tiistai 6. huhtikuuta 2021

Probioottinen Esse -ihonhoito kokeilussa

* tuotteet PR-näytteitä

Kuten olen kirjoittanut vuosien varrella, olen kärsinyt ruusufinnistä pitkään ja vihdoin vuosi sitten pääsin antibioottivoiteen avulla siitä eroon. Tämän vuoksi olen ollut varsin tarkka ihoni hoitamisessa sen jälkeen ja olen vain varovasti kokeillut ennestään tuntemattomia tuotteita. En ole käyttänyt aiemmin säännönmukaisesti myöskään luonnonkosmetiikkaa, vain kokeillut satunnaisesti lyhyempiä jaksoja. Nyt puhutaan luonnonkosmetiikassakin mikrobiomista ja probiooteista - asioista mihin en ollut perehtynyt juurikaan ja siksi aihe on kiinnostava.

Elimistössämme on valtava määrä erilaisia mikrobeja, hyviä ja huonoja, ja kokonaisuutta kutsutaan mikrobiomiksi. Jotta ymmärsin mikrobiomiasian, yksinkertaistin asian mielessäni niin, että esimerkiksi suolistomme kannalta on pidettävä huoli tasapainosta, siitä että hyviä mikrobeja on enemmän kuin huonoja, ja siihen voi vaikuttaa muun muassa syömällä ravintorikasta, mahdollisimman käsittelemätöntä ja monipuolista ruokaa. 
Ihollamme olevat mikrobit ovat liittolaisiamme ja ne antavat monimuotoista suojaa. Ihon mikrobitasapaino voi joutua epätasapainoon monella tavalla. Aikuisiän akne, eri syistä putkahtaneet näppylät, rosacea tai todella kuiva ja karhea iho ovat muutamia esimerkkejä. Silloin on hyvä huolehtia, että iho saa ulkopuolelta riittävästi suojaa ja vastustuskykyä - ja tässä voi auttaa probioottinen ihonhoito. Oli huojentavaa lukea, että myös ruusufinniselle iholle probiootit ovat hyvästä.


Sain alkuvuodesta mahdollisuuden aloittaa itselle ennestään tuntemattoman luonnonkosmetiikkasarja Essen tuotteiden testaamisen. Sarja kiinnosti oitis, sillä olen kiinnostunut terveys- ja hyvinvointinäkökulmasta suoliston mikrobiomista ja siitä, miten kaikki vaikuttaa kaikkeen elimistössämme. Uskon siihen, että yhtä lailla henkisellä tasolla kuin myös kroppamme suhteen voimme vaikuttaa itse moniin asioihin. Hyvään suuntaan tai toisinpäin.

Esse Probiotic -kosmetiikkasarjan perusti 20 vuotta sitten tutkija ja kemisti Trevor Steyn, joka oli tutkinut pitkään eteläafrikkalaisia yrttejä ja niiden lääkinnällisiä ominaisuuksia. Hän on hyödyntänyt aktiivisesti uusimpia mikrobitutkimuksen läpimurtoja luomassaan sarjassa ja on yksi tämän alueen edelläkävijöistä.

Ecocert-sertifioitu luomusarja Esse tarjoaa ihollemme suojaa, probiootteja, jotka edesauttavat säilyttämään ihon luonnollisen mikrobiomin tasapainossa, toisin sanoen se vaikuttaa ihon mikrobiomiin luomalla ihossa eläville hyville mikrobeille suotuisat kasvuolosuhteet. Terve mikrobiomi on luonnonmukainen tapa pitää iho nuorekkaana ja hyvinvoivana. Kun se on kunnossa, ihokin voi hyvin. Toki voi olla monia sairauksiakin taustalla, jotka myös vaikuttavat ihoon, mutta pohdin tässä asiaa vain ihonhoidon kantilta.

