tiistai 13. huhtikuuta 2021

Keveästi keväällä - jokaiselle sopivat SPF-kasvomeikit

* Tuotteet PR-näytteitä

Kevättä kohden ei tarvitse luopua meikkivoiteen käytöstä, sillä tarjolla on paljon vaihtoehtoja ihon sävyn tasoittamiseen ja luonnolliseen punaisuuden peittämiseen.
Keräsin tähän juttuun ohuita ihon sävyn tasoittajia - sellaisia, joilla saat tasaisen näköisen ihon luonnollisesti. Jaoin tuotteet kahteen ryhmään: hyvin kevyisiin, sävyttävän kosteusvoiteen tyyppisiin ja peittävämpiin meikkivoiteisiin. Kaikissa on SPF - nyt on tosiaan mistä valita sen mukaan haluatko alhaisemman vai korkeamman suojan.

KUULTAVA, HELEÄ IHO & SUOJAKERROIN

Neljä kevääseen sopivaa kuultavaa tuotetta, jotka tasoittavat ihon sävyä ja peittävät vain kevyesti. Neljä erilaisen lopputuloksen antavaa tuotetta: kosteuttava meikkipuuteri SPF20, herkälle iholle vegaaninen SPF15, mattapinnan antava kevytmeikki SPF20 apteekeista, sekä suojaava antioksidantti-BB-voide hoitoloista SPF15.

Markkinoilla on myös sävyttäviä aurinkovoiteita, kun haluat korkeamman suojan sekä kevyttä peittävyyttä, mutta palaan niihin myöhemmin toisessa kirjoituksessa.


Kevätauringon hehkua puuterimaisella kevytmeikillä:
Sensai Silky Bronze Natural Veil Compact SPF20 Meikkipuuteri

Sanan puuterimainen ei kannata antaa hämätä, sillä tämä on kosteuttavaa nykypäivän kevytpuuteria, joka jättää luonnollisen ja samettimaisen pehmeän pinnan iholle. Tässä yhdistyvät mainiosti kevyt puuterimeikki, bronzer ja aurinkosuoja. Se sisältää Pentagram Star-puuteria, joka tekee lopputuloksesta kuultavan ja heleän. Tuotetta voi levittää mukana tulevalla sienellä kuivana tai kosteana, jolloin se on peittävämpi. Itse suosin aina isoja siveltimiä, jolla saa kaikkein kuulaimman tuloksen. Saatavilla neljä sävyä, ja itselläni on käytössä SC02 Natural (kuvassa) ja se on ihanan bronzer-tyyppinen sävy, joka sulautuu ihoon kauniisti kun alla on kevyt itseruskettava.
Voh 56 e (Emotion myymälä, Sokos ja Stockmann myymälät ja verkkokaupat)


Herkälle iholle vegaaninen BB-voide:
Ekopharma Herukka Sensitive BB-voide SPF15 

Ekopharma on suomalainen luonnonkosmetiikkasarja herkkäihoisille. Sarjan Mustaherukka BB-voiteessa on mustaherukan siemen- ja lehtiuutteesta saatavaa C-vitamiinia, joka toimii antioksidanttina. Se antaa iholle kauniin ja heleän sävyn, joka neutraalina mukautuu monelle. Jos olet tummaihoinen tai käytät itseruskettavaa, kannattaa tähän sekoittaa tummempaa pigmenttiä, esim By Railin Highlighteria 020.
Titaanidioksidin ja sinkkioksidin muodostama luonnonmukainen fysikaalinen suoja heijastaa pois 93 prosenttia auringon UVB-säteistä ja suojaa ihoa valon rasitusta vastaan. Se on keskitason suoja ja omiaan kevätpäiville, jos ei paistattele  suoraan auringossa.
Voh 28 e / 30 ml (kosmetologit)


