tiistai 27. huhtikuuta 2021

Kulmat antavat ryhtiä - vinkkejä aikuiselle

* sisältää PR-näytteinä saatuja uutuustuotteita  


Kolme asiaa, mitkä tuovat katseeseen terävyyttä, reippaampaa ilmettä ja ihan yleisesti virkeämpää olemusta, ovat kulmat, rajaukset ja syvempi ripsien väri. Tähän päätelmään olen tullut vuosien saatossa. Kaikkia on nimittäin kokeiltu. Välillä meikkasin silmät paljon tummemmiksi, kun kaipasin terävämpää katsetta hailakoihin silmiini, mutta se ei tuntunut omalta. Kokeilin myös eyeliner-rajauksia (vaikka kuinka monta kertaa) eikä sekään ollut oma juttu. Sen lisäksi, että se on työlästä, se teki liian meikatun oloiseksi. Nykyään teen rajaukset tummalla petroolinsinisellä luomivärillä, aivan ripsen juureen, ja joskus syvennän väriä mustalla. 

Tietysti ihon tasaisuudella kokonaisilmeeseen on iso merkitys, mutten keskity nyt siihen vaan silmien alueeseen. Ihon tasaisuudesta voit halutessasi käydä lukemassa kirjoitukseni Tasainen iho - vinkit aikuiselle.

Suosin luomiväreissä neutraaleja sävyjä kuten lämmintä roosanruskeaa, harmaan lilahtavaa ja erilaisia nudesävyjä. Kaikkein tärkein rooli virkeään ilmeeseen on mielestäni silti kulmilla. Katsoppa alapuolella olevaa kuvaa, siinä toinen kulma on luonnontilassa ja toinen on meikattu muotoonsa. Eikös olekin iso ero! Meikkaamaton kulma vetää kasvoja alaspäin kun taas meikattu kohottaa. Jos kulmat ovat alavireiset tai täysin laittamattomat, luomiväri tai rajauskaan ei auta.

KULMAT ANTAVAT RYHTIÄ

Jos on luonnostaan todella tuuheat ja leveät kulmat, niitäkin kannattaa muotoilla. Hienovaraisesti nyppiä liian alhaalla kasvavia ja muotoilla linnun siipeä muistuttavaan muotoon. Se keventää ilmettä heti. Ensimmäisen kerran kannattaa antaa asiantuntijan muotoilla ja sen jälkeen voit itse nyppiä irtokarvat pois aina kun niitä ilmaantuu. Itselläni on pinsetit meikkipussissa aina valmiina.

Kun kulma on häviävän ohut, tuntuu että koko silmä katoaa. Tässä kuvassa kulmissa ei ole kestoväriä.


Olen käynyt nyt pitkään värjäyttämässä kulmani Kauneushoitola Benjamiinassa ja jo se teki paljon asiaa hyvin niukoille kulmilleni. Värjäämällä löytyvät pienimmätkin karvat ja niissä on ryhtiä vaikken olisi laittanutkaan yhtään. Samoin niiden meikkaaminen on nyt helpompaa, kun on tietty pohjatyö valmiina - nyt vain täyttää aukot ja tarkistaa muotoa.

Tärkeintä kulmien meikkaamisessa on se, ettei vedä kynällä yhtä yhtenäistä viivaa kuin kynällä piirtäen. Luonnollisin lopputulos saadaan vetämällä pieniä viivoja kynällä kulmakarvojen suuntaisesti. Kyniä on monenlaisia ja niitä on tullut paljon markkinoille nyt koronan myötä, kuten muitakin millä saa kulmat pidettyä siistin näköisinä ja kuosissa. Maskin takaa näkyvät ainakin silmät!
Kynissä on valtavan paljon uusia ratkaisuja ja uusimmat ovat vinopäisiä, terä on viistetty.


Oriflame Giordani Gold kynässä on vino automaattikynä ja toisessa päässä vaahtomuoviaplikaattori+puuterimainen väriLumene Eyebrow Shaping Pencil ja erittäin ohut automaattikynä Longwear Eyebrow Definer

Puuterimaisella kulmatuotteella ja siveltimellä värjätään iho kulmien alla, niin että se antaa muodon kulmille. Siitä kannattaa valita lähellä kulmien omaa väriä oleva sävy. Vaalein sävy on usein aavistuksen vihertävä beige kun sitä kokeilee kädelle, mutta kulmissa väri neutraloituu. Keskiruskea sopii useimmille.

