoon. Se keventää ilmettä heti. Ensimmäisen kerran kannattaa antaa asiantuntijan muotoilla ja sen jälkeen voit itse nyppiä irtokarvat pois aina kun niitä ilmaantuu. Itselläni on pinsetit meikkipussissa aina valmiina.

Kun kulma on häviävän ohut, tuntuu että koko silmä katoaa. Tässä kuvassa kulmissa ei ole kestoväriä.


Olen käynyt nyt pitkään värjäyttämässä kulmani Kauneushoitola Benjamiinassa ja jo se teki paljon asiaa hyvin niukoille kulmilleni. Värjäämällä löytyvät pienimmätkin karvat ja niissä on ryhtiä vaikken olisi laittanutkaan yhtään. Samoin niiden meikkaaminen on nyt helpompaa, kun on tietty pohjatyö valmiina - nyt vain täyttää aukot ja tarkistaa muotoa.

Tärkeintä kulmien meikkaamisessa on se, ettei vedä kynällä yhtä yhtenäistä viivaa kuin kynällä piirtäen. Luonnollisin lopputulos saadaan vetämällä pieniä viivoja kynällä kulmakarvojen suuntaisesti. Kyniä on monenlaisia ja niitä on tullut paljon markkinoille nyt koronan myötä, kuten muitakin millä saa kulmat pidettyä siistin näköisinä ja kuosissa. Maskin takaa näkyvät ainakin silmät!
Kynissä on valtavan paljon uusia ratkaisuja ja uusimmat ovat vinopäisiä, terä on viistetty.


Oriflame Giordani Gold kynässä on vino automaattikynä ja toisessa päässä vaahtomuoviaplikaattori+puuterimainen väriLumene Eyebrow Shaping Pencil ja erittäin ohut automaattikynä Longwear Eyebrow Definer

Puuterimaisella kulmatuotteella ja siveltimellä värjätään iho kulmien alla, niin että se antaa muodon kulmille. Siitä kannattaa valita lähellä kulmien omaa väriä oleva sävy. Vaalein sävy on usein aavistuksen vihertävä beige kun sitä kokeilee kädelle, mutta kulmissa väri neutraloituu. Keskiruskea sopii useimmille.

Clarinsin uutuus on Brow Duo (kuvassa oikealla), kaksipäinen kynä, jonka toisessa päässä on kulmapuuteri+sivellin ja toinen pää muotoilee todella kapealla harjalla. Mainio tuote ohuille kulmille.

Max Factor Real Brow Duo Kit Fair*

Mielenkiintoisia ovat myös uudet tussimaiset todella ohuet kulmavärit. Niillä on hyvin helppo piirtää hienonhienoja viivoja kulmien sisänurkkiin tai paikata aukkoja. Itseltäni on poistettu luomi toisesta kulmasta ja siihen on jäänyt ikuinen aukko, jonka peittäminen onnistuu kätevästi säänkestävällä tussilla.

Gatrice Brow Definer * tussi


Essence Tiny Tip Precive Brow Pen* tussi

Kulmakarvavaha on erinomainen apu kulmien kiinnittämiseen. Vaikka se on vaha nimeltään, ne ovat usein geelin ja vahan välimuotoja - niiden tehtävä on laittaa karvat ojenukseen ja pitää ne myös paikallaan.
Tästä luonnonsarja Laveran geelistä olen kuullut paljon hyvää, se toimii ja on hyvä ruskean sävy monenvärisille kulmille. Saatavilla on myös väritön, joka on sopiva luonnostaan tummille kulmille.

Pienessä purkissa oleva, siveltimellä levitettävä kulmavaha on myös kätevä ja niitä löytyy monilta sarjoilta, niitä käsittelin aiemmissa kirjoituksissa.

Lavera Eyebrow Styling Gel*

Katsetta avartaa ripsien taivuttaminen sekä ripsien värjääminen mustiksi. Ero on itseasiassa valtava ja värjäytän itse ne nykyään kulmien kanssa samalla, noin kuuden viikon välein Benjamiinassa. Tuntuu aina kuin heräisi kirjaimellisesti uuteen päivään.
Ja yksi asia vielä, mikä on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi, on kestopigmentointi - kirjoitin siitä jutun Kestopigmentinti helpottaa meikkaamista

Puhun aina näiden ylläolevien meikkauskeinojen puolesta, kun ikäiseni miettivät ripsienpidennyksiä. Ne näyttävät harvoin hyviltä, luonnollisilta ja aidoilta. Ylipitkät ripset korostavat laittamattomuutta, etenkin hoitamattomina - toimivat siis usein päinvastoin kuin mikä oli tarkoitus.

