sunnuntai 16. toukokuuta 2021

Kun kaikki on vielä edessä - hetkiä toukokuiselta viikolta

BLONDME -hiustenvärjäys PR-käynti

Vuoden kaunein aika on käsillä - tässä ja nyt. Kevät on vuodenajoista lähinnä sydäntäni, koska kaikki on vielä edessä - koko pitkä kesä. Luonto vihertyi lähes silmissä tällä viikolla, kun lämpö antoi sille voimaa. Mietin aina tässä vaiheessa, että nyt pitää tarttua hetkeen ennen kuin se livahtaa ohi. Toukokuussa on usein häiritsevän kylmää ja tuulista, niitä päiviä oli nytkin. Niinä päivinä kun lämpötila kohosi yli 10 asteen, hurautin pikkumökille Kirkkonummelle. Olen käynyt virkistäytymässä meressä useammin kuin koskaan ennen, pääsääntöisesti aamuisin, mutta monesti myös lämpiminä iltoina (veden lämpötila on nyt 12 astetta). Lämpötila nousi kotonakin heti kuumina päivinä sellaiseksi, että oli pakko päästä mereen iltauinnille. Terassimme muuttui vihdoin mustavalkeasta rottinkiseksi, siitä kerron toisessa jutussa. Kukkapenkit kotipihalla on huollettu ja ilokseni huomasin, että jälleen kompostini on hönkinyt mallikkaasti ja kehittynyt meheväksi mullaksi. 

Olin Raili Hulkkosen meikattavana ja taas kerran ihmettelin itsekin miten iso muutos on kevyelläkin meikillä - kun se tehdään oikein. Tasainen ihon väri, rajaukset ja kulmat - siinä kolme tärkeintä ilmeen kohottajaa.


Kävelen kotoa aina uimapaikalle ja matkan varrella ihmettelen kevään etenemistä (vai alkukesän), kuuntelen lintujen uskomatonta konserttia. Pysähtelen ja ihastelen. Onkohan valkovuokkoja tänä vuonna enemmän kuin aiemmin? Valkovuokkomatot peittävät maan metsiköissä. Kielojen lehdet ovat jo terhakoita, mutta nuppuja ei vielä näkynyt. Sen sijaan tuomet kukkivat kohta, ehkä jo ensi viikolla.


Meressä tarkenen jo varsin pitkään, en ole tosin ottanut aikaa. Laskeuduin aiemmin portaita, mutta nyt kahlaan rannasta ja huomaan, että kahlaamalla ja veden alla pysytellessä ei ole ollenkaan niin viluisen tuntuista. Onhan vesi toisaalta jo niin paljon lämpimämpää :) Uintireissuun kuuluu aina myös nuuhkiminen, suolaisen meren tuoksun nuuhkiminen. Se on kesän tuoksua parhaimmillaan.


Vanhempien pikkumökillä on aherrettu lähes päivittäin, ainakin kaikkina aurinkoisina päivinä. Tontti on pääosin kalliota ja siellä on lakaistu ja haravoitu kaikki mahdolliset paikat. Äidillä on tapana tehdä sinne tänne risuluutia, joilla voi sipsutella havut sammoituneilta kiviltä sammalta vaurioittamatta. Tulokahvit on ollut tapana juoda aina, kun päästään perille, niin nytkin. Istumme sviitin terassilla ja samalla tutkailemme ympäristöä sillä silmällä - mihin tänään iskisimme kyntemme. Tämä on tosin vain alkukauden huumaa, kyllä osaamme istuskellakin ja nauttia aikaansaannoksistamme.Viikon toinen kauneussessio oli loppuviikosta, kun sain kutsun Schwarzkopf Professionalilta hiusten vaalennukseen heidän studiolleen. Jokainen täydellinen vaalea on erilainen ja sitä pitää vaalia. Olen huomannut sen kantapään kautta itsekin pandemian aikana, sillä hiukseni ovat erilaisten sattumusten kautta muuttuneet oudon värisiksi. Tumma ja tunkkainen keltaisuus oli ongelmani, kun keskustelimme kouluttajan kanssa lähtötilanteesta. Sitä ei voitu lähteä vaalentamaan ja kirkastamaan tuosta noin vaan. Olen ollut aina ja tulen olemaan jonkun sortin blondi, sävy voi tosin vaihdella, joten haastetta riitti.

BLONDME-sarja on suunniteltu vaaleiden hiusten erilaisille tarpeille. On tärkeää, että hiusten kunto huomioidaan vaalennusta tai raitoja tehdessä, jotta niiden joustavuus ja vahvuus säilyvät. Hiuksiani on käsitelty kovasti menneen vuoden aikana, joten niistä ei voitu lähteä raidoittamaan hiekan vaaleaa, mikä on ollut suosikkini. Pitkällisen miettimisen ja analysoinnin jälkeen kouluttaja Laura päätti tehdä niistä viileät - niin että saatiin keltaisuus eliminoitua. Kuulin sanoja icy ja silver ja ne johdattivat viileään värimaailmaan. 