Clarinsin uutuus on Brow Duo (kuvassa oikealla), kaksipäinen kynä, jonka toisessa päässä on kulmapuuteri+sivellin ja toinen pää muotoilee todella kapealla harjalla. Mainio tuote ohuille kulmille.

Max Factor Real Brow Duo Kit Fair*

Mielenkiintoisia ovat myös uudet tussimaiset todella ohuet kulmavärit. Niillä on hyvin helppo piirtää hienonhienoja viivoja kulmien sisänurkkiin tai paikata aukkoja. Itseltäni on poistettu luomi toisesta kulmasta ja siihen on jäänyt ikuinen aukko, jonka peittäminen onnistuu kätevästi säänkestävällä tussilla.

Gatrice Brow Definer * tussi


Essence Tiny Tip Precive Brow Pen* tussi

Kulmakarvavaha on erinomainen apu kulmien kiinnittämiseen. Vaikka se on vaha nimeltään, ne ovat usein geelin ja vahan välimuotoja - niiden tehtävä on laittaa karvat ojenukseen ja pitää ne myös paikallaan.
Tästä luonnonsarja Laveran geelistä olen kuullut paljon hyvää, se toimii ja on hyvä ruskean sävy monenvärisille kulmille. Saatavilla on myös väritön, joka on sopiva luonnostaan tummille kulmille.

Pienessä purkissa oleva, siveltimellä levitettävä kulmavaha on myös kätevä ja niitä löytyy monilta sarjoilta, niitä käsittelin aiemmissa kirjoituksissa.

Lavera Eyebrow Styling Gel*

Katsetta avartaa ripsien taivuttaminen sekä ripsien värjääminen mustiksi. Ero on itseasiassa valtava ja värjäytän itse ne nykyään kulmien kanssa samalla, noin kuuden viikon välein Benjamiinassa. Tuntuu aina kuin heräisi kirjaimellisesti uuteen päivään.
Ja yksi asia vielä, mikä on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi, on kestopigmentointi - kirjoitin siitä jutun Kestopigmentinti helpottaa meikkaamista

Puhun aina näiden ylläolevien meikkauskeinojen puolesta, kun ikäiseni miettivät ripsienpidennyksiä. Ne näyttävät harvoin hyviltä, luonnollisilta ja aidoilta. Ylipitkät ripset korostavat laittamattomuutta, etenkin hoitamattomina - toimivat siis usein päinvastoin kuin mikä oli tarkoitus.

Shiseidon taivuttimet ovat yksinkertaisesti parhaat!

Kulmienkin laittamisessa toimii sama kuin muissakin asioissa, kun meikkaa jonkin aikaa, siitä tulee rutiini. Eikä se ole vaikea rutiini, jätetään nuoremmille ne liian jyrkät, terävät ja mustat kulmat.

Olen kirjoittanut kulmista lähes vuosittain ja näissä jutuissa on lisää aiheesta: Olemattomat kulmat ja Jos pitäisi valita yksi.

Maarit

* -merkityt tuotteet saatuja PR-näytteitä 
16 kommenttia:

 1. Dear Maarit, I don't use make-up, only powder and I put make-up very discreetly, but I do my eyebrows every day. I use an eyebrow pencil, but your tips read well and I'm going to try some of them out now. Thank you and best regards
  Sigrid

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dear Sigrid, You surely know the meaning of eye brows as you look always so stylish. There are so many different variations available for many different needs, hope you find a good one for you.
   Wish you a lovely new week,
   hugs Maarit

   Poista
 2. Millainen sinun kestopigmentointisi oli ensimmäisen kerran jälkeen? Kävin itse pari viikkoa sitten, ja oli kyllä pettymys kuinka vähän siitä jäi jäljelle kun väri muutaman päivän kuluttua rapisi pois. Näyttää lähinnä siltä, että olisin huonosti pessyt meikit. Toivottavasti vahvistuskerta korjaa asian. Kuitenkin oli tosi ammattitaitoinen tekijä, ei pitäisi olla siitä kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on edelleen hyvin kevyet rajaukset - jos ei tietäis että ne on laitettu, ei arvaisi. Halusin nimenomaan kestorajaukset, koska olen niin kovin väritön ilman meikkiä. Tatuoinnilla olisi saanut selkeät, mustat, mutta koin ettei se näytä ikäiselläni hyvältä silloin kun ei ole muuta meikkiä. Hain nimenomaan katseen virkistystä tällä ratkaisulla.
   Toivottavasti toinen kerta parantaa tilannetta.
   Mukavia kevätpäiviä sinulle! :)