Shiseidon taivuttimet ovat yksinkertaisesti parhaat!

Kulmienkin laittamisessa toimii sama kuin muissakin asioissa, kun meikkaa jonkin aikaa, siitä tulee rutiini. Eikä se ole vaikea rutiini, jätetään nuoremmille ne liian jyrkät, terävät ja mustat kulmat.

Olen kirjoittanut kulmista lähes vuosittain ja näissä jutuissa on lisää aiheesta: Olemattomat kulmat ja Jos pitäisi valita yksi.

Maarit

* -merkityt tuotteet saatuja PR-näytteitä 
perjantai 23. huhtikuuta 2021

Ensimmäiset kevätpäivät mökillä


Huhtikuun puolivälissä oli poikkeuksellisen lämmin viikko ja saavuttiin mökille huikaisevan kevätauringon paisteessa. On totaalisen eri asia olla täällä näin kun voi puuhastella ulkona. Kevään kaksi edellistä pikareissua olivat todella kylmiä ja huomattiin silloin, ettei siellä ole mitään tekemistä tuohon aikaan, ellei pääse hiihtämäänkään jäälle. Ilmalla on kyllä suuri merkitys.

Maisema oli vielä haljun ruskea, mutta aurinko teki siitäkin kauniin. Meri oli tyyni, aivan käsittämättömän tyyni ja iltaisin katseltiin laskevan auringon pastellisia värejä, jotka heijastuivat peilityyneen pintaan.
Lintupariskuntia lipui merellä ja lenteli jo tiuhaan, mutta ei vielä ihan täydellä teholla - ehkä nekin olivat yllättyneet nopeaan lämmönnousuun.
Nuoret olivat keränneet kaikki risut pihalta pääsiäisenä, joten koko pihalle ei tarvinnut tehdä mitään ja se oli iso helpotus. Lehdet saavat möyhentyä mullaksi ja ne häviävät varsin pian kasvavan ruohon sekaan.
Marjapensaat on putsattu, sidottu ja vanhukset tuettu aitaan, seuraavalla kerralla on vuorossa lannoitus ja lisämulta.

Yöt olivat silti kylmiä, jopa pakkasella, mutta päivisin lämpötila kohosi lähes +18 asteeseen. 
Terassilla tarkeni kahvitella ja paistatella päivää.
Ja sauna lämpeni joka ilta, kuten aina. Mietittiinkin, ettei olla jätetty näiden vuosien aikana yhtään päivää väliin saunomisen kanssa.
 
Aamuaurinko

Ilta-aurinkoEi kannata hosua töiden kanssa, että jää jotain seuraavallekin kerralle. Ja niitä piisaa. Miten ihmeessä talven aikana voi tulla pölyäkin niin valtavia määriä! Meren suola lentää tuulen mukana ikkunoihin, hyönteisten jätteitä ja roskaa on kaikki nurkat täynnä - tänne sopii todellakin hyötyliikunta hyvin liikuntamuodoksi.

Tumman mökin haittapuolia on maalin rapistumisen näkyminen niin selvästi ja tiedossa on otsalautojen ja ikkunanpokien uudelleenmaalaamista. Mies on nyt myös valmis rakentamaan pergolan talon ilta-auringon puoleiselle sivustalle <3

Tämä viikko tuntui entistä ihanammalta, kun heräsi kotona lumipeitteiseen aamuun.

Ihanaa viikonloppua!