Mattapinnan antava kevytmeikki:
Lierac Teint Perfect Skin SPF20

Apteekeissa myytävän Lieracin uusimpia tuotteita on heleyttävä fluid-meikkivoide, joka antaa vain kevyesti peittävyyttä kaikille ihotyypeille tasoittaen ihon epätasaista väriä. Se myös jättää himmeän mattapinnan, jossa on silti nähtävissä kevyttä valonheijastusta. Hyalo-3-tiiviste silottaa ja kosteuttaa ihoa - tämä sopii niille, jotka haluavat mattaisemman lopputuloksen. Väri 03 Golden Beige on aika vaalea, joten tummennan sitä itse hiukan highlighterilla.
Voh 29,90 (apteekit)


Suojaava antioksidantti-BB-voide 
BTB13 BB Cream SPF15

Hoitoloissa myytävän suomalaisen BTB13-sarjan vaikuttavana aineena kaikissa tuotteissa on patentoitu tieteellinen BTB13™-yhdiste, joka aktivoi ihosolujen uusiutumista ja on siten erinomainen aikuiselle iholle. BB-voide on hoitava suojavoide, jossa on vain aavistus väriä eli se tasoittaa hyvin kevyesti ja toimii siten oivana sävyttävänä päivävoiteena. 
Voh 38 e / 30 ml (hoitolat)


TASAINEN IHON SÄVY AIKUISELLE

Kolme hyvin erilaista meikkivoidetta - kolme erilaista aurinkosuojaa: SPF45 koko kesän ajaksi sopiva korkea suoja kosteutta kaipaavalle iholle, SPF30 joka antaa enemmän peittävyyttä sekä SPF30 pitkäkestoinen meikkivoide, missä on mineraaliaurinkosuoja. 
Olen kirjoittanut paljon ohuista meikkivoiteista, mutta olen saanut usein kysymyksiä peittävimmistä tuotteista ja nyt otin tähän mukaan kolme peittävämpää meikkivoidetta. Uudet meikkivoiteet ovat ohuita ja ohuen tuntuisia iholla, vaikka peittävät varsin hyvin eli ei tarvitse pelätä 'pakkelimaista' lopputulosta. En oikein mielelläni edes puhuisi nykyään peittävyydestä, sillä ei ole tarkoitus, että meikkivoiteella peitetään koko kasvot. Ihon virheiden tasoittaminen on mielestäni parempi sana, sillä sitä meikkivoiteet tekevät ja peitevoiteella peitetään vain paikallisesti punoitukset ja muut, mitkä häiritsevät. Näin saadaan kaikkein luonnollisin lopputulos. 

Peittävä, kosteuttava ja korkea suoja:
Estee Lauder Futurist Hydra Rescue Moisturizing Makeup SPF45

Täyspeittävä, kevyt koostumus tasoittaa välittömästi ihon sävyä, peittää punaisuutta, tummia ihomuutoksia ja muita ihon epätasaisuuksia. Vaikka tuote on peittävä, se on silti ohuen tuntuinen koostumukseltaan. Voide pysyy siistinä pitkään ja korkea kerroin suojaa erinomaisesti jos on tarve erityissuojalle.
Äidilläni oli kasvoilla aurinkokeratoosi ja hänelle annettiin ohje suojata kasvot läpi kesän korkealla kertoimella - juuri tämän tyyppinen on hyvä ratkaisu silloin kun haluaa samalla tasoittavan sävyn.
Voh 50 e / 30 ml (Sokos


Mineraalisuoja, pitkäkestoinen, puolipeittävä:
Lumene Stay Weightless Foundation SPF30