Lopputulos on mykistävä! Eniten ihmetystä aiheutti se, kuinka paljon tämä värisävyn muuttaminen vaikutti kasvojeni väriin. Tuntuu, että silmät tulivat sinisimmiksi ja hiusten viileä väri hehkuttaa myös kasvojen sävyä. Minulla on ollut kerran aiemminkin harmahtavaa sävyä hiuksissa, mutta se oli liian tumma ja liian tasainen - nyt on mukana reilusti vaaleaa raitaa kehystämässä kasvoja eli löytyy useita vivahteita. Raidat tehtiin 'riviin' koko etuosaan, jotta ne näkyvät myös silloin kun hiukset ovat kiinni ja taaksepäin. 

Jälkeen

Ennen

Ennen - jälkeen
Sain Lauralta myös tarkkoja hoito-ohjeita vaaleille hiuksille. Pitää välttää liian kuumalla pesemistä sekä liian peseviä shampoita, sillä ne kuluttavat eli pesevät pois myös väriä. Keratiini-tuotteet ovat aina hyviä vaaleille ja vaalennetuille hiuksille.
Hiusten väri voi muuttua naisilla iän myötä monesta syystä. Hormonit, stressi, ikääntyminen, ruoka ja raskaus voivat nopeastikin saada muutoksia myös hiuksiin. Niistä ei tarvitse huolestua, apua kyllä löytyy.

Minulle suositeltiin raitoja jatkossa vain 2-3 kuukauden välein ja siinä välissä suositeltiin ottamaan BLONDME-kirkastushoito kampaajalla. Tämä kiiltosävyte raikastaa väriä ja on hellävaraisempi, ja niitä on saatavilla eri sävyjä ja se valitaan hiusten lähtötilanteen ja toivotun lopputuloksen mukaan.

Jos haluan kirkastaa kotona tätä harmautta, pesen Detox-puhdistavalla shampoolla. Ja kun kaipaan neutralisointia jo ehkä hivenen kellastuneeseen tai haalistuneeseen väriin, pesen Neutralizing lilalla shampoolla. Latvoista huolehditaan silottavilla silikonia sisältävillä tuotteilla - ne vain ovat parhaat pörröisyyden taltuttajat vaikka silikonia pyritään välttämäänkin.

Ja vielä vinkki: hiuksesi saavat uutta kuohkeutta, kun vaihdat hitusen jakauksen paikkaa. Jo milli pari nostaa ne uuteen volyymiin päälaelta.Nyt ei ole enää bad hair daytä, sillä viihdyn todella hyvin tässä värissä. Sain myös niin loistavia hiustenlaittovinkkejä, että voisin tehdä niistä ihan oman jutun - kiinnostaisiko?
Mitäpä sinun viikkosi piti sisällään?

Aurinkoista uutta viikkoa!

Maarit


Voit seurata blogiani näissä kanavissa:14 kommenttia:

 1. Hei Maarit! Vielä kerran onnittelut todella onnistuneesta värimuutoksesta. Sopii niin hyvin tuo väri. Keventää ja freesaa. Minulla on suunnilleen saman mittaiset hiukset, kävin just viime viikolla kampaajalla, jossa lyhennettiin/ siistittiin. Todellakin kiinnostaa erilaiset hiusten laiton tulevat vinkit! Kyselikin kampaajalta, mutta mieluiten näen kuviesi kautta vaihtoehtoja, kun leikkauksin on samantyylinen minunkin hiuksissa ja ovat luonnon harmaat. Enkä tosiaan vaihtaisi pois tästä väristä. Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Margit ja kiitos kovasti! Harmaa on todellakin monipuolinen väri ja paljon vivahteita. Minulla tosin niin vähän (vielä toistaiseksi), että sävy lähtee pesuissa, mutta saapa sitä tuolla cool-sarjalla lisää raikastamaan.
   Laitan jossain vaiheessa juttua hiusten laittamisesta, sillä ohjeet oli niin hyvät nimenomaan antamaan volyymiä ja pesuvälin pidentämiseksi :)
   Aurinkoisia päiviä sinulle!

   Poista
 2. Ihanat hiukset! Jään innolla odottelemaan terassin muuutoskuvia, juuri itsekin olen sisustanut rottingilla musta-valkoisen kauden jälkeen. Mukavaaa viikkoa! - Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Johanna! Olisipa kiva nähdä sinunkin terassiratkaisusi :) Laittelen kuvia pikapuoliin, kunhan saan kuvattua...
   Kivoja alkukesän päiviä sinulle!

