perjantai 14. toukokuuta 2021

Kirppisonnea - ihania kesäastioita

Mökkielämä (tai muu kotielämä) ja kattaus ei ole oikein mitään, ellei joukkoon ole sujautettu secondhand-vatia tai kulahtanutta kuppia. Olen kolunnut kirppiksiä jo vuosikymmeniä ja ensimmäiset muistoni ovat vuodelta 1983, vuodelta jolloin tytär syntyi. Kirppistely kolahti heti ja jäi osaksi elämääni. Kun teet hyvän löydön, sen tuoma mielihyvä on monesti isompi kuin ostaessasi uuden. Monet näistä kuvien astioista ovat viime kesän löytöjä mökkipaikkakunnan erilaisilta kirppiksiltä tai kierrätyskeskuksesta. Niiden kiertäminen kuuluu asiaan siinä missä ruokakaupassa käynti. Huomaan, että itselleni on tullut tästä edullisten löytöjen tekemisestä lähes elämäntapa.
Sinivalkoiset astiat ovat kesäisiä ja raikastavat kattausta. Meillä on sekä kotona että mökillä valkoisia, harmaita ja beigejä astioita,  joten niiden kaveriksi on helppo hankkia yksittäisiä astioita - jos löytää kivoja. Pyrin välttämään sitä, että kaapit olisivat kukkuroillaan astioita ja kaikki ovatkin käytössä. Juhla-astioita ei meillä ole, samat kipot ja kannut ovat käytössä aina. En osta turhia ja pyrin laittamaan kiertoon aina jonkin vanhan, kun löydän uutta.Siniset espressokupit ovat Arabian Faenza-sarjaa ja sitä hankkisin mielelläni kotiinkin jos vain jostain löytäisin - siinähän juuri kirppistelyn viehätys piileekin, ettei koskaan tiedä mitä löytää. Siniset lautaset ovat sekalaista seurakuntaa ja käsinmaalatun näköiset ovat varmasti matkamuistoja jostain Välimeren maista.

Kirpparilta löytynyt puulusikka Monday TO Sunday HOME -kipossa 

Nämä ruskeanvihreät Höganäsin kahvikupit löysin keväällä kierrätyskeskuksesta. Niitä oli kymmenkunta lautasineen, enkä miettinyt sekuntiakaan kun olin jo napannut ne ostoskoriin. Kupit matkaavat tänne Kirkkonummen pikkumökille jossain vaiheessa. Alimman kuvan Lait-maitokannu on symppiksen pyöreämuotoinen ja on käsintehty Ranskassa pohjan teksteistä päätellen.Saa nähdä minkälaisia kirppiksiä löytyy tänä vuonna mökkikunnasta ja matkan varrelta - toivotaan, että auton jarrut toimivat myös.
Minkälaisia löytöjä siellä on tehty? Mikä on paras löytösi?

Maarit

10 kommenttia:

 1. Dear Maarit,
  you have collected beautiful dishes at the flea markets. I can well imagine that in the cottage.
  I like flea markets, but I don't buy much. We have a used goods department store, where I've already bought armchairs, a sofa and a jump box (I don't know the right word in english).
  We live in the city and in our neighborhood there is always a backyard flea market in May, so everyone can sell in their yard. We grill sausages and sell beer and champagne. But the nice thing is then to walk around and discover the backyards of the other houses, which are otherwise closed.
  Greetings and have a nice Sunday
  Sigrid

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dear Sigrid, backyard market sounds so interesting and inspiring and surely nice to see the backyards of other houses. I think it's quite similar to cleaning day that we have had for many years. People can sell their things wherever, in gardens, parks... But - there is not champagne! I'd love it.
   Many greetings and have a nice new week! Maarit

   Poista
 2. En ole käynyt vuosiin kirppiksellä. Yhdessä vaiheessa käytiin paljonkin ja metsästettiin Kumelan lasimaljakoita. Nyt olen metsästäny netistä Barokki-maljaa, jonka bongasin talvella, kun katsotiin Puhtaita, valkeita lakanoita, jossa se oli olkkarin pöydällä. Ihastuin ja piti tietenkin kaivella netin syövereistä, mikä malja oli kyseessä. Haluamani sävy on vaan loppu, mutta metsästys jatkuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti googlata Kumela ja onhan se aivan tuttu; mulla on mielikuva että olen nähnyt näitä myös Fidassa, missä on välillä todella hyviä löytöjä.
   Kirppistely on elämäntapa ja siihen jää selvästi koukkuun. Nyt on ollut tosin vähän hiljaisempaa korona-aikana, mutta toisaalta olen huomannut että niissä on melko vähän asiakkaita, joten on uskaltanut hyvin piipahtaa.
   Toivottavasti löydät Barokin - niin ja tuli mieleen, oletko kokeillut etsiä sitä Huuto.netistä?

   Poista
 3. Rakastan kirppistelyä. Aivan mielettömän ihania löytöjä olet tehnyt Maarit ja nuo sinikukkaiset mukit, oijoi sydän läpättää niille hulluna.

  Ihanaa ja aurinkoista sunnuntaita. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä metsästän lisää, sillä löysin vain kolme ja tarve olisi 3 lisää. Se on espressokoko, mikä oli ihana juttu, sillä pikku kuppeja on vaikea löytää missä olisi riittävän iso kahva ja muutenkin hyvän mallinen.
   Ihanaa alkavaa viikkoa Tiia <3

   Poista
 4. Siis niin ihania löytöjä! Minäkin kävin Karkkilan kirpparilla ja löysin oikean sekoituksen kaikkea sieltä. Ihan paras kirppislöytö on varmasti ilmaiseksi saatu keittiön puusohva!
  Kaunista sunnuntaita ja alkavaa viikkoa sinulle Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä oletkin mestarikirppistelijä ja monesti mietinkin mikä kirppispaikka se on missä käyt siellä Karkkilassa... Puusohva on kerrassaan huikea löytö!
   Kiitos samoin sinulle Outi <3

   Poista
 5. Kainiita löytöjä. Erilaiset sinivalkoiset astiat eri aikakausilta sopivat kauniisti yhteen samaan kattaukseen.

  Yksi parhaista löydöistäni on ollut vanha kakkutarjotin viitosella. Maalaiskirppaireilta - ja kaupoista olen tehnyt parhaat löydöt. Nummella vanhan Turuntien varrella olevasta olen ostanut yli sata vuotta vanhoja Arabian ja Rörstrandin lautasia muutamalla eurolla sekä ruokailuvälineitä. Pariisin kirppaireilta olen ostanut lempiruokailuvälineitä, harmittaa etten ostanut Grand hotel Deauvillen veitsiä enempää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalaiskirpparit ovat mielenkiintoisia löytöpaikkoja ja kesäisin kivoja käyntikohteita. Tuonne Nummelle pitäisikin mennä käymään jossain vaiheessa, ja moneen muuhunkin näillä seuduilla. Grand hotellin veitset kuulostavat huipuilta, heti tulee konnotaatio Normandiaan, ylvääseen ja historialliseen hotelliin.

   Poista