Monet kaipaavat säänkestävyyttä meikkivoiteelta, sillä sehän takaa sen hyvän pysyvyyden myös esimerkiksi jumpatessa tai lenkillä. Toinen asia, mikä on nyt ajankohtainen, on mineraalisuojakerroin. Aurinkosuoja saadaan silloin fysikaalisella eli mineraalisuojalla ja ne ovat usein titaanidioksidia, valkoisia 'väripgmenttejä' kuten tässäkin tuotteessa. Monet luonnonkosmetiikkasarjat käyttävät juuri näitä. 
Stay-meikkivoide sopii kaikille ihotyypeille ja jättää kuulaan himmeän pinnan. 
Vaikka itse suosin ohuita seerumityyppisiä meikkivoiteita, käytän niiden ohessa joskus peittävämpää ja levitän sitä ohuesti taputtelemalla vain nenänpieliin ja poskille couperosakohtiin, koska se ajaa myös peitevoideasian samalla. Tässä on myös laaja värivalikoima, 10 sävyä.
Hinnat vaihtelevat 12,90 - 21 e välillä tällä hetkellä


Liftausta, peittävyyttä ja heleyttä:
Shiseido Synchro Skin Radiant Lifting SPF30

Kevyt, hengittävä samalla peittävän ja hehkuvan lopputuloksen antava meikkivoide. Tämä on hyvin peittävä, mutta silti myös kevyen tuntuinen iholla. Kun kasvoilla on paljon peitettävää, tämä on silloin hyvä ratkaisu ja meikkivoide pysyy iholla tunteja siistin näköisenä. Koostumuksessa on valoa tuovia pigmenttejä. Värejä on peräti 15, joten jokaiselle löytyy varmasti oikea.
Voh 59 e / 30 ml (Sokos ja Stockmann myymälät sekä verkkokauppa) 

VINKIT:

Kesäaikana kannattaa käyttää=vaihtaa vähän tummempaan sävyyn, kun kasvoilla on vähän enemmän väriä. Kuten tiedättekin, käytän itse ympäri vuoden vähän tummempia, aurinkokultaisia värejä koska ne näyttävät heleämmältä ja terveemmältä, sillä käytän kasvoilla myös itseruskettavaa säännöllisesti. En silti ole liian tumma, vaan ihan normaali päivettyneen näköinen.
Tummemman värin saa vaalennettua sekoittamalla siihen heleyttäjää, vaaleaa helmiäisvoidetta. Niitä löytyy lähes kaikilta sarjoilta - itse käytän By Railin Pro Glow Highlighter 010 -sävyä.
Ja päinvastoin, jos meikkivoidesävy on liian vaalea ihollesi, siihen voi sekoittaa nestemäistä bronzeria, esimerkiksi By Railin Highlighter 020 -sävyä.

Muutenkin voi ja kannattaa sekoitella aina tuotteita, nimenomaan nuo highlighterit eli hehkutuotteet antavat ihanan heleyden aikuiselle iholle, kun sekoittaa tipan pari meikkivoiteen sekaan.

Pitkäkestoiset meikkivoiteet pysyvät siistinä maskin alla.

Käytätkö sinä meikkivoidetta vai sävyttäviä päivävoiteita? Entäs, vaihteletko sävyä vuodenaikojen mukaan ja oletko tottunut sekoittelemaan tuotteita?

Tämä oli huhtikuun toinen kauneuspostaus ja lisää on tulossa pian...

Maarit


11 kommenttia:

 1. Olen tainnut tästä aiemminkin kirjoittaa, mutta sen jälkeen kun vuosia sitten otin käyttöön mineraalimeikkivoiteen (edelleen ihmettelen, miksi sitä sanotaan voiteeksi, kun kuitenkin on irtopuuterimaista), en ole enää muuta kaivannut, enkä käyttänyt. On ihan täydellinen tuote mulle, kun on niin helppo isolla sudilla vaan suitsait pyöräytellä ja lopputulos näyttää ja tuntuu siltä, että kasvoilla ei olisi mitään "ylimääräistä", mutta silti ihon väri tasoittuu.

  Värejä käytän juuri noin kuinka sinäkin vinkkasit eli kesällä päivettyneelle iholle tummempaa, talven kalpeimpana aikana vaaleaa ja osan vuotta näiden kahden sekoitusta. (Jopa se sekoittaminen tosin on olevinaan mulle liian työläs työvaihe :)).