Jotenkin tämä ihon ekosysteemi (hyvä termi, jonka löysin Essen nettisivuilta), mikrobiomi ja probioottinen ihonhoito kolahtivat aikalailla - itse asiassa enemmän kuin mikään muu ihonhoidon teknologia aikoihin. Mutta en tiedä siitä vielä tarpeeksi, siksi vielä pohdiskelen asiaa tässäkin kirjoituksessa. Se on silti selvää, että tätä tutkitaan maailmanlaajuisesti ja kosmetiikkayritykset suuntaavat katseensa ihmisen mikrobiomiin ihon ikääntymiseen liittyvien prosessien lisäksi.

Kokemukseni Essen tuotteista

Olen käyttänyt lähes kaksi kuukautta pääosin sarjan herkälle iholle suunniteltuja tuotteita. Varsinaisia Sensitive-tuotteita ovat Cleanser, Toner ja Eye Cream. Näiden lisäksi käytössä on ollut Resurrect Serum, Protect Oil ja Nourish Moisturizer. Silmämeikin poistoaine on toiselta sarjalta, sillä käytän aina vedenkestävää mascaraa.

Lähtökohtatilanteessa ihoni on hyvässä kunnossa, sillä hoidan sitä säännöllisen perusteellisesti kotona. Viimeisestä hoitolakäynnistä taitaa olla jo vuosi aikaa, mutta en ole vuosien mittaan käynyt koskaan aktiivisesti hoitolassa, joten ihon hyvä kunto perustuu pitkälti omaan hoitorutiiniini. Ihoni on ohut ja herkkä, mutta hyvin rauhallinen. Punoittavaa couperosaa on hiukan poskilla, mutta kuten mainitsin, ruusufinni on ollut jo vuoden pois.Tunnusomaista kaikille testatuille tuotteille on keveys ja ilmavuus ja ne tuntuvat hoitavan pehmeiltä iholla. Ensimmäisinä päivinä huomasin, että joudun laittamaan öljyä reippaammin, sillä iho tuntui poskipäillä aavistuksen kireältä. Mietin aluksi olisiko Toner saattanut olla kuivattavan tuntuinen, mutta nyt muutaman viikon jälkeen huomaan ihon tottuneen tähän hoitorutiiniin. Koska käytin aiemmin täyteläisempiä voiteita ja mm öljypuhdistuksia, uskon että kiristävä tunne johtui muutoksesta.
Puhdistan illalla kasvot puhdistusemulsiolla ja suihkutan kuiville kasvoille Toneria kerroksen tai pari. Sen jälkeen silmänympärysvoidetta yksi painallus, mikä riittää molempien silmien alueella. 
Täyteläistävä herkän ihon Resurrect Seerumi on yksi sarjan ydintuotteista, se hoitaa ikääntymisen merkkejä herkällä iholla. Vaikuttavaan probioottien ja lactobasillus-uutteiden ainesosaluetteloon kannattaa käydä tutustumassa (löytyy täältä). Seerumia suositellaan iltakäyttöön kasvoveden jälkeen.
Käytin aamuin illoin Nourish Moisturizer -kosteusvoiteen ja Protect Oil -öljyn yhdistelmää, eli sekoitin kosteusvoiteen sekaan 1-2 pisaraa öljyä kämmenellä. Tämä combo toimi loistavasti, olen nimittäin todennäköisesti totuttanut ihoni öljyihin vuosien mittaan ja sen vuoksi pelkkä kosteusvoide harvoin riittää nykyään. Protect oil on äärimmäisen ohut öljy ja siksi niin miellyttävä kasvoilla myös päiväaikaan.

Nyt kun olen laittanut aurinkoisina päivinä aurinkovoiteen, olen laittanut sen alle vain öljyn ilman kosteusvoidetta, ja se on toiminut todella hyvin. Iho on muutenkin aamuisin napakka, todella pehmeä ja sileän tuntuinen.Uskon, että tämäntyyppisessä filosofiassa on tärkeää keskittyä käyttämään saman sarjan tuotteita, jotka tukevat toisiaan ja täydentävät hoitotehoa parhaalla mahdollisella tavalla. 
Esse tuo ihoon probiootteja ja ruokkii niitä prebioottisilla ravintoaineilla, jotka lisäävät hyviä, ihoa tasapainottavia mikrobeja. 
He käyttävät tuotteissa erittäin mietoja säilöntäaineita ja nopeasti biohajoavia vaahtoavia ainesosia. Kaikkien tuotteiden pH-arvo pidetään 5:ssä. 