   Poista
 3. Todellakin puhut nyt asiaa. Olen huomannut, että jos en värjää kulmia, niin koko kasvoista katoaa jotenkin värit.
  Ihanalta näytät Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on just niin, kuten sanoit - kun on muutenkin värittömät silmät, kulmilla on iso merkitys.
   Kiitos sinulle ihana Outi ja mukavia kevätpäiviä <3

   Poista
 4. Totta: siisteillä kulmilla saa veitsettömän kasvojenkohutuksen.
  Aurinkoista Vapun odottelua!
  - Seijahannele

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veitsetön kohotus - sitähän se on. Osuit naulan kantaan :)
   Mukavia kevätpäiviä sinulle, toivotaan että vähitellen lämpenisi ja päästäisiin nauttimaan toukokuusta kunnolla!

   Poista
 5. Mä olen kans värjännyt vuosia kulmat, jotenkin helpottaa niiden meikkausta ja tykkään melko luonnollisista. Ehdottomasti oma luottotuote on kynä, en ole oikein muihin päässyt sisälle, vaikka aina niitä toisinaan kokeilen. Kynä on tarpeeksi nopea ja helppo makuuni. :D

  Aurinkoista torstaita. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnollisuus puree täälläkin, ja joskus jopa niin että eivät ole edes ihan tasaiset laittamisen jälkeenkään. Ei vaan ole aikuisten juttu ne piirretyt grafiikkakulmat...
   Kynä on kyllä helppo ja on oltava aina teroitettuna oma sopiva väri. Niissäkin on paljon eroja lyijyissä, liian pehmoinen piirtää kovan jäljen ja liian kova puolestaan ei tartu kunnolla. Ja värisävy on oma juttunsa.
   Kivaa uutta viikkoa <3

   Poista
 6. Täytyy myöntää, että tuntuu kuin olisin saanut pienen nuorennusleikkauksen, kun kävin pitkästä aikaa pätkäisemässä polkkani yli leuan tason ja värjäyttämässä kulmat ja ripset :D
  Vaikka välillä on ihan mukava olla luomuna pisamanaamana, vaaleiden kulmien ja ripsien kera, niin onhan se yllättävän hauskaa nähdä tämä toinenkin puoleni. Vapun kunniaksi lakkasin kynnetkin, hih.
  Mukavaa vappuviikonloppua, Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella, näillä asioilla on iso merkitys. Miten muut näkevät ja miltä itsestä tuntuu. Meikkaaminen helpottuu tai ei tarvitse meikkiä senkään vertaa. Ei minullakaan ole mitään nuorennusleikkausta vastaan, kun se hoituu näin pikkuasioilla :)
   Toivotaan lämpöisiä kevätpäivä <3
   Ja hei, älä vaan peitä pisamiasi!

   Poista
 7. Ihanaa kun jaksat suitsuttaa kulmakarvoista. On taas aika laittaa ne ojoon. Vaha oli loisto nosto,
  miten olinkaan unohtanut sen! Sääli, kun tuli aikanaan nypittyä liikaa omia, mutta onneksi täältä saa hyvät vinkit tilanteen korjaamiseen.
  Kiitos Maarit!
  -Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos Leena!
   Sulla on hyvät kulmat, joten vaha voi olla juuri se juttu, millä pidät ne ojennuksessa. Nuoruuden nyppiminen on ollut haitaksi meille monille, mutta se kun oli muotia silloin. Olen huomannut, että Revitalash on ehkä kasvattanut hiukan kulmiakin, sillä ne on nyt vähän paremmat...
   Kivaa päivää sinulle! <3

   Poista
 8. Täällä tummat kulmat, mutta jotain vakoja on, joten niitä täytän kulmakynillä. Nuo Oriflamen on todella hyvät. :) Lisäksi oma tytär kehui juuri, että tuo essencen eye liner on ihan paras.

  Kivaa tulevaa uutta viikkoa Maarit. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä huippua että on hyvät 'karvat' omasta takaa, niitä on niin paljon helpompi fiksata kuin tämmöisiä mitkä melkein joutuu piirtämään uudelleen.
   Eyeliner on todella hyvä lisä, nimenomaan yksittäisten lisäkarvojen piirtämiseen. Olen huomannut että viiva pari oikeaan paikkaan kulmien sisänurkkiin auttaa todella paljon. Nuoret voi leikitellä omalla tyylillään :)
   Kiitos samoin Tiia sulle - toivotaan että lämpenisi vähän, niin hurautan kohti Porvoota <3

   Poista