Maaritmaanantai 19. huhtikuuta 2021

Kukkamekkounelmia

/ Kaupallinen yhteistyö: Selected Brands Finland Oy /


Tietynlaiset kukkakuviot ovat sykähdyttäneet minua aina. Teininä, jolloin vaatteet alkoivat kiinnostamaan myös muodin näkökulmasta, sain kukkakkuvioisen farkkuasun, takin ja housut Anttilasta. Ne tilattiin postimyynnistä ja oli järisyttävän jännittävää odottaa sitä pakettia. Kun tyttäreni oli pieni, ompelin hänelle kaikki mekot ja muutkin vaatteet. Silloin oli Helgingissä kangaskauppa, jossa myytiin englantilaisia Libertyn kukkakankaita. Hyvin ohutta mutta laadukkaan tiivistä puuvillaa ihanissa kukkakuoseissa. Tämä klassikkoprintti 20-luvulta on tunnistettavissa, sillä kuvioiden yhteinen tekijä on herkkyys ja kepeys, olipa kyse miniatyyrikukista tai paisleystä. 

Kuva: Oxford Shirt Company

Kuva: Liberty London 
Viime talven libertykukkainen mekko on nettilöytö

Toinen suosikkini on 1800-luvulla eläneen Willian Morrisin taiteelliset kangas- ja tapettikuosit, joiden värimaailma on hurmaavan ihana ja kädenjälki herkän runsas. Alapuolen kuvassa päälläni on H&M:n William Morrisin yhteistyömalliston mekko muutaman vuoden takaa, jonka löysin nettikirppiseltä suureksi ilokseni. Siinä on printtinä Blue Marigold, jota saa myös julisteena. 

Julistekuva: Dear Sam 


Tanskalaisen Prepairin kevätmallistossa on yksiväristen mekkojen ja tunikoiden lisäksi superkauniita kukkakuoseja. Paisleykuvioinen Sarah-mekko* (beige) on väljä ja ihanasti hulmuava. Polvipituus on kätevä, koska se sopii hvyin myös housujen kanssa. Tämä sopii väljänä monille vartalotyypeillekin ja pääntie on todella kaunis - pieni pystykaulus on kapea rypytys ja roosakultaiset pienet napit v-aukossa ovat kuin koru. Hihoissa on Prepairin yläosille ominaiset kuminauhat, mikä on mielestäni paras ratkaisu hihoihin, koska ne oikeasti pysyvät paikallaan ylös vedettyinä. Romanttisuus tasaantuu, kun laitat jalkaan lenkkarit tai muut reippaat kengät. 
Väritys on tämän kevään trendiyhdstelmä, pinkkiä ja punaista, ja pohjaväri on luonnonvalkoinen. Mekkoon kuuluu vaalea alusmekko.

Prepair Daniella-mekko* (red) on laskeutuva, pidempi ja pitkähihainen mekko. Yläosa on kuminauha'resoria', en tiedä onko se oikea nimitys, mutta koko miehusta joustaa ja on siksi miellyttävän tuntuinen päällä. Mekossa on punainen pohja, jossa beigejä ja vaaleansinisiä kukkia - siis mainio kevätasu farkkutakin kanssa.
Sen lisäksi että lenkkarit on supermukavat jalassa, ne lisäävät mekkojen käytettävyyttä roimasti. Ne tekevät mekosta selvästi arkimekon, käyttömekon, mitä niitä kaapissa säilömään. Iso villatakki tai -paita päälle ja reippaat kengät jalkaan niillä myös tarkenee oikukkaassa kevätsäässä.Farkkutakki on second hand, mekko Prepair ja kengät Bukela


Näitä mekkoja löytyy googlaamalla Prepair+mekon nimi. Alempaa punasävyistä löytyy myös Monday TO Sunday HOME -liikkeestä.

Kuuluuko kukkamekko sinun kevääseesi? Mikä on sun luottovaatteesi juuri nyt? 
Aurinkoista maanantaita kautta Suomen!

Maarit

* merkityt saatu


torstai 15. huhtikuuta 2021

Nudenvärinen kevättunika & asustusvinkkejä

/ Kaupallinen yhteistyö: Selected Brands Finland Oy /

Prepairin Tabitta -mekkotunika

Aikuiselle täydellinen tunikapituus, pehmeä imarteleva väri sekä vinkkejä tunikan asustamiseen. 