Testaamieni tuotteiden tuoksut ovat todella mietoja tai ne ovat hajusteettomia; joissain tuntuu vienosti ehkä vanilja - tästä iso plussa.  

Vinkki
Jos ihosi on vähänkään herkempi, punoittava tai jos kokeilet kokonaan uutta sarjaa, kannattaa aloittaa kaikkein neutraaleimmista eli sensitive-tuotteista. Ja tietysti myös kokeilupakkaukset ovat mainioita ensituntuman saamiseksi. 

Oletko perehtynyt probioottiseen kosmetiikkaan ja jos, minkälaisia kokemuksia sinulla on?
 
Tässä kuussa tulen kirjoittamaan useita kauneusaiheisia juttuja, joten pysy kuulolla - olkoon tämä vuoden kauneuskuukausi!


Maarit10 kommenttia:

 1. Minulla couperosaa poskilla ja Essen sensitive-sarja on tuttu. Käytin muutamia talvia sitä ja protect-ja repair oilia, olin tyytyväinen sarjaan. Sitten kokeilin kotimaista Flow-sarjan ruusu-sekä probioottista kamomilla vettä, hyaluroni/probioottiseerumia ja siihen päälle Arctic oilia. Käytin sitä nyt talven ja omalla ohuella kuivalla ihollani se on toiminut hyvin. Essen sarja on laajempi mutta Flow on edullisempi ja kotimainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva kuulla kokemuksestasi ja hienoa että löytyi myös kotimainen ratkaisu. En ole kuullut siitä aiemmin, joten pitääpä käydä lukemassa. On hyvä, että löytyy myös edullisemman hintatason ratkaisuja. 😊

   Poista
 2. Kuulostaapa hyvältä ihonhoitosarjalta. Itselläni on poskissa couperosaa ja ihoni on myös iän myötä tullut todella kuivaksi, joten tällainen herkälle iholle tarkoitettu sarja kuulostaa kyllä juuri sellaiselta josta minunkin ihoni hyötyisi.
  Kaunista loppuviikkoa sinulle Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihon kuivuminen ja ohentuminen on niin tyypillisiä iän mukanaan tuomia juttuja. Niille ei voi mitään mutta onneksi on monenlaisia hoitotuotteita mitkä auttavat pitämään sen pehmeänä. Tärkeintä on että hoitaa :)
   Ihanaa viikonloppua Outi sinulle <3

   Poista
 3. Essen Sensitive -sarja on ihan mun lemppari. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, niin on minunkin - se tunne kun aloitat iltaisin sillä ihanan tuoksuisella puhdistusemulsiolla... Just love it!

   Poista
 4. Dear Maarit, I have to admit, I don't know anything about probiotic cosmetics. With cosmetics at all, although when you are over 50 it would gradually be time to give your skin more attention. I find your post very interesting and I will delve into the topic a little more, especially what is available on the German market. I don't know Esse. And I agree with you when you write that the microsystem in the colon influences many other things in our body. Also a very interesting topic.
  Have a nice weekend and a big hug
  Sigrid

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dear Sigrid, thank you so much for your comment. I think Esse may be on the German market as it's not a new brand and comes from South Africa. The more I have read the more I believe in that human is a wholeness - it's really so interesting.
   I wish you a nice and relaxed weekend,
   Maarit

   Poista
 5. Uudet ihonhoidon innovaatiot ja filosofiat ovat kiinnostavia.

  Oma ihoni on ainakin toistaiseksi ollut vahva ja se kestää myös hyvin kokeiluja erilaisilla tuotteilla. Entinen rasvoittumiseen taipuva sekaiho on kuitenkin nykyisin selvästi kuivempi ja vaatii kosteuttavammat tuotteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta ja entisten korkean teknologian tuotteiden rinnalla nämä ovat niin kiinnostavia.
   Olen huomannut saman ja kosteutus on mielestäni se kaikkein tärkein juttu, tärkeämpi kuin kiinteytyskin.

   Poista