   Poista
 3. Ihania kauneushetkiä! Ihan mielettömän upea sävy sinulla on nyt hiuksissa ja todellakin, tuo kasvoillesi kauniin sävyn myös.
  Kaunista uutta viikkoa sinulle Maarit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos niin paljon ihana Outi ja mukavaa viikkoa sinulle - toivottavasti jalka paranee hyvin <3

   Poista
 4. Kanis sävy tuli hiuksiin. Meikkikin on niin hyvän näköinen.

  Kevään ihastelua on kuulunut viikkoon. Kevät oli vähän pysähdyksissä mutta lämpö ja sateet ovat saaneet luonnon röyhähtämään ja kaikki tuntuu taas kukkivan kerralla. Kirsikkapuut puhkesivat vasta kukkaan, mutta ensimmäiset koristeomenapuutkin kukkivat jo, kun yleensä niiden kukintojen välillä on pari viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät tuli kohinalla, kuten sanotaan. Lähes kaikki kerralla tosiaan ja on niin kaunista. Tulimme eilen mökille, 200 km pohjoisempaan länsirannikolle ja täällä ollaan vielä jäljessä, joten päästään kokemaan tuplana.
   Mukavaa viikkoa Tuuli!

   Poista
 5. No kyllä on sinulla ollut huikea viikko. Minkä ihanan meikin Raili teki, näytti upealle. Ja sun hiukset, wau. Aivan ihanat. Minä olen muuten yrittänyt keskijakausta, koska olen ymmärtänyt sivujakauksen olevan ihan pois muodista. Mutta ei vielä ole luonnistunut :) Tämä aika vuodesta on ihan parasta, pääsee taas mökkeilemään ja fiilistelemään luontoa. Ihanaa loppuviikkoa ihanuus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikon tohinat tunsi myös nahoissaan, kaaduin aina illalla sänkyyn anivarhain. Mutta olipa kiva viikko! Kokeile jakausta vähän ohi keskikohdan, se on jotenkin lempeämpi ainakin mun mielestä. Ihan keskellä en ole osannut pitää, mutta vähän sivussa on tuntunut ihan kivalta ja se riittää, oli muotia tai ei...
   Ihanaa viikkoa ihana Sari <3

   Poista
 6. Mielettömiä juttuja pullollaan, ihanaa. <3 Mieletön on myös tuo hiusten muutos vaikka pieni juttu, niin silti todella raikas tuli. Omat hiuksenihan ovat kyllä Schwarzkopfilla "taiotut", mutta kaupan Schwarzkopf Boly Blondella, että aikamoinen tilkkutäkki kun itse raidoittelen.

  Siksi hiukset ovat aika kärtsänneessä kunnossa, ainakin latvoista, niin nuo tuotteet ovat olleet aivan jättihyviä. Vain L'Occitanen Almond hiustuotteet ja nämä Blond Me siloittaa takut heti. Ei tee mieli muita käyttää, koska muiden kanssa saa selvitellä takkuja ja raastaa hiuksia ja se ei hyvää hiuksille tee.

  Ihanaa hemmottelua ja yhtä ihanaa viikon jatkoa Maarit. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa olen harrastanut itsekin, vuosia raidoittanut itse kun on ollut tarvetta kampaamökäyntien välissä. Nyt en enää uskalla, sillä takana on niin järkky k-hiusvuosi kuten kuvasta näkyy tuo ruskeankeltainen kuontalo. Teen niinkuin Laura neuvoi, katsotaan miten sujuu.
   Hoitaminen ja erityisesti latvojen hoitaminen on hirmuisen tärkeää vaalennetuissa hiuksissa, niin että saa pidettyä ne kauniina ja elinvoimaisen näköisinä.
   Sulla on niin mielettömän upeat ja vahvat hiukset ja säännöllisellä hoitamisella on todella merkitystä.
   Ihanaa viikkoa upeus! <3

   Poista
 7. Hello Maarit, your new hair color is fantastic. I really like the cool blonde. I use a special shampoo against yellowing, because my hair always loses its cool tone over time. The make-up is also wonderful, it is really amazing what a professional can do with just a few simple steps, even though you are very pretty even without make-up. And the nature with you is wonderful, everything is so idyllic even with your parents' house. Have a nice week.
  best regards and a hug
  Sigrid

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you so much dear Sigrid! I remember that you had similar shade a while ago, a bit greyish. I realized the same with my color, its not any more the same and I have to refresh it with the silver shampoo. Luckily there are such available.
   There are some essential makeup trips that mean a lot, such as lining the eyes or well-groomed brows, they brighten the look immediately.
   Have a nice early summer week and best regards,
   Maarit

   Poista