Mikä onkaan kauniimpi sävy kuin hillitty, vähän paahteinen nudeväri! Se on lämmin väri kasvoja vasten ja sopivan vaalea, että tuo pehmeästi valoa kasvoille. Prepair-merkkinen tunika* on polvimittainen ja siksi mitä mainioin monenlaisten housujen pariksi - todella leveiden, suorien kuten kuvassa ja kapeampien. Mutta yksi on varmaa, valkoinen on täydellinen väripari sille.
Tunikassa on pienet kultanapit ja kapea pystykaulus, ja pääntien saa avattua kauniin avoimeksi - mikä sopii loistavasti aikuiselle naiselle. Kirjoitin tästä aiheesta vastikään jutun, joka löytyy täältä.

Prepair on kohtuuhintainen tanskalainen vaatemerkki ja heidän mallistonsa ovat kautta vuosien olleet tosi kivoja. Pidän erityisesti laskeutuvista kankaista, upeista kuvioista, värimaailmasta ja imartelevista malleista. Hihoissa on usein kuminauharesorit hihoissa, mikä on käytännöllistä, sillä hihat saa vedettyä ylöspäin ja ovat ikäänkuin aina sopivan pituiset ja ne myös pysyvät ylhäällä.Yläkuvissa tunika on puettu hillityn yksinkertaisesti valkoisten farkkujen ja yksiväristen tennareiden kanssa. Kun kaulaan kietaisee huivin, asusta tulee viimeistellympi ja puetumman näköinen. Huivi on ikäänkuin piste i:n päälle. Asustin tähän nudenväriseen Tabitta-mekkotunikaan kalpean roosansävyisen kuviohuivin ja toiseen kuvaan tummasävyisen leoprintin.

EDIT: kuulin juuri, että roosanväristä on pian saatavilla Zoom Designista; yhteystiedot löytyvät heidän nettisivuiltaan.
Tanskalainen Three M on Suomessa uusi huivimerkki. Kaikki huivit ovat kohtuuhintaisia, esimerkiksi näiden kuvien huivien hinta on 29 e. Materiaalit ovat ihanan pehmeitä, puuvillaa, puuvilla/silkki-sekoitetta ja viskoosia, ja mukautuvat miellyttävästi kaulaan.
Leo-printti* on 100 % viskoosia ja on todella iso ja silti istuu nätisti myös tunikan asusteeksi. Siinä on toisella puolella pientä hopealankaa koristeena ja sama kuvio on muuten molemmin puolin.
Vaalean roosa* kukkakuvioisen materiaali on 80% puuvillaa ja 20% silkkiä. Väri on sellainen, joka sopii minkä vaan värin pariksi - kalpea puuterisävy on hyvin monikäyttöinen.

Tässä on monta vuotta vanha villapellavahuivi - väri on kuin tehty tunikan kanssa!Olen aina ihaillut erityisesti espanjalaisten naisten taitoa käyttää runsaasti koruja. Kun vaate on yksinkertainen, siihen sopii asusteeksi korurypäs - eri pituisia ja eri värisiä metalleja sulassa sovussa. Nyt kun hiukseni ovat lämpimämmän sävyiset, olen mieltynyt myös kullanvärisiin koruihin.


Three M valmistaa myös kohtuuhintaisia nahkaisia vöitä useissa neutraaleissa väreissä ja erilaisilla soljilla. Pidän itse keskileveistä vöistä, sillä ihan kapeat eivät toimita virkaansa - joudun nimittäin käyttämään kaikkien housujen kanssa vöitä, koska vyötärö on aina jostain syystä väljä. Soljissa on useita malleja ja eri metallin sävyjä. Tykkään kovasti tästä tuplarengasmallisesta soljesta, pieni detalji mutta muuttaa koko vyön ilmeen. 
Alakuvan vyön* suositushinta on 59 e.Huiveja ei voi koskaan olla liikaa, se on edullinen asujen piristäjä ja viileiden päivien lämmittäjä. Perustavallinen valkoinen paitiskin saa ihan uutta ilmettä, kun sitoo huivin kaulaan, ihan pienen tai muhkeamman. 

Niin, ja onko sulla jo käytössä valkoiset farkut? Juuri nyt kun ilman lämpenevät, kannattaa viimeistään kaivaa ne kaapista. Valkoinen, tai luonnonvalkoinen kuten nämä kuvassa olevat, on raikas keväinen vaate, johon on helppo yhdistää monenvärisiä yläosia. Ja tunika on erinomainen ratkaisu, mikäli valkoinen väri arveluttaa.

Maarit

* -merkityt tuotteet saatu