  Mutta siis alunperin piti kiittää siitä BTB13-sarjan entsymaattisesta kuorintavinkistä. Tykkään siitä tosi paljon. Tulee ihanan heleä iho jo pelkällä kuorinnalla. '

  Ihanaa kauneushuhtikuuta Maarit ja paljon aurinkoa ja iloista mieltä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensinnäkin, onpa ihana kuulla että sinäkin tykkäsit kuorinnasta - se ON hyvä ja just niitä tuotteita - tai se tuote koska niitä ei ole paljoa, joilla saa heti näkyviä tuloksia.
   Minullakin on varmaan sama mineraalimeikkivoide (=puuteri) ja se on kyllä helppo. Aikoinaan kosmetologi suositteli sitä punoittavalle iholleni ja toimi. Tämä Sensai on saman tyyppinen, muttei mineraali, ja sillä saa myös vähän päivetystäkin kun on bronzer eli oikein näppärä tuote.
   Samoin sinulle Annukka - kevät on ihanaa aikaa <3

   Poista
 2. Estee Lauderin kasvojenhoitotuotteisiin olen tykästynyt, kun niitä nyt talvella aloitin käyttämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, niistä on itsellä vähemmän kokemusta. Paitsi Night Repair-klassikko on superhyvä!

   Poista
 3. Minä en yleensä käytä meikkivoidetta, peitän vain silmänaluset, sipaisen vähän puuteria ja aurinkopuuteria ja ripsiin ripsarit ja yleensä myös rajauksen luomille ja valmista tuli. Viikonloppuisin tai juhliin sitten teenkin vähän näyttävämmän silmämeikin tai näyttävät huulet.
  Sävyt ovat vaaleampia talvisin! Ihanaa tiistai-iltaa sinulle Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla onkin niin hyvän näköinen ja tasainen iho, ettei peittämistä taida tarvitakaan :) Samantyyppinen kevytmeikki on mullakin, tosin tarvitsen aina meikkivoidetta ja peiteainetta, ja lurppuluomille kohottavaa luomiväriä lisäksi.
   Valoisaa viikkoa Outi <3

   Poista
 4. Rakastan tuota Lieracin Teint Perfect Skin tuotetta ja se kuuluu ns. meikittömiin päiviin. :) Kun meikkaan yksi ihan lemppareita on Lumenen CC ja Estee Lauder Double Wear. L'Orealilta tuli myös ihan mielettömät meikkivoiteet aikuiselle naiselle. Nyt otan testiin Cliniquen uutuuksia innolla, aina etsimässä sitä täydellisintä meikkivoidetta.

  Ihanaa viikon jatkoa Maarit. <3

  VastaaPoista
 5. Kiitos vinkeistä! Olen laiska meikkaaja ja käytän varsinaisia meikkivoiteita oikeastaan vain juhla- tai erityistilanteissa - muutoin luotan BB-voiteisiin. Vaikka ihossa olisi korjattavaa ihan liiankin kanssa, en anna sen häiritä. Tuo BTB13 BB-voide vaikuttaa tutustumisen arvoiselta - ja etenkin, kun se on kotimainen. Ihanaa kevään jatkoa, Maarit <3

  VastaaPoista
 6. Dear Maarit, a blogpost that I can use right now, I am currently looking for a light, tinted cream with a sun protection factor. I will read everything carefully and then try it out. Thanks for the many tips and the detailed post.
  warm greetings and a hug
  Sigrid

  VastaaPoista
 7. Olen miettinyt tuon Sensain meikkipuuterin hankintaa. Mutta osaatko sanoa sopiiko se tällaiselle ikääntyneelle iholle, jossa on näkyviä ihohuokosia ja juonteita? Olen käyttänyt vuosia Lumenen BB-voidetta ja kesäisin Lumenen sävyseerumia, mutta tykkäisin vähän enemmän matasta pinnasta kuin mitä ne iholleni jättävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis Lumenen CC-voidetta käytän, en BB :)

   Poista